صدای معلم - اخبار فرهنگیان، معلمان و آموزش پرورش

یادداشت

  • «بخش عمده ای از دلسردی موجود در بدنه آموزش و پرورش نسبت به انتخابات به عدم تغییر پس از انتخابات بر می گردد . مردم به قصد تغییر دادن رای می دهند و اگر با رای دادن تغییری در سیاست ها ایجاد نشود دلسردی به وجود می آورد »
  • سیدهادی عظیمی/ معلم و فعال سیاسی اصلاح طلب

"انتخابات" بدون تغییر رویکرد در آموزش و پرورش اعتماد معلمان و جامعه را نابود می کند ! مطلب ویژه

روز 8 تیر 1403 انتخابات زود هنگام ریاست جمهوری برگزار می شود . از میان شش کاندیدایی که از طرف شورای نگهبان واجد شرایط قانونی شناخته شده اند یک نفر نامزد جبهه اصلاحات است . بر این اساس پنج نامزد اصولگرا را باید حامی وضع موجود آموزش و پرورش برشمرد که خواهان اجرای کامل سند تحول بنیادین آموزش و پرورش خواهند بود و بر ایدئولوژیک تر شدن آموزش و پرورش تاکید دارند…
  • « هرگز نترسید که صدایتان را برای صداقت و حقیقت و شفقت بالا ببرید »
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

ستاد فرهنگیان مسعود پزشکیان و مساله " سرمایه اجتماعی " ؟ مطلب ویژه

در دنیا هیچ کاری سخت‌تر از صداقت و صمیمیت نیست، هیچ کاری هم آسان‌تر از تملق و چاپلوسی. در صداقت و صمیمیت، حتی اگر یک درصد دروغ و تزویر باشد، فوری نغمه‌ی ناسازش بلند می‌شود و کار را به رسوایی می‌کشاند. برعکس، اگر همه‌ی حرف‌ها تا نقطه‌ی آخرش دروغ و تزویر باشد، مثلِ نغمه‌ی گوش‌نواز به دل می‌نشیند و لذت می‌بخشد. چاپلوسی، هرچقدر هم که نتراشیده و زننده باشد، دستِ‌کم نیمی از…
  • هر گونه مدل توسعه در ایران بدون توسعه فرهنگی و اولویت داشتن آن محکوم به شکست و تکرار چرخه ی تاریخی شورش ، سکوت و خودزنی خواهد بود
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

دیکتاتورهای کوچک و توهّم رنسانس ! مطلب ویژه

... من بارها با ارباب راجع به مسائل دربار صحبت کرده ام ( برادرم بعد از انتصابش به نخست وزیری همواره موقع نام بردن از شاه ، لقب « ارباب »  را به کار می گرفت ) و بیش از هزار دفعه به او تذکر داده ام که اگر بنا است با فساد مبارزه شود بایستی این کار را از خانه خود آغاز کند و در وهله اول نیز با قاطعیت به…
  • «معلمان امروز معمولا روند اداری شدن معلمی را طی کرده‌اند و نه سیر و سلوک تفکر و آموزش و پرورش را »
  • ابوذر شریعتی

معلم حقیقی و حقیقت معلمی ؟ مطلب ویژه

 معلم حقیقی یا به‌عبارت دیگر کسی که حقیقتا معلم است، کیست؟ سابق بر این وقتی نوشتم که من هرگز معلمان و ناظمان و مدیران دوران راهنمایی و دبیرستان و استادان سایر مقاطع تحصیلی‌ام را هرگز نمی‌بخشم برخی از عزیزان گله کردند که این توهین به قشر مقدس معلم است! ( این جا ) بفرمایید این هم نتیجه‌ی مقدس‌‌ پروری و تقدس‌ سازی! اینکه شغل معلمی، شغل انبیاء است و ارزشمند است و...…
  • گفت و گو » به جای « گفت‌ و شنود » !
  • بهروز مرادی/ جامعه شناس

جامعه‌ی مونولوگی را بشناسیم

 نامش را گذاشته‌اند : « گفت و گو » ؛ غافل از اینکه  « گفت‌ و شنود » می‌بایست باشد. در  » گفت‌ و گو »  فقط یک نفر می‌گوید و می‌گوید و آن دیگری باید فقط بشنود و بشنود. کلمات خارجی را هم گاه بر اساس فرهنگ مسلط ترجمه می‌کنند تا به تغییر نکردن و یاد نگرفتن ادامه بدهند. در جامعه‌ی مونولوگی، «دیالوگ» را هم «تک‌ گویی» ترجمه می‌کنند، چراکه اعضای…
  • « قضاوت دربارۀ ارزش های تمدن و فرهنگ ملتی دیرین که میراثش در طی هزاره ها پا فراتر از مرزهای سیاسی خود نهاده و آثار آن را بر فرهنگ و تمدن جهانی نمی توان نادیده گرفت، بسیار دشوار است »
  • علیرضا کاشفی

جام از بلخ بیارید و شراب از شیراز(1)

  قضاوت دربارۀ ارزش های تمدن و فرهنگ ملتی دیرین که میراثش در طی هزاره ها پا فراتر از مرزهای سیاسی خود نهاده و آثار آن را بر فرهنگ و تمدن جهانی نمی توان نادیده گرفت، بسیار دشوار است. مردمی که در گسترۀ مرزهای فرهنگی ایران بزرگ زیسته اند و امروز می زیند، خداوندگاران فرهنگ و تمدن ایرانشهر هستند. روزگاران درازی، زبان و ادب پارسی به ویژه در سلوک شعر به سان…
  • « سرزمین متخلفین طلبکار ! »
  • احمد شهدادی

لطفاً فکر کنید که چرا نمی فهمیم ؟! مطلب ویژه

  گاهی فکر می‌کنم چرا ما بعضی چیزها را نمی‌فهمیم؟ نفهمیدن چیست؟ ما چگونه نمی‌فهمیم؟ به گمان، همان طور که فهمیدن، به عنوان فعل ایجابی، علل و زمینه‌ها و فرایند دارد، نفهمیدن هم به واقع فعلی (در سیاق ترک فعل) است که همه این‌ها را دارد. لطفاً فکر کنید که چرا چیزی را نمی‌فهمیم ؟ برخی علل و زمینه‌ها را می‌شمارم : ۱. نمی‌فهمیم چون اطلاعات پایه نداریم. کسی که نمی‌داند عالم…
  • هنگامی‌ که خانواده، آموزش و پرورش و رسانه دستور «دیگران را راضی‌کن» را در پیش‌نویس زندگی ما نوشته‌ باشند ما در سراسر عمر تلاش‌ می‌کنیم «به‌ هر‌ قیمتی» دیگران را خشنود کنیم
  • دکتر محمدرضا سرگلزایی / معلم و روان‌‌ پزشک

صداقت ؛ دروغ و سیاست

  گرچه از منظر «اخلاق مطلق‌گرا» (که «امانوئل کانت» مدافع آن است) دروغ‌گفتن به‌طور مطلق یک رذیلت است و هیچ شرایط و منافعی توجیه‌کننده دروغ نیست، از دیدگاه روانی - اجتماعی می‌توانیم دروغ‌ها را به دو دسته تقسیم‌ کنیم: گروه اول دروغ‌هایی هستند که ناشی از رانش‌گر (Driver) «دیگران را راضی‌کن» (Please others) هستند. از دیدگاه تحلیل رفتار متقابل (Transactional Analysis) هر کدام از ما در جریان تربیت «اوامر و مناهی» خاصی را از محیط دریافت‌ می‌کنیم. این…
  • «حکمرانی خوب و اثر بخش در آموزش و پرورش برای دست یابی به توسعه پایدار و فراگیر ضروری است »
  • حسین معافی/ فعال فرهنگی

نگاهی بر حکمرانی خوب در نظام آموزشی ایران

  حکمرانی خوب و اثر بخش در آموزش و پرورش به معنای مدیریت و اداره نظام آموزشی به گونه‌ای است که منجر به دست یابی به بهترین نتایج ممکن برای همه دانش‌آموزان شود. این امر مستلزم وجود سیاست‌ها، برنامه‌ها و اقداماتی است که بر اساس شواهد باشد و به طور عادلانه، کارآمد و پاسخ گو اجرا شوند. برخی از ویژگی‌های کلیدی حکمرانی خوب در آموزش و پرورش عبارتند از: 1- تمرکز بر…
  • ... اما زمانی که خبر محرومیت « صدای معلم » از شرکت در نشست های رسانه ای وزارت آموزش و پرورش منتشر شد ؛ حتی یک معلم هم در قالب یک یادداشت به این برخورد اعتراضی نکرد
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

معلمان را به صندوق ذخیره شان راه ندادند ! مطلب ویژه

برادران کارگر! کسی چیزی برای از دست دادن ندارد. شما چه ‌بسا نمی‌توانید لباسی را بپوشید که خودتان می‌دوزید. نمی‌توانید کفشی را بپوشید که خودتان می‌دوزید. در خانه‌ای نمی‌توانید زندگی کنید که خودتان ساخته‌اید. آنها دارا می‌شوند و شما هم‌چنان پابرهنه باقی مانده‌اید. تاکنون برای منفعت دیگران کار کرده‌اید. هرچه وجود دارد را شما درست کرده‌اید اما نفعی از آن نمی‌برید. عرق جبین و سوی چشم شما تبدیل به ادارات و ساختمان‌هایی…
  • در روزگارِ مردم‌پرور، یعنی غوغازده‌ی ما، کارِ «آموزش» و «پرورش» می‌باید از بنیاد، آموزشِ فنِ فریبکاری باشد ( 1 )
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

دیکتاتوری در وجودمان است : آموزش و پرورش خودکامگان ؟! مطلب ویژه

مصطفی ملکیان: وقتی فرانسویان نیروهای اشغالگر را از فرانسه خارج کردند، ژنرال دوگل از آندره موروا رمان‌نویس و متفکر بزرگ خواست تا وزارت آموزش و پرورش را برعهده بگیرد. موروا پذیرفت اما گفت من کتاب‌های درسی را اساساً عوض می‌کنم و تا پایان تحصیلات دبیرستان به بچه‌ها بیش از سه چیز نخواهم آموخت. یکی زبان و ادبیات فرانسه تا فرهنگ کشور خودشان را بشناسند. یکی ریاضیات که وقتی در حال خرید و…
  • « نوشتن به برنامه‌ریزی، حل مسئله و تصمیم گیری واقع‌بینانه کمک می‌کند »
  • دکتر پرستو امیری/ متخصص روان شناسی سلامت

یکی از راه‌های سروسامان دادن به این اوضاع آشفته و ارتقای سلامت روان، نوشتن است

گروه رسانه/ روان انسان پدیده‌ای پیچیده و چندوجهی است. روان ما نسبت به هر موضوعی از سه منظر واکنش نشان می‌دهد، احساسی، فکری و رفتاری. حال در دنیایی پر از مسئله و موضوع، طبیعی است که ذهن ما پر باشد از انواع احساسات و افکار سردرگم‌کننده و رفتارمان هم به تبع آنها گاهی ناسالم و آسیب‌زننده شود. یکی از راه‌های سروسامان دادن به این اوضاع آشفته و ارتقای سلامت روان، تکنیک‌های نوشتن است. طی…
  • « تا جایی که امکان دارد باید چکه کنیم، حلقه‌های دوستی تشکیل دهیم، اصناف، نهادهای اجتماعی و محلی درست کنیم، این فعالیت‌ها در دراز مدت می‌تواند پشتوانه درست کند »

فراستخواه : جامعه ایران یک جامعه گمراه کننده و غلط انداز است ؛ خودمداری در ایران در حال رشد کردن است مطلب ویژه

گروه رسانه/ یک جامعه‌شناس به خبرآنلاین گفت: «در ایران یک نوع نارضایتی هستی شناختی در طول تاریخ وجود دارد، شاید به این دلیل که ملت کهنی هستیم، فرهنگ کهن و حافظه تمدنی داریم اما شرایط‌مان طوری بوده که اجازه موفقیت به ما نداده است، ملتی هستیم که می‌خواهیم موفق شویم اما نمی‌توانیم، شاید دلیل اعتراضات سال ۱۴۰۱ هم همین بود.» مظاهر گودرزی: «جامعه ایران یک جامعه گمراه کننده است»، این را مقصود…
  • «البته چند صف آن بیرون بود یعنی صف فست فودی... ! »
  • علی مرادی مراغه ای

گزارشی از آخرین روز نمایشگاه بین المللی کتاب ۱۴۰۳ : شبیه دریاچه ارومیه !

دیروز در آخرین روز نمایشگاه بین المللی کتاب ۱۴۰۳ش به دعوت برخی دوستان، سری زدم . همه چیز را تاسف بار دیدم، به هر غرفه ای سر زدم می نالیدند! خلوتِ خلوت و آن هم در آخرین روز نمایشگاه کتاب که معمولا چند سال پیش در آخرین روزهای نمایشگاه ها، آدم نمی توانست از ازدحام جمعیت حرکت کند! البته چند صف آن بیرون بود یعنی صف فست فودی... من ۳۰ سال است…
  • «جا دارد از مسئولین آ‌موزش و پرورش استان زنجان بپرسیم که: دقیقا در کجای این جهان پهناور ستاد استقبال (پیشتازان) گل را روی زمین و مقابل قدوم بازدید کننده می‌گذارند؟ »
  • رضا قاسم پور / خبرنگار صدای معلم

درنگی در استقبال از شهردار زنجان !

  جستارگشایی چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۴۰۳ تصویر استقبال غیرمعمول و نامرتبط دانش‌آموزان مدرسه علوم قرآنی امام حسن مجتبی(ع) از شهردار زنجان مرزهای زمان، مکان، زبان و جغرافیا را درنوردیده و با ایجاد حواشی رسانه‌ای در حد لالیگا خبرساز شد. ترکش‌های این بمب خبری تا آن جا پیش رفت که زنجان با کره‌ شمالی و رهبر دیکتاتورش مقایسه شده و کلی نکوهش‌های پسینی به دنبال داشت. در این مجال درنگی گذرا بر این…
  • « کی قرار است از دست این رفتارهای برخاسته از روح استبداد رهایی پیدا کنیم ؟»
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

اندر حکایت کُرنش مدرسه ایرانی در برابر یک شهردار : دیکتاتوری در وجودمان است ! مطلب ویژه

« برخی از ما نه تنها گذشته ی خود را حمل می کنیم، بلکه گذشته پدر و مادرهایمان را نیز همراه داریم . درد، از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود و تا آن را بررسی نکنیم، این چرخه را هیچ گاه برهم نخواهیم زد » . نیمه تاریک وجود – دبی فورد *** جن‌گیر ( The Exorcist) یک فیلم آمریکایی محصول سال ۱۹۷۳ در ژانر فراطبیعی ترسناک به کارگردانی ویلیام…
  • به مناسبت پاسداشت زبان پارسی و بزرگداشت فردوسی ؛
  • علیرضا کاشفی

پیام شاهنامه فردوسی : مسئولیت پذیری در برابر سرنوشت بشر و سرنوشت ایران مطلب ویژه

زبان و ادب دیرین و شیرین و گرانمایهی پارسي، دریایی بی کران از گفتار و نوشتار حكمي و عرفاني است كه ريشه در تجربهی تبار ايراني و زندگي پرفراز و نشيب اين مردم در نجد ایران، میراث دار تمدنهای بزرگ و غنی پیشا اسلام، (جیرفت، سند، بین النهرین، عیلام و ایران باستان) و پسا اسلام دارد. لذا بخش بزرگي از هويت انساني ما را در بر گرفته و تجلی گر صفات و…
  • « افعی آیینه تمام نمای قد تفکر و کنش ما ایرانی هاست ! »
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

افعی از نگاهی دیگر : آیا جامعه ایران صریح تر و شفاف تر شده است ؟ مطلب ویژه

 « هرگز بدون تفکر از بزرگان علمی، سیاسی و مذهبی پیروی نکنید. همچنین بدون تفکر از سنت و قراردادهای اجتماعی پیروی نکنید. برای خودتان به‌طور مستقل فکر کنید. به شواهد موجود نگاه کنید و سعی کنید دیدگاه‌ها و رفتارتان را بر پایهٔ اینکه مسائل واقعاً چگونه هستند، بگذارید » . "جان لاک" *** آقای شکوهی . ناظم دوران راهنمایی . آمده تا هنرمند یا فیلم سازی را ببیند که زمانی شاگرد مدرسه…
  • « نیروی انسانی و منابع انسانی را آموزش‌‌ و پرورش تهیّه می کند؛ و منابع انسانی، بزرگ‌ترین ثروت هر کشور است »
  • مجتبی لشکربلوکی / مدرس دانشگاه و مدیر دبیرستان

نامه ی دریافتی : به دانش‌آموزتان نگاه ملّی بدهید!

گروه استان ها و شهرستان ها/ یادداشت زیر توسط یکی از فرهنگیان استان گلستان برای « صدای معلم » ارسال گردیده است .
  • « نوسازی جایگاه معلمی با توجه به تغییر در مناسبات فرهنگی و اجتماعی امری است که نیازمند فهم مجدد فرهنگ از منظر سیاست است »
  • سیدهادی عظیمی/ معلم و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی

جایگاه معلم در آموزش و پرورش شهروند محور و توسعه گرا ؟ مطلب ویژه

 نام گذاری روز  12 اردیبهشت به عنوان « روز معلم » استعاره ای از وضعیت این شغل است . وقتی در میانه اعتراضات معلمان در  روز  12 اردیبهشت 1340 مرحوم دکتر خانعلی به شهادت رسید ؛ این روز به عنوان « روز معلم » تعیین گردید . با شهادت استاد مطهری در شب 12 اردیبهشت 1358 روز معلم برای  پس از انقلاب اسلامی ایران نیز  تثبیت شد . نام گذاری یک روز…
  • «تقاضای جامعه ی ما چیست؟ »
  • مهدی کیانی برخوردار/ فرهنگی و مسئول خبرگزاری پانا دلفان

فیلم افعی از نگاه یک معلم

گروه رسانه/ به تازگی انتشار سکانسی از سریال افعی تهران که در آن برخورد پیمان معادی با معلم دوران مدرسه‌اش را به تصویر کشیده بود با برخی واکنش‌ها در جامعه فرهنگیان روبه رو شده است. رفتار و کنش همه اقشار و اصناف قابل نقد است و هیچ فرد و یا نهادی نباید خود را « مقدس » شمرده و برای خود جایگاه فرانقدی قائل شود . در این میان « تنبیه بدنی…
  • «اگر منصفانه هم بنگریم همین جامعه ای که تنبیه بدنی از سوی معلم را فریاد می زنند و در مقام دفاع برمی آیند خودشان از خشونت های کلامی و تنبیه بچه ها در خانه و جامعه دست نکشیده اند! »
  • الهه ترک

نگاهی هنرمندانه به " افعی خشونت " در جامعه ایران ؟!

گروه رسانه/ به تازگی انتشار سکانسی از سریال افعی تهران که در آن برخورد پیمان معادی با معلم دوران مدرسه‌اش را به تصویر کشیده بود با برخی واکنش‌ها در جامعه فرهنگیان روبه رو شده است. رفتار و کنش همه اقشار و اصناف قابل نقد است و هیچ فرد و یا نهادی نباید خود را « مقدس » شمرده و برای خود جایگاه فرانقدی قائل شود . در این میان « تنبیه بدنی…
  • «هر دو بر صندلیِ خود حق پندارانه تکیه زده، یکی دیگری را فسیل می بیند و آن دیگری مخاطبش را پرمدعایی سرکش »
  • فرزانه دشتی

"روز معلم " و تلنگری بر صندلی " شغل انبیاء " ؟! مطلب ویژه

در حال و هوای « روز معلم » و تکاپوی مسئولین مدرسه و اداره برای برگزاری مراسم بزرگداشت این روز هستیم. بعضی وقت ها باید منتظر کودکی میان جمع بود تا فریاد بزند این چه مراسم رونمایی از لباس پادشاه است؟ او که عریان است! مراسمی تکراری با همان رویه و شعارهای قدیمی در مقابل نسلی کاملا جدید و متفاوت. نسلی که با بهره گیری از شبکه های اجتماعی حتی شان علمی…
  • « در شرایط موجود ایران ؛ سندیکای قوی و کارآمدی در بین معلمان وجود ندارد و چشم اندازی برای تشکیل آن دیده نمی شود »
  • سیدهادی عظیمی/ معلم و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی

معلمان ، گفتمان های متعارض و مسئله تشکل یابی ؟ مطلب ویژه

12 اردیبهشت 1340 روزی بود که  شادوران شهید دکتر خانعلی در تظاهرات صنفی معلمان جان خود را  از دست داد و خونش سنگفرش میدان بهارستان تهران را رنگین کرد.  این اتفاق علاوه بر اینکه موجب نام گذاری روز 12 اردیبهشت به عنوان « روز معلم »  شد وزیر فرهنگ وقت را نیز تغییر داد . در پی آن نخست وزیر وقت رئیس باشگاه فرهنگیان را به عنوان وزیر فرهنگ برگزید .  …
  • به بهانه روز ملی خلیج فارس:
  • رضا قاسم پور / خبرنگار صدای معلم

نام " خلیج فارس " و رابطه بین فرهنگ و توسعه ؟!

جستارگشایی: به گواهی تاریخ ، واقعه مهم اخراج پرتغالی‌ها از تنگه هرمز توسط شاه‌عباس کبیر، بهانه نامگذاری دهم اردیبهشت به نام  « روز ملی‌ خلیج‌فارس »  در ایران است. این که دولت و ملت ایران به حفظ نام خلیج فارس حساس بوده و مانع از تغییر و قلب ماهیتش شوند کاری شایسته، بایسته و البته ناکافی است.چرا که منابع سرشار و مشترک بستر خلیج‌فارس در سالیان متمادی به دلیل سرمایه‌ گذاری ناکافی…
  • «تنها چیزی که مهم نبود ، پژوهش و نوآوری بود ! »
  • رضا علیزاده

تنها مرکز فرهنگی و تربیتی شهرستان پلدشت پویا و فعال شد

  علی رغم فعالیت های مثبت و تحسین برانگیز دکتر علی مطهری مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی در ارتقای شاخص های کمی و کیفی استان محروم آذربایجان غربی همیشه وجود برخی مدیران و کارمندان در بخش « ستاد آموزش و پرورش » و استان ها مانع تحقق سند تحول بنیادین و اهداف متعالی آن بوده است ایده های جالبی را از سوی وزیر محترم و دکتر حجت الله الماسی شاهد بوده…
  • باید به این واقعیت تلخ اعتراف کرد که « تنبلی » به صورت یک عادت و روحیه فراگیر در جامعه ایرانی ریشه دوانیده است
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

دانش آموزان چاق و تنبل ایرانی و مسابقه برای کاهش وزن! مطلب ویژه

« سقراط هنگامی که به اتهامِ فاسد کردنِ جوانان به محاکمه کشیده می‌شود، در دفاع از خویش در دادگاه خطاب به آتنیان می‌گوید: شما مردمِ این شهر مانند اسبِ تنبلی هستید که احتیاج دارید برای این که به راه بیفتید خرمگسی گاهی به شما نیش بزند و من همچون آن خرمگس بوده‌ام که نیشَکی می‌زده‌ام و شما را به اندیشه وا‌می‌داشته‌ام و اکنون اگر مرا بکُشید، دیگری را مثل من نخواهید یافت.…
  • «چطور برای اخراج کردن یک معلم حرف های چند نفر بدون سند کافی است و سریع این حکم داده می شود ولی برای برگشت به کار یک سال وقت می خواهند که تحقیق کنند ؟ »

به عملکرد گزینش اداره کل آموزش و پرورش اصفهان انتقاد داریم

گروه استان ها و شهرستان ها/ تاکنون گزارش ها و یادداشت های متعدد و قابل توجهی از عملکرد گزینش وزارت آموزش و پرورش در « صدای معلم » منتشر شده است . در ارتباط با عملکرد گزینش اصفهان آخرین مطلب به گزارش صدای معلم با عنوان  : « مدیر کل آموزش و پرورش اصفهان ! از صداقت و پاسخ گویی چه خبر ؟ » باز می گردد . ( این جا )…
  • « کم نیستند تحصیل‌کرده‌های دانشگاهی که خطی و عامیانه می‌اندیشند ! »
  • دکتر محمدرضا سرگلزایی / معلم و روان‌‌ پزشک

" نگاه سیستمی و شبکه‌ای " به جای " نگاه خطی "

  مردی که روبه‌رویم نشسته بود، کمتر از چهل‌سال داشت، ولی حداقل بیست سال درگیر اعتیاد به مواد مخدر بود. او بارها اقدام به ترک کرد‌ه‌ بود، ولی هربار در درمان شکست خورده و باز به اعتیاد برگشته‌ بود. در اولین جلسه ملاقات‌مان برای توضیح اینکه چرا دچار اعتیاد شده‌است، داستان کودکی‌اش را تعریف‌ کرد و گفت که بارها از پدرش کتک خورده‌است. این مرد علت اعتیادش را تنبیه‌شدن توسط پدر بداخلاق…
  • «جدا از بحث سنجش‌های جهانی و آمارهای مستند کم‌تر معلمی را می‌بینید از چرخه معیوب آموزشی به ناله در نیامده باشد و اندک مدارسی هستند که فرایند تعلیم و تربیت در آن‌ها به‌ درستی کار کند »
  • علی زینلی/ معلم - شهرستان خمیر

افت شدید کیفیت آموزش در مدارس و بی خیالی مسئولان ؟! مطلب ویژه

آموزش‌ و پرورش هرمزگان با ۲۳ منطقه آموزشی در ۱۳ شهرستان استان به ۴۳۰ هزار دانش‌آموز خدمات آموزشی ارائه می‌دهد. محمد قویدل مدیرکل آموزش‌ و پرورش این استان در 28 فروردین 1403 گفته است: مدارس وابسته به حوزه در دستور کار است و تا مهرماه سال جاری حداقل ۲۰ مدرسه وابسته به حوزه در مقاطع مختلف در استان هرمزگان ایجاد خواهد شد. وی هدف از این کار ترویج بیشتر فرهنگ ایرانی-اسلامی عنوان…
  • « در این جا اگر بخواهی صدایت شنیده شود تنها باید روایت رسمی را جار بزنی ! »
  • رضا قاسم پور / خبرنگار صدای معلم

حکایتی از " مهر مادرانه " در سرزمین بی مهری ها

  روزی روزگاری از مسیر خیریه هم‌نمک تهران پیگیر مساعدت‌های مالی، مشاوره‌ای و معنوی برای خانواده‌های آسیب‌پذیر، اولیای بدسرپرست و بی‌سرپرست برخی از مدارس حاشیه‌ای کرج بودیم. یادش به خیر ... در جست و جوی زندگی در مدرسه‌ای که مسئولیتش بر دوشم بود دانش‌آموز پریشان احوالی داشتیم که مادرش سرپرست خانوار و همکار خدماتی‌مان در یکی از مدارس بود. به خاطر غیبت‌ها و اوضاع وخیم درسی دانش‌آموز به حکم وظیفه تماسی با…
  • «ایران کم جمعیت اما مرفه و سالم و فرهیخته و با سواد یقینا بهتر از ایران شلوغ و‌ گرسنه و روانی و بی سواد و مضطرب است »
  • امیر دبیری مهر/ پژوهشگر ارشد رسانه و محقق و نویسنده علوم انسانی

آنهایی که بر بوق افزایش جمعیت می دمند و چند کلمه حرف حساب ؟! مطلب ویژه

  اگر پول و سواد و امکانات و فرهنگ کافی ندارید بچه دار نشوید. فریب این تبلیغات توخالی را نخورید. وقتی فرزندتان مریض شد، سوء تغذیه پیدا کرد ، مدرسه برای ثبت نام نبود، اتوبوس کافی برای انتقال امن او نبود، زمین بازی نداشت، اتاق مناسب و پول توجیبی لازم نداشت دیگر هیچ نهاد و مقامی پاسخ گو نیست و شما عامل اصلی در تحویل یک موجود بدبخت و عقده ای و مستعد بزه…
  • «دولت بهتر است به جای دخالت مستقیم در امور، ساز و کار مناسب و چارچوب های خود را به وضوح اعلام کرده و الباقی را به بخش خصوصی (نه اختصاصی) واگذار نماید »
  • رضا قاسم پور / خبرنگار صدای معلم

روز جهانی هنر و یک پیشنهاد

  دوشنبه ۱۵ آوریل مصادف با ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ روز جهانی هنر می‌باشد. « روز جهانی هنر (world art day) یک جشن بین‌المللی هنرهای زیباست که توسط انجمن بین‌المللی هنر (IAA) به منظور ارتقای آگاهی از فعالیت‌های خلاقانه در سراسر جهان اعلام شده‌است. این تاریخ به افتخار تولد لئوناردو داوینچی تعیین شد. داوینچی به عنوان نماد صلح جهانی، آزادی بیان، بردباری، برادری و چند فرهنگی و همچنین اهمیت هنر برای سایر زمینه‌ها…
  • «بر خلاف بسیاری از کشورها و به ویژه توسعه یافته ، تحصیل در ایران با وجود تاکید بر رایگان بودن آن که حداقل دو بار در قانون اساسی مورد تصریح و تاکید قرار گرفته اما هیچ گونه اشاره ای به « اجباری » بودن آن ندارد»
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

چرا قانون اجباری بودن آموزش در ایران اجرا نمی شود ؟ مطلب ویژه

این روزها به کرات از « کودکان و یا دانش آموزان بازمانده از تحصیل » سخن به میان می آید . در گزارش پیشین « صدای معلم » با عنوان « چهار میلیون دانش آموز بازمانده از تحصیل و هشدارهایی که هیچ گاه جدی گرفته نشدند ! » به بخشی از این معضل پرداخته شد . (این جا ) آن چه مهم است این که بیش از ۹۰۰ هزار نفر دانش‌آموز بازمانده…
  • «تا زبان چاپلوسانه و متملقانه، اشعار مدحی و آئین‌های مقدس‌سازی و بت‌تراشی باقی است اوضاع همین است که هست»
  • دکتر محمدرضا سرگلزایی / معلم و روان‌‌ پزشک

جورج اورول، فروید و خاستگاه " دیکتاتوری " ؟

  «جرج اورول»، رمان‌نویس انگلیسی و خالق رمان‌های معروف «قلعه‌ حیوانات» (مزرعه‌ی حیوانات)، «دختر کشیش» و «۱۹۸۴» خود را یک نویسنده‌ی سیاسی می‌داند. او اعتقاد دارد که هرگاه تصمیم گرفته غیرسیاسی بنویسد چیز «مزخرفی» از آب درآمده‌ است. اما «اریک فروم» روان‌کاو معروف (که او نیز دیدی سیاسی اجتماعی به مقوله‌ی سلامت روان داشت) اعتقاد‌ دارد که کتاب 1984 «جورج اورول» گرچه ترسیم هنرمندانه و عمیقی از یک حکومت توتالیتاریست (تمامیت‌خواه) را…
  • «توسعه کشور نیاز مبرم به داشتن آمار، اطلاعات دقیق و صحیح و برنامه های منسجم دارد»
  • اسدالله درویش امیری/ معاون سابق پارلمانی آموزش و پرورش

اداره کشور‌‌‌ بدون برنامه توسعه ؟! ( 2 ) مطلب ویژه

  همان طور که در یادداشت قبلی اشاره نمودم، سال ۱۴۰۳ بدون داشتن برنامه توسعه آغاز گردید و استناد به برنامه ششم غیرقانونی است. لازم است که برای نسل جدید از افتخارات گذشته اشاره کوتاه ای کنیم به این فخر که ایران در بین کشورهای منطقه پیشینه ی نسبتأ طولانی در برنامه ریزی برای توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارد و تا سال ۱۳۵۷ شش برنامه توسعه در یک بازه زمانی ۳۰…
  • به بهانه ی هفتم آوریل (19اردیبهشت) ؛ روز جهانی بهداشت
  • علی افشار سمیرمی

سلامت من کجاست ؟ حق من از بهداشت چیست ؟ مطلب ویژه

مقدمه هنوز همه ی جمعیت جهان  به طور کامل تحت پوشش خدمات بهداشتی ضروری قرار نگرفته اند و به واسطه بیماری ها و آلودگی هوا و جنگ ها و دیگر گرفتاری ها، سلامت دنیا در معرض خطر است. برای پرداختن به این مشکل و حمایت از حق  افراد در همه جا برای دسترسی به خدمات بهداشتی و دست یابی به آب و هوا و غذا و جای سالم، شعار روز جهانی بهداشت…
  • «متاسفانه وجه غالب موضوع‌ها تکراری، مناسبتی، سیاسی، جهت‌دار و ایدئولوژیک هستند »
  • حسین حسینی نژاد/ مدیر مسئول ماهنامه انشا و نویسندگی

آسیب شناسی درس انشا ( 1 )

   اگر از من بپرسید مهم‌ترین رکن کلاس انشا کدام است، می‌گویم انتخاب «موضوع انشای مناسب». نه این‌که معلم رکن نیست یا کتاب خوب درسی رکن نیست ؛ در شرایطی که کلاس انشا برنامه‌ محور نیست و حتی همان کتابِ نه‌چندان جامع درسی هم آموزش داده نمی‌شود و زمان این درس، صرف درس‌های دیگر می‌شود و فقط گاهی در طول ماه یک‌بار موضوعی داده می‌شود، لااقل اگر موضوع مناسب و درخوری انتخاب…
  • «بدین وسیله بر خود وظیفه دانستم اولین خاستگاه و مرجع ثبت و ضبط شعرهایم را در این سایت پاس بدارم »
  • ولی اله بایبوردی

معرفی آثار ولی اله بایبوردی ؛ معلم

گروه رسانه/ با عرض سلام و ارادت خدمت با سعادت مدیر مسئول محترم سایت « صدای معلم » و خوانندگان فهیم و گرانقدر آن؛ بدین وسیله بر خود وظیفه دانستم اولین خاستگاه و مرجع ثبت و ضبط شعرهایم را در این سایت پاس بدارم . همکاری با این سایت، بهانه ای برای تلاش بیشتر و ایجاد انگیزه ای مضاعف برای سهیم شدن اشعارم با علاقمندان شعر و ادب را، موجب گردید. با…
  • «ولی مخرّب‌تر و فجیع‌تر از این مرگ‌های انتحاریِ تکراری، مشیّت‌ انگاری و تقدیر پنداری و بسنده کردن به مراسم ختم و ترحیم و سوگواری‌ست »
  • حمزه‌علی نصیری

سفرهای بهاری و ترابرهای انتحاری ؟! مطلب ویژه

  وقتی سخن از قتل و کشتار به میان می‌آید، ذهن‌ها معمولاً به جنگ‌ میان حکومت ها و منازعات میان قدرت ها و جنایات اراذل و اوباش و دزدان و قاچاقچیان و این قبیل فرومایگان معطوف می‌گردد. اما جاده‌های ناامن و خودروهای نا‌ایمن و رانندگان خطاکار نیز، همه روزه جان می‌ستانند و افراد و خانواده‌های پر شماری را به خاک سیاه می‌نشانند. براساس آمارهای منتشر شده از سوی سازمان جهانی بهداشت، سالانه…
صفحه1 از162

نظرسنجی

آیا ملاقات های مردمی وزیر آموزش و پرورش دولت سیزدهم در کم کردن شکاف میان اداره و مدرسه و جلب اعتماد معلمان تاثیری دارد ؟

خیلی زیاد - 12.1%
زیاد - 3%
تا حدودی - 8.5%
تاثیری ندارد - 10.8%
نوعی عوام فریبی و سرکار گذاشتن معلمان است - 65.6%

مجموع آرا: 305

دیدگــاه

تبلیغات در صدای معلم

درخواست همیاری صدای معلم

راهنمای ارسال مطلب برای صدای معلم

کالای ورزشی معلم

تلگرام صدای معلم

صدای معلم پایگاه خبری تحلیلی معلمان ایران

تلگرام صدای معلم

Sport

تبلیغات در صدای معلم

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صدای معلم - اخبار فرهنگیان، معلمان و آموزش پرورش بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.
طراحی و تولید: رامندسرور