صدای معلم - اخبار فرهنگیان، معلمان و آموزش پرورش

یادداشت

  • « اگر نمی‌توانم آموزش دهم، ناشی از ناپختگی خودم است»
  • محمدرضا اسلامی

روز معلم بر این معلم‌ ها مبارک باد !

هیچ اغراق نیست که بگوییم در شکل‌گیری تمدن غربی مدرن، علم معادلات دیفرانسیل نقشی کلیدی داشته و در بسیاری از جنبه‌های علمی، صنعتی، و فن آوری، پایه‌گذار تحولاتی بنیادین بوده است. این نقش را می‌توان در چند محور اصلی توضیح داد: ۱. انقلاب علمی و ظهور فیزیک کلاسیک در قرن هفدهم، با کارهای نیوتن و لایبنیتس، حساب دیفرانسیل و انتگرال پدید آمد و بلافاصله در فیزیک به کار گرفته شد. نیوتن در…
  • « ساحت فرهنگ و نهاد تعلیم و تربیت بسی بزرگ‌تر و ارزشمندتر از فروتنیِ مبهم و کوچک‌سازی و کوچک انگاری این نهاد والا مرتبه است »
  • ابوالفضل شاه بیگ

معلمان از وزیری که جایگاه خود را به سربازی تقلیل دهد، نه دلگرم می‌شوند و نه دلخوش !

  اخیراً سخنان وزیر آموزش و پرورش خطاب به فرمانده نیروی انتظامی مبنی بر اینکه «ما سرباز شما هستیم» ؛ واکنش‌ها و انتقادات گسترده‌ای را در میان فرهنگیان و افکار عمومی به دنبال داشته است. این اظهار نظر، در نگاه نخست ممکن است از روی احترام و همکاری میان نهادها تلقی شود، اما از منظری ژرف‌تر، موجب تضعیف جایگاه نهاد تعلیم و تربیت در جامعه می‌شود. فرهنگیان همواره در جامعه ما جایگاهی…
  • « وقتی امید از دل معلم رخت ببندد، چگونه می‌توان آینده‌ای روشن را انتظار داشت؟ »
  • علی زینلی/ معلم - شهرستان خمیر

" روز معلم " و " بحران معلمی " مطلب ویژه

اردیبهشت که می‌رسد، مناسبت‌های زیاد و پراهمیتی در تقویم رسمی کشور خودنمایی می‌کنند . از بزرگداشت سعدی، خیام و فردوسی گرفته تا پاسداشت معلم، کارگر، پرستار، خلیج‌فارس، روابط عمومی، دختر، میراث فرهنگی، ریاضیات و... مدرسه با تعطیلی‌ها، نمره‌های غیرواقعی، کتب درسی ضعیف و نبود انگیزه کافی از معنا تهی شده است. اما واقعیت آن است که بسیاری از این مناسبت‌ها بیش از آن‌که تجلی احترام و بزرگداشت واقعی باشند، صرفاً به نام‌هایی…
  • « اگر پلیس کارکرد اصلی خود را در جامعه درست و به موقع انجام دهد، باور کنید همه ما در داخل مدارس اثرات آن را لمس و تحسین خواهیم کرد »
  • مینو امامی

آقای پزشکیان ! ته مانده آن همه شعار و وعده برای حضور و بروز " نگاه کارشناسی " همین تصویب تفاهم نامه میان وزارت آموزش و پرورش و نیروی انتظامی بود ؟! مطلب ویژه

وزیر محترم ! نظر سازمان یونسکو از این تفاهم نامه تعریف و تمجید خواهد بود یا بازدارنده و اعتراضی؟ جهانیان در مورد ضعف وزارت آموزش و پرورش چگونه خواهند اندیشید؟ اگر سردار رادان شخصیتی محبوب و دوست داشتنی هستند، لطفا در ملاقات های شخصی خود با ایشان و هنگام صرف چای و شیرینی، حظ وافر را ببرید اما مدارس را آلوده به فرهنگ امنیتی ننمائید. دقیقا به خاطر دارم دهه هشتاد دو…
  • « تصمیم به مداخله پلیس در مدارس نه تنها یک اشتباه راهبردی است، بلکه می‌تواند فضای آموزشی کشور را به شکلی جدی تهدید کند »
  • طهماسب کاوسی

مداخله پلیس در مدارس ؛ چرا و به چه قیمتی ؟

  در روزهای اخیر، تصمیمات نگران‌کننده‌ای در حوزه آموزش و پرورش کشور مطرح شده که ممکن است عواقب منفی جبران‌ناپذیری داشته باشد. یکی از این تصمیمات، تفاهم‌نامه‌ای است که بین وزارت آموزش و پرورش و نیروی انتظامی برای مداخله پلیس در مدارس به امضا رسیده است. دکتر نعمت‌الله فاضلی، جامعه‌شناس برجسته، در یادداشتی به تاریخ ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ در نقد این اقدام می‌نویسد: « نمی‌دانم چه کسانی و چگونه این پوست خربزه…
  • « کاظمی باید تا زمان صدور کارت پایان خدمتش صبر کند! »
  • علی افشار سمیرمی

وزیر آموزش و پرورش سرباز جبهه مبارزه با جهل و نادانی باشد و نه فرمانده نیروی انتظامی !

آقای وزیر آموزش و پرورش در جلسه ای جوگیر شده و گفته است : آقای وزیر فکر می کند حالا که نظام آموزشی به اندازه انتظامی و امنیتی شده ، سرباز شدنش هم به تکمیل این روند کمک خواهد کرد. « من سرباز سردار رادان هستم!». آدم یادش می افتد به زمانی که یک نفر ناشی و شاید متملق، شعار «همه سرباز توایم خمینی » را تازه باب کرده بود و وقتی…
  • « شاید درد ما همین باشد: ایستادن در زمانی که همه چیز در حال فروپاشی است، با این امید که در دل این خرابی‌ها، هنوز جایی برای ساختن هست »
  • محمد راعی/ معلم

معلمی در میان طوفان: وقتی اعتماد شکست مطلب ویژه

   این روزها هر جا که قدم می‌زنم، حرف و حدیث‌های زیادی درباره معلم‌ها به گوش می‌رسد. گویی ما، که زمانی پرچم‌داران تربیت و آموزش بودیم، حالا به معضلی اجتماعی تبدیل شده‌ایم. اخبار وحشتناک از آزار و اذیت کودکان در مدارس، تنبیه‌های وحشیانه به‌خاطر مسائلی مانند شارژ گوشی، و حتی اتفاقات تکان‌دهنده‌ای همچون مسموم کردن معلم‌ها توسط دانش‌آموزان، همه‌جا پیچیده‌اند. ما معلم‌ها، آن‌هایی که هنوز باور داریم تدریس، تربیت و راهنمایی انسان‌ها،…
  • « من هر جا دوست داشته باشم پارک می کنم . به هیچ کس مربوط نیست ! »
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

فرمانده کل نیروی انتظامی کشور .... تعارف بس است ! به جای انداختن توپ در زمین دیگران در مورد عملکرد خود و مجموعه تان پاسخ گو باشید مطلب ویژه

« انسانی که توان اندیشیدن و عمل کردن ندارد قادر به تولید محصول نیست؛ محصولی نباشد دارایی و ثروتی هم متصور نخواهد بود. این چنین انسانِ مفلوکی چشم به بیرون از خود دارد تا برایش دارایی و ثروتی فراهم شود. جوامع هم همین‌گونه ‌اند؛ جامعه ای که از اندیشه و عمل بی بهره است در فقر دست و پا خواهد زد. در چنین جامعه ی مفلوکی است که مردمش نگاه به بیرون…
  • « پیشگیری از جرم با پذیرش جامعه بدون حضور فیزیکی پلیس، به فعل فرهنگی مستمر و عظیمی در سطح کشور نیاز دارد که نقش مدرسه، معلم، کتب درسی و رسانه های جمعی خصوصا تلویزیون و فضای مجازی، بیش از سایرین است »
  • مینو امامی

پلیس هوشمند یا نامحسوسی که دیگر نه هوشمند است و نه کسی او را جدی می گیرد ؟! مطلب ویژه

پیش گفتار دوركيم جامعه شناس فرانسوی در نظریه جرم شناسی خود معتقد است: « هر عملی كه در خور مجازات باشد، یا هر فعل يا ترك فعلی كه نظم، صلح و آرامش اجتماعی را مختل سازد و قانون نيز برای آن مجازاتی تعيين كرده باشد، جرم است. جرم عملی است كه حالت نيرومند و روشن وجدان جمعی را جريحه دار می كند و خصلت مشترك همه جرم ها اعمالی هستند كه همه…
  • او قرار بود در مدرسه‌ آمریکایی «مموریال» تاریخ عمومی تدریس کند اما راهی را انتخاب کرد که خود بخشی از تاریخِ مردمِ رنج دیده ایرانی گردید
  • علی مرادی مراغه ای

۳۰ فروردین : به یاد معلم آمریکایی " هوارد باسکرویل " که جانش را فدای مشروطه ایرانی کرد

  فروردین ماه مصادف با حوادث تاریخی زیادی است مانند اعدام قاضی ها در مهاباد یا درگذشت محمدعلی شاه در غربت، یا مرگ آیت الله شریعتمداری و یا اعدام امیرعباس هویدا و... اما در فروردین ماه، من همیشه به یاد و خاطره ی یک آمریکایی می افتم یک آمریکایی دوست داشتنی و محبوب که در روزهای سیاه و دردناک این مرز و بوم در کنار ایرانیان قرار گرفت و جانش را فدای…
  • « برای اقدام به هر کار جدیدی، ابتدا باید نوع و مسیر نگاه افراد را تغییر داد »
  • مینو امامی

نگاهی به پارتیشن های شیشه ای ادارات و مساله شفافیت سازمانی ؟

پیش گفتار همه ما از گذشته دور و نزدیک و در زمان حال، به اداراتی مراجعه کرده ایم که ساختمانی قدیمی و یا تازه ساخت داشته اند. قبل از انقلاب بیشتر ساختمان های اداری، بانک ها و مدارس از نوع کهنه ساخت، گاه مخروبه و یا استیجاری بود هر چند امروز بیشتر ادارات نوساخت و مستقل هستند ولی با همان هویت ساختاری قدیم ساخته شده اند. یعنی دارای طبقات و اتاق های…
  • « اگر مادری در آوار، جنازه‌ی نوزادش را با دستِ خالی بیرون می‌کشد، و هنوز تسلیم نمی‌شود، ما چطور در راحتیِ نسبی، بی‌تفاوت مانده‌ایم؟ »
  • محمد راعی/ معلم

دوزخیان روی زمین در صحنه و آزمونی دیگر از انسانیت ؟

   در سال ۱۹۶۱، فرانتس فانون، جامعه شناس انقلابی ، در کتاب دوزخیان روی زمین نوشت: «استعمار، زمین را نمی‌گیرد؛ روح انسان را می‌دزدد. و استعمارشده، پیش از آن‌ که برای نان بجنگد، باید برای بازیابی انسانیتش بجنگد.» شاید این جمله‌ها درباره‌ی الجزایر نوشته شده باشند، اما امروز با هر بمب که بر غزه می‌بارد، با هر کودک که بی‌چهره از زیر آوار بیرون کشیده می‌شود، دوباره زنده می‌شوند. غزه، تکه‌ای از…
  • « برنامه ریزی، سازماندهی و تصمیم گیری از مهم ترین اصول مدیریت علمی است که حداقل در آموزش و پرورش ما در غلافی از تعصبات سنتی پوشانده شده است »
  • مینو امامی

نصب دوربین در کلاس های درس مدارس و معمای مدیریت علمی پس از 114 در نظام آموزشی ایران ؟! مطلب ویژه

مقدمه در گذشته بنا به دلیل وجود اعتماد، مقبولیت، تراکم کم و قابل کنترل دانش آموزی؛ نیاز به کنترل و نظارت همه جانبه در کلاس درس و مدرسه دغدغه کسی نبود. امروز برای حرفه معلمی در جامعه ما نه اعتماد و مقبولیتی باقی مانده است و نه معلمان از اعتبار شغلی بالایی برخوردارند. حرفه معلمی همانند 5 دهه پیش شغل معتبری نیست و افراد با عناوین گوناگون و بدون هر نوع آموزشی،…
  • « آیا هنوز می‌شود به یک نسل، هنری را آموخت که جامعه آن را زنگ تفریحی، لوکس، یا ناکارآمد می‌داند؟ »
  • محمد راعی/ معلم

عشق ؛ در عصر سرعت، مصرف و تنهایی مطلب ویژه

   این چند سالی که درس «سبک زندگی و مدیریت خانواده» را در دبیرستان تدریس می‌کنم، شاهد یک پدیده‌ام که نه‌تنها نگران‌کننده، بلکه گویای یک تغییر عمیق نسلی‌ است: اکثریت نوجوان‌های امروز، عشق را یا نمی‌شناسند، یا بد می‌شناسند. در گفت‌وگوهای کلاسی‌مان، وقتی بحث به عشق می‌رسد، تعاریف شان اغلب حول چند محور می‌چرخد: لذت جنسی، جذابیت فیزیکی، موقعیت اقتصادی یا حتی دیده شدن در فضای مجازی. در بسیاری از اذهان دانش…
  • « هر گونه کُنش به طبیعت ، از آب و خاک و پرندگان و حیوانات گرفته تا خارها و چمن ها و گُل ها و انسانها واکُنشی در پی خواهد داشت »
  • ودود فتحعلی زاده/ دبیر زبان و ادبیات پارسی

قصه " قنات آباد و شاه مار " مطلب ویژه

روستایی ، کمی دورتر از کوهی بلند در دلِ درّه ای از گذشته های بسیار دور در زمینی با خاک توانمند به هر گونه کِشتی جای داشت به نام « قنات آباد » . طبیعت در بخششِ هر آنچه که در توان داشت بر آن کوتاهی نکرده بود . کشتزارها و باغ هایش از آب قناتی سیراب می شدند که از دل کوه تا روستا کشیده شده بود و از چشمه ای…
  • پاسخ به متن انتقادی و تحلیل عدم مشارکت فرهنگیان دلفانی در طرح معلم نمونه ؛
  • کیومرث شهبازی

نقدی بر گزارش " معلمان دلفانی کمی " سواد رسانه ای " یاد بگیرند .... بقیه هم همین طور !

گروه استان ها و شهرستان ها/ چندی پیش گزارشی از « صدای معلم » با عنوان : « « آگاه باشید و بدانید که هدف آموزش و غایت آن ایجاد و پرورش " تفکر انتقادی " است و نخست از خودتان باید شروع کنید ! » معلمان دلفانی کمی " سواد رسانه ای " یاد بگیرند .... بقیه هم همین طور ! » ؛ منتشر گردید . ( این جا ) «…
  • در هژمونی خوفناک « مرگ اندیشی » و در خلاء ویرانگر « امید به آینده » ، نشانی ها و ورودی های بازدارنده این تراژدی از دو سوی نظام حکمرانی و مردم بسیار اندک و ضعیف است و به سرعت و با مرور زمان تلخی این حوادث به فراموشی می گراید
  • مهدی جایمند ملکشاه/ معاون سابق مدیر کل آموزش و پرورش مازندران و مدیرآموزش و پرورش بابل

پروبلماتیک کارناوال های مرگ در جاده های ایران و شکست الگوهای مداخله ؟

  سال ها است که سفرهای آغاز سال نو ایرانیان با به سوگ نشستن خانواده های ایرانی در مرگ و مجروحیت و نقض عضو هزاران شهروند و خسارت جبران ناپذیر معنوی ومادی به تراژدی بزرگی تبدیل شده است. در این ارتباط گزارش تلخ رئیس پلیس راهور فراجا این چنین ازفاجعه ای انسانی حکایت می کند: در بازه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ مجموعاً ۹۷ هزار و ۱۴۴ فقره تصادف در…
  • « ما به عنوان معلمان جامعه نباید خود در این دام خشونت بیفتیم و به آن پر و بال بدهیم ! »
  • محمد رستمی

ملاحظاتی پیرامون سریال پایتخت و واکنش معلمان به آن : معلمان در برابر هنرمندان؟ مطلب ویژه

   در ویدئویی که از همکار ارجمند جناب آقای فنایی در فضای مجازی پر بازدید بوده است ایشان از سریال پایتخت 7 که در ایام نوروز از شبکه یک صدا و سیما پخش شده است به شدت انتقاد کرده و به خصوص آقای محسن تنابنده را مورد حمله قرار داده اند. انتقاد ایشان بیشتر در ارتباط با تصویر و برداشتی است که در این سریال از معلمان نشان داده می شود. با…
  • «عمر خدمت من و شما به این موضوع نمی‌رسد که خواهان تغییر در چارت معاونت‌های وزارت و ادارات کل و ... باشیم !»
  • حبیب فاضلی/ کنش گر فرهنگی

بحران مدیریت ، کارآمدی و تخصص در حوزه مشارکت‌های مردمی و مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش ؟!

  إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَىٰ أَهْلِهَاسوره نساء، آیه 58ترجمه: «همانا خداوند شما را امر می‌دارد که امانت‌ها را به صاحبان آن ادا کنید.» حوزه مشارکت‌های مردمی و مدارس غیردولتی یکی از ارکان کلیدی نظام آموزشی کشور است که می‌تواند به کاهش بار مالی دولت، ارتقای کیفیت آموزشی و توسعه عدالت آموزشی کمک کند. در شرایطی که سیاست‌های کلان کشور بر افزایش سهم مدارس و مراکز غیردولتی تأکید دارد، مدیریت…
  • « رسالت اصلی مدارس پرورش شهروندانی آگاه و مسئولیت‌ پذیر است »
  • علی زینلی/ معلم - شهرستان خمیر

برکناری و انتصاب در آموزش و پرورش هرمزگان : آیا تغییر مدیران به معنای حل بحران‌هاست؟ مطلب ویژه

در آخرین روزهای اسفند طی حکمی با امضای وزیر آموزش‌ و پرورش، منوچهر ضیایی به‌ عنوان مدیرکل آموزش‌ و پرورش استان هرمزگان معرفی شد و محمد قویدل لاری از این سمت برکنار شد. منوچهر ضیایی، مدیرکل جدید آموزش‌ و پرورش استان هرمزگان، دانش‌آموخته رشته ریاضی در مقطع دکترا است. وی در آخرین مسئولیت خود، عهده‌دار ریاست پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان هرمزگان بود. وی در مراسم معارفه خود گفته است: «عدالت آموزشی، ارتقای کیفیت…
  • « چرا روحانیون محترم برای اشتغال در مدارس نیازمندی را حس می کنند اما برای مدرسه سازی و مقابله با تعطیلات فله ای هیچ سخنی نمی گویند ؟! »
  • مینو امامی

آقایان روحانی ... برای پرداخت زکات فطره در استان ها جدول ارائه می کنید ! اما در سایر حوزه ها مانند بهداشت و آموزش دغدغه ای ندارید ؟ مطلب ویژه

در کدام بخش کشور ما روحانیون حضور ندارند؟  برخورد بی تفاوت گونه یا عادی نسبت به هر نوع خبری؛ به مرور محتوای آن خبر را جزئی از فرهنگ رایج یا عمومی مردم می کند. شاید با قدری تأنی و اندیشه متوجه فحوای خبر شویم. این که امسال چقدر حال و هوای ماه رمضان، رمضانی بود بماند چون همه ما در شهر خود یا جاهایی که بدان سفر کرده بودیم شاهد روزه خواری…
  • « نوروز، خنده‌ی بلندِ آسمان است، نفیِ سوگ و سکوت »
  • طهماسب کاوسی

نوروز جاودان

  نوروز، رقصِ بی‌قرارِ زمان است، در گذرِ ثانیه‌ها، در تپشِ لحظه‌ها، در شکستِ حصارِ کهنگی، در آوازِ سبزِ صیرورت. نوروز، زاده‌ی خاک و خورشید است، فصلِ تولدِ درختان، موسیقیِ جاری در رگ‌های زمین، چکاوکِ زندگی بر بامِ جهان. نوروز، خنده‌ی بلندِ آسمان است، نفیِ سوگ و سکوت، دستی که از میانِ شب، سپیده را در آغوش می‌گیرد. نوروز، همزبانِ رود و باران، با شبنمِ روشن، با نسیمِ رهایی، بر فرازِ سنگینیِ…
  • «نوروز یعنی احترام، یعنی تولد دوباره، یعنی صلح »
  • طهماسب کاوسی

سایه‌ های بی‌ هویتی : این دیگر چه نسلی است؟ این‌ ها حافظ را خوانده‌اند؟

   دور تا دور حافظیه ایستاده‌ای. میان ازدحام جمعیتی که آمده‌اند تا سال نو را کنار مقبره حافظ جشن بگیرند، اما حالا چیزی غیر از جشن در هوا موج می‌زند. نگاهت به جمعیتی است که فریاد می‌زنند، هجوم می‌آورند، انگار خودشان هم نمی‌دانند چرا. گاهی فقط می‌دوی، گاهی کنار می‌کشی، گاهی چهره‌هایی را می‌بینی که در حیرت‌اند، درست مثل خودت.  لحظه‌ای به یاد می‌آوری که وقتی کودک بودی، معلم مدرسه، روزهای اول…
  • « من نمی دانم مردمی که هنوز روی خط کشی کفِ خیابان نمی توانند حریم و حرمت همدیگر را نگاه دارند، دموکراسی را برای چه می خواهند ...؟! ( 1 ) »
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

اعتراضات در ترکیه و رکن سوم و چهارم دموکراسی مطلب ویژه

دموکراسی تنها زمانی می‌تواند وجود داشته باشد که حاضر باشید دیدگاه‌هایی را تحمل کنید که با دیدگاه‌های شما در تضادند. دموکراسی نیازمند شهروندانی عاقل و باتدبیر است. مارک منسوناز کتاب "اوضاع خیلی خراب است" ***  اعتراضات در ترکیه پس از دستگیری و بازداشت شهردار استانبول اکرم امام‌اوغلو توسط مقامات ترکیه آغاز شد . بی بی سی می نویسد : ( این جا ) « آقای امام‌اوغلو چهارشنبه (۲۹ اسفند/ ۱۹ مارس) ،…
  • « چگونه افراد یک جامعه می توانند ظرفیت مستمر ایجاد تخریب و نیستی اموال عمومی و تاریخی (وندالیسم ) را که سرمایه ملی است در خود داشته باشند؟ »
  • مینو امامی

ناتوانی فرهنگ عمومی در خصوص فهم فلسفه آیین ها و سنت های چهارشنبه سوری و نوروز ... چرا و تا کی ؟

یک فرد رفتارهای موجود در جامعه را در دوره های مختلف سنی به خصوص در کودکی یاد می گیرد. او رفتارهای ساده و معمول مانند سلام کردن یا احترام گذاشتن به دیگران را به عنوان یک عملی ساده وقتی با پدر یا مادر خود در مسیری همراه است و یا در جمعی حضور می یابد یاد می گیرد، اما استفاده از مواد محترقه یا منفجره چهارشنبه سوری هر سال را چگونه یاد…
  • شاید امسال، "سین"ی به نام « سعی » را هم باید به آن اضافه کنم !
  • طهماسب کاوسی

از این ستون به آن ستون، یا از این من به آن من؟

  سال تحویل شد. از آن لحظه‌های پرهیجان که انگار زندگی از نو شروع می‌شود. پیام‌های تبریک پشت سر هم می‌رسند. همه می‌نویسند: « سال جدید، حال جدید! » ولی کدام حال؟ همان که پارسال هم قولش را داده بودم و تغییر نکرد؟   سفره هفت‌سین هنوز روی میز است، اما فکر من جای دیگری پرسه می‌زند. کجا بودم و کجا باید باشم؟ چند سال است که فقط عدد سنم تغییر می‌کند اما…
  • اگر بخواهیم از تعبیر بازگشت یا بازشناخت خود بگوییم بایسته است که از بازگشت به جهان بینی نوروز و گفتمان خیام بگوییم و آن جز بازگشت به « زندگی » و « شادی » نیست
  • حسین میرزانیا

در " کلاس درس نوروز " و " خیام " مطلب ویژه

نوروز از راه رسید . کودکان، نونهالان، دانش آموزان و دانشجویان ایرانی فارغ از قیل و قال مدرسه به خانه های خود بازگشتند تا تعطیلات نوروزی را به شادی بنشینند و در سال نو با توانی دوچندان پشت میز کلاس هایشان باز گردند و آموختن آغاز کنند. چرخ تاریخ در استمرار ازلی - ابدی خود بار دیگر به نقطه ی آغاز چرخش گاه شماری خورشیدی در تمدن ایرانی به نوروز ۱۴۰۴ رسید…
  • « فلسفه کلاس درس در یک نسل، فلسفه حکومت در نسل بعدی خواهد بود »
  • مینو امامی

نقش فرهنگی افراد در عادی سازی و الگوسازی " بَدها " و " به حاشیه بردن " خوب ها " در جامعه ایرانی ؟

گفته های کسانی که در دامن سیاست، آزموده و آبدیده می شوند برخاسته از تجارب عملی است که تدقیق نظر در کلمات و معنی یا معانی جمله آنان، ما را به تألم و تفکر دعوت می کند. این جملات بر اساس باورها و ارزش های ملی و فرهنگی هر جامعه ای، اعتبار و معنایی متفاوت می یابد. به عنوان مثال: « هر کسی که تصمیم بگیرد زندگی خود را وقف سیاست کند؛…
  • « این دو گروه در ستیز ناآگاهانه با هویت ملی ایران‌ زمین، سال هاست که همکاری نانوشته‌ای را در نابودی این آیین باستانیِ ایرانی عملیاتی ساخته‌اند »
  • بهروز مرادی/ جامعه شناس

"چهارشنبه سوری " و دشمنان آن ؟!

   شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقویم خود « چهارشنبه‌سوری » را به روز « تکریم همسایه‌ها » تغییر داده است. هر دم از دشمنی با سنت‌های ایرانی برگ دیگری ورق می‌خورد. گویا در اتاق فکر دشمنان سنت‌های کهن ایران‌ زمین، پس از نفی واقعیت آیین‌های ملی، مشغول اتخاذ تدابیری برای استحاله‌ی عناصر ساختاری هویت ملی می‌باشند. عجیب است که برای این مأموریت نامبارک بودجه‌ی هنگفت میلیاردی از سرمایه‌های ایران‌ زمین نیز…
  • « خاطره، همان ریسمانی‌ست که ما را به خودمان و به دیگران متصل می‌کند، همان چیزی که ما را انسان می‌سازد »
  • طهماسب کاوسی

خاطره: ماده‌ی خام انسان

   خاطره، نه یک شیء جامد، بلکه جریانی سیال است که در رگ‌های زمان جاری‌ست. انسان، جز مجموعه‌ای از این جریان‌های سیال چه دارد؟ خاطرات، ریشه‌هایی هستند که ما را به خاک گذشته پیوند می‌دهند و شاخه‌هایی که به سوی آسمان آینده قد می‌کشند. انسان‌شناسی، با نگاهی کاوشگر به این ریشه‌ها و شاخه‌ها می‌نگرد، به زیست‌شناسی تن، تاریخچه زندگی، زبان جاری در ذهن و فرهنگ تنیده در رفتار. در هر کدام از…
  • « تعطیلی زودرس در مدارس محصول دو نوبتی شدن مدارس و غلبه خلقیات ایرانی بر نظام آموزشی است »
  • سید هادی عظیمی/ عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی معلمان ایران

آموزش و پرورش ؛ تعطیلی زودرس مدارس و مساله خلقیات ایرانی ؟ مطلب ویژه

در طول سال‌های اخیر ، تعطیلی مدارس در روزهای پایانی اسفند به یک  مسئله برای وزارت آموزش و پرورش تبدیل شده است. در روزهای اخیر وزیر آموزش و پرورش و معاونانش بر فعال بودن مدارس تا پایان اسفند تاکید داشته‌اند. برگزاری امتحانات دو نوبته و عدم برگزاری امتحان در روزهای پایانی سال را باید مهم‌ترین عامل تعطیلی مدارس در پایان اسفند برشمرد. مدرسه تا زمانی به محلی برای خلاقیت و رشد دانش‌آموزان…
  • « اگر سازمانی دچار تخلفات اعم از مالی یا دیگر موارد شده باشد هیچ کارشناس یا رئیس روابط عمومی باسابقه و توانمندی نیز نمی‌تواند توجیه‌گر تخلفات صورت گرفته بوده یا به گونه‌ای عمل کند که از دید افکار عمومی پنهان بماند »
  • دکتر معصومه بیات/ فعال آموزش و پرورش

مسئولیت‌ ها و وظایف " روابط عمومی " در شرایط بی ثباتی مدیریتی آموزش و پرورش ؟

  با توجه به نقش روابط عمومی‌ها و دغدغه‌هایی که حضور فعال، کارشناسانه و توام با تعامل مطلوب روابط عمومی‌ها در کمک به کاستن از حاشیه‌ها و اخبار تنش‌زا می‌تواند تاثیرگذار باشد؛  مناسب دیدم به طور مختصر اشاره‌ای به آن‌ها داشته باشم: - واقعیت امر این است که فضای مدیریتی وزارتخانه‌ ، معاونت‌ها و سازمان‌های اقماری وابسته به آن که حداقل در چهار دولت گذشته بر سر کار آمده‌اند دچار تغییرات اساسی…
  • « مدارس و دانشگاه‌ها می‌توانند فضاهایی برای گفت‌وگو و تبادل نظر درباره موضوعات اجتماعی و سیاسی ایجاد کنند که به تقویت انسجام اجتماعی کمک کند »
  • دکتر رضا مقدسی/ استاد دانشگاه کوثر بجنورد

اثرات مخرب جنگ شناختی بر جوامع انسانی و شیوه های مقابله با آن

  مقدمه انسان های اولیه، بعد از یک جا نشینی و سپس شهرنشینی، با انبوهی از نیازهای مادی رو به افزایشِ ناشی از افزایشِ جمعیت مواجه بودند که به خاطر محدودیت طبیعت و محل سکونت شان قادر به تامین نبودند. لذا راحت ترین روش، یعنی راه ستاندن از همسایه ها را پیش می گرفتند. دنیای غرب بعد از اتفاقات متعدد خونبار که گریبان ملل مسلمان و ایرانیان را گرفت و آنها را…
  • « دیگر فقط صدا و بو و رفت و آمد نمی‌دید، بلکه تاریخ زنده را حس می‌کرد، تاریخی که در چهره‌ی هر عابر، در هر لبخند و هر نگاه، جریان داشت »
  • طهماسب کاوسی

تاریخ نانوشته

   بازار قدیمی شهر پر بود از عطر ادویه‌ها و صدای همهمه مردم. دانشجوی جوانی در گوشه‌ای از بازار نشسته بود و کتاب تاریخ می‌خواند. کتاب پر بود از نام پادشاهان و شرح جنگ‌ها، اما روحش را سیراب نمی‌کرد. ناگهان چشمش به پیرمردی افتاد که بساط کوچک عروسک‌های چوبی‌اش را در کنار گذر پهن کرده بود. چهره‌ی پیرمرد پر از چین و چروک بود، گویی تاریخ را بر پوست خود حک کرده…
  • « نوروز در نزد ملت کهن سال ایران یکی از آن نشانه های معناداری است که به واسطه مناسکی و جمعی بودنش جز کهن الگوهای ایرانی و برخاسته از ناخودآگاه جمعی آن محسوب می شود »
  • شیرین یوسفی

چرا باز می توان نوروز را بهانه ادامه دادن کرد؟ مطلب ویژه

  زمستان دارد نفس های آخرش را می کشد. امسال چشم ما در آذربایجان به آسمان خشک شد در حالی که هنوز انتظارمان برای سر رسیدن ابرهای آب دار به سر نرسیده است. می گویند چاله حرارتی حاصل از خشک شدن دریاچه ارومیه جبهه های هوای مرطوب بر فراز دریاچه را پراکنده می کند و ظاهرا از این به بعد این دو مولود زشت توسعه ناپایدار یعنی چاله حرارتی و کم بارشی…
  • عیسی سهرابی مدیر کل آموزش و پرورش استان لرستان : کسانی را منصوب می کنم که به گفتمان دولت چهاردهم پای بند باشند
  • دکتر علی جودکی/ لرستان

وزیر حافظ استقلال آموزش و پرورش باشد

  جناب آقای دکتر علیرضا کاظمی وزیر محترم آموزش و پرورش در این روزهای دشوار که فشارهای طاقت‌فرسای اقتصادی و اجتماعی مردم را به ستوه آورده، مداخلات ناروا و مکرر برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در امور اجرایی آموزش و پرورش، موجی از نگرانی و ناخشنودی عمیق را در میان فرهنگیان دلسوز و اولیای فرهیخته دانش‌آموزان برانگیخته است. این مداخلات نه تنها آرامش و ثبات این نهاد بنیادین را برهم می‌زند، بلکه…
  • « مردم دورشان حلقه زدند . کنجکاو و بی‌تفاوت »
  • طهماسب کاووسی

محاکمه انسانیت در میدان تره‌بار

  در میدان پرهیاهوی تره بار، میان همهمه ی چرخ دستی‌ها و داد و فریاد فروشندگان، صحنه‌ای رقم خورد که قلب هر بیننده‌ای را به درد می‌آورد. پیرمرد و پیرزنی با چهره‌های رنجور و دست‌های لرزان، در میان انبوه جمعیت گم شده بودند. چشمانشان به سیب‌زمینی‌های تازه چیده شده خیره بود، نه از سر هوس، که از سر نیاز. دستان چروکیده پیرزن به نایلون نازکی چنگ انداخت و در یک لحظه، برق‌آسا،…
  • « آموزشی که همراه با سنجش و ارزشیابی نباشد عملا به معنای تعطیلی آن درآن برهه می باشد »
  • فریبا رشنو

آقای وزیر ! دستور به عدم برگزاری امتحان در ماه رمضان در تضاد با سند تحول بنیادین است

  جناب آقای کاظمی اینجانب معلم مدارس یکی ازشهرستان های استان لرستان می باشم و در پی صحبت های اخیر حضرتعالی پیرامون عدم برگزاری امتحان در ماه مبارک رمضان چند نکته را محضر شما بیان می کنم: - غایت نهایی در سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش چیست؟ آیا هدف از اجرای این سند پرورش دانش آموز و در آینده شهروندانی شش ساحتی برای جامعه نیست؟ اگر غیر از این است…
  • « این نوع تصمیمات تنها به کاهش مسئولیت‌پذیری در نظام آموزشی و ایجاد نوعی بی‌برنامگی دامن می‌زند، تا جایی که ممکن است در سال‌های آینده، ماه رمضان به بهانه‌ای برای حذف بخش دیگری از آموزش رسمی کشور تبدیل شود »
  • علی زینلی/ معلم - شهرستان خمیر

وزیر آموزش و پرورش است یا وزیر تعطیلات ؟! مطلب ویژه

همه ما بسته شدن مدرسه‌ها را در دوره طولانی بیماری کرونا به خاطر می‌آوریم. آن روزها معلمان و دانش آموزان با آموزشی به نام مجازی سردرگم و سرگرم شدند و فکر می‌کردند وقتی افرادی چون وزیر بهداشت و وزیر آموزش‌ و پرورش چنین دستوری داده‌اند لابد چاره‌ای دیگر نبوده است و باید تسلیم این روش شد. اگرچه این دوره طولانی شد و شاید کم‌تر کسی به عواقب وخیم این آموزش‌ها می‌اندیشید اما…
  • « هر اقدامی در بخش گزینش باید مطابق قانون باشد »
  • رضا قاسم پور / خبرنگار صدای معلم

نقره‌داغ نومعلمان در هسته گزینش ؟!

  جستارگشایی یکشنبه 12 اسفند 1403در معیت عزت‌اله مظفری معاونت رسانه‌ای « بنیاد ملی عدالت و کرامت » و تیم همراه برای تبریک انتصاب رئیس گزینش نیروی انتظامی استان البرز در دفتر سرهنگ خزائی حاضر می‌شویم. دوستان حاضر ضمن تبریک، هر کدام نقطه‌ نظرات خود را از منظری متفاوت در خصوص چالش‌های (فرصت‌ها و تهدیدات) هسته گزینش به اشتراک می‌گذارند که هرکدام در نوع خود درخور توجه و قابل تامل هستند. به…
صفحه1 از168

نظرسنجی

اجرای رتبه بندی پس از دو سال چه تاثیری در کیفیت آموزش داشته است ؟

دیدگــاه

تبلیغات در صدای معلم

درخواست همیاری صدای معلم

راهنمای ارسال مطلب برای صدای معلم

کالای ورزشی معلم

تلگرام صدای معلم

صدای معلم پایگاه خبری تحلیلی معلمان ایران

تلگرام صدای معلم

Sport

تبلیغات در صدای معلم

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صدای معلم - اخبار فرهنگیان، معلمان و آموزش پرورش بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.
طراحی و تولید: رامندسرور