« نظر به اینکه در آزمونهای بین اللملی همواره ۱۵ و ۲۵ درصد پائینتر از کشورهای شرکت کننده هستیم، متاسفانه نتایج نامطلوب امتحانات داخلی نیز خطر مضاعفی برای سیستم آموزشی تحمیل میکند »
مقایسه نتایج معدل امتحانات نهایی بین سالهای ۱۳۹۸ و ۱۴۰۳ برای رشتههای مختلف نظری دوره دوم متوسطه در پایه دوازدهم نشاندهنده کاهش قابلتوجه میانگین نمرات است، این کاهش ممکن است به دلایل افزایش سختی سؤالات و به عبارتی دیگر تغییر در ساختار امتحانات و استانداردسازی سختگیرانهتر موجب سطح دشواری امتحانات شود. این روزها تغییر قوانین امتحانات و تأثیر مستقیم نمرات نهایی در نتایج کنکور، فشار روانی بیشتری بر دانشآموزان وارد کرده…
« چقدر شناخت ما از دانشآموزان و بچههایمان ؛ سطحی، تکبعدی و عجولانه است؟ »
گروه اخبار/ چهارشنبه ۱۶ آبان ۴۰۳ مقارن با اعلام پیروزی دونالد ترامپ در ایالات متحده آمریکا ؛ انتخابات شورای دانشآموزی دبیرستان امیرالمؤمنین (ع) فاز ۴ مهرشهر برگزار گردید. زنگ چهارم با بچههای ۱۱ ریاضی آمار و آزمایشگاه داریم. وارد کلاس میشوم و پس از اندکی خوش و بش معمول، هرچه تلاش میکنم درس جدیدی شروع کنم با مقاومت و آه و ناله اکثریت بچهها راه به جایی نمیبرم. آقا اجازه ! امروز…
گفت و شنود صدای معلم با غزل عطاری دارنده جایزه نوبل ایرانی :
گروه اخبار/ اواخر هفته اول آبان آقای عطاری پدر دانشآموز خلاق و فرهیخته (غزل خانم عطاری) با پیامکی خود را معرفی کرده و عنوان میکند که از دوستان دکتر میراسماعیل صدیق (استاد محتشم دانشگاه آزاد و عضو اسبق شورای شهر کرج) است. در تماسهای بعدی با عطاری ملاقات حضوری تنظیم میکنیم. در موعد مقرر ، برق دفترمان در چهارراه طالقانی قطع بوده لذا به ناچار در گرگ و میش پاییزی در پارک…
« جان دیویی صد سال پیش باور داشت اگر کودکانمان در مدرسه دموکراسی را تمرین کنند، در آینده جامعه ای بر مبنای دموکراسی خواهیم داشت »
گروه گزارش/ ایده ی تشکیل « شورای دانش آموزی » در آموزش و پرورش پس از انتخابات دوم خرداد و در سال 1376 شکل گرفت . طراحان این شورا از برپایی این « نهاد دانش آموزی » اهدافی چون « «زمینهسازی رشد مهارت فردی - اجتماعی»، «توسعهٔ همیاری در امور آموزشی و پرورشی» و «تعامل میان آنان و مسئولان » را مد نظر داشتند . حال و پس از گذشت نزدیک به سه دهه از برپایی شورای…
کسری قدرتی نایب قهرمان کشتی پهلوانی کشور در گفت و گو با صدای معلم :
گروه اخبار/ به واسطه کنجکاوی رسانهای، معمولا در مدارس بیتفاوت از کنار افراد خاص رد نمیشوم چرا که دانشآموزان خاص محتاج توجه ویژه و بعضا نیازمند دیده شدن در انظار عمومی هستند. از طرفی ارتباطگیری عالمانه با دانشآموزانِ متفاوت نیز هنری است که باید با ظرافت، مهارت و البته در آسیابِ زمانه تجربه نمود. از دیگر سوی دانشآموزان پساکرونا عمدتا در سبک زندگی، معاشرت، موانست و ارتباطگیری شباهت چندانی به قبل از…
نگاهی انتقادی بر فلسفه دروس زبان انگلیسی و سواد رسانه ای در محضر دانش آموزان نسل جدید !
از مدرسه شروع میشود و شما در تمام طول زندگی آنچه دیگران گفتهاند را تکرار میکنید. بنابراین شما انسانی دست دوم هستید! کریشنا مورتی زبان انگلیسی ( خارجه ) 30 سال قبل و اکنون ! زمانی از دانش آموزان می پرسیدم برای چه زبان انگلیسی یاد می گیرید . اکثریت دانش آموزان موضوعاتی مانند ارتقای دانش و سواد و استفاده از آن برای ارتباط با دیگران و ... را به عنوان…
«یکی از ویژگیهای بارز این مدرسه، اهمیت دادن به تفکر انتقادی و پرسش گری بود. دانشآموزان تشویق میشدند تا درباره هر موضوعی سوال کنند و به دنبال یافتن پاسخهای جدید باشند »
در دل کوچه باغی قدیمی، مدرسهای کوچک اما پُر از زندگی جا خوش کرده بود. مدرسهای که دیوارهایش نه تنها از گچ و آجر که از رویاهای رنگارنگ ساخته شده بود. اینجا، هر کلاس درس یک باغچهی کوچک بود که در آن، دانههای دانش کاشته میشد و با آبیاری محبت و نور امید به درختانی تنومند تبدیل میشد. در این مدرسه، کتابها نه تنها منبع اطلاعات بلکه دوستان صمیمی دانشآموزان بودند.…
« رسیدن به ثروت معمولا موجب دست یابی به دیگر مزایای اجتماعی یعنی قدرت و حیثیت (پرستیژ) می گردد »
دورکیم، جامعه شناس فرانسوی معتقد بود که پدیدههای اجتماعی علل اجتماعی دارند و نباید آنها را با علل و عوامل فردی تحلیل نمود. بر این اساس در تحلیل این مسئله که چرا اکثریت دانش آموزان کشور علاقهای به تحصیل ندارند، باید آن را مسئله اجتماعی (اکثریت دانشآموزان کشور) دانست نه پدیده یا مسئلهای فردی ( تعداد بسیار اندکی از دانشآموزان). با توجه به روش تحلیل دورکیمی میتوان عوامل اجتماعی مهم زیر…
«متأسفانه کیفیت مدارس دولتی حتی در مراکز استانها از حد نصاب خوبی برخودار نیست و برخی از مدارس خاص هستند که کیفیت بالای آموزشی دارند که با آزمون ورودی دانشآموزان را ثبت نام میکنند و جوابگوی نیاز همه خانوادهها نیستند »
در روزهای اخیر یکی از مشکلات خانواده ها ثبت نام دانشآموزان در مدارس خوب و برخوردار به ویژه در پایه های اول، هفتم و دهم است. متأسفانه کیفیت مدارس دولتی حتی در مراکز استانها از حد نصاب خوبی برخودار نیست و برخی از مدارس خاص هستند که کیفیت بالای آموزشی دارند که با آزمون ورودی دانشآموزان را ثبت نام میکنند و جوابگوی نیاز همه خانوادهها نیستند. یکی از مشکلات سیستم آموزشی…
«تنبیه در مدرسه را باید ترجمان روابط قدرت در جامعه دانست »
پخش یک سکانس از سریال افعی تهران موجب شکایت وزارت آموزش و پرورش از سازندگان سریال فوق به دلیل توهین به معلمان شده است . این شکایت و دفاع از حقوق معلمان اقدام صحیحی است ولی مشروط بر اینکه هر نوع توهین به معلمان را در برگیرد . وزارت آموزش و پرورش در برابر توهین مکرر به معلمان در تبلیغات تلویزیونی سکوت می کند ولی از سازندگان یک سریال با بینندگان محدود…
برنامه ی وزارت آموزش و پرورش در حوزه « سواد سلامت » چیست ؟
گروه رسانه/ پرتال وزارت آموزش و پرورش نوشت : ( این جا ) « به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابطعمومی وزارت آموزش و پرورش، تیم ملی والیبال دانشآموزی ایران که با شش پیروزی پیاپی مقابل اوگاندا، آلمان، بلژیک، هلند، ایتالیا و چین تایپه به فینال رقابتهای دانش آموزان جهان راه یافته بود، امشب و در ادامه بازیهای درخشان خود در بلگراد به مصاف آلمان رفت و توانست بار دیگر این حریف…
جمعه 4 تیر 1400 ؛ صدای معلم : « سهم دانش آموزان از ابتلای 60 درصدی جامعه ایران به اختلالات روانی مشخص شد : 5 میلیون نفر ! »
گروه گزارش/ بیش از ۸ میلیون نفر در ایران به دیابت مبتلا هستند که خیلی از آنها از بیماری خود خبر ندارند. سالانه حدود ۵۰ هزار مورد مرگ ناشی از دیابت در ایران رخ میدهد و پیشبینیها میگویند آمار ابتلا تا سال ۲۰۳۰ میلادی افزایش چشم گیرتری خواهد داشت . دکتر شکور امیدی، رئیس انجمن دیابت ایران در این زمینه میگوید: ( این جا ) عوامل متعددی مثل ژنتیک، چاقی، تغذیه، عدم…
« مشکل زمانی مضاعف و پیچیده می شود که خود این ماموران هم ممکن است فهمی از مفهوم قانون و ضرورت اجرای آن به عنوان یک « قرار داد اجتماعی » نداشته و یا اساسا تقیدی به اجرای قانون نداشته باشند »
گروه گزارش/ روابط عمومی شهرداری منطقه ۹ تهران چنین می نویسد : ( این جا ) سیدمحمدرحیم مرتضوی شهردار منطقه گفت: با توجه به لزوم استمرار آموزش و ارتقاء فرهنگ ترافیک برای شهروندان به ویژه کودکان و نوجوانان در تمامی ایام سال و همزمان با فرارسیدن سال نو و تقارن بهار طبیعت با بهار قرآن، پارک آموزش ترافیک منطقه۹ در ایام تعطیلات نوروز ۱۴۰۳ درحال فعالیت بوده و خدمات آموزشی و تفریحی…
« از بازرسی به کجا باید شکایت کنم؟! چرا آموزش و پرورش پاسخ گو نیست ؟ »
گروه استان ها و شهرستان ها/ نامه ی زیر توسط یک معلم و اولیای دانش آموز شاغل به تحصیل در مدرسه دخترانه متوسطه دوره دوم قلمچی ناحیه 2 شهر ری برای « صدای معلم » ارسال گردیده است . خانم تقی زاده نسبت به عملکرد اداره آموزش و پرورش متبوع در مورد مساله ی پیش آمده معترض بوده و خواهان رسیدگی مسئولان و پاسخ گویی آنان می باشد . تاکنون « صدای…
«هیچ کسی به روشنی و شفافیت صبا فکر نکرد. بهتر نیست از خودشان بپرسیم چرا؟ »
چهار پنج روزی به نوروز مانده بود و در گروه معلمان مدرسه آمدن ما به مدرسه مورد تاکید چند باره قرار گرفته بود . مطابق روال به مدرسه رفتم اما بچه های بعضی از کلاس ها نیامده بودند . تعداد دانش آموزان در بقیه کلاس ها هم به قدری کم بود که در عمل نمی شد درس داد. در راهروی مدرسه بی هدف می گشتم که برای اولین بار ، « صبا…
«اگر مدرسه ایرانی نشاط آور نیست و یا به « مهارت های زندگی » پرداخته نمی شود ؛ اما راهش تعطیل کردن نیست »
سقراط هنگامی که به اتهامِ فاسد کردنِ جوانان به محاکمه کشیده میشود، در دفاع از خویش در دادگاه خطاب به آتنیان میگوید: شما مردمِ این شهر مانند اسبِ تنبلی هستید که احتیاج دارید برای این که به راه بیفتید خرمگسی گاهی به شما نیش بزند و من همچون آن خرمگس بودهام که نیشَکی میزدهام و شما را به اندیشه وامیداشتهام و اکنون اگر مرا بکُشید، دیگری را مثل من نخواهید یافت. برایان…
«سوال بر زمین مانده آن است که دقیقا چه کسی و چه ارگانی باید پشتیبان عملی دانیالهای خلاق مملکت باشند؟ »
با اینکه مدارس فعلی به طور تبعیض آمیزی در بیست و چند مدل ناعادلانه و طبقاتی تقسیمبندی شدهاند ولی هنوز هم در گوشه و کنار مدارسِ خشک و بیروحِ عادی دولتی، ستاره بخت و اقبال دانش آموزان مستعد هر از گاهی سوسو میزند. یکی از دانشآموزان چند وجهی ؛ (دبیرستان باقرالعلوم حسینآباد مهرشهر) دانیال عبدلی دانش آموز پایه دهم رشته تجربی است. امسال دانیال در قالب تیم باشگاه آریانا به پاس…
«غایت نهایی سواد رسانهای توسعه تفکر و دیدگاه انتقادی است »
صحبت از اهمیت و تاثیر گسترده رسانه در سالها یک کلیشه پرتکرار است. حالا دیگر سالهاست که رسانه یکی از مهمترین و موثرترین ارکان یک جامعه است و این اثر بر هیچ کس پوشیده نیست. تاثیر رسانه حالا آن قدر عمیق است که به راحتی قدرت اثرگذاری و تغییر نگرش در قشر کودک و نوجوان را نیز پیدا کرده. قشری که با نگاه الزامی آینده نگر، مهمترین طیف سنی یک جامعه…
«با چه روشی میتوان آمارهای حقیقی را از آمارهای اغراق آمیز که باعث تغییر واقعیت ها در مصاحبه ها جهت حفظ مناصب ارائه میگردد را تشخیص داد ؟! »
گروه استان ها و شهرستان ها/ گزارش زیر توسط یکی از همکاران در استان خوزستان در مورد وضعیت مجموعه های فرهنگی ورزشی آموزش و پرورش استان خوزستان برای « صدای معلم » ارسال گردیده است . این رسانه آمادگی خود را برای پاسخ و تنویر مسئولان اعلام می دارد .
«آن چه در این میان به شدت آسیب دید و به این زودی قابل ترمیم و جبران نخواهد بود همان « اعتمادی » است که دیگر باید در کتب قدیمی و فیلم های نوستالژیک سراغ آن را گرفت»
« بی علاقگی به سرنوشت جامعه، به صورت خودخواهی فردگرایانه در جوامع مدرن دیده می شود؛ به عقیده من تمام مسائل جهان ما از بقای کره زمین، قحطی در آفریقا و دیکتاتوری های سیاسی گرفته تا پیشرفت ایدز، همگی؛ ما را به قبول مسئولیت هایمان فرا میخوانند. آنچه ضامن دموکراسی است تنها یک قانون اساسی خوب با بندهای خوب نیست. دموکراسی شرط لازم آزادی است اما شرط کافی نیست.بدونِ شهروندانی آگاه به…
«تا زمانی که ارادهای برای حلّ و فصل یک باره و دور از فرافکنی ها به میدان نیاید و ترجیع بندِ « یک شبه نمیتوان مشکلات را حل کرد»، از تکرار نیفتد، باید سال به سال شاهد افزایش آمار نگرانکنندهی فوق باشیم »
طبق گزارش مرکز آمار، پارسال در مقطع ابتدایی بیش از ۱۷۵هزار دانشآموز، در مقطع متوسطهی اول حدود ۱۹۸هزار دانشآموز و در مقطع متوسطهی دوم نیز حدود ۵۵۷ هزار دانشآموز ترکِ تحصیل کردهاند. ترکِ تحصیل در این مقاطع سنی، بیانگر چه واقعیاتی «علیالارض» است؟ آیا میتوان فرضیات ذیل را به عنوان علل این واقعه برشمرد؟ 1- بیانگیزگی در تحصیل و روشن نبودن آیندهی پس از آن؛ بهگونهای که تحصیل را از امری…
«تعطیلی مدارس در دوران همهگیری کرونا یا تعطیلی در اثر آلودگی هوا در شهرهای بزرگ و روی آوردن به آموزشهای مجازی تأثیرات منفی بر آموزش و یادگیری دانشآموزان داشته که پایه علمی دانشآموزان را ضعیف کرده و همچنین از بنیه علمی خوبی برخوردار نیستند»
تحلیل نتایج امتحانات نهایی نشان میدهد که نمرات دانشآموزان در بازه زمانی ۴ ساله یعنی از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ با اُفت همراه بوده است و میانگین کشوری نمرات دانشآموزان علوم انسانی در امتحانات نهایی خرداد امسال ۸.۷۵ بوده است که بیشترین افت را شاهد هستیم. محسن زارعی؛ رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش با اشاره به این موضوع گفت: در مجموع اُفت نمرات دانشآموزان را شاهد…
« مداخلات حداکثری به جای نظارت عاقلانه و آموزش تفکر تفکر انتقادی، عملا عطر، ذات و مقاومت گیاه (دانش آموز) را در برابر حوادث غیرمترقبه از بین میبرد »
جستارگشایی در دورهٔ سی و سه سالهی معلمی خود، معمولا از کنار دانشآموزان متفاوت، بیش فعال، خلاق، انرژیک و بعضاً ناهنجار از دید عامه، بی تفاوت رد نشدهام. بعد از بازنشستگی به دعوت اقای ابریشم فروش مدیر دوست داشتنی دبیرستان باقرالعلوم، چند ساعتی در این مدرسه به ریاضت مشغولم. یکی از دانشآموزان متفاوت این مدرسه نوجوانی است فهمیده، هنرمند، کاربلد، رویاپرداز با آمال و آرزوهای بلند پروازانه! او شاید به همان…
«دانش آموزان این منطقه با وجود علاقه مندی شدید به ادامه تحصیل اما مجبور به ترک تحصیل می شوند . چه کسی باید پاسخ گو باشد ؟»
گروه استان ها و شهرستان ها/ آن چه در زیر می آید ؛ توصیف کوتاهی از وضعیت دبیرستان شهید مختار مالکی مصیر از توابع منطقه موگویی فریدونشهر می باشد که در حال حاضر مهم ترین مشکل آنان ، فقدان معلم در دروس تخصصی برای دانش آموزان می باشد . همچنین مسئول انجمن و اولیاء و مربیان این مدرسه محروم در گفت و گو با صدای معلم به برخی مشکلات اشاره و خواهان…
این روان شناسی مردم است؛ وقتی که کشوری به دیکتاتوری تبدیل میشود؛ آنها فریاد میکشند: این تقصیر من نیست، من فقط میخواستم دولت قیمتها، دستمزدها، سود، صنعت، علوم، بهداشت و درمان، هنر، آموزش، تلویزیون و مطبوعات را کنترل کند. من هرگز طرفدار دیکتاتوری نبودهام. آین رندادیب لیبرتارین امریکایی *** چهارشنبه هشتم آذر ماه ، مدیر مدرسه اطلاع داد که قرار است فردی در مورد آموزش رفتارهای ترافیکی به مدرسه بیاید . انتظارم…
در روزهای پیشین اکثر خبرگزاری های داخلی خبر اعدام قاتل شهید الداغی را پوشش دادند اما چیزی که به آن کمتر پرداخته شد و یا کلا همچون همیشه در حاشیه قرار گرفته و می گیرد ؛ زمینه بروز و ظهور این چاقو به دستان در جای جای کشوراست (هر کس یک چاقو در جیب) که هر آن ممکن است به یک بهانه ساده جان شهروند دیگری را بگیرند. کاری که بارها…
گزارشی از روز دانش آموز در دبیرستان عادی دولتی باقر العلوم ناحیه ۴ کرج ؛
پس از بازنشستگی با اینکه امکان فعالیت در مدارس خاص ناحیه ۳ فراهم بود ولی به دعوت آقای ابریشم فروش مدیر ساعی دبیرستان عادی دولتی باقر العلوم ناحیه ۴ در حاشیه مهرشهر (حسین آباد مظلوم و محروم) هفتهای دو روز به ریاضت مشغولم. ۱۳ آبان طبق معمول حوالی ۷/۳۰ مدرسهام مدیر و معاونین در حال آمادهسازی محیط برای برگزاری صبحگاهاند. پس از جمع شدن بچهها و خوانش قرآن کریم و اجرای سرود…
«علاوه بر هزینههای بالای برگزاری امتحانات نهایی و تهیه امکانات و تأمین نیروی انسانی ماهر در برگزاری آن، مدیریت حوزههای اجرایی امتحانات نهایی و بحث سلامت و امنیت آزمون ها و مهمتر از همه مدیریت حوزههای تصحیح اوراق امتحانی که به صورت الکترونیکی خواهد بود نیز از مباحث جدی است که از هم اکنون آموزش و پرورش باید تدابیر لازم را برای این موضوعات بیاندیشد»
بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در کنکور سال آینده، میزان سهم تأثیر معدل به صورت قطعی در پایه دوازدهم، ۵۰ درصد خواهد بود لذا آزمونهای خرداد ماه پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم در دوره متوسطه دوم در سال آینده به صورت نهایی برگزار خواهد شد که دانش آموزان ترمیم معدل را نیز باید به این آمارها اضافه کرد. بر این اساس وزارت آموزش و پرورش موظف است نسبت به…
«متاسفانه به واسطه کیفیت تعلیم و تربیت از سوی بزرگسالان، شور کنجکاوی از طریق فقدان پاسخ های اقناعی خاموش می شود و کمی بعد خود را بین اعتراضات خیابانی و رفتارهای ناگهانی نشان می دهد»
دانش آموزان، پرجمعیت ترین قشر جامعه هستند و همه ی دولت ها برای آنها هزینه و برنامه ریزی لازم را انجام می دهند.پس از جنگ جهانی دوم و به یاد تمام دانش آموزانی که از همه کشورهای درگیر در طول جنگ کشته شدند،17 نوامبر هرسال به عنوان روز جهانی دانش آموز تعیین شد. در مملکت ما، روز 13 آبان هر سال که مصادف با حضور و شهادت 56 تن از دانش…
« قانون گریزی » و « قانون ستیزی » به یک رویه ی غالب و عادی در جامعه ی ایرانی مبدل شده است
« یکی از دلایلی که گذار در ایران بسیار کند و زمان بر است را بیش از آن که محصول کار دشمن بیرونی و فقر اقتصادی و ... بدانم، لجاجت فردی و گروهی میدانم. لجاجت در ژن انسان ایرانی چنان نهادینه شده که میگوید «حاضرم سرم بره حرفم عوض نشه»! حتی وقتی علم دارد که حرفش خطاست و باید موضعش را تغییر بدهد باز هم با لجبازی سر حرفش میماند! این موضوع…
«والدین باید عادت کنند مواد غذایی شیرین را از وعده صبحانه کودک حذف کنند»
بسیاری از والدین یک عادت اشتباهی دارند و آن این است که در وعده صبحانه به کودک چایی شیرین میدهند. والدین باید عادت کنند مواد غذایی شیرین را از وعده صبحانه کودک حذف کنند. زیرا مواد غذایی که دارای قند ساده هستند سطح هوشیاری کودک را بسیار کاهش میدهند. مادران نباید صبح اول صبح به کودک کیک و کلوچه همراه با شیر و شیرکاکائو بدهند. دومین نکته برای افزایش سطح هوشیاری کودکان…
« با تاسف فراوان باید گفت که کانون پرورش فکری کودکان نوجوان به شدت افول کرده و جایگاه خود را در نقش آفرینی تولید و انتشار فیلمهای ویژه کودک و نوجوان از دست داده است»
بدون تردید در قرن حاضر سینما در عرصه رسانه امپراتوری می کند و در ساحت اندیشه ، تولید تفکر و سبک زندگی جدید نقش ممتازی و منحصری دارد . 21 شهریور روز ملی سینما فرصت مغتنمی است تا به کارکرد هنر سینما در خدمت به تعالی نظام تعلیم و تربیت نگاهی جدی بیندازیم. هنر سینما به عنوان هنر هفتم شناخته میشود به گونهای که از همه شش هنر قبلی در سینما…
« مدارس هیچ برنامه ای برای آموزش مشارکتی مهارت های زندگی نداشته و عملا نسلی تک ساحتی، غیر اجتماعی و فاقد حداقل قابل قبولی از جامعه پذیری را به عرصه زیست جمعی تحویل می دهند»
آموزش و پرورش یک دستگاه حقیقت ساز است. دستگاهی که می کوشد تا با پوشاندن جامهی حقیقت به قامت برخی از گزاره های آموزشی و تربیتی در سنین پایین، نسلی با رفتار پیش بینی پذیر و قابل کنترل را پرورش دهد. اهمیت این موضوع به حدی است که جامعه شناسی همچون لویی آلتوسر دستگاه آموزش و پرورش را یکی از سازوبرگ های ایدئولوژیک دولت می داند که توانسته با نهادینه کردن…
«آن موقع مدارس پولی نداشتیم. همه جا لبخند بود و احترام. علیرغم آن روزهای سخت... اما حالا مدرسه با فرزندان ما غریبه است. حالا مدرسه، دیگر خانۀ امن نیست. مدرسه، پایگاه طبقاتی شدن دانش آموزان و نقطۀ شروع خشونت است»
ما سالانه، تقریباً می شود گفت هر سال، ماه گرد عزای هدایت تحصیلی داریم. حداقل یک ماه و اندی بلاتکلیفی و سردرگمی از اوایل تیر تا اواسط مرداد. دست آخر هم حاصلش می شود، تیر کین آلود مصیبت، شیون، دعوا و بعضی اوقات هم تهدید از سوی والدین و دانش آموزان که بر ما مشاوران و مدیران مدارس روانه می شود. آخر الامر هم گاهی وقتها آنها متوجه می شوند که…
درسی از چوب دستی و جدّیّتِ ؛
ودود فتحعلی زاده ملاباشی ( شاهین ) / دبیر زبان و ادبیات پارسی
زمستان سردی بود . ما با فروشِ زمین های کشاورزی و دام هایمان شهر نشین شده بودیم و با بیکاری ، فقر ، بیماری ، و .... در پیکار . من که تنها سیزده سال داشتم تابستانها در یک کارخانه یِ موزائیک سازی کار می کردم ، ولی پس اندازِ آن به نیمه هایِ زمستان هم نمی رسید . یک روز که خودکار برای نوشتن نداشتم ؛ کتاب گلستان سعدی ام را…
« به دانش آموز در مدرسه چه داده اید که آن را در مجلس دانش آموزی طلب می کنید ؟»
گروه دانش آموزی/ شنبه 17 تیر ؛ « رضا مراد صحرایی » وزیر آموزش و پرورش در آیین افتتاحیه یازدهمین دوره مجلس شورای دانشآموزی سخنانی را ایراد کرده است . پرتال وزارت آموزش و پرورش می نویسد : ( این جا ) « از این به بعد همه معاونان بخشنامههای دانشآموزی را پیش از ابلاغ در اختیار مجلس قرار دهند تا بررسی و تایید شود. همچنین شما نیز در رویدادهای مختلف آموزش…
«نظام آموزشی که باید ارزان ترین، ساده ترین و سهل الوصول ترین راه تحرک اجتماعی خصوصا برای طبقات فرودست باشد خود به عاملی برای تثبیت، تشدید و تشریع نابرابری های اجتماعی مبدل گردیده است»
کنکور مسابقه بزرگ برای فارغ التحصیلان نظام آموزش و پرورش عمومی به منظور گزینش داوطلبین برای ورود به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی است . از منظر جامعه شناسی فراگردهای اجتماعی و رفتارهای گروهی در قالب پیوسته و گسسته محقق می گردد . رفتارهای گروهی پیوسته به دو شکل همکاری و همانند گردی و رفتارهای گروهی گسسته در سه شکل سبقت جویی، رقابت و ستیزه جویی رخنمون می گردد. کنکور از حیث…
«نسل جدید علاوه بر والدین، دست پخت و دستپروده گفتمان سیاسی و فرهنگی حاکم بر کشور است. این نسل دستپروده همین نظام آموزشی شکست خورده و بیمصرفی است که نه به کسی سخن ارزشمند و درستی از تاریخ و جغرافیای وطن می گوید و نه برای خاطر وطن و زیستن در آن پشیزی ارزش قائل است»
1- بخش بزرگی از نسل جدید که توسط والدین [عموما] متولد دهه پنجاه و شصت خورشیدی تربیت میشود، نسلی خاص و متفاوت است. این نسل توسط والدینی تربیت میشوند که کار خاصی جز تماشا و دنبال کردن اخبار شبکههای ضدایرانی و توهین و تحقیر ایران و «این خرابه» نامیدن وطن و تلاش برای گرفتن اقامت کشور ندارند. بسیاری از نسل جدید به واسطه زندگی در چنین خانوادههایی به افرادی سردرگم، ضداجتماع،…
« علامت پرسشی بزرگ برای توسعه ایران با نسل زد ایرانی ؟ »
پیش تر و زمانی که در سفر بودم ، از آن جا که « شبستر » زادگاه پدر و مادر من است سعی کردم یکی از چهره های فرهنگی این شهر را پیدا کرده و با او گفت و شنودی داشته باشم . همیشه برای من این یک پرسش و دغدغه بود که چرا شهری تاریخی و فرهنگی به قدمت شبستر نباید حداقل یک کتاب فروشی داشته باشد ؟ تاکنون سه قسمت…
نتایج تاسف بار مدارس ایران در آزمون پرلز ۲۰۲۱/ ایران چهارم شد، البته از آخر... آقای وزیر ! با آن « مجلس بسیار عمیق » چه فکری برای این مصیبت کرده اید ؟
گروه گزارش/ رضا امیدی، استاد گروه توسعه و سیاستگذاری اجتماعی دانشگاه تهران نوشت: در آزمون پرلز ۲۰۲۱، ۴۰۰ هزار دانشآموز، ۲۰ هزار معلم، ۳۸۰ هزار والدین و ۱۳ هزار مدرسه از ۵۷ کشور و ۸ ایالت شرکت داشتند. آزمون پرلز مربوط به سنجش کیفیت خواندن و درک مطلب دانشآموزان پایۀ چهارم ابتدایی است . از ایران حدود ۲۱۸ مدرسه با ۵۹۶۲ دانشآموز به عنوان نمونه در این آزمون حضور داشتهاند . ۶۷…