صدای معلم - اخبار فرهنگیان، معلمان و آموزش پرورش

یادداشت

  • « این اعتماد از دست رفته و این تنفری که از قِبَل آن سیاست ها و اقدامات در اجزای سیستم و فرهنگ سازمانی آن نهادینه شده چگونه قابل بازسازی و احیاء هستند ؟ »
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

گزارشی از نشست با مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش در دولت مسعود پزشکیان مطلب ویژه

چهارشنبه 31 اردیبهشت به دعوت حسین صادقی رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش به اتفاق دو نفر دیگر یعنی آقایان حیدری و لیثی در این مرکز حضور پیدا کردیم . افراد دیگری هم دعوت شده بودند که نیامده بودند . حداقل در یک دهه ی گذشته بنا بر دعوت مسئولان وقت در حوزه های مختلف سعی کرده ام با حضور و هم اندیشی و بیان دیدگاه ها…
  • « به ندرت مربیان سؤالاتی در این باره می‌کنند که چگونه مدارس می‌توانند دانش آموزان را آماده کنند تا تبدیل به شهروندانی آگاه شوند، یا چگونه می‌توانند تخیل مدنی را در آنان پرورش دهند یا به آنان یاد دهند که در مورد مسائل عمومی و جهانی که در آن زندگی می‌کنند، تعمق کنند » ( 2 )
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

پل ارتباطی وزیر آموزش و پرورش ... کدام مدیران و کدام معلمان ؟! مطلب ویژه

« فریره به جای ارزش قائل شدن برای بی طرفی کاذب، بر این باور بود که تعلیم و تربیت انتقادی شامل شناخت این است که زندگی انسان شرطی است، تعیین نشده است، و همچنین ضرورت مهم، نه تنها قرائت انتقادی جهان، بل مداخله در نظم اجتماعی به منزله بخشی از مسئولیت یک شهروند آگاه است. فریره کاملاً آگاه بود که آنچه تعلیم و تربیت انتقادی را برای بنیادگرایان ایدئولوژیک، نخبگان حاکم، افراط…
  • « اگر جمعی چنان دیوانه شوند که عناصرِ دیوانگیِ خود را مقدّس بِدانند ، هر عاقلی را دیوانه خواهند شمرد »
  • ودود فتحعلی زاده/ دبیر زبان و ادبیات پارسی

داستان پایان نامه یِ دکترایِ جامعه شناسی : دیوانگی و آسیب های آن مطلب ویژه

محمّدحسین بَدر دانشجوی سال آخر دکترای جامعه شناسی بود . استاد راهنمایش موضوع پایان نامه یِ او را « دیوانگی و آسیب های آن » تعیین کرده بود . قبل از شروع به نوشتن پایان نامه دوستانش به آقای بَدر پیش نهاد کردند برایِ کوه نوردیِ دو سه روزه به قلّه یِ سبلان بِروند . مقدمات فراهم شد و با چند نفر از دوستانش صبحِ یک روز که هنوز هوا گرگ و…
  • « شما حق پرواز و اوج گیری معلمان را با تدریس فعال و پویا، از آنان سلب نموده اید و آنان را به مردگانی متحرک تبدیل ساخته اید که بی انگیزه فقط منتظر پایان خدمت خود هستند »
  • مینو امامی

استیضاح وزیر آموزش و پرورش توسط معلمی که نمی تواند منفعل و بی تفاوت بماند ! مطلب ویژه

وزیر محترم تعلیم و تربیت با سلام و احترام به قول یک همکاری ؛ متن را با عینک یا برچسب سیاسی نخوانید و به درد دل یک دبیر بازنشسته که نمی تواند منفعل و بی تفاوت بماند، توجه نمائید. هر چند در سرزمین من همه چیز حتی توان خرید و فروش ساده کالایی نیز سیاسی است. جناب کاظمی؛ کاش به جای دوستی و ارادت خالصانه با وزیر کشور و دستگاه زیرمجموعه آن…
  • « اینکه چه شده که آموزش و پرورش ایران از وزارت و صدارت نخبگانی چون ناتل خانلری به علیرضا کاظمی رسیده، خود قصه‌ای پرغصه است »
  • محمد امینی / اصفهان

از " پرویز ناتل خانلری " تا " علیرضا کاظمی " ؟!

1-می گویند روزی خبرنگاری از چرچیل نخست وزیر وقت انگلستان پرسیده بود که نظام جهانی چگونه به هم خورد و جنگ جهانی شروع شد . آن سیاستمدار دانا و حاضر جواب در پاسخ گفته بود:  « وقتی کارهای بزرگ به آدم‌های کوچک سپرده می‌شود، نتیجه و انتظاری جز این نمی‌توان داشت » . ( قریب به مضمون). 2-  علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش مملکت فخیمه در مراسم تجلیل از معلمان نمونه…
  • « و این هم قلم چی نسل ما بود »
  • علی مرادی مراغه ای

نمایشگاه بین المللی کتاب ، قلم چی و صف ساندویچی و پیتزا !

امروز رفته بودم به نمایشگاه بین المللی کتاب که مانند سال های اخیر چندان پر رونق نبود . با برخی ناشران صحبت کردم که هیچ کدام از فروش شان راضی نبودند . طبق معمول اوضاع و قیافه بعضی از ناشران افسرده و ژولیده مانند تابلوی عاقبت نسیه فروش بود . البته آن بیرون صف ساندویچی و پیتزا و...پر رونق بود، بلندگو هم مدام می گفت یک پسربچه ۵ ساله گم شده و…
  • « اصل مشکل برمی‌گردد به ساختار تصمیم ساز و تصمیم گیر که ذهنیتی دور از واقعیت های جاری دارد »
  • زهرا نجاتی/ دبیر علوم اجتماعی از استان لرستان

تمرکزگرایی در نظام آموزشی به بهانه مدیریت مصرف انرژی ؟

  مطابق اطلاعیه آموزش و پرورش ، مدارس دو نوبت شدند . نوبت صبح از ساعت ۶ صبح الی ۹:۳۰ و نوبت دوم یعنی بعدازظهر از ۱۰ صبح تا ۱۳:۳۰ فعالیت خواهند داشت. سپس نوشته شده که ساعت برگزاری امتحانات دوره متوسطه: تمام امتحانات نهایی دانش آموزان پایه‌های یازدهم و دوازدهم از تاریخ ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ الی ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ و تمام آزمون‌ها در نوبت صبح ( یعنی ۶ صبح تا ۹…
  • « در هیچ یک از اصول قانون اساسی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی اجازه داده نشده است که در امور اجرایی دخالت نمایند »
  • امیر طالقانی/ دبیر آموزش و پرورش و فعال فرهنگی

نامه دریافتی : آسیب شناسی وضعیت اداره کل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران : یوسف بهارلو در برابر 5+ 1 ؟!

گروه استان ها و شهرستان ها/ آن چه در زیر می آید ؛ متن شکوائیه یکی از فرهنگیان در انتقاد از دخالت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در عزل و نصب های اداره کل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران می باشد .
  • « راه خطای ما تبعیت بی چون و چرا از هر نوع تصمیمی است که ساختار نظام آموزشی را به مخاطره می اندازد »
  • مینو امامی

آیا وزیر آموزش و پرورش ما توانایی و مهارت گفتن " نه " را دارد ؟!

   انتظار می رفت وزیر آموزش و پرورش به عنوان حافظ منافع اهالی عرصه تعلیم و تربیت، هنگام تصمیم دولت برای تغییر ساعت شروع مدارس چه برای کلاس درس یا امتحانات خرداد ماه، منفعل نمی بود و تذکرات لازم روان شناسی و بهداشتی را در جلسه هیئت دولت، مطرح می ساخت. دو ساعت برگزاری امتحانات خرداد ماه نهایی یا غیرنهایی، حتی اگر در دو جلسه دو ساعته برای مدارس دو شیفته برگزار…
  • « هویت جمعی معلمان به عنوان قشری که میان دو عرصه سیاست و فرهنگ ایستاده است بر مبنای حذف شدگی بنا شده است »
  • سید هادی عظیمی/ عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی معلمان ایران

مسئله معلمان یا مسئله معلمی ؟ مطلب ویژه

دکتر  مسعود پزشکیان رئیس جمهور ، روز یکشنبه 14 اردیبهشت در جمع معلمان  نمونه از سیستم اداری کشور انتقاد کرد و با بیان اینکه در برخی از ادارات افراد و کارکنان در یک قالب خاص فرو رفته اند، گفت: « متاسفانه تلاش و پویایی و اینکه تا آخر عمر و بدون وقفه و خستگی باید به دنبال یاد گرفتن و یاد دادن باشیم در ذهن ما ایجاد نشده است درحالی که ما…
  • « اگر من با تمامی کاستی ها و علیرغم تمامی ناملایمات، تکالیف نقش خود را به جا می آورم، پس شما باغبانان ستادی چرا در به جا آوردن حقوق من تعلّل می جوئید؟ »
  • مینو امامی

قصه ی معلمی که نیاز به عاریت گرفتن از هر چیز ناخالصی ندارد !

شنیدن دردهای ما معلمان حتی برای خودمان نیز تکراری شده است. چون نه تنها درمان نشده اند که بر تعداد و پیچیدگی آن هر روز افزوده شده است. امروز اگر معلمم می خوانید فقط انگاره ای سمبلیک است. من دیروز و پریروز و هر روز تا سی سال مدت خدمتم، نیز معلم بودم. یعنی تصور می کنید با یک روز پاسداشت، زخم های دیرین من و آنانی که قبل من بودند و…
  • « تمدن معاصر، در بطن خود، نیازمند بازتعریف نقش معلم به‌مثابه روشنفکر عمومی، مروج اخلاق کاربردی و محرک بسط عقلانیت انتقادی است »
  • حسین معافی/ مدرس دانشگاه و فعال فرهنگی

معلم و بازسازی ساختارهای گفتمانی جامعه

  تاریخ بشر، در گستره‌ای از تحولات فکری، علمی و تمدنی، همواره مدیون حضور اندیشه‌ورزانی است که با قدرت کلمه، تربیت و الهام، مسیر حرکت انسان به‌سوی تعالی را هموار ساخته‌اند. در این میان، معلمان جایگاهی ممتاز و یگانه دارند؛ آنان که نه تنها ناقلان دانش بلکه سازندگان افق‌های معرفتی و ارزش‌های بنیادی جامعه‌اند. نقش معلم، ورای کلاس درس و متون درسی، به‌مثابه بازیگری است که با هر گفتار، رفتار و تصمیم،…
  • نگاهی انتقادی به یک تفاهم نامه ؛
  • محمدصادق حدادان / دکترای روان شناسی تربیتی

سربازِ رادان : در جست و جوی یک جواب صادقانه ! مطلب ویژه

   چند روزی از این اظهار نظر معنادار وزیر آموزش‌و‌پرورش که گفته‌اند: «در هر حوزه‌ای که سردار رادان … من سرباز سردار رادان هستم… هر مأموریتی که ما در این حوزه مشترکاً می‌توانیم انجام دهیم، در خدمتتان هستیم…» گذشته است. حقیقتاً منتظر تکذیب، تحریف یا توضیح ماندم، اما اکنون هفته گرامی داشت مقام معلم است و چه چیزی مهم‌تر از پرداختن به این گفتمان از زوایای مختلف؛ من از زاویه خود به…
  • « معلمانی که به ما آموختند چگونه فکر کنیم و چگونه پرسش کنیم . معلمانی که بی تفاوتی را نشان‌مان ندادند »
  • زهرا نجاتی/ دبیر علوم اجتماعی شهرستان دلفان استان لرستان

مکثی برای معلمی و معلمان گم شده

  بعد از بیست سال معلمی ؛ اولین بار است که می خواهم برای معلمان سرزمین ام بنویسم. به احترام تمام معلمان سرزمین ام در شب می نویسم، شب را مثل روز به دل گنده ها نمی سپارم، و تو ای شبِ، همیشه روشن بمان زیرا تمام اضطراب هایی که من در خود حمل می کنم و تمام خستگی ها و تمام ناامیدی ها و تاریکی هایی که روز مرا آزار می…
  • « اگر نمی‌توانم آموزش دهم، ناشی از ناپختگی خودم است»
  • محمدرضا اسلامی

روز معلم بر این معلم‌ ها مبارک باد !

هیچ اغراق نیست که بگوییم در شکل‌گیری تمدن غربی مدرن، علم معادلات دیفرانسیل نقشی کلیدی داشته و در بسیاری از جنبه‌های علمی، صنعتی، و فن آوری، پایه‌گذار تحولاتی بنیادین بوده است. این نقش را می‌توان در چند محور اصلی توضیح داد: ۱. انقلاب علمی و ظهور فیزیک کلاسیک در قرن هفدهم، با کارهای نیوتن و لایبنیتس، حساب دیفرانسیل و انتگرال پدید آمد و بلافاصله در فیزیک به کار گرفته شد. نیوتن در…
  • « ساحت فرهنگ و نهاد تعلیم و تربیت بسی بزرگ‌تر و ارزشمندتر از فروتنیِ مبهم و کوچک‌سازی و کوچک انگاری این نهاد والا مرتبه است »
  • ابوالفضل شاه بیگ

معلمان از وزیری که جایگاه خود را به سربازی تقلیل دهد، نه دلگرم می‌شوند و نه دلخوش !

  اخیراً سخنان وزیر آموزش و پرورش خطاب به فرمانده نیروی انتظامی مبنی بر اینکه «ما سرباز شما هستیم» ؛ واکنش‌ها و انتقادات گسترده‌ای را در میان فرهنگیان و افکار عمومی به دنبال داشته است. این اظهار نظر، در نگاه نخست ممکن است از روی احترام و همکاری میان نهادها تلقی شود، اما از منظری ژرف‌تر، موجب تضعیف جایگاه نهاد تعلیم و تربیت در جامعه می‌شود. فرهنگیان همواره در جامعه ما جایگاهی…
  • « وقتی امید از دل معلم رخت ببندد، چگونه می‌توان آینده‌ای روشن را انتظار داشت؟ »
  • علی زینلی/ معلم - شهرستان خمیر

" روز معلم " و " بحران معلمی " مطلب ویژه

اردیبهشت که می‌رسد، مناسبت‌های زیاد و پراهمیتی در تقویم رسمی کشور خودنمایی می‌کنند . از بزرگداشت سعدی، خیام و فردوسی گرفته تا پاسداشت معلم، کارگر، پرستار، خلیج‌فارس، روابط عمومی، دختر، میراث فرهنگی، ریاضیات و... مدرسه با تعطیلی‌ها، نمره‌های غیرواقعی، کتب درسی ضعیف و نبود انگیزه کافی از معنا تهی شده است. اما واقعیت آن است که بسیاری از این مناسبت‌ها بیش از آن‌که تجلی احترام و بزرگداشت واقعی باشند، صرفاً به نام‌هایی…
  • « اگر پلیس کارکرد اصلی خود را در جامعه درست و به موقع انجام دهد، باور کنید همه ما در داخل مدارس اثرات آن را لمس و تحسین خواهیم کرد »
  • مینو امامی

آقای پزشکیان ! ته مانده آن همه شعار و وعده برای حضور و بروز " نگاه کارشناسی " همین تصویب تفاهم نامه میان وزارت آموزش و پرورش و نیروی انتظامی بود ؟! مطلب ویژه

وزیر محترم ! نظر سازمان یونسکو از این تفاهم نامه تعریف و تمجید خواهد بود یا بازدارنده و اعتراضی؟ جهانیان در مورد ضعف وزارت آموزش و پرورش چگونه خواهند اندیشید؟ اگر سردار رادان شخصیتی محبوب و دوست داشتنی هستند، لطفا در ملاقات های شخصی خود با ایشان و هنگام صرف چای و شیرینی، حظ وافر را ببرید اما مدارس را آلوده به فرهنگ امنیتی ننمائید. دقیقا به خاطر دارم دهه هشتاد دو…
  • « تصمیم به مداخله پلیس در مدارس نه تنها یک اشتباه راهبردی است، بلکه می‌تواند فضای آموزشی کشور را به شکلی جدی تهدید کند »
  • طهماسب کاوسی

مداخله پلیس در مدارس ؛ چرا و به چه قیمتی ؟

  در روزهای اخیر، تصمیمات نگران‌کننده‌ای در حوزه آموزش و پرورش کشور مطرح شده که ممکن است عواقب منفی جبران‌ناپذیری داشته باشد. یکی از این تصمیمات، تفاهم‌نامه‌ای است که بین وزارت آموزش و پرورش و نیروی انتظامی برای مداخله پلیس در مدارس به امضا رسیده است. دکتر نعمت‌الله فاضلی، جامعه‌شناس برجسته، در یادداشتی به تاریخ ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ در نقد این اقدام می‌نویسد: « نمی‌دانم چه کسانی و چگونه این پوست خربزه…
  • « کاظمی باید تا زمان صدور کارت پایان خدمتش صبر کند! »
  • علی افشار سمیرمی

وزیر آموزش و پرورش سرباز جبهه مبارزه با جهل و نادانی باشد و نه فرمانده نیروی انتظامی !

آقای وزیر آموزش و پرورش در جلسه ای جوگیر شده و گفته است : آقای وزیر فکر می کند حالا که نظام آموزشی به اندازه انتظامی و امنیتی شده ، سرباز شدنش هم به تکمیل این روند کمک خواهد کرد. « من سرباز سردار رادان هستم!». آدم یادش می افتد به زمانی که یک نفر ناشی و شاید متملق، شعار «همه سرباز توایم خمینی » را تازه باب کرده بود و وقتی…
  • « شاید درد ما همین باشد: ایستادن در زمانی که همه چیز در حال فروپاشی است، با این امید که در دل این خرابی‌ها، هنوز جایی برای ساختن هست »
  • محمد راعی/ معلم

معلمی در میان طوفان: وقتی اعتماد شکست مطلب ویژه

   این روزها هر جا که قدم می‌زنم، حرف و حدیث‌های زیادی درباره معلم‌ها به گوش می‌رسد. گویی ما، که زمانی پرچم‌داران تربیت و آموزش بودیم، حالا به معضلی اجتماعی تبدیل شده‌ایم. اخبار وحشتناک از آزار و اذیت کودکان در مدارس، تنبیه‌های وحشیانه به‌خاطر مسائلی مانند شارژ گوشی، و حتی اتفاقات تکان‌دهنده‌ای همچون مسموم کردن معلم‌ها توسط دانش‌آموزان، همه‌جا پیچیده‌اند. ما معلم‌ها، آن‌هایی که هنوز باور داریم تدریس، تربیت و راهنمایی انسان‌ها،…
  • « من هر جا دوست داشته باشم پارک می کنم . به هیچ کس مربوط نیست ! »
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

فرمانده کل نیروی انتظامی کشور .... تعارف بس است ! به جای انداختن توپ در زمین دیگران در مورد عملکرد خود و مجموعه تان پاسخ گو باشید مطلب ویژه

« انسانی که توان اندیشیدن و عمل کردن ندارد قادر به تولید محصول نیست؛ محصولی نباشد دارایی و ثروتی هم متصور نخواهد بود. این چنین انسانِ مفلوکی چشم به بیرون از خود دارد تا برایش دارایی و ثروتی فراهم شود. جوامع هم همین‌گونه ‌اند؛ جامعه ای که از اندیشه و عمل بی بهره است در فقر دست و پا خواهد زد. در چنین جامعه ی مفلوکی است که مردمش نگاه به بیرون…
  • « پیشگیری از جرم با پذیرش جامعه بدون حضور فیزیکی پلیس، به فعل فرهنگی مستمر و عظیمی در سطح کشور نیاز دارد که نقش مدرسه، معلم، کتب درسی و رسانه های جمعی خصوصا تلویزیون و فضای مجازی، بیش از سایرین است »
  • مینو امامی

پلیس هوشمند یا نامحسوسی که دیگر نه هوشمند است و نه کسی او را جدی می گیرد ؟! مطلب ویژه

پیش گفتار دوركيم جامعه شناس فرانسوی در نظریه جرم شناسی خود معتقد است: « هر عملی كه در خور مجازات باشد، یا هر فعل يا ترك فعلی كه نظم، صلح و آرامش اجتماعی را مختل سازد و قانون نيز برای آن مجازاتی تعيين كرده باشد، جرم است. جرم عملی است كه حالت نيرومند و روشن وجدان جمعی را جريحه دار می كند و خصلت مشترك همه جرم ها اعمالی هستند كه همه…
  • او قرار بود در مدرسه‌ آمریکایی «مموریال» تاریخ عمومی تدریس کند اما راهی را انتخاب کرد که خود بخشی از تاریخِ مردمِ رنج دیده ایرانی گردید
  • علی مرادی مراغه ای

۳۰ فروردین : به یاد معلم آمریکایی " هوارد باسکرویل " که جانش را فدای مشروطه ایرانی کرد

  فروردین ماه مصادف با حوادث تاریخی زیادی است مانند اعدام قاضی ها در مهاباد یا درگذشت محمدعلی شاه در غربت، یا مرگ آیت الله شریعتمداری و یا اعدام امیرعباس هویدا و... اما در فروردین ماه، من همیشه به یاد و خاطره ی یک آمریکایی می افتم یک آمریکایی دوست داشتنی و محبوب که در روزهای سیاه و دردناک این مرز و بوم در کنار ایرانیان قرار گرفت و جانش را فدای…
  • « برای اقدام به هر کار جدیدی، ابتدا باید نوع و مسیر نگاه افراد را تغییر داد »
  • مینو امامی

نگاهی به پارتیشن های شیشه ای ادارات و مساله شفافیت سازمانی ؟

پیش گفتار همه ما از گذشته دور و نزدیک و در زمان حال، به اداراتی مراجعه کرده ایم که ساختمانی قدیمی و یا تازه ساخت داشته اند. قبل از انقلاب بیشتر ساختمان های اداری، بانک ها و مدارس از نوع کهنه ساخت، گاه مخروبه و یا استیجاری بود هر چند امروز بیشتر ادارات نوساخت و مستقل هستند ولی با همان هویت ساختاری قدیم ساخته شده اند. یعنی دارای طبقات و اتاق های…
  • « اگر مادری در آوار، جنازه‌ی نوزادش را با دستِ خالی بیرون می‌کشد، و هنوز تسلیم نمی‌شود، ما چطور در راحتیِ نسبی، بی‌تفاوت مانده‌ایم؟ »
  • محمد راعی/ معلم

دوزخیان روی زمین در صحنه و آزمونی دیگر از انسانیت ؟

   در سال ۱۹۶۱، فرانتس فانون، جامعه شناس انقلابی ، در کتاب دوزخیان روی زمین نوشت: «استعمار، زمین را نمی‌گیرد؛ روح انسان را می‌دزدد. و استعمارشده، پیش از آن‌ که برای نان بجنگد، باید برای بازیابی انسانیتش بجنگد.» شاید این جمله‌ها درباره‌ی الجزایر نوشته شده باشند، اما امروز با هر بمب که بر غزه می‌بارد، با هر کودک که بی‌چهره از زیر آوار بیرون کشیده می‌شود، دوباره زنده می‌شوند. غزه، تکه‌ای از…
  • « برنامه ریزی، سازماندهی و تصمیم گیری از مهم ترین اصول مدیریت علمی است که حداقل در آموزش و پرورش ما در غلافی از تعصبات سنتی پوشانده شده است »
  • مینو امامی

نصب دوربین در کلاس های درس مدارس و معمای مدیریت علمی پس از 114 در نظام آموزشی ایران ؟! مطلب ویژه

مقدمه در گذشته بنا به دلیل وجود اعتماد، مقبولیت، تراکم کم و قابل کنترل دانش آموزی؛ نیاز به کنترل و نظارت همه جانبه در کلاس درس و مدرسه دغدغه کسی نبود. امروز برای حرفه معلمی در جامعه ما نه اعتماد و مقبولیتی باقی مانده است و نه معلمان از اعتبار شغلی بالایی برخوردارند. حرفه معلمی همانند 5 دهه پیش شغل معتبری نیست و افراد با عناوین گوناگون و بدون هر نوع آموزشی،…
  • « آیا هنوز می‌شود به یک نسل، هنری را آموخت که جامعه آن را زنگ تفریحی، لوکس، یا ناکارآمد می‌داند؟ »
  • محمد راعی/ معلم

عشق ؛ در عصر سرعت، مصرف و تنهایی مطلب ویژه

   این چند سالی که درس «سبک زندگی و مدیریت خانواده» را در دبیرستان تدریس می‌کنم، شاهد یک پدیده‌ام که نه‌تنها نگران‌کننده، بلکه گویای یک تغییر عمیق نسلی‌ است: اکثریت نوجوان‌های امروز، عشق را یا نمی‌شناسند، یا بد می‌شناسند. در گفت‌وگوهای کلاسی‌مان، وقتی بحث به عشق می‌رسد، تعاریف شان اغلب حول چند محور می‌چرخد: لذت جنسی، جذابیت فیزیکی، موقعیت اقتصادی یا حتی دیده شدن در فضای مجازی. در بسیاری از اذهان دانش…
  • « هر گونه کُنش به طبیعت ، از آب و خاک و پرندگان و حیوانات گرفته تا خارها و چمن ها و گُل ها و انسانها واکُنشی در پی خواهد داشت »
  • ودود فتحعلی زاده/ دبیر زبان و ادبیات پارسی

قصه " قنات آباد و شاه مار " مطلب ویژه

روستایی ، کمی دورتر از کوهی بلند در دلِ درّه ای از گذشته های بسیار دور در زمینی با خاک توانمند به هر گونه کِشتی جای داشت به نام « قنات آباد » . طبیعت در بخششِ هر آنچه که در توان داشت بر آن کوتاهی نکرده بود . کشتزارها و باغ هایش از آب قناتی سیراب می شدند که از دل کوه تا روستا کشیده شده بود و از چشمه ای…
  • پاسخ به متن انتقادی و تحلیل عدم مشارکت فرهنگیان دلفانی در طرح معلم نمونه ؛
  • کیومرث شهبازی

نقدی بر گزارش " معلمان دلفانی کمی " سواد رسانه ای " یاد بگیرند .... بقیه هم همین طور !

گروه استان ها و شهرستان ها/ چندی پیش گزارشی از « صدای معلم » با عنوان : « « آگاه باشید و بدانید که هدف آموزش و غایت آن ایجاد و پرورش " تفکر انتقادی " است و نخست از خودتان باید شروع کنید ! » معلمان دلفانی کمی " سواد رسانه ای " یاد بگیرند .... بقیه هم همین طور ! » ؛ منتشر گردید . ( این جا ) «…
  • در هژمونی خوفناک « مرگ اندیشی » و در خلاء ویرانگر « امید به آینده » ، نشانی ها و ورودی های بازدارنده این تراژدی از دو سوی نظام حکمرانی و مردم بسیار اندک و ضعیف است و به سرعت و با مرور زمان تلخی این حوادث به فراموشی می گراید
  • مهدی جایمند ملکشاه/ معاون سابق مدیر کل آموزش و پرورش مازندران و مدیرآموزش و پرورش بابل

پروبلماتیک کارناوال های مرگ در جاده های ایران و شکست الگوهای مداخله ؟

  سال ها است که سفرهای آغاز سال نو ایرانیان با به سوگ نشستن خانواده های ایرانی در مرگ و مجروحیت و نقض عضو هزاران شهروند و خسارت جبران ناپذیر معنوی ومادی به تراژدی بزرگی تبدیل شده است. در این ارتباط گزارش تلخ رئیس پلیس راهور فراجا این چنین ازفاجعه ای انسانی حکایت می کند: در بازه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ مجموعاً ۹۷ هزار و ۱۴۴ فقره تصادف در…
  • « ما به عنوان معلمان جامعه نباید خود در این دام خشونت بیفتیم و به آن پر و بال بدهیم ! »
  • محمد رستمی

ملاحظاتی پیرامون سریال پایتخت و واکنش معلمان به آن : معلمان در برابر هنرمندان؟ مطلب ویژه

   در ویدئویی که از همکار ارجمند جناب آقای فنایی در فضای مجازی پر بازدید بوده است ایشان از سریال پایتخت 7 که در ایام نوروز از شبکه یک صدا و سیما پخش شده است به شدت انتقاد کرده و به خصوص آقای محسن تنابنده را مورد حمله قرار داده اند. انتقاد ایشان بیشتر در ارتباط با تصویر و برداشتی است که در این سریال از معلمان نشان داده می شود. با…
  • «عمر خدمت من و شما به این موضوع نمی‌رسد که خواهان تغییر در چارت معاونت‌های وزارت و ادارات کل و ... باشیم !»
  • حبیب فاضلی/ کنش گر فرهنگی

بحران مدیریت ، کارآمدی و تخصص در حوزه مشارکت‌های مردمی و مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش ؟!

  إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَىٰ أَهْلِهَاسوره نساء، آیه 58ترجمه: «همانا خداوند شما را امر می‌دارد که امانت‌ها را به صاحبان آن ادا کنید.» حوزه مشارکت‌های مردمی و مدارس غیردولتی یکی از ارکان کلیدی نظام آموزشی کشور است که می‌تواند به کاهش بار مالی دولت، ارتقای کیفیت آموزشی و توسعه عدالت آموزشی کمک کند. در شرایطی که سیاست‌های کلان کشور بر افزایش سهم مدارس و مراکز غیردولتی تأکید دارد، مدیریت…
  • « رسالت اصلی مدارس پرورش شهروندانی آگاه و مسئولیت‌ پذیر است »
  • علی زینلی/ معلم - شهرستان خمیر

برکناری و انتصاب در آموزش و پرورش هرمزگان : آیا تغییر مدیران به معنای حل بحران‌هاست؟ مطلب ویژه

در آخرین روزهای اسفند طی حکمی با امضای وزیر آموزش‌ و پرورش، منوچهر ضیایی به‌ عنوان مدیرکل آموزش‌ و پرورش استان هرمزگان معرفی شد و محمد قویدل لاری از این سمت برکنار شد. منوچهر ضیایی، مدیرکل جدید آموزش‌ و پرورش استان هرمزگان، دانش‌آموخته رشته ریاضی در مقطع دکترا است. وی در آخرین مسئولیت خود، عهده‌دار ریاست پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان هرمزگان بود. وی در مراسم معارفه خود گفته است: «عدالت آموزشی، ارتقای کیفیت…
  • « چرا روحانیون محترم برای اشتغال در مدارس نیازمندی را حس می کنند اما برای مدرسه سازی و مقابله با تعطیلات فله ای هیچ سخنی نمی گویند ؟! »
  • مینو امامی

آقایان روحانی ... برای پرداخت زکات فطره در استان ها جدول ارائه می کنید ! اما در سایر حوزه ها مانند بهداشت و آموزش دغدغه ای ندارید ؟ مطلب ویژه

در کدام بخش کشور ما روحانیون حضور ندارند؟  برخورد بی تفاوت گونه یا عادی نسبت به هر نوع خبری؛ به مرور محتوای آن خبر را جزئی از فرهنگ رایج یا عمومی مردم می کند. شاید با قدری تأنی و اندیشه متوجه فحوای خبر شویم. این که امسال چقدر حال و هوای ماه رمضان، رمضانی بود بماند چون همه ما در شهر خود یا جاهایی که بدان سفر کرده بودیم شاهد روزه خواری…
  • « نوروز، خنده‌ی بلندِ آسمان است، نفیِ سوگ و سکوت »
  • طهماسب کاوسی

نوروز جاودان

  نوروز، رقصِ بی‌قرارِ زمان است، در گذرِ ثانیه‌ها، در تپشِ لحظه‌ها، در شکستِ حصارِ کهنگی، در آوازِ سبزِ صیرورت. نوروز، زاده‌ی خاک و خورشید است، فصلِ تولدِ درختان، موسیقیِ جاری در رگ‌های زمین، چکاوکِ زندگی بر بامِ جهان. نوروز، خنده‌ی بلندِ آسمان است، نفیِ سوگ و سکوت، دستی که از میانِ شب، سپیده را در آغوش می‌گیرد. نوروز، همزبانِ رود و باران، با شبنمِ روشن، با نسیمِ رهایی، بر فرازِ سنگینیِ…
  • «نوروز یعنی احترام، یعنی تولد دوباره، یعنی صلح »
  • طهماسب کاوسی

سایه‌ های بی‌ هویتی : این دیگر چه نسلی است؟ این‌ ها حافظ را خوانده‌اند؟

   دور تا دور حافظیه ایستاده‌ای. میان ازدحام جمعیتی که آمده‌اند تا سال نو را کنار مقبره حافظ جشن بگیرند، اما حالا چیزی غیر از جشن در هوا موج می‌زند. نگاهت به جمعیتی است که فریاد می‌زنند، هجوم می‌آورند، انگار خودشان هم نمی‌دانند چرا. گاهی فقط می‌دوی، گاهی کنار می‌کشی، گاهی چهره‌هایی را می‌بینی که در حیرت‌اند، درست مثل خودت.  لحظه‌ای به یاد می‌آوری که وقتی کودک بودی، معلم مدرسه، روزهای اول…
  • « من نمی دانم مردمی که هنوز روی خط کشی کفِ خیابان نمی توانند حریم و حرمت همدیگر را نگاه دارند، دموکراسی را برای چه می خواهند ...؟! ( 1 ) »
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

اعتراضات در ترکیه و رکن سوم و چهارم دموکراسی مطلب ویژه

دموکراسی تنها زمانی می‌تواند وجود داشته باشد که حاضر باشید دیدگاه‌هایی را تحمل کنید که با دیدگاه‌های شما در تضادند. دموکراسی نیازمند شهروندانی عاقل و باتدبیر است. مارک منسوناز کتاب "اوضاع خیلی خراب است" ***  اعتراضات در ترکیه پس از دستگیری و بازداشت شهردار استانبول اکرم امام‌اوغلو توسط مقامات ترکیه آغاز شد . بی بی سی می نویسد : ( این جا ) « آقای امام‌اوغلو چهارشنبه (۲۹ اسفند/ ۱۹ مارس) ،…
  • « چگونه افراد یک جامعه می توانند ظرفیت مستمر ایجاد تخریب و نیستی اموال عمومی و تاریخی (وندالیسم ) را که سرمایه ملی است در خود داشته باشند؟ »
  • مینو امامی

ناتوانی فرهنگ عمومی در خصوص فهم فلسفه آیین ها و سنت های چهارشنبه سوری و نوروز ... چرا و تا کی ؟

یک فرد رفتارهای موجود در جامعه را در دوره های مختلف سنی به خصوص در کودکی یاد می گیرد. او رفتارهای ساده و معمول مانند سلام کردن یا احترام گذاشتن به دیگران را به عنوان یک عملی ساده وقتی با پدر یا مادر خود در مسیری همراه است و یا در جمعی حضور می یابد یاد می گیرد، اما استفاده از مواد محترقه یا منفجره چهارشنبه سوری هر سال را چگونه یاد…
  • شاید امسال، "سین"ی به نام « سعی » را هم باید به آن اضافه کنم !
  • طهماسب کاوسی

از این ستون به آن ستون، یا از این من به آن من؟

  سال تحویل شد. از آن لحظه‌های پرهیجان که انگار زندگی از نو شروع می‌شود. پیام‌های تبریک پشت سر هم می‌رسند. همه می‌نویسند: « سال جدید، حال جدید! » ولی کدام حال؟ همان که پارسال هم قولش را داده بودم و تغییر نکرد؟   سفره هفت‌سین هنوز روی میز است، اما فکر من جای دیگری پرسه می‌زند. کجا بودم و کجا باید باشم؟ چند سال است که فقط عدد سنم تغییر می‌کند اما…
صفحه1 از168

نظرسنجی

اجرای رتبه بندی پس از دو سال چه تاثیری در کیفیت آموزش داشته است ؟

دیدگــاه

تبلیغات در صدای معلم

درخواست همیاری صدای معلم

راهنمای ارسال مطلب برای صدای معلم

کالای ورزشی معلم

تلگرام صدای معلم

صدای معلم پایگاه خبری تحلیلی معلمان ایران

تلگرام صدای معلم

Sport

تبلیغات در صدای معلم

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صدای معلم - اخبار فرهنگیان، معلمان و آموزش پرورش بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.
طراحی و تولید: رامندسرور