معمولا واژه ی « دزد » در مورد کسانی بکار برده می شود که یا در سطوح پایین جامعه از دیوار مردم بالا می روند، یا کیف می قاپند و جیب بری می کنند و یا در سطوح خیلی بالا ، دست به اختلاس های میلیونی می زنند، اما با کمی دقت می توان دید که دزدی در میان توده ی مردم عادی نیز به شکل های دیگری صورت می پذیرد…
« راه مقابله با این فریب کاری، آگاه سازیِ مردم از شیوه های فریب خوردنشان است »
از رایجترین راههایی که والدین برای آرام کردن کودکانشان به کار میبرند، استراتژی «پرت کردن حواس» است. چنان که بارها دیدهایم کودک برای تحقق هدفش بیتابی میکند. او علاقه به کاری ندارد که بزرگترها او را وادار به انجامش میکنند. اگر نهایتا اجبار ادامه یابد، معمولا کودک به آخرین حربه دفاعی خود پناه میبرد: گریستن و فریاد زدن. اینجاست که والدین یا «بزرگترها» به استراتژی «پرت کردن حواس» متوسل میشوند. این…
« هوش مصنوعی صرفاً باید به عنوان یک ابزار کمکی در کنار ارتباطات انسانی و عشق و محبت والدین به کار رود »
هوش مصنوعی (AI) به سرعت در حال نفوذ به جنبههای مختلف زندگی انسان است و دنیای والدین نیز از این تحول بینصیب نمانده است. کاربردهای هوش مصنوعی برای والدین، از سادهترین وظایف روزمره تا تصمیمگیریهای پیچیده در حوزه تربیت، گسترده و رو به رشد است. این فن آوری میتواند به عنوان یک دستیار هوشمند، به والدین در ارتقای کیفیت زندگی خانوادگی و پرورش فرزندان سالمتر و موفقتر کمک شایانی کند. یکی…
« ما مهارت لازم برای نگهداشت سرمایهها را نداشته و با اینکه در حوزه آموزش مدرن پیشتازیم ولی در رواداری، گفت و شنود ، فنون مذاکره، جرات عذرخواهی، مهارت عقبنشینی و دیالوگ را بلد نیستیم »
جستارگشایی:دکتر « محمود درگاهی » استاد دانشگاه ادبیات زنجان سال ۲۰۱۰ در پژوهشی عمیق تحت عنوان « تاثیر شاهنامه در تاخیر دموکراسیخواهی » که سال ۹۶ در ماهنامه بایرام متتشر شد مینویسد: « شاهنامه فردوسی بزرگترین اثر کلاسیک فارسی به ویژه در عرصه اندیشه سیاسی و شیوههای کشورداری است ؛ شهرت گسترش این کتاب در میان مردم ایران موجبات راهیابی و رسوب درون مایههای سیاسی آن در اذهان طیفها و طبقات گوناگون…
« پوپولیسم از موانع اصلی دموکراسی است . راه حل آن هم مردم بسیار آگاه فعال است »
گروه رسانه/ « پوپولیسم » از کلمه مردم است و به کلمه عام یا عوام ربط پیدا میکند. پس هر کدام از ما میتواند در پوپولیسم نقش داشته باشد : این نقش گاه مثبت و گاه منفی است. پس نقش ما فقط در صورت تامل میتواند مثبت گردد زیرا به صورت ناخودآگاه همه ما پوپولیست هستیم. پوپولیسم به بخش ناخودآگاه مغز و تفکر ما باز میگردد. همان بخشی که ناخودآگاه و به…
« هوش مصنوعی میتواند به عنوان یک ابزار مفید در مطالعه و بررسی دین مورد استفاده قرار گیرد، اما نمیتواند جایگزین تفکر انتقادی، تجربه شخصی و ارتباط با انسانهای دیگر در زمینه دین شود »
اکنون که هوش مصنوعی به عنوان یک فن آوری به سرعت در حال تکامل است و در آینده بسیاری از مشاغل را حذف خواهد کرد، سئوال اینجاست که آیا این فن آوری میتواند به عنوان یک مرجع دینی عمل کند و پاسخ گوی همه نیازهای بشری در حوزه دین و شریعت باشد؟ چگونه هوش مصنوعی میتواند به گسترش دین و دعوت مردم به ادیان الهی کمک نماید؟ اینها سوالاتی است که…
هوش مصنوعی (AI) در سالهای اخیر تحولی بزرگ در بسیاری از عرصهها به وجود آورده است و آموزش یکی از حوزههایی است که به شدت از این فن آوری بهرهبرداری میکند. این روزها معلمان دیگر تنها از طریق روشهای سنتی تدریس به دانشآموزان نمیپردازند، بلکه با استفاده از ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی میتوانند روند یادگیری را شخصیسازی کرده و تجربههای آموزشی مؤثرتری برای دانشآموزان خود فراهم کنند. از تحلیل دادهها تا…
توصیهای به همکاران آموزش ابتدایی : بررسی تأثیر هنرهای نمایشی بر توسعه مهارتهای اجتماعی دانشآموزان
هنرهای نمایشی، از جمله تئاتر و نمایش، ابزارهای مؤثری در آموزش و پرورش هستند که میتوانند به شکل چشمگیری به توسعه مهارتهای اجتماعی و عاطفی دانشآموزان کمک کنند. این فعالیتها محیطی خلاقانه و تعاملی فراهم میآورند که در آن دانشآموزان میتوانند احساسات خود را بیان کنند، با دیگران ارتباط برقرار کنند و اعتماد به نفس خود را تقویت نمایند. مشارکت در تئاتر به دانشآموزان این امکان را میدهد که با چالشهای جدید…
« وضعیت و موقعیت انسانِ پلتفرمی به جایی رسیده که انسان جدید حتی حوصله خواندن رمان و داستان و اساسا ادبیات را هم ندارد! »
از من میشنوید آرام آرام و بدون عجله بخوانید. در روند مطالعه و خواندن سر سوزنی عجله به خرج ندهید چراکه این عجله موجبات نابودی جان سخن را فراهم میکند و باعث از بین اصل مطلب و صدای متن میشود. شوربختانه در دنیای امروز، انسان جدید هر چیز و هر پدیده و شی و عین و حتی ارزشی را با سرعت میسنجد! این میزان و ملاکی که انسان جدید برای سنجش…
« با وجود گسترش فن آوری ها و هوش مصنوعی در صنعت آموزش، اما هیچ چیز جای آموزش حضوری را برای تدریس بین معلم و شاگرد نمیگیرد و این تکنولوژیها فقط نقشها را تغییر داده و به معلم در آموزش و یادگیری کمک میکنند و فقط یک ابزار برای آموزش هستند »
با ظهور هوش مصنوعی و ورود آن به عرصه آموزش، نقش معلمین دست خوش تحولات اساسی شده است. دیگر انتقال صرف اطلاعات کافی نیست و معلمان باید خود را با این تغییرات تطبیق دهند و مهارتهای جدیدی را کسب کنند. عصر هوش مصنوعی به نامهای عصر تغییر، عصر لحظهها، عصر مرگ مانایی، عصر آموزشهای میرا، عصر کوچ مجازی، عصر دنیای حبابی، عصر متاورس، عصر قاره ششم، عصر زومِرها، عصر پساندار نیروی…
« برای اینکه بتوانیم در این عصر پیچیده به خوبی عمل کنیم، باید به طور مداوم یادگیری و انطباق خود را با تغییرات ادامه دهیم »
ظهور هوش مصنوعی (AI) تحولی عظیم در جهان ایجاد کرده است که به طور فزایندهای بر جنبههای مختلف زندگی ما تأثیر میگذارد. این فن آوری در حال تغییر صنایع، مشاغل، روابط اجتماعی و حتی نحوه تفکر ما است. یکی از مهمترین پیامدهای این تحول، ایجاد یک عصر غیرقابل پیشبینی است که در آن آینده به شدت نامشخص و پر از تغییرات سریع و غیرمنتظره است. استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی برای…
« هر چه باشد تفکر ریشه تغییرات است و اگر من بتوانم مردم را وادار به تفکر کنم در این صورت بیشتر چرخ درک و شهود و تشخیص آنها را به حرکت درآوردهام »
پیشنهاد می شود قبل از مطالعه این مطلب انیمیشن کوتاه 10 دقیقهای «شام اقلیت (خواص)» (Dinner for Few) را تماشا کنید. انیمیشن تحسین شده «شامی برای خواص (اقلیت)» ساخته ناسوس واکالیس کارگردان و انیماتور یونانی در سال 2014 استعاره و تمثیلی از نظامها و حکومتهایی است که در آنها منابع، قدرت و پستهای کشور توسط گروهی اندک و خاص که در اقلیت مطلق به سر میبرند مورد استفاده (یا سوءاستفاده) قرار می…
« تفکر توسعه نیافته تا مسئله ای به آستانه بحران نرسد به آن واکنش نمی دهد و همیشه مسائل خود را با گران ترین قیمت حل می کند »
آلودگی هوا نشان می دهد : ما صاحب « تفکر توسعه نیافته » هستیم نه « توسعه یافته » ! تفکر توسعه نیافته تا مسئله ای به آستانه بحران نرسد به آن واکنش نمی دهد و همیشه مسائل خود را با گران ترین قیمت حل می کند، مثل رسیدگی به دندان ها فقط در زمان پوسیدگی و درد طاقت فرسا ! در جهان امروز کشورهای دنیا با کمک شاخص های مختلف…
« با همین تاریخ فلسفه میتوان به استقلال روح و روان رسید و راه و رسم زندگی آموخت و هرگز از جست و جوگری و در راه حقیقت بودن خسته نشد »
از تاریخ فلسفه میتوان جسارت داشتن آموخت و خود مستقلا وارد میدان و معرکهی زندگی، دین، سیاست، اجتماع و تاریخ و ... شد و هر یک را با مویبینی فیلسوفانه و نگاهی منتقدانه، زیر سوال بُرد و به چالش کشید و تجزیه و تحلیل کرد و دیگر مدام دنبال تحلیل الف و جیم در مسائل سرنوشتساز نبود (تعطیلیِ تقلید و دنبالهروی و آغاز سفر جست و جوی عقل) بلکه خود مستقیما…
«نقد و نفی دیکتاتوری الزاماً میبایست به معنی نقد و نفی و اصلاح اجزای نظام سازندهی دیکتاتورها باشد »
یکی از مقاطع اختیاری تحصیلی در کشور هلند؛ «سالن بازی کودکان» نام دارد (Peuterspeelzaal). کودکان خردسال ٢.۵ تا ۴ ساله را به این مراکز شبه مهدکودکی میفرستند تا به جز یادگیری شعر و نقاشی، به ویژه «بازی دست جمعی» را بیاموزند و نیز «تقسیمکردن با دیگران». از طریق بازیهای دست جمعی، به ویژه بهحسابآوردن سایرین و هماهنگی و همکاری و اشتراک مساعی با دیگران را میآموزند و از طریق تقسیمکردن تعلیم…
« در آیندهای که هوش مصنوعی نقش پررنگتری در زندگی انسان خواهد داشت، ضروری است که انسانها از خلاقیت ذاتی خود استفاده کنند و با هوش مصنوعی به عنوان ابزاری برای ارتقای خلاقیت شان تعامل داشته باشند »
امروزه رشد و گسترش فن آوریهایی چون هوش مصنوعی (AI) همه جنبههای زندگی را تحت تأثیر خود قرار داده و 40 درصد مشاغل را در آینده تغییر خواهد داد. هوش مصنوعی با ابزارهایی که ارائه میدهد و بدون کوچک ترین آموزشی، همه ما را در انجام کارهای مختلف حرفهای و متخصص میکند. هوش مصنوعی در بسیاری از کارها میتواند ما را کمک کند و بهترین راه حلها و مشورتها را…
« هدف نهایی این است که فرزندانمان را برای آینده خودشان آماده کنیم، نه گذشته خودمان »
در دنیایی که به سرعت در حال تغییر است، آماده کردن فرزندانمان برای آیندهای که حتی نمیتوانیم تصور کنیم، چالشی اساسی است. به عنوان والدین، اغلب تمایل داریم که بر اساس تجربیات و ارزشهای خودمان فرزندپروری کنیم، اما این امر میتواند ما را از دیدن فرصتها و چالشهایی که فرزندانمان با آن رو به رو هستند، باز دارد. شکاف نسلی که بین ما و فرزندانمان وجود دارد، بیشتر از هر زمان…
«گوش دادن مؤثر یک مهارت حیاتی در توسعه اجتماعی و شناختی کودکان است »
گوش دادن فعال و مؤثر در کودکان نقش مهمی در توسعه مهارتهای اجتماعی و شناختی آنها دارد. این مقاله به بررسی اهمیت گوش دادن در کودکان، موانع موجود، و راهکارهای آموزشی جهت بهبود این مهارت میپردازد. همچنین تأثیرات مثبت گوش دادن مؤثر بر رشد کودکان مورد بحث قرار میگیرد. گوش دادن یک مهارت اساسی در فرآیند یادگیری و ارتباطات انسانی است. کودکان از طریق گوش دادن فعال به تجربیات و دانش…
« طبقات متوسط معمولاً در جوامع، پیشرو و آواگاردِ تحول و تجدد خواهی به شمار میروند ولی طبقه متوسط فعلی در ایران مانع بزرگی سر راه تحولات جامعه به سمت مدرنیزه شدن آنست »
ارتباط بین آموزش و میزان خشونت و پرخاشگری افراد جامعه بسیار بیشتر است از آنچه معمولا تصور می شود. گزارش های مکرر از میزان بالای خشونت اجتماعی در جامعه ایران مخصوصا در سالهای اخیر نشانه بارزی از فقدان آموزش وپرورش صحیح و مؤثر برای جوانان و آحاد جامعه است. به علاوه، بسیاری از رذیلت های اجتماعی برخاسته از ذهن غیرمنطقی و تعلیم ندیده، نیازمند تحلیل روشمند هستند که تاکنون انجام نشده…
1- فقدان آموزشِ قبول کردن تفاوت های یکدیگر در دورانِ دبستان؛ 2- دلبستگی عمیق به نفر اول بودن و همه جا دیده شدن؛ 3- تربیت عمدتاً احساسی در خانواده؛ 4- ارزیابی کردنِ افراد و موضوعات بدون Fact؛ 5- لذتِ قابل توجه از بدگویی و غیبت کردن؛ 6- فقدان شکل گیری اعتماد به نفس در دورانِ دبستان؛ 7- داشتن انتظارات غیرواقعی از دیگران؛ 8- عذرخواهی نکردن؛ 9- نیت خوانی بدون Fact؛ 10- فقدان…
«موضوع انشا باید ابهامزدایی کند تا ابهامآفرینی. به فرد کمک کند مسیرش را در روشنایی پیش ببرد یا از مسیری برود که به روشنایی ختم میشود »
حسین حسینی نژاد/ مدیر مسئول ماهنامه انشا و نویسندگی
تجربه نشان داده است بیشتر کسانی که می گویند خانم/ آقا اولش را بگو تا ادامهاش را خودم بنویسم، به این دلیل است که موضوع انشا، این کارکرد اصلی را نداشته است که به دانشآموز بگوید دربارۀ چه چیزی و برای چه کسی و در چه قالبی بنویسد. اگر به آنها بگویید نامه به معلم خود بنویس، تاحدودی خیال او را راحت کردهاید که خب قرار است مطلبی در قالب نامه به…
«موضوع؛ مهمترین رکن کلاس انشا »
حسین حسینی نژاد/ مدیر مسئول ماهنامه انشا و نویسندگی
چندی پیش در دبیرستان دخترانهای (دورۀ دوم) برای گپ و گفت دربارۀ انشا و نویسندگی به چند کلاس رفتم. تجربۀ مفیدی بود. به این نتیجه رسیدم که در زنگ انشا با سه دسته دانشآموز مواجه هستیم: دانشآموزانی که دربارۀ هر موضوعی بهسرعت قلم دست میگیرند و دربارهاش مینویسند. نگاهی تازه به موضوع دارند و به کمک واژههای بکر، عباراتی بدیع و جملههای ناب خلق میکنند. گروه دومی هم هستند که تا…
« به راستی، آيا با وجود چنين روابط و فضای اجتماعی می توان انتظار داشت كه مسائل حوزههای ديگر به درستی حل شود و جامعه روی رستگاری را ببيند ؟ »
ديروز سوار بر مترو بودم. ايستگاه هفت تير مسافران زيادي سوار شدند. چهار پنج زن نيز سوار شدند و كنار در ايستادند. در ايستگاه طالقاني مسافران اندك خود را با كمي سختي جا دادند. در لحظات آخر مرد جواني كه كمي هم چاق بود خود را به فشار و هل دادن سوار كرد. زني كه گوشه ورودي و در كنار ديگر زنان ايستاده بود، تذكري داد كه آقا هل ندهيد. مرد…
«در جامعهای که خوی بتپرستی وجود دارد؛ حتی اگر کسی بت بشکند؛ بعداً، از خودش بت ساخته میشود! »
«ماکس وبر» یکی از کسانی است که مدرنیته را تعریف کرده است. او مدرنیته را Disenchantment تعریف میکند. Enchantment در انگلیسی یعنی راز ورزی، تقدس، حریم قائل شدن. Disenchantment یعنی جایی که تقدس زدایی شده است. مثلآ ممکن است در یک کشور به راحتی بتوان شهردار را زیر سوآل برد؛ بعد به استاندار که میرسد کمی سخت می شود؛ و به مقامات بالاتر که میرسد خیلی سخت تر… و بالاتر از آن،…
«سواد رسانه ای با پرورش مهارت های تفکر انتقادی ما را قادر می سازد تا حقیقت را از اطلاعات نادرست تشخیص دهیم ، سوگیری ها را تشخیص داده و فعالانه در فرآیندهای دموکراتیک شرکت کنیم »
سواد رسانه ای به توانایی دسترسی، تحلیل، ارزیابی و ایجاد پیام های رسانه ای در اشکال مختلف اشاره دارد. سواد رسانه ای می تواند سنگر مبارزه با اخبار و اطلاعات نادرست باشد . سواد رسانه جلوه ای از مهارتهای تفکر انتقادی است که افراد را قادر میسازد تا در چشمانداز رسانهای پیچیده حرکت کنند، سوگیریها را تشخیص دهند و با محتوای دیجیتالی با خیال راحت تعامل کنند. آموزش سواد رسانه ای برای…
«ماجرای کاظم صدیقی بار دیگر نشان داد که صداقت، شفافیت و پاسخ گویی از ارکان اصلی روابطعمومی هستند »
گروه رسانه/ ماجرای اخیر کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران، در مورد جابه جایی باغ 1000 میلیاردی و تناقضگوییهای او در مورد این موضوع، درسهای مهمی برای روابطعمومیها دارد. تناقضگویی و عدم شفافیت: اولین و مهمترین درس این ماجرا، اهمیت صداقت و شفافیت در روابطعمومی است. تناقضگوییهای صدیقی در مورد جابه جایی باغ 1000 میلیاردی و عدم شفافیت او در این موضوع، به اعتماد عمومی آسیب رساند و باعث شد که مردم…
« به نظر میآید این پدیده نوظهور با حفظ اقتضائات اخلاقی و حریم خصوصی دانشآموزان میتواند از محیطهای تعاملی بسیار مؤثر در ارتقا معلم و معلمی باشد »
اولین باری که این شکل از فعالیت معلمان در فضای مجازی برای من پر رنگ و معنادار شد زمانی بود که در حال نگارش مقالهای در مورد معلم ایرانی تبار ربکا پترسون برنده جایزه تاج معلمی در آمریکا بودم . در حین ترجمه متوجه شدم که یکی از علل این موفقیت و انتخاب او فعالیتش در وبلاگی به نام «one good thing» است؛ جایی که خانم پترسون تجربیات کلاسی و آموزشی…
«ارتقای سواد سلامت روان و افزایش آگاهیهای والدین در مواجهه با فرزندان نسل z و آلفا از الزاماتی است که باید از سوی نهادهای آموزشی و فرهنگی پیش بینی شود »
کودکان نسل جدید آلفا یا Generation Alpha اصطلاحی است که برای نسلی از کودکان استفاده میشود که در دههی ۲۰۱۰ میلادی به دنیا آمدهاند. این نسل از کودکان اکنون در حال بزرگ شدن و رشد کردن هستند و اغلب آنها به عنوان فرزندان اولین نسلی از والدین متولد دههی ۲۰۰۰ میلادی به حساب میآیند. کودکان نسل جدید آلفا به دلیل بزرگ شدن در دنیایی کاملاً دیجیتال و فن آوریمحور، با ویژگیهایی…
«مورچهها اهل غرغر کردن و نق زدن نبودند و به این اصل پای بند بودند که من در جامعه خود باید مسئولیت اجتماعی خویش را به نحو احسن ایفا کنم»
دکتر حسن خسروی/ مدرس دانشگاه و متخصص امور برنامه و بودجه کشور
جای شما خالی بر روی صندلی پارک در حال نوشیدن چای بودم و ناخودآگاه چشمم به صفی طولانی از مورچهها افتاد که به شکل عجیب و معناداری حرکت میکردند. آنقدر محو شیوه زندگی و کارگروهی و تیمی مورچهها شده بودم که چایم سرد شد؛ اما در عوض باعث شد تا چند درس مدیریتی از مورچهها بیاموزم و مروری شود بر یافتهها و بافتههای مدیریتیام. در زندگی مورچهها چند کلید واژه یافتم:…
«وبلاگ نویسی معلمان فرصت های مهمی را برای توسعه ی حرفه ای ، به اشتراگ گذاشتن تخصص ، ساختن جامعه ( انجمن ) و بهبود یادگیری دانش آموزان فراهم می کند »
مترجم : علی پورسلیمان / روزنامه نگار و مدیر صدای معلم
مقدمه وبلاگ نویسی نوعی از انتشار آنلاین توسط افراد ، مشاغل و سازمان هاست که محتوا را در یک سایت ( بلاگ ) به اشتراک می گذارند . مطالب یک وبلاگ می تواند دامنه ی وسیعی از موضوعات نظیر تجارب حرفه ای ، اخبار ، سیاست ، تکنولوژی و بیش تر از آن را شامل شود . این پست ها ( مطالب ) نوعا مشتمل بر متن ، تصاویر و گاهی اوقات…
هیچ وقت تا این اندازه از آینده این ملک و ملت نگران نبوده ام، جامعه ما آکنده از نفرت و کینه است و «طفلی به نام شادی، دیریست گمشده است»
به گواهی تاریخ، ما ایرانیان مردمانی فحاش هستیم . تاورنيه که در دوره صفویه به ایران آمده می نويسد: «ايراني ها در اداء الفاظ ركيك و فحش هاى قبيح مهارت عجیبی دارند...» در کودتای 28 مرداد، کودتاگران پیروز، فحش های رکیک به مصدق می دادند و روی دیوار محلۀ بدنام شهر نو، زنان عفیفه! با خط کج و معوج این شعار را نوشته بود: «مرگ بر مصدق سگ ننه، زنده باد ...شاه،…
پلیس راهنمایی و رانندگی ماشین اش را دقیقا روی خط عابر پارک کرده و جلوی پل را سد کرده بود. آقای پلیس هم بیرون از ماشین ایستاده تا کسی تخلفی نکند! به او می گویم : جناب ! روی خط عابر نگه داشته اید . شما دیگر چرا ؟ با حالت تمسخر میپرسد : کجا میخواهی بروی! با دست به او نشان می دهم. می گوید : مگر نمی دانی پلیس فراتر…
«تفکر انتقادی، حل مسئله، خلاقیت و کارآفرینی را در دانشآموزان تقویت کنید »
نسل آلفا به نسلی اطلاق میشود که پس از سال 2010 متولد شدهاند. متولدین 2010 تا سال 2030 میلادی را جزء نسل آلفا نامیدهاند؛ لذا برخی از افراد این نسل هنوز متولد نشدهاند. این نسل اولین نسلی است که به طور کامل در عصر دیجیتال بزرگ شده است و از بدو تولد با فن آوری و اینترنت احاطه شده است. نسل آلفا ویژگیهای منحصر به فردی دارد که باید در برخورد…
«در ناخودآگاه تاریخی ما، تمایلی قوی به یکسان سازی افکار وجود دارد. تمایلی شدید به حذف داریم »
اشتباه کردن مهم نیست. تعداد اشتباهات مهم است و بلکه تکرار اشتباهات مخرب است. به عنوان یک جامعه توانمند، به نظر می رسد تعدادی از اشتباهات را طی قرن گذشته مرتب تکرار کرده ایم: ۱) نیاموخته ایم که پیشرفت ژاپن، اروپا و آسیا تابع مدیریت بنگاه ها و سیستم هاست و نه ریاست افراد؛ ۲) نیاموخته ایم که فهم حقیقت از طریق دیالوگ و وجود جامعه مدنی شکل می گیرد و در…
گزارشی از « کارگاه آشنایی با هوش مصنوعی و کاربردهای آن در آموزش » در استان البرز
جستارگشایی: یکشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۲ در سالن امام علی (ع) اداره کل آموزش و پرورش استان البرز در « کارگاه آشنایی با هوش مصنوعی و کاربردهای آن در آموزش » شرکت جستم. مردی جا افتاده،خوش تیپ و بسیار انرژیک در حال سخنرانی و پمپاژ اطلاعات روی سِن بودند. اکثر مخاطبان، همکاران فرهنگی خانم مدارس بهارستان، فرزانگان، شهید سلطانی و دبیرستان دهخدا بوده و چکیده مطالب را مثل من یادداشت میکردند. واقعا تا…
آیا رویکرد و کارکرد روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش در دولت سیزدهم تاثیری در کاهش « نارضایتی فراگیر معلمان » داشته است ؟
گروه رسانه/ شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا) می نویسد : ( این جا ) « تئوری حداقلی در روابط عمومی، یک رویکرد ارتباطی است که بر اهمیت شفافیت و صداقت در روابط بین سازمانها و مخاطبان آنها تأکید دارد. این تئوری بر این باور است که سازمانها باید اطلاعات کافی و صادقانه را در اختیار مخاطبان خود قرار دهند، حتی اگر این اطلاعات منفی یا نامطلوب باشد. اصول تئوری حداقلی اصول تئوری…
«بررسی و اصلاح اهداف، محتواها، روشهای آموزشی و نحوه ارزیابی میتوانند از عناصر اصلی برنامههای درسی در مدارس باشند که کیفیت آموزشی را تحت تأثیر قرار می دهند »
با توجه به اینکه میزان دانشآموزان در ایران بسیار بالاست و پراکندگی مدارس در شهرها و روستاها زیاد است، کمبود منابع مالی، کیفیت آموزش، فاصله شهر و روستاها، عدم برابری آموزشی و عدم تطابق با نیازهای بازار کار را میتوان مشکلات اصلی آموزش و پرورش در ایران برشمرد. کیفیت آموزش به عنوان یک مفهوم چند بعدی، به بارزترین و مهمترین صفات و ویژگیهایی اشاره دارد که در فرآیند آموزش و یادگیری…
«متاسفانه قرنهاست که بر اندامِ زشتِ این عدمِ صداقت البسه زیبائی چون احترام، رفاقت، مهر، محبت، مردم داری، خوش برخوردی، معرفت و خونگرمی پوشانده ایم به گونه ای که دیگر قبح و زشتی آنها از ذهن و ضمیر ما پاک شده اند»
اولین گام برای از بین بردن یک ویژگی نامناسب و یا یک عادت ناسالم، آگاهی از وجود آنست. در عین حال باید دانست کسانی که دست به نقد فرهنگ می زنند الزاما درمانگر مسایل و مشکلات فرهنگی نمی باشند ؛ همان گونه که اشاره به علائم بیماری در یک شخص مانند پریدگی رنگ و یا گود رفتگی چشمان به معنای آگاهی از نحوه مداوا و یا صلاحیت تجویز نسخه ای برای…
«مهمترین نکته آن است که به خودتان اجازه دهید از اشتباهات یاد بگیرید و در مسیر بهبود تحصیلی خود پیشرفت کنید»
بهبود وضعیت تحصیلی به معنای ارتقای کیفیت و پیشرفت در عملکرد تحصیلی فرد است. این مفهوم میتواند به افزایش دانش و مهارتهای تحصیلی، بهبود نمرات و عملکرد در دروس، افزایش تواناییهای مطالعه و تحقیق و بهبود روشهای یادگیری و مدیریت زمان مربوط شود. بهبود وضعیت تحصیلی یک فرآیند طولانی است و نیازمند تلاش، پشتکار و انگیزه و داشتن یک سری شرایط ویژه است. مهمترین نکته آن است که به خودتان اجازه…
«تمرکز ، نقش بسیار مهمی در فرآیند یادگیری ایفا میکند و تأثیرات مثبت بسیاری بر روی بهبود یادگیری دارد»
معمولاً دانشآموزان و دانشجویان در ایام امتحانات از عدم تمرکز و داشتن حواسپرتی هنگام مطالعه گلایه دارند و از این مشکل رنج میبرند. علیرغم مطالعه زیاد، یادگیری خود را اندک و ناامید کننده قلمداد میکنند. تمرکز ، نقش بسیار مهمی در فرآیند یادگیری ایفا میکند و تأثیرات مثبت بسیاری بر روی بهبود یادگیری دارد. به طور کلی، تمرکز مؤثر در فرآیند یادگیری اهمیت زیادی دارد و به ارتقاء تواناییهای ذهنی و…