صدای معلم - اخبار فرهنگیان، معلمان و آموزش پرورش

یادداشت

  • « مافیا و روابط غیر شفاف و آینده سوز در این کشور از پایین ترین سطح تا بالاترین نقطه ریشه دوانده و و این وضعیت دائما بدتر و پیچیده تر می شود »
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

استقلال حرفه ای معلم در نظام آموزشی ایران ؛ قانون کیلویی چند و فضولی های آقای مدیر و معاون ؟! مطلب ویژه

گوستاو لوبون پزشک، روان‌شناس و نویسنده‌ی در کتاب معروف و کمتر شناخته شده خود « روان شناسی توده ها »  به بررسی این موضوع می‌پردازد که افراد وقتی در جمع یا توده قرار می گیرند؛ عقلانیت، تفکر انتقادی و حس مسئولیت خود را از دست می‌دهند و رفتارهایشان تحت تأثیر هیجانات و انگیزه‌ها و شعارهای جمعی به صورت بی مهابا، مضر و گاه خطرناک بروز می کند . *** در نظام آموزشی…
  • « آیا می دانستید میانگین عمر مدیریتی وزرای آموزش و پرورش ۲۰ ماه است و با این عملکردی که دارید شاید دوره تان کمتر هم بشود ! »
  • سعیدی / تهران

نامه ی دریافتی : آقای کاظمی ! به عنوان " وزیر آموزش و پرورش " فرق شما با وزیران پیشین مانند نوری و صحرایی واقعا در چیست ؟!

گروه استان ها و شهرستان ها/ متاسفانه وزیر آموزش و پرورش و حلقه اطرافیانش خود را همه چیز دان و همه کار بلد می دانند. اما در عمل انتصابات جدید و وضعیت نگهداشت مدیران ناکارآمد گذشته نشان می دهد ایشان و تیم همراه وی هیچ برنامه و آشنایی با وضعیت و مشکلات وزارت آموزش و پرورش ندارند و آمده اند برای مدتی روی صندلی ها بشینند و بروند. حتی افراد مناسب برای…
  • «بسیاری از معلمان معتقدند که معیارهای ارزیابی به درستی اعمال نشده و برخی از همکاران آن‌ها با سابقه کمتر و شایستگی‌های کمتر، رتبه بالاتر و حقوق بیشتری دریافت کرده‌اند »
  • حسین معافی/ کارشناس آموزشی

رتبه بندی هم نه کمکی به معلمان کرد و نه گره ای از مسائل آموزش و پرورش گشود !

  انتشار گزارشی جدید از سازمان امور اداری و استخدامی درباره حقوق کارمندان دولت در سال ۱۴۰۲ و شکاف عمیق بین دستمزد وزارتخانه‌ها باهم، مجدداً ناعدالتی در ساختار اداری کشور را به موضوعی داغ تبدیل کرده است. طبق این جدول بیشترین میانگین ناخالص پرداختی مربوط به وزارت نفت است و آموزش‌ و‌ پرورش با میانگین ناخالص پرداختی کمتر از ۱۶‌میلیون تومان در قعر این جدول قرار گرفته است.  در بخش دیگری از…
  • نگاهی به واقعه دانشجوی دختر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ؛
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

پارادوکس " بی تفاوتی اجتماعی " و " فضولی " در جامعه از هم گسیخته ایرانی مطلب ویژه

« بی تفاوتی وزن مرده‌ تاریخ است. گلوله‌ای سربی است برای فرد مبدع و مبتکر ، و ماده‌ راکدی که در آن غالب هیجان‌های درخشان غرق می‌شوند. باتلاقی است که شهری کهنه را در بر می‌گیرد و بهتر از دیوارهای محکم و نیکوتر از سینه‌ جنگجویان از آن شهر محافظت می‌کند. زیرا در مرداب های غلیظ گل آلود خویش حمله کنندگان را می‌بلعد و از میان می‌برد و دلسرد می‌کند و گاه…
  • « امّا هیچ یک از آنها تک تک یا همه یِ شان در مجموع دلیل بر این نمی شوند که من مسئولیّتِ خود در برابرِ آنچه را که باور دارم ندانم »
  • ودود فتحعلی زاده/ دبیر زبان و ادبیات پارسی

آقا معلم و " بُقچه ی شیطان " مطلب ویژه

آقای نوبهار از دانشگاه ملّی ( شهید بهشتی ) لیسانس تاریخ و فوق لیسانس جامعه شناسی گرفته بود . فامیلی اَش نو بهار بود برای شناسایی ، هر چند که در مدت تقریباً طولانیِ عمرش بهاران نویی را که بیآیند بروند دیده بود امّا بهاری را در گذران زندگی خویش تجربه نکرده بود ، معلم بود و قانع به در آمد اندکی که دارد ، مثل همه یِ آنهایی که پوسته یِ…
  • «نویسندگان طرح تقویت نظام آموزش و پرورش نگرشی بوروکراتیک به آموزش و پرورش دارند و نقش نهاد مدرسه را فراموش کرده اند »
  • سیدهادی عظیمی/ معلم و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی

اصلاح ساختار اداری آموزش و پرورش؛ بازی حذف و اضافه ؟! مطلب ویژه

 طرحی به نام « طرح تقویت نظام آموزش و پرورش » با امضای 34 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تهیه و تدوین شده است که در حال بررسی در کمیسیون ها می باشد . نویسندگان این طرح هدف خود را دست‌گذاشتن بر اصلی‌ترین گلوگاه‌های مشکل‌آفرین در آموزش و پرورش عنوان نموده‌اند. در مقدمه توجیهی طرح مزبور به هشت حوزه از جمله لزوم « تغییرات ساختاری در ستاد آموزش و پرورش »…
  • « به دنبال راهکارهایی باشیم که به جای محدود کردن، جوانان را به سمت رشد و توسعه هدایت کند »
  • حسین معافی/ مدرس دانشگاه و فعال رسانه‌ای

راهکارهای کاهش اعتیاد دیجیتال جوانان

  امروزه بسیاری از خانواده‌ها و والدین دانش‌آموزان و حتی دانشجویان از استفاده بی‌حد و مرز و اتلاف وقت فرزندان خود در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی و اعتیاد دیجیتال می‌گویند. استفاده مداوم از شبکه‌های اجتماعی و انجام بازی‌های آنلاین و وب‌گردی‌های بی‌مورد و غیر‌مفید، می‌تواند باعث کاهش تمرکز و یادگیری در نوجوانان و جوانان شود که این امر باعث افت تحصیلی و بی‌انگیزگی دانش‌آموزان و دانشجویان شده است. صرف زمان زیاد…
  • « در سیزده سال گذشته الگوی واحد سند تحول برای اجرا در سطح مدارس از سوی وزارت آموزش و پرورش ابلاغ نشد »
  • دکتر زهرا بهروزی امین/ کارشناس مسائل آموزش و پرورش

استقرار مدرسه تراز سند تحول بنیادین فرصتی برای پایان دادن به تنوع مدارس دولتی

  پس از انقلاب اسلامی، تلاش های وافری صورت گرفت تا مدرسه ایرانی مبتنی بر نیازها و مسائل بومی و بنیاد اندیشگانی ایرانی- اسلامی بازسازی شود و تحول در کتب درسی ، تمرکز بر تربیت معلم، استقرار امور تربیتی و توسعه مدارس تا دورترین نقاط کشور و سرمایه گذاری برای گسترش تربیت عمومی صورت پذیرد، اما با وجود تمام خدمات ارائه شده، ارزیابی مسئولین و متخصصین امر تعلیم و تربیت از عملکرد…
  • « آموزش رایگان حق فراموش شده ای است که در حال حاضر از سوی هیچ یک از ذی نفعان تعلیم و تربیت به صورت جدی پیگیری نمی شود »
  • سیدهادی عظیمی/ معلم و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی

مدیر مدرسه عزل شد اما مساله حل نشده است ! مطلب ویژه

  هفته پیش خبری منتشر شد که در یک مدرسه واقع در شهرستان قدس استان تهران مادری برای ثبت نام فرزندش و به دلیل فقدان توانایی مالی پرداخت کمک به مدرسه مجبور به نظافت مدرسه شده است.   خبر فوق مانند هر خبری دیگری که در فضای مجازی می چرخد و مورد توجه قرار می گیرد، بازخورد فراوانی داشت . دولت و وزارت آموزش و پرورش نیز خبر از عزل مدیر مربوطه…
  • « حس می‌کنم که فرهنگ پاسخ گویی و مسئولیت‌پذیری کم رنگ شده و جای خود را به بی‌ تفاوتی داده است »
  • علی زینلی/ معلم - شهرستان خمیر

داستانکی از نشتی کپسول گاز : گریزی بر چرخه بی‌تفاوتی و مسئولیت گریزی در جامعه ایرانی مطلب ویژه

دیروز برای تهیه گاز خانگی ، سیلندر بر دوش گرفتم و به تنها نمایندگی فروش کپسول گاز مراجعه کردم. در این مکان هزینه هر عدد کپسول 75 هزار تومان است و در محل‌های آزاد 150 هزار تومان به فروش می‌رسد. در ازدحام جمعیت به صفی که تشکیل شده است پناه می‌برم و بعد از حدود بیست دقیقه موفق می‌شوم کپسولی انتخاب کنم و خارج شوم و با بالا کشیدن از پله‌های آپارتمان…
  • نغمه ی آزادی خواهی و وطن پرستی ایرانیان ؛
  • بهمن ویسی/ نویسنده و پژوهشگر

سرود ای ایران هشتاد ساله شد

آتش جنگ در سراسر جهان زبانه می کشید. میلیون ها انسان کشته و شهرهای آباد زیر حجم سنگین بمب و موشک رو به ویرانی نهاده بود. بوی خون و باروت همه جا به مشام می رسید. ایران در این جنگ خانمان سوز اعلام بی طرفی کرده بود اما کشور ما پل پیروزی بر آلمان نازی بود و متفقین از زمین و آسمان و دریا به مرزهای ایران حمله ور شدند. در اندک…
  • برای رئیس جمهور پزشکیان و طرفداران واقعی صداقت و سادگی اش :شاید به خواب رفته باشیم !
  • مهدی فروزنده مهر

آقای پزشکیان ... انتخاب این وزیر آموزش و پرورش هرگز با وعده هایتان هم سو و سازگار نبود ! به ناتوانی او ایمان دارم !

من یک معلم هستم که از مهر امسال پس از سی  و اندی سال خدمت بازنشسته شدم. برای پزشکیان در حد توان تلاش کردم چون حتی تصور اینکه جلیلی رئیس جمهور شود،آزارم می داد. آقای پزشکیان که به پاستور رفت، تقریبا همزمان با آن فروشگاهی نقلی به نام « نقل و نبات » در مجاورت یک مسجد باز کردم که رو به روی آن سرویس بهداشتی است. خادم مسجد یک تبعه افغان…
  • « اینکه بعد از ۶ برنامه ۵ ساله توسعه کماکان ناچار به ترویج گفتمان توسعه یافتگی از مسیر آموزش و پرورش هستیم نشان از عدم وجود اراده جدی در راس دولت ها در تحقق این مهم می باشد ! »
  • محمودرضا اسفندیار

الزامات و بایدهای ترویج گفتمان توسعه یافتگی از مسیر آموزش و پرورش مطلب ویژه

با مداقه در نقطه نظرات اعضای وابسته و پیوسته شورای عالی آموزش و پرورش در اولین نشست به ریاست دولت چهاردهم ، مخرج مشترک حاصل شده ،  محوریت آموزش مدرسه ای در توسعه یافتگی و لزوم توجه به این حوزه به عنوان مولد سرمایه های اجتماعی و مهمترین رکن از ارکان سه گانه توسعه یعنی نیروی انسانی کارآمد است . با نگاهی به جایگاه حقوقی  اعضای شورای عالی آموزش و پرورش که…
  • « نام ها تغییر یافته اند و اختیارات افزایش یافته اند اما تغییری در محتوای کنکور و علمی شدن و عادلانه تر شدن سنجش مشاهده نمی شود »
  • سیدهادی عظیمی/ معلم و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی

کنکور ؛ تسلط تکنیک بر آموزش مطلب ویژه

کنکور یکی از مهم ترین مسائل اجتماعی و فرهنگی جامعه ایران است . دانش آموزان و خانواده ها  همواره با مساله کنکور رو به رو هستند . نحوه برگزاری کنکور نیز از جمله مباحثی است که تصمیم گیران ، سیاست گذاران ، مدیران و صاحب نظران به آن می پردازند . اضافه شدن امتحانات نهایی پایه های دهم و یازدهم و مشکلات اجرایی آن بر وخامت شرایط موجود افزوده است . ناکامی…
  • از موثرترین قوانین حوزه توسعه مشارکت­ های همگانی در نظام تعلیم و تربیت، « قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش » می ­باشد
  • دکتر زهرا بهروزی امین/ کارشناس مسائل آموزش و پرورش

قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش نیاز به " اهتمام " دارد ! مطلب ویژه

  گروهی از نظریه پردازان بر این باورند که « مشارکت اجتماعی»  مسبب پیشرفت جوامع است و محور اصلی توسعه را بر پایه « مشارکت» و « آموزش و پرورش » استوار می­ دانند. آنان معتقدند برای توسعه یافتگی ضرورت دارد همواره در سیاست گذاری­ های کلان اجتماعی و اقتصادی، دو عنصر « مشارکت» و « آموزش و پرورش » تقویت شود. از سویی دیگر، آموزش و پرورش یک نهاد اجتماعی تلقی…
  • برشی کوتاه از بی شعوری های عادی شده و رایج شده در این مملکت !
  • سیدکاظم موسوی جراحی

مالیات بر ارزش های مفقوده ... چاره ای نبود ؛ باید تحمل می کردیم !

  همه آنچه ذیلا می نویسم عین واقعیاتی است که چند روز پیش ( 27 / 6 / 1403) در سفر کوتاه رفت و برگشت یک روزه از کرج به تهران و بالعکس با آنها رو به رو شدم . باور کنید در این نوشته هیچ مطلب اغراق آمیزی که در جهت جذابیت متن و جلب نظر خوانندگان باشد وجود ندارد و هر آنچه را که می خوانید واقعیاتی ست که من…
  • « ... به شرطی که مقوله «وفاق» نه در قول و شعار و صرفا خیز دست یابی به مناصب و فرصت های مدیریتی، بلکه در فعل و عمل با اجماع، توافق، انسجام و همگرایی و تقریب ذهن و باور همه مدیران و متولیان به عنوان یک رویکرد و گفتمان عمومی و ملی و فرهنگ همکاری مشترک جاری شود! »
  • کامیار قهرمانی فرد/ معلم، مشاور و تحلیل گر تعلیم و تربیت

برآیند وفاق در افق تحولی مدارس کشور (اشاره ای به موضوع پرسش مهر رئیس جمهور پزشکیان) مطلب ویژه

   مقدمهرییس جمهور پزشکیان در آیین نواختن زنگ آغاز سال تحصیلی جدید ۱۴۰۴-۱۴۰۳ و در ادامه سنت حسنه طرح پرسش مهر روسای جمهور از دانش آموزان کشور که خود مصداق تحرک بخشی به فضای پرسش گری و نقادی نسل نو نسبت به مسائل پیرامون خود و فرهنگ سازی مشارکت و مسئولیت پذیری اجتماعی دانش آموزان در مساله شناسی و ایده پردازی برای حل مسائل جامعه هست، پرسش مهری متناسب با رویکرد و…
  • « بخش بزرگی از سرمایه گذاری های کلان انسانی و مادی که در بخش آموزش و پرورش و دانشگاه های ما هزینه می شود عملا به هدر می رود »
  • سیدکاظم موسوی جراحی

آهی از اعماق دل برای معدن کاری که حقوقدان بود و رتبه 180 کنکور ؟!

  حادثه تلخ و جانگداز جان باختن 50 معدن کار مظلوم در معدن ذغال سنگ پی جوی طبس دل هر شنونده ای را به درد می آورد. انسان های زحمت کشی که در بدترین شرایط کاری ، در هوای سنگین ده ها متر زیرزمین در معادن ذغال سنگ با امکانات اولیه و با حداقل حقوق (ماهانه 12میلیون تومان) (1) کار می کنند در حالی که حاصل زحمات طاقت فرسایشان ذغال سنگ استخراج…
  • «این معضلات و چالش‌ها تنها مشکلاتی نیستند که به نظام آموزشی محدود شوند، بلکه نشانه‌ای از عدم توجه به سرمایه انسانی و آینده‌سازان این کشور است که اثر خود را در گوشه و کنار اجتماع همچون نادیده گرفتن محیط‌زیست، فساد و احترام به قوانین می‌بینیم »
  • علی زینلی/ معلم - شهرستان خمیر

پاییز بی‌فروغ آموزش؛ بی‌توجهی به مدارس دولتی و سرخوردگی معلمان و دانش‌آموزان مطلب ویژه

    به روایت حکم کارگزینی‌ام این روزها هیجده سال سابقه تدریس اندوخته دارم. گرچه در این سالیان که رفت مرا بسود و فروریخت هر چه انگیزه و خواسته و برنامه بود اما همچنان بر این گمانم هیچ معلمی نیست که یک مهرماه چشمانش از شوق ندرخشد و قلب عاشقش پی پلی برای رسیدن دانش‌آموزانش به سرزمین دانایی و عشق نباشد. از آن روز که به خاطر نگارش مطلبی در سایت «صدای معلم»…
  • « از این آموزش و پرورش کیسه ای هم برای خودم ندوخته ام ! »
  • عباس عباس‌پور / دبیر ریاضی مقطع متوسطه دوم شهرستان گرگان

شکایت یک معلم ریاضی از عملکرد مسئولان : اجحاف تا کی ؟

گروه استان ها و شهرستان ها/ نامه ی زیر توسط یکی از معلمان شاغل در آموزش و پرورش استان گلستان برای « صدای معلم » ارسال گردیده است . عباس پور در این یادداشت به عملکرد مدیران آموزش و پرورش معترض است . او از تبعیض ، قانون گریزی و بی صداقتی مدیران و همکاران انتقاد می کند . این رسانه آمادگی خود را توضیح و پاسخ گویی مسئولان اعلام می کند…
  • «آغاز مهر تنها تغییر فصل نیست، بلکه آغازی دوباره برای زندگی، یادگیری و رشد است »
  • طهماسب کاوسی

فصل نو: روایتی از آغاز مهر و پایان تابستان

  با وزش نسیم خنک پاییزی و زرد شدن برگ درختان، فصل نوینی آغاز می شود. فصلی که با عطر برگ های خزان کرده و صدای خش خش آنها در زیر پا، نویدبخش شروع سال تحصیلی و بازگشت به کلاس های درس است. در این میان، آغاز مهر تنها تغییر فصل نیست، بلکه آغازی دوباره برای زندگی، یادگیری و رشد است. زنگ مدرسه، آهنگ امید صدای زنگ مدرسه، همانند ملودی دلنشینی است…
  • تا روزی که وزارت آموزش و پرورش از این « تعلیق » ایران سوز و زندگی ستیز خارج نشود امیدی به سامان گرفتن نظام تعلیم و تربیت نیست
  • حسین میرزانیا

آموزش و پرورش در تعلیق مطلب ویژه

امروز به طور رسمی خدمت سی ساله من‌ در آموزش و پرورش پایان یافت و قاعدتا به طور رسمی بازنشسته می شوم . سی سال برای آدمی در واقع بهترین و نادرترین دوره زندگی و عمر او می باشد . دوره ای که توام با شور جوانی ، انگیزه بالا برای کار و ساختن و امید به فردای بهتر است . برای جمع بندی آنچه که در این سه دهه پشت سر…
  • « خلاصه از سنگ ناله و فریاد برخاست ولی از مطالبه‌گران پست انجمن اسلامی حتی نجوایی هم بلند نشد که نشد »
  • مهدی توسلی/ عضو انجمن اسلامی معلمان استان البرز

انتقاد از عملکرد انجمن اسلامی معلمان ایران ... آیا شما پدرخوانده‌های آموزش و پرورش هستید ؟!

  انتخابات اخیر ریاست جمهوری و انتخاب دکتر مسعود پزشکیان به عنوان چهاردهمین رئیس جمهور ایران موجب شعف و شادی قاطبه مردم  و فرهنگیان گردید . انتظار می‌رود پیرو تذکرات فرهنگیان گرانقدر، دلسوزان اهل قلم، عقلای قوم و رسانه‌های آزاد اندیش مختلف کشور، رئیس‌جمهور و وزیر آموزش و پرورش مراقب فرصت‌طلبان و مواظب مجاهدین شنبه باشند. راستش این روزها ناخودآگاه یاد شیرین‌کاری‌های انجمن اسلامی معلمان استان البرز خاصه هسته مرکزی کرج افتادم…
  • محور توسعه، «انسان تربیت‌ یافته» است
  • دکتر سید علی خالقی نژاد/ عضو هیئت‌ علمی دپارتمان علوم تربیتی دانشگاه یزد

در فضیلت ماه مهر: ارزش و اهمیت جمع‌ شدن کودکان و جوانان در مراکز آموزشی (مدرسه، دانشگاه) مطلب ویژه

  به نام خدای مهربان ماه مهر، در ذهن ما یادآور لحظات شیرین شنیدن صدای دل نشین کودکان و جوانان ایران عزیز در خیابان‌ها، محله‌ها، کوچه‌ها با کیف و کتاب‌هایی در دستانشان است. این سروصداها و زمزمه‌های آرام کودکانه در اوایل پاییز، چنان برای ما طبیعی شده بود که آن را بخشی از فرهنگ مان تلقی می‌کردیم و به آن عادت کرده بودیم. بحران پاندمی کرونا و بسته‌شدن مدارس و دانشگاه‌ها و…
  • رشد و توسعه نتیجه توجه به انتقادات است ؛
  • امیرحسین نریمانی/ دانشجو رشته امور تربیتی دانشگاه فرهنگیان

دانشگاه فرهنگیان ؛ آری یا نه ؟

  در موضوع بود یا نبود دانشگاه فرهنگیان نظرات مختلفی مطرح می شود. سه عنوان که اکثریت نظرات را درون خود می پذیرد: گروه مخالف، گروه میانه و گروه موافق هستند. گروه مخالف ؛ مخالفت خود را نسبت به مخارج و هزینه های این دانشگاه و تحمیل آن بر آموزش و پرورش، بودجه کشور و ناکارآمدی علمی این دانشگاه اعلام می کنند. گروه میانه ؛ گاها این دانشگاه را مانند فضای آموزشی…
  • « در تمامی دهه ها و سال های گذشته نمایندگان ادوار مسببین اصلی وضعیت امروز و مرگ نهاد آموزش و پرورش لرستان بوده اند و امروز نیز همین آقایان که اتفاقا در ادوار مختلف نقش وکیل الدوله ها را داشته از مسببان وضعیت امروز آن نیز به شمار می آیند »
  • مظفر امیدی / کنشگر فرهنگی - اجتماعی

دیار سیاست زدگان و و مرگ نهاد آموزش و پرورش لرستان ؟!

  «پیشنهاد می کنم با قدم رنجه نمودن به دیار سیاست زدگان ،نماز میت بر جنازه آموزش و پرورش لرستان را در فصل خزان شخصا بخوانید» اگر مهم ترین اولویت شما نماز است ؛ اولویت ما در آموزش و پرورش لرستان نماز میت (عربی: صلاة الجنازة) است. جناب آقای وزیر! مدت‌هاست ناامید و مایوس از احیای ساختار فروپاشیده ی نهاد آموزش و پرورش هستیم؛ نهادی که هر کشتی بانی سکان آن را به دست…
  • « ساختار سیاست گذاری و هدایت آموزش و پرورش ایران نمی تواند دیدگاهی استراتژیک به مسئله عدالت آموزشی داشته باشد »
  • سیدهادی عظیمی/ معلم و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی

آموزش و پرورش غیر عادلانه و گام های ضروری برای عدالت آموزشی ؟ مطلب ویژه

    مسعود پزشکیان در اولین مصاحبه خود پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری به نکته مهمی در مورد عدالت آموزشی اشاره کرد و تاکید نمود : قابل قبول نیست کسی که پول و آشنا و امکان ندارد بچه‌ او در مدرسه‌ای درس بخواند که ممکن است خوب آموزش نبیند. باید همه مدارس استاندارد قابل قبول داشته باشند. اینکه اکثر دانش‌آموزانی که به دانشگاه می‌روند از افراد و خانواده‌هایی باشند که…
  • « در شرایطی که اعتماد عمومی به برخی نهادها و مسئولین کاهش یافته است، گوش دادن فعال به خواسته‌ها و مشکلات مردم می‌تواند به بازگرداندن اعتماد کمک کند »
  • علي نیک خواه/ دکتری زبان شناسی - استاد دانشگاه فرهنگیان باهنر و شهید رجایی اصفهان

چرا باید در شرایط کنونی ایران مدیران و مسئولین کشور در همه ی سطوح "مهارت گوش دادن" را داشته باشند؟

  در شرایط پیچیده و پرتلاطم کنونی ایران، داشتن « مهارت گوش دادن»  برای مدیران و مسئولین در همه سطوح، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این مهارت نه تنها به بهبود ارتباطات درون سازمانی و بین سازمانی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند در حل مشکلات و چالش‌های پیش رو نیز بسیار موثر باشد . تفاوت بین « گوش دادن فعال » و شنیدن ساده: شنیدن و گوش دادن دو عمل متفاوت هستند…
  • « صدای بی صدای معلمانی باشید که توقع آموزش و پرورش در حد کشورهای پیشرفته را از آنها داریم »
  • امیرحسین نریمانی/ دانشجو دانشگاه فرهنگیان

ماجرای گرفتن وام بانکی یک دانشجو معلم و آن سایر کارمندان دولت ؟!

  سال ۱۴۰۱ همراه با یکی از دوستان که دانشجو معلم است و من از وضعیت بسیار ناراحت کننده اقتصادی او مطلع هستم ؛ بعد از هزار راه ،جهت دریافت وام به شعبه حساب بانکی او مراجعه کردیم. نمی دانستیم چه باید بگوییم . پیش چه کسی باید برویم. کدام باجه می تواند راهنمایی مان کند! خلاصه پس از چند دقیقه پرس و جو به سمت رییس شعبه رفتیم. رئیس، گوشی تلفن…
  • « افزایش انگیزه و حقوق و تسهیلات معلمان، یک سرمایه‌گذاری بلندمدت و ضروری است. این امر نه تنها به بهبود کیفیت آموزش و پرورش کمک می‌کند، بلکه به توسعه و پیشرفت جامعه نیز منجر می‌شود »
  • طهماسب کاوسی/ معلم، دکترای برنامه ریزی درسی

توسعه نیاز به معلمان باانگیزه دارد

  مقدمه معلمان، مهندسان جامعه هستند. آن‌ها با انتقال دانش و پرورش نسل آینده، نقش اساسی در توسعه اقتصادی و اجتماعی یک کشور ایفا می‌کنند. کیفیت آموزش و پرورش هر جامعه‌ای به طور مستقیم به انگیزه، تخصص و رضایت شغلی معلمان آن بستگی دارد. افزایش انگیزه و بهبود وضعیت معیشتی معلمان، از طریق افزایش حقوق و تسهیلات، نه تنها به ارتقای کیفیت آموزش و پرورش می‌انجامد، بلکه اثرات مثبت و گسترده‌ای بر…
  • « چرا دولت و مراجع قانونی مربوطه در تعیین بودجه سالانه کشور به دانشگاه فرهنگیان به عنوان مهم ترین دانشگاه آموزشی کشور که قرار است معلمان این مرز و بوم را آموزش دهد توجهی نمی کنند ؟»
  • امیرحسین نریمانی/ دانشجو رشته امور تربیتی دانشگاه فرهنگیان

بررسی مطالبه ی عادلانه کسورات دانشگاه فرهنگیان

   دانشگاه فرهنگیان به فرموده مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مرکز ثقل نظام آموزش و پرورش کشور است. در معنای کلمه (مرکز ثقل) تعبیر زیباتری از (پشتیبان و تکیه گاه) نمی توان پیدا کرد. بنابراین در رابطه با امور کلی و جزئی مربوط به دانشگاه فرهنگیان، نوع نگاه های ضعیف و سطحی به این دانشگاه و مسائل آن واقعا بی انصافی است. با این وجود، در این نوشتار که به بحث کسورات…
  • « قلمی که در دستان توانمند نویسنده‌ های آگاه و مسئولیت‌پذیر قرار گیرد، می‌تواند جامعه‌ای را متحول کند و آینده‌ای روشن‌تر را رقم بزند »
  • طهماسب کاوسی/ معلم، دکترای برنامه ریزی درسی

انتقاد از عملکرد و تصمیم‌گیری‌ها با حمله شخصی به افراد متفاوت است مطلب ویژه

گروه رسانه/ « صدای معلم » نخستین و شاید تنها رسانه ای در حوزه عمومی و جامعه مدنی بود که به مکتوبات « هنگامه شهیدی » در مورد « فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت پزشکیان واکنش نشان داد . ( این جا ) این رسانه از خانم شهیدی پرسیده بود : « مگر می شود فردی تحت عنوان « خبرنگار و یا روزنامه نگار » همه و به ویژه حاکمیت را موظف و…
  • « افکار عمومی، نخبگان سیاسی و اجتماعی و به طور کل سپهر سیاسی اجتماعی ایران عزیز باید با شکستن سقف شیشه ای کنار بیایند »
  • شیرین یوسفی / جمعیت زنان مسلمان نواندیش استان آذربایجان شرقی

خانم هنگامه شهیدی ... درس اول در کنش گری الزام به رفتار مسئولانه است !

   سرکار خانم شهیدی سلام علیکم من یکی از میلیون ها زن میهن دوست ایرانی و یکی از صدها هزار مادر ایرانی هستم که دست بر قضا معلم و دغدغه مند توسعه پایدار وطن هم هستند. ما معلمان زن سال های سال است که بر در بزرگان ملک و میهن می کوبیم تا بلکه دری از درهای قدرت را به روی مان باز کنند. ما معلمان زن سال های سال است در…
  • «عواملی که باعث اختلال در امر تربیت می شود به همان اندازه ای مهم است که عوامل رشد و موثر در تربیت »
  • امیرحسین نریمانی/ دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان

فضای مجازی ؛ فرصت و یا تهدید برای فرآیند " تربیت " ؟

  همان گونه که متخصصان تعلیم و تربیت فرموده اند،تربیت یک فرایند و جریان مداوم، مستمر، جدی و صبور میان مربی و متربی را می طلبد. یا به معنای دیگر تربیت را می توان همانند کاشت و داشت یک نهال یا بذر دانست که نهایت مراقبت و حفاظت را می طلبد که در برابر آماج و حملات طبیعی و غیر طبیعی از بین نرود تا به سر منزل و مقصود یعنی درخت…
  • « هنوز مرز و تمایزی میان « اقتدار » و « استبداد » قائل نیستند و یا حاضر به درک و هضم آن نیستند »
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

مسئولان اداره آموزش و پرورش منطقه 9 تهران نه " قانون " می دانند و نه " عذرخواهی " ! مطلب ویژه

رمز بقای استبداد، خاموشیِ اکثریت است! پل دانکن *** « ما فکر می کردیم شما لیسانس هستید » « من پرس و جو کردم . ظاهرا شما با مقطع سر آن دو ساعت اختلاف داشتید » و... در 23 آبان 1401 به عنوان سرپرست اداره ی آموزش و پرورش منطقه 9 تهران منصوب شد . اما مگر می شود در عصر اطلاعات یک مدیر منطقه نداند که معلمانش در چه وضعیتی هستند…
  • « با گذشت حدود یک هفته از دستور العمل بازپس گیری شکایات وزارت آموزش و پرورش از رسانه ها به نظر می رسد این دستورالعمل در حد حرف باقی مانده است »
  • صدای معلم گزارش می کند ؛

آیا دانشگاه فرهنگیان قصد تمکین به دستور وزیر آموزش و پرورش و اجرای قانون را ندارد ؟ مطلب ویژه

گروه رسانه/ تاکنون دو گزارش در « صدای معلم » در مورد شکایت دانشگاه فرهنگیان علیه « امیر اسماعیلی » منتشر گردیده است . ( این جا ) و ( این جا ) در این گزارش ها به ممنوعیت شکایت مدیران آموزش و پرورش علیه رسانه ها و خبرنگاران اشاره و تاکید شده است . پیشنهاد « ممنوعیت شکایت از رسانه ها » برای نخستین بار در سال 1398 توسط « صدای…
  • « انتخاب معلم بر اساس معیارهای غیرحرفه‌ای، چالشی جدی است که می‌تواند عواقب گسترده‌ای برای نظام آموزشی به همراه داشته باشد»
  • طهماسب کاوسی/ معلم، دکترای برنامه ریزی درسی

از ایدئولوژی تا آموزش: بررسی چالش‌های گزینش معلم بر اساس معیارهای غیرحرفه‌ای

   انتخاب معلم به عنوان یکی از ارکان اصلی نظام آموزشی، نقش تعیین‌کننده‌ای در کیفیت آموزش و پرورش و در نهایت آینده‌ی جامعه دارد. انتخاب معلم بر اساس معیارهای غیرحرفه‌ای، چالشی جدی است که می‌تواند عواقب گسترده‌ای برای نظام آموزشی به همراه داشته باشد. برای بررسی جامع‌تر این موضوع، می‌توان به چندین جنبه‌ی کلیدی پرداخت: 1- تعریف معیارهای غیرحرفه‌ای: - معیارهای ایدئولوژیک: گزینش معلم بر اساس باورهای سیاسی، مذهبی یا اجتماعی خاص،…
  • «نگاه جنسیت زده حاکم بر آموزش و پرورش به جهت تغلب کلیشه های فرهنگی جنسیت زده، معلمان زن را از حق مسلم شان در قرار گرفتن در رده های مدیریتی ستادی در وزارتخانه و استان ها و مناطق محروم کرده است »
  • شیرین یوسفی / جمعیت زنان مسلمان نواندیش استان آذربایجان شرقی

آموزش و پرورش ، مدیریت زنان و مساله تاریخی " نگاه جنسیت زده " ؟

  در جامعه شناسی توسعه ، آموزش و پرورش به عنوان یکی از ارکان نهادی و زنان به عنوان نیمی از بافت جمعیتی جوامع کلیدداران توسعه پایدار و مبنای بالندگی کشورها محسوب می‌شوند. این گزاره تخصصی در مورد کشور ما وقتی مهمتر می‌شود که بدانیم بنا به آمارهای رسمی بیش از ۸۰ درصد زنان شاغل در حوزه آموزش و فرهنگ مشغول اند. این گزاره هنگامی که در کنار این واقعیت قرار می…
  • « وزير آموزش و پرورش براي ايجاد تحول نياز به حوزه ستادي كوچک ،چابک ، هوشمند با نيروهاي انساني قوي و توانا دارد كه در حال حاضر از آن بي بهره است »
  • مهندس هادی عزيززاده/ دبير اسبق شوراي عالي آموزش و پرورش

نگاهی بر موانع حركت وزير آموزش و پرورش در برابر اصلاحات آموزشی مطلب ویژه

فرض كنيم وزيران و مسئولان آموزش و پرورش چهل سال گذشته و جمعي از صاحب نظران تعليم و تربيت، چالش هاي آموزش و پرورش را شناسايي و براي ايجاد تحول در آموزش و پرورش، راهكارهايي را تدوين كرده و به وزير آموزش و پرورش ارائه داده اند. وزير هم آنها را مناسب دانسته و در نظر دارد پيشنهادهاي صاحب نظران را به مرحله اجرا درآورد. تعدادي از پيشنهادها را هم در ابتداي…
  • سخنی با دولت پزشکیان و وزیر جدید آموزش و پرورش ؛
  • امیرحسین نریمانی / دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان

دانشجو معلم کیست و چه مشکلاتی دارد ؟ مطلب ویژه

  بستر و زمینه های موجود در کشور های جهان، مدیریت های مطلوب کلانی را می طلبد که با نگاه عمیق و همه جانبه به کلیت و ریز جزئیات توجه کند. بدیهی است آن مدیریتی شایسته و توانمند خواهد بود که اولا اصل موضوع را در جهت شایسته ای هدایت کند و دوما جلوگیری دقیق و هدف مند از بین رفتن ریز جزئیات را مدنظر قرار دهد. موضوع جامعه دانشجو معلمان پسر…
صفحه1 از165

نظرسنجی

میزان استفاده معلمان از تکنولوژی آموزشی مانند ویدئو پروژکتور ؛ تخته هوشمند و .... در مدرسه شما چقدر است ؟

دیدگــاه

تبلیغات در صدای معلم

درخواست همیاری صدای معلم

راهنمای ارسال مطلب برای صدای معلم

کالای ورزشی معلم

تلگرام صدای معلم

صدای معلم پایگاه خبری تحلیلی معلمان ایران

تلگرام صدای معلم

Sport

تبلیغات در صدای معلم

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صدای معلم - اخبار فرهنگیان، معلمان و آموزش پرورش بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.
طراحی و تولید: رامندسرور