صدای معلم - اخبار فرهنگیان، معلمان و آموزش پرورش

آموزش نوین

  • وقتی تکنولوژی به یاری معلمان می‌رسد؛
  • فریبا کیائی / آموزگار ابتدایی

چگونه معلمان می‌توانند از هوش مصنوعی برای توسعه کار حرفه‌ای خود و شناخت بهتر دانش‌آموزان استفاده کنند؟ مطلب ویژه

هوش مصنوعی (AI) در سال‌های اخیر تحولی بزرگ در بسیاری از عرصه‌ها به وجود آورده است و آموزش یکی از حوزه‌هایی است که به شدت از این فن آوری بهره‌برداری می‌کند. این روزها معلمان دیگر تنها از طریق روش‌های سنتی تدریس به دانش‌آموزان نمی‌پردازند، بلکه با استفاده از ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند روند یادگیری را شخصی‌سازی کرده و تجربه‌های آموزشی مؤثرتری برای دانش‌آموزان خود فراهم کنند. از تحلیل داده‌ها تا…
  • توصیه‌ای به همکاران آموزش ابتدایی : بررسی تأثیر هنرهای نمایشی بر توسعه مهارت‌های اجتماعی دانش‌آموزان
  • فریبا کیائی / آموزگار ابتدایی

تئاتر؛ ابزاری کارآمد اما فراموش شده در عرصه آموزش مطلب ویژه

هنرهای نمایشی، از جمله تئاتر و نمایش، ابزارهای مؤثری در آموزش و پرورش هستند که می‌توانند به شکل چشم‌گیری به توسعه مهارت‌های اجتماعی و عاطفی دانش‌آموزان کمک کنند. این فعالیت‌ها محیطی خلاقانه و تعاملی فراهم می‌آورند که در آن دانش‌آموزان می‌توانند احساسات خود را بیان کنند، با دیگران ارتباط برقرار کنند و اعتماد به نفس خود را تقویت نمایند.  مشارکت در تئاتر به دانش‌آموزان این امکان را می‌دهد که با چالش‌های جدید…
  • « وضعیت و موقعیت انسانِ پلتفرمی به جایی رسیده که انسان جدید حتی حوصله خواندن رمان و داستان و اساسا ادبیات را هم ندارد! »
  • ابوذر شریعتی

انسانِ پلتفرمی در عصر ارتباطات و گدایی مدرن ؟!

  از من می‌شنوید آرام آرام و بدون عجله بخوانید. در روند مطالعه و خواندن سر سوزنی عجله به خرج ندهید چراکه این عجله موجبات نابودی جان سخن را فراهم می‌کند و باعث از بین اصل مطلب و صدای متن می‌شود. شوربختانه در دنیای امروز، انسان جدید هر چیز و هر پدیده و شی و عین و حتی ارزشی را با سرعت می‌سنجد! این میزان و ملاکی که انسان جدید برای سنجش…
  • « با وجود گسترش فن آوری‌ ها و هوش مصنوعی در صنعت آموزش، اما هیچ چیز جای آموزش حضوری را برای تدریس بین معلم و شاگرد نمی‌گیرد و این تکنولوژی‌ها فقط نقش‌ها را تغییر داده و به معلم در آموزش و یادگیری کمک می‌کنند و فقط یک ابزار برای آموزش هستند »
  • حسین معافی/ کارشناس آموزشی

نقش معلمان در عصر هوش مصنوعی

  با ظهور هوش مصنوعی و ورود آن به عرصه آموزش، نقش معلمین دست خوش تحولات اساسی شده است. دیگر انتقال صرف اطلاعات کافی نیست و معلمان باید خود را با این تغییرات تطبیق دهند و مهارت‌های جدیدی را کسب کنند. عصر هوش مصنوعی به نام‌های عصر تغییر، عصر لحظه‌ها، عصر مرگ مانایی، عصر آموزش‌های میرا، عصر کوچ مجازی، عصر دنیای حبابی، عصر متاورس، عصر قاره ششم، عصر زومِر‌ها، عصر پس‌اندار نیروی…
  • « برای اینکه بتوانیم در این عصر پیچیده به خوبی عمل کنیم، باید به طور مداوم یادگیری و انطباق خود را با تغییرات ادامه دهیم »
  • حسین معافی/ کارشناس مسائل آموزشی

هوش مصنوعی و عصر غیر قابل پیش بینی

   ظهور هوش مصنوعی (AI) تحولی عظیم در جهان ایجاد کرده است که به طور فزاینده‌ای بر جنبه‌های مختلف زندگی ما تأثیر می‌گذارد. این فن آوری در حال تغییر صنایع، مشاغل، روابط اجتماعی و حتی نحوه تفکر ما است. یکی از مهم‌ترین پیامدهای این تحول، ایجاد یک عصر غیرقابل پیش‌بینی است که در آن آینده به شدت نامشخص و پر از تغییرات سریع و غیرمنتظره است. استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی برای…
  • « هر چه باشد تفکر ریشه تغییرات است و اگر من بتوانم مردم را وادار به تفکر کنم در این صورت بیشتر چرخ درک و شهود و تشخیص آنها را به حرکت درآورده‌ام »
  • علیرضا طالب‌زاده

چرخه معیوب حکمرانی به روایت یک یونانی مطلب ویژه

پیشنهاد می شود قبل از مطالعه این مطلب انیمیشن کوتاه 10 دقیقه‌ای «شام اقلیت (خواص)» (Dinner for Few) را تماشا کنید. انیمیشن تحسین شده «شامی برای خواص (اقلیت)» ساخته ناسوس واکالیس کارگردان و انیماتور یونانی در سال 2014 استعاره‌ و تمثیلی از نظام‌ها و حکومت‌هایی است که در آنها منابع، قدرت و پست‌های کشور توسط گروهی اندک و خاص که در اقلیت مطلق به سر می‌برند مورد استفاده (یا سوءاستفاده) قرار می…
  • « تفکر توسعه نیافته تا مسئله ای به آستانه بحران نرسد به آن واکنش نمی دهد و همیشه مسائل خود را با گران ترین قیمت حل می کند »
  • سهیل رضایی

اول باید اعتراف کنیم که ما دچار تفکر توسعه یافته نیستیم !

  آلودگی هوا نشان می دهد : ما صاحب « تفکر توسعه نیافته » هستیم نه « توسعه یافته » ! تفکر توسعه نیافته تا مسئله ای به آستانه بحران نرسد به آن واکنش نمی دهد و همیشه مسائل خود را با گران ترین قیمت حل می کند، مثل رسیدگی به دندان ها فقط در زمان پوسیدگی و درد طاقت فرسا ! در جهان امروز کشورهای دنیا با کمک شاخص های مختلف…
  • « با همین تاریخ فلسفه می‌توان به استقلال روح و روان رسید و راه و رسم زندگی آموخت و هرگز از جست و جوگری و در راه حقیقت بودن خسته نشد »
  • ابوذر شریعتی

از تاریخ فلسفه چه می توان آموخت؟

  از تاریخ فلسفه می‌توان جسارت داشتن آموخت و خود مستقلا وارد میدان و معرکه‌ی زندگی، دین، سیاست، اجتماع و تاریخ و ... شد و هر یک را با موی‌بینی فیلسوفانه و نگاهی منتقدانه، زیر سوال بُرد و به چالش کشید و تجزیه و تحلیل کرد و دیگر مدام دنبال تحلیل الف و جیم در مسائل سرنوشت‌ساز نبود (تعطیلیِ تقلید و دنباله‌روی و آغاز سفر جست و جوی عقل) بلکه خود مستقیما…
  • «نقد و نفی دیکتاتوری الزاماً می‌بایست به معنی نقد و نفی و اصلاح اجزای نظام سازنده‌ی دیکتاتورها باشد »
  • بهروز مرادی/ جامعه شناس

سازوکاری علیه خودکامگی و دیکتاتور شدن به زبان ساده ! مطلب ویژه

  یکی از مقاطع اختیاری تحصیلی در کشور هلند؛ «سالن بازی کودکان» نام دارد (Peuterspeelzaal). کودکان خردسال ٢.۵ تا ۴ ساله را به این مراکز شبه مهدکودکی می‌فرستند تا به‌ جز یادگیری شعر و نقاشی، به ویژه «بازی دست جمعی» را بیاموزند و نیز «تقسیم‌کردن با دیگران». از طریق بازی‌های دست جمعی، به ویژه به‌حساب‌آوردن سایرین و هماهنگی و همکاری و اشتراک مساعی با دیگران را می‌آموزند و از طریق تقسیم‌کردن تعلیم…
  • « در آینده‌ای که هوش مصنوعی نقش پررنگ‌تری در زندگی انسان خواهد داشت، ضروری است که انسان‌ها از خلاقیت ذاتی خود استفاده کنند و با هوش مصنوعی به عنوان ابزاری برای ارتقای خلاقیت شان تعامل داشته باشند »
  • حسین معافی/ دکتری برنامه درسی و مدرس دانشگاه

هوش مصنوعی و خلاقیت: هم تهدید و هم فرصت

  امروزه رشد و گسترش فن آوری‌هایی چون هوش مصنوعی (AI) ‌ همه جنبه‌های زندگی را تحت تأثیر خود قرار داده و 40 درصد مشاغل را در آینده تغییر خواهد داد. هوش مصنوعی با ابزارهایی که ارائه می‌دهد و بدون کوچک ترین آموزشی، همه ما را در انجام کارهای مختلف حرفه‌ای و متخصص می‌کند. هوش مصنوعی در بسیاری از کارها می‌تواند ما را کمک کند و بهترین راه حل‌ها و مشورت‌ها را…
  • « هدف نهایی این است که فرزندانمان را برای آینده خودشان آماده کنیم، نه گذشته خودمان »
  • عثمان عباسی/ کنش گر حوزه رسانه و فرهنگ

فرزندپروری دیجیتال و چالش شکاف نسلی مطلب ویژه

  در دنیایی که به سرعت در حال تغییر است، آماده کردن فرزندانمان برای آینده‌ای که حتی نمی‌توانیم تصور کنیم، چالشی اساسی است. به عنوان والدین، اغلب تمایل داریم که بر اساس تجربیات و ارزش‌های خودمان فرزندپروری کنیم، اما این امر می‌تواند ما را از دیدن فرصت‌ها و چالش‌هایی که فرزندانمان با آن رو به رو هستند، باز دارد. شکاف نسلی که بین ما و فرزندانمان وجود دارد، بیشتر از هر زمان…
  • «گوش دادن مؤثر یک مهارت حیاتی در توسعه اجتماعی و شناختی کودکان است »
  • صدیقه مومنی‌فر/ کارشناس ارشد روانشناسی بالینی- مشاور امور بانوان و جوان

هنر خوب گوش دادن در کودکان

  گوش دادن فعال و مؤثر در کودکان نقش مهمی در توسعه مهارت‌های اجتماعی و شناختی آنها دارد. این مقاله به بررسی اهمیت گوش دادن در کودکان، موانع موجود، و راهکارهای آموزشی جهت بهبود این مهارت می‌پردازد. همچنین تأثیرات مثبت گوش دادن مؤثر بر رشد کودکان مورد بحث قرار می‌گیرد. گوش دادن یک مهارت اساسی در فرآیند یادگیری و ارتباطات انسانی است. کودکان از طریق گوش دادن فعال به تجربیات و دانش…
  • « طبقات متوسط معمولاً در جوامع، پیشرو و آواگاردِ تحول و تجدد خواهی به شمار می‌روند ولی طبقه متوسط فعلی در ایران مانع بزرگی سر راه تحولات جامعه به سمت مدرنیزه شدن آنست »
  • منوچهر ذاکر/ استاد دانشگاه و نویسنده

کابوس آموزش در ایران و پازل های چرخه ی خشونت و پرخاشگری ؟ مطلب ویژه

  ارتباط بین آموزش و میزان خشونت و پرخاشگری افراد جامعه بسیار بیشتر است از آنچه معمولا تصور می شود. گزارش های مکرر از میزان بالای خشونت اجتماعی در جامعه ایران مخصوصا در سالهای اخیر نشانه بارزی از فقدان آموزش وپرورش صحیح و مؤثر برای جوانان و آحاد جامعه است. به علاوه، بسیاری از رذیلت های اجتماعی برخاسته از ذهن غیرمنطقی و تعلیم ندیده، نیازمند تحلیل روشمند هستند که تاکنون انجام نشده…
  • « .... تقریباً تعطیلی خودانتقادی ! ... »
  • دکتر محمود سریع القلم

چرا در بین ایرانی ها این همه اصطکاک وجود دارد ؟ مطلب ویژه

1- فقدان آموزشِ قبول کردن تفاوت های یکدیگر در دورانِ دبستان؛ 2- دلبستگی عمیق به نفر اول بودن و همه جا دیده شدن؛ 3- تربیت عمدتاً احساسی در خانواده؛ 4- ارزیابی کردنِ افراد و موضوعات بدون Fact؛ 5- لذتِ قابل توجه از بدگویی و غیبت کردن؛ 6- فقدان شکل گیری اعتماد به نفس در دورانِ دبستان؛ 7- داشتن انتظارات غیرواقعی از دیگران؛ 8- عذرخواهی نکردن؛ 9- نیت خوانی بدون Fact؛ 10- فقدان…
  • «موضوع انشا باید ابهام‌زدایی کند تا ابهام‌آفرینی. به فرد کمک کند مسیرش را در روشنایی پیش ببرد یا از مسیری برود که به روشنایی ختم می‌شود »
  • حسین حسینی نژاد/ مدیر مسئول ماهنامه انشا و نویسندگی

آسیب شناسی درس انشا ( 3 )

 تجربه نشان داده است بیش‌تر کسانی که می گویند خانم/ آقا اولش را بگو تا ادامه‌اش را خودم بنویسم، به این دلیل است که موضوع انشا، این کارکرد اصلی را نداشته است که به دانش‌آموز بگوید دربارۀ چه‌ چیزی و برای چه‌ کسی و در چه قالبی بنویسد. اگر به آن‌ها بگویید نامه به معلم خود بنویس، تاحدودی خیال او را راحت کرده‌اید که خب قرار است مطلبی در قالب نامه به…
  • «موضوع؛ مهم‌ترین رکن کلاس انشا »
  • حسین حسینی نژاد/ مدیر مسئول ماهنامه انشا و نویسندگی

آسیب شناسی درس انشا ( 2 )

  چندی پیش در دبیرستان دخترانه‌ای (دورۀ دوم) برای گپ و گفت دربارۀ انشا و نویسندگی به چند کلاس رفتم. تجربۀ مفیدی بود. به این نتیجه رسیدم که در زنگ انشا با سه دسته دانش‌آموز مواجه هستیم:  دانش‌آموزانی که دربارۀ هر موضوعی به‌سرعت قلم دست می‌گیرند و درباره‌اش می‌نویسند. نگاهی تازه به موضوع دارند و به کمک واژه‌های بکر، عباراتی بدیع و جمله‌های ناب خلق می‌کنند.  گروه دومی هم هستند که تا…
  • « به راستی، آيا با وجود چنين روابط و فضای اجتماعی می توان انتظار داشت كه مسائل حوزه‌های ديگر به درستی حل شود و جامعه روی رستگاری را ببيند ؟ »
  • حسين نوری نيا/ روزنامه نگار

" دیکتاتوری " در وجودمان است ! مطلب ویژه

  ديروز سوار بر مترو بودم. ايستگاه هفت تير مسافران زيادي سوار شدند. چهار پنج زن نيز سوار شدند و كنار در ايستادند. در ايستگاه طالقاني مسافران اندك خود را با كمي  سختي جا دادند. در لحظات آخر مرد جواني كه كمي هم چاق بود خود را به فشار و هل دادن سوار كرد. زني كه گوشه ورودي و در كنار ديگر زنان ايستاده بود، تذكري داد كه آقا هل ندهيد. مرد…
  • «در جامعه‌ای که خوی بت‌پرستی وجود دارد؛ حتی اگر کسی بت بشکند؛ بعداً، از خودش بت ساخته می‌شود! »
  • دکتر محمدرضا سرگلزایی / معلم و روان‌‌ پزشک

اصل مدرنیته چیست ؟ جامعه مدرن کدام است ؟

«ماکس وبر» یکی از کسانی است که مدرنیته را تعریف کرده است. او مدرنیته را Disenchantment تعریف می‌کند. Enchantment در انگلیسی یعنی راز ورزی، تقدس، حریم قائل شدن. Disenchantment یعنی جایی که تقدس زدایی شده است. مثلآ ممکن است در یک کشور به راحتی بتوان شهردار را زیر سوآل برد؛ بعد به استاندار که می‌رسد کمی سخت می شود؛ و به مقامات بالاتر که می‌رسد خیلی سخت تر… و بالاتر از آن،…
  • «سواد رسانه ای با پرورش مهارت های تفکر انتقادی ما را قادر می سازد تا حقیقت را از اطلاعات نادرست تشخیص دهیم ، سوگیری ها را تشخیص داده و فعالانه در فرآیندهای دموکراتیک شرکت کنیم »
  • خاطره اکبری

" سواد رسانه " جلوه ای از مهارت‌های تفکر انتقادی است

سواد رسانه ای به توانایی دسترسی، تحلیل، ارزیابی و ایجاد پیام های رسانه ای در اشکال مختلف اشاره دارد. سواد رسانه ای می تواند سنگر مبارزه با اخبار و اطلاعات نادرست باشد . سواد رسانه جلوه ای از مهارت‌های تفکر انتقادی است که افراد را قادر می‌سازد تا در چشم‌انداز رسانه‌ای پیچیده حرکت کنند، سوگیری‌ها را تشخیص دهند و با محتوای دیجیتالی با خیال راحت تعامل کنند.  آموزش سواد رسانه ای برای…
  • «ماجرای کاظم صدیقی بار دیگر نشان داد که صداقت، شفافیت و پاسخ گویی از ارکان اصلی روابط‌عمومی هستند »

ماجرای کاظم صدیقی امام جمعه تهران و درس‌هایی برای روابط‌ عمومی‌ها ؟

گروه رسانه/ ماجرای اخیر کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران، در مورد جابه جایی باغ 1000 میلیاردی و تناقض‌گویی‌های او در مورد این موضوع، درس‌های مهمی برای روابط‌عمومی‌ها دارد. تناقض‌گویی و عدم شفافیت: اولین و مهم‌ترین درس این ماجرا، اهمیت صداقت و شفافیت در روابط‌عمومی است. تناقض‌گویی‌های صدیقی در مورد جابه جایی باغ 1000 میلیاردی و عدم شفافیت او در این موضوع، به اعتماد عمومی آسیب رساند و باعث شد که مردم…
  • « به نظر می‌آید این پدیده نوظهور با حفظ اقتضائات اخلاقی و حریم خصوصی دانش‌آموزان می‌تواند از محیط‌های تعاملی بسیار مؤثر در ارتقا معلم و معلمی باشد »
  • محمدصادق حدادان / دکترای روان‌شناسی تربیتی

معلم بلاگری (توقف یا ترویج؟) مطلب ویژه

  اولین باری که این شکل از فعالیت معلمان در فضای مجازی برای من پر رنگ و معنادار شد زمانی بود که در حال نگارش مقاله‌ای در مورد معلم ایرانی‌ تبار ربکا پترسون برنده جایزه تاج معلمی در آمریکا بودم . در حین ترجمه متوجه شدم که یکی از علل این موفقیت و انتخاب او فعالیتش در وبلاگی به نام «one good thing» است؛ جایی که خانم پترسون تجربیات کلاسی و آموزشی…
  • «ارتقای سواد سلامت روان و افزایش آگاهی‌های والدین در مواجهه با فرزندان نسل z و آلفا از الزاماتی است که باید از سوی نهادهای آموزشی و فرهنگی پیش بینی شود »
  • داود اسدی / روزنامه نگار

ظهور کودکان نسل جدید آلفا در آغاز هزاره سوم

  کودکان نسل جدید آلفا یا Generation Alpha اصطلاحی است که برای نسلی از کودکان استفاده می‌شود که در دهه‌ی ۲۰۱۰ میلادی به دنیا آمده‌اند. این نسل از کودکان اکنون در حال بزرگ شدن و رشد کردن هستند و اغلب آن‌ها به عنوان فرزندان اولین نسلی از والدین متولد دهه‌ی ۲۰۰۰ میلادی به حساب می‌آیند. کودکان نسل جدید آلفا به دلیل بزرگ شدن در دنیایی کاملاً دیجیتال و فن آوری‌محور، با ویژگی‌هایی…
  • «مورچه‌ها اهل غرغر کردن و نق‌ زدن نبودند و به این اصل پای بند بودند که من در جامعه خود باید مسئولیت اجتماعی خویش را به نحو احسن ایفا کنم»
  • دکتر حسن خسروی/ مدرس دانشگاه و متخصص امور برنامه‌ و بودجه کشور

درس هایی که ایرانی ها باید از " مورچه ها " بیاموزند !

  جای شما خالی بر روی صندلی پارک در حال نوشیدن چای بودم و ناخودآگاه چشمم به صفی طولانی از مورچه‌ها افتاد که به شکل عجیب و معناداری حرکت می‌کردند. آن‌قدر محو شیوه زندگی و کارگروهی و تیمی مورچه‌ها شده بودم که چایم سرد شد؛ اما در عوض باعث شد تا چند درس مدیریتی از مورچه‌ها بیاموزم و مروری شود بر یافته‌ها و بافته‌های مدیریتی‌ام. در زندگی مورچه‌ها چند کلید واژه یافتم:…
  • «وبلاگ نویسی معلمان فرصت های مهمی را برای توسعه ی حرفه ای ، به اشتراگ گذاشتن تخصص ، ساختن جامعه ( انجمن ) و بهبود یادگیری دانش آموزان فراهم می کند »
  • مترجم : علی پورسلیمان / روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

چهار مزیت وبلاگ نویسی برای معلمان مطلب ویژه

مقدمه وبلاگ نویسی نوعی از انتشار آنلاین توسط افراد ، مشاغل و سازمان هاست که محتوا را در یک سایت ( بلاگ ) به اشتراک می گذارند . مطالب یک وبلاگ می تواند دامنه ی وسیعی از موضوعات نظیر تجارب حرفه ای ، اخبار ، سیاست ، تکنولوژی و بیش تر از آن را شامل شود . این پست ها ( مطالب ) نوعا مشتمل بر متن ، تصاویر و گاهی اوقات…
  • هیچ وقت تا این اندازه از آینده این ملک و ملت نگران نبوده ام، جامعه ما آکنده از نفرت و کینه است و «طفلی به نام شادی، دیریست گمشده است»
  • علی مرادی مراغه ای

ایرانی های به غایت " فحاش " به روایت تاریخ ! مطلب ویژه

به گواهی تاریخ، ما ایرانیان مردمانی فحاش هستیم . تاورنيه که در دوره صفویه به ایران آمده می ‏نويسد: «ايراني ها در اداء الفاظ ركيك و فحش هاى قبيح مهارت عجیبی دارند...» در کودتای 28 مرداد، کودتاگران پیروز، فحش های رکیک به مصدق می دادند و روی دیوار محلۀ بدنام شهر نو، زنان عفیفه! با خط کج و معوج این شعار را نوشته بود: «مرگ بر مصدق سگ ننه، زنده باد ...شاه،…
  • با حالت تمسخر می‌پرسد : کجا می‌خواهی بروی!
  • دانش آموز حساس

مگر نمی‌ دانی پلیس فراتر از قانون است !

پلیس راهنمایی و رانندگی ماشین اش را  دقیقا روی خط عابر پارک کرده و جلوی پل را سد کرده بود. آقای پلیس هم بیرون از ماشین ایستاده تا کسی تخلفی نکند! به او می گویم : جناب ! روی خط عابر نگه داشته اید . شما دیگر چرا ؟ با حالت تمسخر می‌پرسد : کجا می‌خواهی بروی! با دست به او نشان می دهم. می گوید : مگر نمی‌ دانی پلیس فراتر…
  • «تفکر انتقادی، حل مسئله، خلاقیت و کارآفرینی را در دانش‌آموزان تقویت کنید »
  • حسین معافی/ فعال رسانه‌ای

نسل آلفا چگونه می‌آموزد؟

  نسل آلفا به نسلی اطلاق می‌شود که پس از سال 2010 متولد شده‌اند. متولدین 2010 تا سال 2030 میلادی را جزء نسل آلفا نامیده‌اند؛ لذا برخی از افراد این نسل هنوز متولد نشده‌اند. این نسل اولین نسلی است که به طور کامل در عصر دیجیتال بزرگ شده است و از بدو تولد با فن آوری و اینترنت احاطه شده است. نسل آلفا ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که باید در برخورد…
  • «در ناخودآگاه تاریخی ما، تمایلی قوی به یکسان­ سازی افکار وجود دارد. تمایلی شدید به حذف داریم »
  • دکتر محمود سریع القلم

چرا ایرانی ها این قدر اشتباه می کنند ؟! مطلب ویژه

اشتباه کردن مهم نیست. تعداد اشتباهات مهم است و بلکه تکرار اشتباهات مخرب است. به عنوان یک جامعه توانمند، به نظر می ­رسد تعدادی از اشتباهات را طی قرن گذشته مرتب تکرار کرده­ ایم: ۱) نیاموخته ­ایم که پیشرفت ژاپن، اروپا و آسیا تابع مدیریت بنگاه ها و سیستم­ هاست و نه ریاست افراد؛ ۲) نیاموخته ­ایم که فهم حقیقت از طریق دیالوگ و وجود جامعه مدنی شکل می­ گیرد و در…
  • گزارشی از « کارگاه آشنایی با هوش مصنوعی و کاربردهای آن در آموزش » در استان البرز
  • گزارشگر : رضا قاسم پور / خبرنگار صدای معلم

هدف اصلی هوش مصنوعی، شبیه سازی قابل قبول عملکرد ذهن انسان در کامپیوتر است

جستارگشایی: یکشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۲ در سالن امام‌ علی (ع) اداره کل آموزش و پرورش استان البرز در « کارگاه آشنایی با هوش مصنوعی و کاربردهای آن در آموزش » شرکت جستم. مردی جا افتاده،خوش تیپ و بسیار انرژیک در حال سخنرانی و پمپاژ اطلاعات روی سِن بودند. اکثر مخاطبان، همکاران فرهنگی خانم مدارس بهارستان، فرزانگان، شهید سلطانی و دبیرستان دهخدا بوده و چکیده مطالب را مثل من یادداشت می‌کردند. واقعا تا…
  • آیا رویکرد و کارکرد روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش در دولت سیزدهم تاثیری در کاهش « نارضایتی فراگیر معلمان » داشته است ؟
  • صدای معلم گزارش می کند ؛

" تئوری حداقلی در روابط‌ عمومی " و پرسش از روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش ؟ مطلب ویژه

گروه رسانه/ شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌ ایران (شارا) می نویسد : ( این جا ) « تئوری حداقلی در روابط‌ عمومی، یک رویکرد ارتباطی است که بر اهمیت شفافیت و صداقت در روابط بین سازمان‌ها و مخاطبان آنها تأکید دارد. این تئوری بر این باور است که سازمان‌ها باید اطلاعات کافی و صادقانه را در اختیار مخاطبان خود قرار دهند، حتی اگر این اطلاعات منفی یا نامطلوب باشد. اصول تئوری حداقلی اصول تئوری…
  • «بررسی و اصلاح اهداف، محتواها، روش‌های آموزشی و نحوه ارزیابی می‌توانند از عناصر اصلی برنامه‌های درسی در مدارس باشند که کیفیت آموزشی را تحت تأثیر قرار می دهند »
  • حسین معافی/ کارشناس مسائل آموزشی

پیشنهادهایی برای بهبود کیفیت آموزش در مدارس

  با توجه به اینکه میزان دانش‌آموزان در ایران بسیار بالاست و پراکندگی مدارس در شهر‌ها و روستاها زیاد است، کمبود منابع مالی، کیفیت آموزش، فاصله‌ شهر و روستاها، عدم برابری آموزشی و عدم تطابق با نیازهای بازار کار را می‌توان مشکلات اصلی آموزش و پرورش در ایران برشمرد. کیفیت آموزش به عنوان یک مفهوم چند بعدی، به بارزترین و مهمترین صفات و ویژگی‌هایی اشاره دارد که در فرآیند آموزش و یادگیری…
  • «متاسفانه قرنهاست که بر اندامِ زشتِ این عدمِ صداقت البسه زیبائی چون احترام، رفاقت، مهر، محبت، مردم داری، خوش برخوردی، معرفت و خونگرمی پوشانده ایم به گونه ای که دیگر قبح و زشتی آنها از ذهن و ضمیر ما پاک شده اند»
  • طاهره شیخ الاسلام/ استرالیا

مساله " صداقت " در ایران !

  اولین گام برای از بین بردن یک ویژگی نامناسب و یا یک عادت ناسالم، آگاهی از وجود آنست.  در عین حال باید دانست کسانی که دست به نقد فرهنگ می زنند الزاما درمانگر مسایل و مشکلات فرهنگی نمی باشند ؛  همان گونه که اشاره به علائم بیماری در یک شخص مانند پریدگی رنگ و یا گود رفتگی چشمان به معنای آگاهی از نحوه مداوا  و یا صلاحیت تجویز نسخه ای برای…
  • «مهم‌ترین نکته آن است که به خودتان اجازه دهید از اشتباهات یاد بگیرید و در مسیر بهبود تحصیلی خود پیشرفت کنید»
  • حسین معافی

راهکارهای ممکن برای بهبود وضعیت تحصیلی

  بهبود وضعیت تحصیلی به معنای ارتقای کیفیت و پیشرفت در عملکرد تحصیلی فرد است. این مفهوم می‌تواند به افزایش دانش و مهارت‌های تحصیلی، بهبود نمرات و عملکرد در دروس، افزایش توانایی‌های مطالعه و تحقیق و بهبود روش‌های یادگیری و مدیریت زمان مربوط شود. بهبود وضعیت تحصیلی یک فرآیند طولانی است و نیازمند تلاش، پشتکار و انگیزه و داشتن یک سری شرایط ویژه است. مهم‌ترین نکته آن است که به خودتان اجازه…
  • «تمرکز ، نقش بسیار مهمی در فرآیند یادگیری ایفا می‌کند و تأثیرات مثبت بسیاری بر روی بهبود یادگیری دارد»
  • حسین معافی/ کارشناس آموزش

راه‌های افزایش تمرکز و جلوگیری از حواس پرتی در مطالعه

  معمولاً دانش‌آموزان و دانشجویان در ایام امتحانات از عدم تمرکز و داشتن حواس‌پرتی هنگام مطالعه گلایه دارند و از این مشکل رنج می‌برند. علیرغم مطالعه زیاد، یادگیری خود را اندک و نا‌امید کننده قلمداد می‌کنند. تمرکز ، نقش بسیار مهمی در فرآیند یادگیری ایفا می‌کند و تأثیرات مثبت بسیاری بر روی بهبود یادگیری دارد. به طور کلی، تمرکز مؤثر در فرآیند یادگیری اهمیت زیادی دارد و به ارتقاء توانایی‌های ذهنی و…
  • «گفتنی‌ها گفتمی! خودت باش و اندازه نگه دار و با برنامه و طرح (Plan) و نقشه آهسته و پیوسته جلو برو! مدیریت زمان یادت نره! »
  • علیرضا طالب‌زاده

چند نکته باریک تر از مو در یادگیری بهتر زبان انگلیسی و موفقیت در آزمون‌ها مطلب ویژه

Time, space, and the number of sentences in a natural language are all infinite, and so is learning. A. Talebzadeh 2023 سرآغاز برای تقویت زبان انگلیسی خود و موفقیت در آزمون‌های زبان‌های خارجی مخصوصا زبان انگلیسی که معمولا به صورت تستی (سه/چهار/پنج گزینه ای) برگزار می شود توصیه می‌شود که یک پلن مطالعه (A Study Plan) و یک نقشه راه منسجم (Road Map) داشته و همچنین با مهارت‌های مطالعه و تمرین (Study…
  • «از این که خلاف جریان بیندیشید و اندیشه‌تان را بیان کنید باکی نورزید»
  • مهدی خلجی

پیشنهادهایی برای دست یابی به هویت قلمی و فکری مستقل

  1.برای آن‌که منظور خود را بهتر بفهمانید، نخست درباره‌ی آن‌چه بدیهی به نظرتان می‌آید پرسش کنید، و بکوشید پاسخی قانع‌کننده برای آن‌ بیابید. 2. پیش از آن‌که درباره‌ی ایده‌ای بنویسید، از خود بپرسید چرا باید کسی به خواندن نوشته‌ی شما ترغیب شود؟ این ایده چه نیازی را برمی‌آورد؟ چه جای خالی را پر می‌کند؟ چه ابهامی را می‌زداید؟ چه گرهی را می‌گشاید؟ یا دست‌کم، اگر هیچ کدام نیست، آیا خواندن آن…
  • «با هر کلمه، جمله و ادعایی باید با شک و تردید برخورد کرد.‌ شما می‌توانید از این موضوع به عنوان فرصتی برای کمک به کودکان خود در رشد مهارت‌های تفکر انتقادی استفاده کنید»
  • حسین معافی/ فعال رسانه‌ای

نقش‌های کلیدی والدین در حوزه هوش مصنوعی

   تقریباً یک سال از ظهور ChatGPT می‌گذرد که به هیجان و نگرانی زیادی در مورد اینکه چه معنایی برای آموزش دارد دامن می زند. تغییرات همچنان در راه است.‌ این یک ربات چت با پشتیبانی از ChatGPT است که نوجوانان را تشویق می‌کند تا هر چیزی را بپرسند، از پیشنهاد هدیه برای دوستان گرفته تا سئوالات در مورد تکالیف.‌ در همین حال، همه شرکت‌های بزرگ فن آوری مانند گوگل و مایکروسافت…
  • «چیزی به اسم «تحلیل» وجود ندارد ! تیراژ کتاب و مجله و روزنامه فاجعه است! »
  • احسان محمدی

سلاح حواس‌ پرتی دسته‌ جمعی !

  احتمالاً من هم اگر امکاناتش را داشتم شب عید موهایم را زرد عقدی می‌کردم، هرچه زردتر، عیدتر! شاید بشر با همین دل‌خوش‌کنک‌ها، گاهی خودش را از وسط جنگ‌ها و مصیبت‌ها نجات داده. حالا نه لزوماً با ناخن دراکولایی و مژه جادوگری و لب اردکی و ابرو کتلتی ولی با چیزهایی شبیه به اینها! اما این روزها: - عموم مردم تلویزیون نمی‌بینند - رادیو گوش نمی‌دهند -  ماهواره مثل سابق مشتری ندارد…
  • «شلوغ بودن کلاس‌ها نیز مانع اصلی اجرای چنین برنامه‌های متنوعی در آموزش و یادگیری مدارس دولتی است»
  • حسین معافی/ کارشناس مسائل آموزشی

ویژگی‌های مدارس مونته سوری

  ماریا مونته‌سوری، پزشک و پدیدآور روش آموزشی مونته‌سوری است. این روش آموزشی بر اساس توجه به نیازها و علایق فردی کودکان استوار است که بر ایده‌هایی مانند خودمختاری، توجه به توسعه کامل کودک در سه بعد فیزیکی، شناختی و اجتماعی و استفاده از ابزارهای آموزشی خاص تأکید دارد. مونته‌سوری به کودکان اجازه می‌دهد تا به صورت خودجوش و خودمختار در محیط آموزشی فعالیت کنند و به دنبال کشف و یادگیری بروند.…
  • « وب 3 به جای اینترنت در انحصار شرکت‌های بزرگ فن آوری، از تمرکززدایی استقبال می‌کند و توسط کاربرانش ساخته می‌شود، گردانده می‌شود و تحت کنترل خود کاربران قرار می‌گیرد»
  • حسین معافی/ فعال رسانه‌ای

وب 3 چگونه آموزش را متحول می‌کند؟

  وب 3 یا وب سوم، نسل جدید اینترنت است که با استفاده از تکنولوژی‌های مختلفی مانند بلاک‌ چین، هوش مصنوعی، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، امنیت و حریم خصوصی بالاتری را برای کاربران فراهم می‌کند. وب 3 وب معنایی است یعنی با تحلیل داده به رمزگشایی از معانی و احساسات می‌پردازد و در نتیجه، کاربران اینترنت تجربه بهتری از طریق اتصال پیشرفته‌تر داده‌ها خواهند داشت. فراگیری و دسترسی در همه جا…
صفحه1 از13

نظرسنجی

میزان استفاده معلمان از تکنولوژی آموزشی مانند ویدئو پروژکتور ؛ تخته هوشمند و .... در مدرسه شما چقدر است ؟

دیدگــاه

تبلیغات در صدای معلم

درخواست همیاری صدای معلم

راهنمای ارسال مطلب برای صدای معلم

کالای ورزشی معلم

تلگرام صدای معلم

صدای معلم پایگاه خبری تحلیلی معلمان ایران

تلگرام صدای معلم

Sport

تبلیغات در صدای معلم

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صدای معلم - اخبار فرهنگیان، معلمان و آموزش پرورش بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.
طراحی و تولید: رامندسرور