صدای معلم - اخبار فرهنگیان، معلمان و آموزش پرورش

آموزش نوین

  • « این آموزش دریچه‌ای است به سوی تقویت تفکر انتقادی، حل مسئله و تربیت نیروهای انسانی خلاق »
  • دکتر علی جودکی

" هوش مصنوعی " و الزامات بازنگری در نظام آموزشی ایران ؟

  وقتی از هوش مصنوعی صحبت می‌کنیم، دیگر با پدیده‌ای روبه‌رو نیستیم که فقط در فیلم‌های علمی - تخیلی جای داشته باشد. این فن آوری اکنون بخشی جدایی‌ناپذیر از زیست روزمره بشر است؛ از الگوریتم‌هایی که محتوای فضای مجازی را برایمان تنظیم می‌کنند گرفته تا سیستم‌هایی که جان بیماران را در بیمارستان‌ها نجات می‌دهند. اما پرسش اینجاست: جایگاه ایران در این آینده فن آورانه کجاست؟ گزارش سال ۲۰۲۴ دانشگاه استنفورد تصویر روشنی…
  • « آموزش فقط انتقال اطلاعات نیست. دانش‌آموزان و دانشجویان در مدارس و دانشگاه‌ها مهارت‌های اجتماعی، کار گروهی، تفکر انتقادی و حل مسئله را یاد می‌گیرند. این مهارت‌ها به سختی می‌توانند به‌طور کامل در محیط‌های دیجیتالی جایگزین شوند »
  • حسین معافی/ مدرس دانشگاه و پژوهشگر هوش مصنوعی

آیا آموزش‌های انفرادی مدارس و دانشگاه‌ها را تعطیل خواهد کرد؟

  آموزش انفرادی یک روش یادگیری است که در آن فرد بر اساس توانایی‌ها، نیازها و سرعت یادگیری خود، به‌صورت مستقل و بدون وابستگی به یک کلاس یا معلم خاص، آموزش می‌بیند. این روش می‌تواند از طریق منابع متنوعی مانند کتاب‌ها، دوره‌های آنلاین، نرم‌افزارهای آموزشی و پلتفرم‌های یادگیری مجازی انجام شود. این نوع آموزش به چندین روش مختلف اجرا می‌شود که هرکدام مزایا و کاربردهای خاص خود را دارند. در ادامه، مهم‌ترین…
  • « شخصیت نا به هنجار دیروز را امروز با شعار نه به تصادف، نمی توان سر به راه کرد ! این ها ننگی است بر فرهنگ عمومی ما !
  • مینو امامی

آقای رئیس جمهور ... از پویش ملی " نه به تصادف " چه خبر ؟! مطلب ویژه

خودکشی نوعی از مرگ شمرده می شود که بر اثر فشار روحی - روانی و یا احساس گناه شدید از عمل پنهانی یا تجاوز دیگری بر فرد صورت می گیرد. اگر این افراد هم صحبتی مهربان داشتند تا تخلیه فشار عصبی یا روانی نمایند، شاید هرگز اقدام به خودکشی نمی کردند. یا اگر امیدی به جبران شرایط نامناسب زندگی را داشتند یا چنین امیدی به او داده می شد، لزوما زندگی زیباست…
  • « بدترین خصلت یک انسان که بیشتر ما درگیر آن هستیم انتظار بیهوده برای فرجی معجزه آسا آن هم از سوی دیگران است»
  • مینو امامی

افسردگی جمعی ؛ درد ایران امروز و گریزی بر " تسلای اجتماعی "

گر خون تازه می‌رود از ریش اهل دل دیدار دوستان که ببینند مرهم است (سعدی) مقدمه صله رحم یا به قول سعدی دیدار دوستان، یعنی درمان درد و رنج انسانی. حس با هم بودن، محترم و مورد توجه بودن. پذیرش اجتماعی داشتن. همفکری و همدلی کردن. درد دل کردن. یعنی تخلیه فشارهای عصبی. یعنی هیجان شادی در روزمرگی زندگی که اغلب خسته کننده و آزاردهنده است. یعنی تضمین سلامتی روحی و جسمی. …
  • « جامعه‌ پذیری ناقص در مدارس، دانش‌آموزان را بدون درک مناسبی از مسائل واقعی زندگی وارد جامعه می‌کند »
  • محمد راعی/ معلم

" مدیریت خانواده و سبک زندگی " را جدی بگیرید ... از کنکور چیزی حاصل نمی شود ! مطلب ویژه

  در سال‌های اخیر، یکی از چالش‌های مهم نظام آموزشی کشور، بی‌توجهی به دروسی مانند « مدیریت خانواده و سبک زندگی » بوده است؛ دروسی که نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای زندگی اجتماعی، خانوادگی و شغلی دارند. متأسفانه در بسیاری از مدارس غیر انتفاعی ( غیر دولتی )، این دروس در حاشیه قرار گرفته‌اند و اولویت اصلی فقط بر دروس خاص و کنکوری گذاشته شده است. در نتیجه، دانش‌آموزان به‌جای اینکه…
  • « آگاه باشید و بدانید که هدف آموزش و غایت آن ایجاد و پرورش " تفکر انتقادی " است و نخست از خودتان باید شروع کنید ! »
  • صدای معلم گزارش می کند ؛

معلمان دلفانی کمی " سواد رسانه ای " یاد بگیرند .... بقیه هم همین طور ! مطلب ویژه

گروه گزارش/ چندی پیش ؛ یادداشتی از یک فعال رسانه ای با عنوان : « نگاهی به استقبال کم رمق معلمان دلفانی در "طرح معلم نمونه" :  وقتی مستندسازِ نمونه، معلمِ نمونه می شود ! » در « صدای معلم » منتشر گردید . این یادداشت به صورت اختصار به آسیب شناسی « انتخاب معلم نمونه » پرداخته بود . در این یادداشت آمده بود : « نتایج شناسایی معلمان نمونه شهرستان…
  • نگرانی از وضعیت تحصیلی با توجه به تحولات جدید تکنولوژی ؛

" هوش مصنوعی " سیستم کلاس درس را نابود می کند !

پروفسور استوارت راسل که در دانشگاه کالیفرنیا تدریس می کند، به نشریه گاردین گفت که معلمان شخصی مبتنی بر ChatGPT می توانند آموزش را بسیار غنی کنند. تنها چیزی که نیاز دارید، یک گوشی هوشمند است و کودک می تواند آموزش با کیفیتی را دریافت کند. به گفته راسل، فن آوری امروزی به دانش آموزان این امکان را می دهد که بیشتر مطالب را تا پایان دبیرستان بگذرانند. این استاد دانشگاه در…
  • «تو تغییری در درونت ایجاد کن، جهان خودش تغییر خواهد کرد.»
  • طهماسب کاوسی

سفر همیشه در رفتن نیست مطلب ویژه

گروه گزارش/ با نزدیک شدن نوروز ، تب و تاب سفر کل جامعه ی ایران را فر می گیرد . تنها ره آورد این مساله ، بر جای ماندن صدها کشته و هزاران مجروح ناشی از تصادفات مرگ بار در جاده های ایران است و به نظر می رسد از دست پلیس و قانون هم دیگر کاری در این زمینه ساخته نیست و از همه مهم تر اراده ای جدی و مستمر…
  • « امید گاهی تمام حماقت‌ها را معنای متعالی ابلهانه‌ای می‌بخشد. مثل امید به تغییر چیزهایی که به زبری پوست کرگدن شده و آدمی رویش، به نازکی بلاهتش، کرم می‌مالد » ( 1 )
  • صدای معلم گزارش می کند ؛

نوروزی که از درون آن تغییر و تحول زاده نشود ؛ چیزی جز تکرار یک روزمرگی بی حاصل و مناسک گرایی بیهوده نخواهد بود مطلب ویژه

گروه گزارش/ « بزرگترین درد ما آدم‌ها این است که با هر شرایطی سازش می‌کنیم. وقتی زندگی سخت می‌شود، هیچ تلاشی برای تغییر شرایط نمی‌کنیم. سکوت می‌کنیم چون می‌ترسیم از اینکه شرایط بدتر شود. حرف حق‌مان را قورت می‌دهیم و با حرف ناحق سازش می‌کنیم! با تمام نارضایتی‌ها خو‌ می‌گیریم و صدایمان هم در نمی‌آید. زندگی و خواسته‌های ما مثل یک خمیربازی در دست آدم‌های پر قدرت، تغییر می‌کند. ما را به…
  • « شاید یکی از دلایلی که ما قرن‌هاست در وضعیت خود در جا می‌زنیم، همین باشد که در تار و پود خلقیات و عادات و آداب خویش اسیریم»
  • طاهره شیخ الاسلام/ استرالیا

" مبالغه کردن " و مسئولیت ناپدیری ایرانیان ؟!

  بسیار دیدم هموطنانی را که خشمگین‌اند از مسئولینی که با اظهار عبارات غیر مسئولانه‌ای چون « اسراییل باید نابود شود و یا از نقشه جغرافیا حذف گردد » کشور و مردم را در خطر جدی قرار می‌دهند. به این هموطنان باید گفت طبیعتا آنها خواهان نابودی تمامی مردمان یک کشور نیستند بلکه با مبالغه در ابراز احساسات‌شان می‌خواهند نارضایتی شدید خود را از سیاست ابرقدرت ها و بی‌عدالتی آنها نشان دهند، و…
  • « آموزش علوم تجربی نه تنها به توسعه مهارت‌های علمی و فنی کمک می‌کند، بلکه در شکل‌گیری شخصیت و هویت اجتماعی دانش‌آموزان نیز تأثیرگذار است. این آموزش می‌تواند به ایجاد جامعه‌ ای آگاه، مسئول و نوآور منجر شود »
  • دکتر رضا مقدسی

نقش معلمان در فرایند توسعه و آموزش علوم تجربی مطلب ویژه

   مقدمهبه نظر می رسد انجام هر گونه فعالیتی توسط افراد به نوع نگرش آنها به زندگی، انسان و جهان بر می گردد. مثلا اینکه معلم خوبی باشیم یا نه و یا اینکه فردی خیرخواه باشیم یا فرصت طلب و درستکار باشیم یا خیر، بسته به آموزش و نوع نگرش ما به زندگی و انسان دارد. امروزه آموزش دغدغه اصلی انسان های فرهیخته است. از طرف دیگر آموزش علوم تجربی جزو لاینفک…
  • « آمارهای موجود از شرایط آموزشی کشور در سال های اخیر نشان می‌دهد که آموزش‌های غیر حضوری نقش موثری در رشد آموزشی نداشته اند و عملا به پایه‌های آموزش در ایران لطمه زده است »
  • سیدهادی عظیمی/ عضو انجمن اسلامی معلمان ایران

آموزش مجازی ؛ آموزش یا ناآموزش ؟ مطلب ویژه

کرونا و تعطیلی مدارس باعث شد تا آموزش و پرورش با طراحی برنامه شاد ، آموزش مجازی را مورد توجه قرار دهد . مشکلات مربوط به آلودگی و کمبود گاز و مانند این‌ها نیز از جمله مواردی است که باعث غیر حضوری شدن آموزش و استفاده از برنامه شاد شده است. چشم‌انداز مشکلاتی که در زمینه تامین گاز و سوخت و برق و آلودگی هوا وجود دارد نیز نشان می دهد که…
  • « برای بهره‌برداری مطلوب از قابلیت‌های هوش مصنوعی، اتخاذ سیاست‌های تنظیم‌گری هوشمندانه و حفظ تعادل میان استفاده از فن آوری و حفظ ارزش‌های انسانی در حوزه ادبیات و نشر ضروری است »
  • حسین معافی/ مدرس دانشگاه و پژوهشگر هوش مصنوعی

هوش مصنوعی ؛ تحول یا تهدید در چشم‌ انداز نشر کتاب؟

   در دهه‌های اخیر، هوش مصنوعی به عنوان یک نیروی تحول‌آفرین در صنایع مختلف، از جمله صنعت نشر و کتاب خوانی ظهور یافته است. به کارگیری سیستم‌های یادگیری ماشینی و پردازش زبان طبیعی، فرآیندهای تألیف، ویرایش، توزیع و تحلیل مخاطبان را متحول کرده است. این فن آوری پیشرفته، علاوه بر ارائه فرصت‌های چشم گیر برای نویسندگان، ناشران و خوانندگان، چالش‌های پیچیده‌ای نیز به همراه دارد. در ادامه تأثیرات چند بعدی هوش مصنوعی…
  • « مهم‌ترین چالش این است که معلمان باید از تکنولوژی به طور مؤثر استفاده کنند. این نیازمند آموزش و توانمندسازی معلمان است تا بتوانند از ابزارهای مبتنی بر AI در کلاس‌های درس بهره ببرند »
  • حسین معافی/ مدرس دانشگاه و پژوهشگر هوش مصنوعی

آینده پژوهی آموزش با هوش مصنوعی

   هوش مصنوعی (AI) در سال های اخیر به یکی از مهم‌ترین زمینه‌های تحقیقاتی و کاربردی در علوم مختلف تبدیل شده است. با پیشرفت‌های چشم گیر در فن آوری‌های هوش مصنوعی، آموزش نیز به طور قابل توجهی تحت تأثیر این تحولات قرار گرفته است. در این یادداشت، به بررسی روندهای آینده پژوهی در زمینه آموزش با هوش مصنوعی و تأثیرات آن بر سیستم‌های آموزشی، روش‌های یادگیری، نقش معلمان و دانش‌آموزان و چالش‌های…
  • « باید صدای معلولان در برنامه درسی شنیده شود »
  • احد عظیمی آقبلاغ / معلم ؛ دکتری مطالعات برنامه درسی دانشگاه تبریز - مدرس دانشگاه فرهنگیان

جایگاه آموزش همدلی و غم خواری در برنامه درسی رسمی مدارس ما چگونه است؟ مطلب ویژه

   کلیپ زیر را ( 1 ) چندین بار تماشا نمودم. نمی دانم متعلق به کدام کشور است؛ ولی آنچه مشاهده می شود، یک کودک در مواجهه با کودک معلول ویلچری، به شکل کاملا پخته عمل می کند. کنجکاوی نمی کند؛ کناره گیری هم که نمی کند؛ ترحم و دلسوزی بی جا هم نمی کند؛ بلکه به شکل همدلانه عمل می کند. نل نودینگز صاحب نظر برنامه درسی می گوید: زمانی توجه…
  • « به طور حتم ما به یک تحول عظیم فرهنگی نیاز داریم و این کاری دشوار و زمان بر است اما روزی باید شروع شود و آن روز همین امروز است »
  • طاهره شیخ الاسلام/ استرالیا

وان کس که چو ما نیست در این شهر کدام است ... انواع دزدها و دزدی ها ؟! ( 1 )

   معمولا واژه ی « دزد » در مورد کسانی بکار برده می شود که یا در سطوح پایین جامعه از دیوار مردم بالا می روند، یا کیف می قاپند و جیب بری می کنند و یا  در سطوح خیلی بالا ، دست به اختلاس های میلیونی می زنند، اما با کمی دقت می توان دید که دزدی در  میان توده ی مردم عادی نیز به شکل های دیگری صورت می پذیرد…
  • « راه مقابله با این فریب کاری، آگاه سازیِ مردم از شیوه های فریب خوردنشان است »
  • محمدمهدی اردبیلی

استراتژی " پرت کردن حواس " !

  از رایج‌ترین راه‌هایی که والدین برای آرام کردن کودکانشان به کار می‌برند، استراتژی «پرت کردن حواس» است. چنان که بارها دیده‌ایم کودک برای تحقق هدفش بی‌تابی می‌کند. او علاقه به کاری ندارد که بزرگترها او را وادار به انجامش می‌کنند. اگر نهایتا اجبار ادامه یابد، معمولا کودک به آخرین حربه دفاعی خود پناه می‌برد: گریستن و فریاد زدن. اینجاست که والدین یا «بزرگترها» به استراتژی «پرت کردن حواس» متوسل می‌شوند. این…
  • « هوش مصنوعی صرفاً باید به عنوان یک ابزار کمکی در کنار ارتباطات انسانی و عشق و محبت والدین به کار رود »
  • حسین معافی/ پژوهشگر هوش مصنوعی

هوش مصنوعی و تربیت فرزندان

   هوش مصنوعی (AI) به سرعت در حال نفوذ به جنبه‌های مختلف زندگی انسان است و دنیای والدین نیز از این تحول بی‌نصیب نمانده است. کاربردهای هوش مصنوعی برای والدین، از ساده‌ترین وظایف روزمره تا تصمیم‌گیری‌های پیچیده در حوزه تربیت، گسترده و رو به رشد است. این فن آوری می‌تواند به عنوان یک دستیار هوشمند، به والدین در ارتقای کیفیت زندگی خانوادگی و پرورش فرزندان سالم‌تر و موفق‌تر کمک شایانی کند. یکی…
  • « ما مهارت لازم برای نگهداشت سرمایه‌ها را نداشته و با اینکه در حوزه آموزش مدرن پیشتازیم ولی در رواداری، گفت و شنود ، فنون مذاکره، جرات عذرخواهی، مهارت عقب‌نشینی و دیالوگ را بلد نیستیم »
  • رضا قاسم پور / خبرنگار صدای معلم

فن آوری زبان فارسی در عصر کشاورزی جا مانده است ؛ قصه دموکراسی باید از خانه مادری و خانه زبانی شروع شود

جستارگشایی:دکتر « محمود درگاهی » استاد دانشگاه ادبیات زنجان سال ۲۰۱۰ در پژوهشی عمیق تحت عنوان  « تاثیر شاهنامه در تاخیر دموکراسی‌خواهی » که سال ۹۶ در ماهنامه بایرام متتشر شد می‌نویسد: « شاهنامه فردوسی بزرگترین اثر کلاسیک فارسی به ویژه در عرصه اندیشه سیاسی و شیوه‌های کشورداری است ؛ شهرت گسترش این کتاب در میان مردم ایران موجبات راه‌یابی و رسوب درون مایه‌های سیاسی آن در اذهان طیف‌ها و طبقات گوناگون…
  • « پوپولیسم از موانع اصلی دموکراسی است . راه حل آن هم مردم بسیار آگاه فعال است »

" پوپولیسم " پدیده پیچیده ای است که از " تربیت " ناشی می شود . ساده‌ترین و ضروری‌ترین مسائل زندگی را به ما یاد ندادند ! مطلب ویژه

گروه رسانه/ « پوپولیسم » از کلمه مردم است و به کلمه عام یا عوام ربط پیدا می‌کند. پس هر کدام از ما می‌تواند در پوپولیسم نقش داشته باشد : این‌ نقش گاه مثبت و گاه منفی است. پس نقش ما فقط در صورت تامل می‌تواند مثبت گردد زیرا به صورت ناخودآگاه همه ما پوپولیست هستیم. پوپولیسم به بخش ناخودآگاه مغز و تفکر ما باز می‌گردد. همان‌ بخشی که ناخودآگاه و به…
  • « هوش مصنوعی می‌تواند به عنوان یک ابزار مفید در مطالعه و بررسی دین مورد استفاده قرار گیرد، اما نمی‌تواند جایگزین تفکر انتقادی، تجربه شخصی و ارتباط با انسان‌های دیگر در زمینه دین شود »
  • حسین معافی/ پژوهشگر هوش مصنوعی

هوش مصنوعی و تکامل دین

   اکنون که هوش مصنوعی به عنوان یک فن آوری به سرعت در حال تکامل است و در آینده بسیاری از مشاغل را حذف خواهد کرد، سئوال اینجاست که آیا این فن آوری می‌تواند به عنوان یک مرجع دینی عمل کند و پاسخ گوی همه نیاز‌های بشری در حوزه دین و شریعت باشد؟ چگونه هوش مصنوعی می‌تواند به گسترش دین و دعوت مردم به ادیان الهی کمک نماید؟ اینها سوالاتی است که…
  • وقتی تکنولوژی به یاری معلمان می‌رسد؛
  • فریبا کیائی / آموزگار ابتدایی

چگونه معلمان می‌توانند از هوش مصنوعی برای توسعه کار حرفه‌ای خود و شناخت بهتر دانش‌آموزان استفاده کنند؟ مطلب ویژه

هوش مصنوعی (AI) در سال‌های اخیر تحولی بزرگ در بسیاری از عرصه‌ها به وجود آورده است و آموزش یکی از حوزه‌هایی است که به شدت از این فن آوری بهره‌برداری می‌کند. این روزها معلمان دیگر تنها از طریق روش‌های سنتی تدریس به دانش‌آموزان نمی‌پردازند، بلکه با استفاده از ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند روند یادگیری را شخصی‌سازی کرده و تجربه‌های آموزشی مؤثرتری برای دانش‌آموزان خود فراهم کنند. از تحلیل داده‌ها تا…
  • توصیه‌ای به همکاران آموزش ابتدایی : بررسی تأثیر هنرهای نمایشی بر توسعه مهارت‌های اجتماعی دانش‌آموزان
  • فریبا کیائی / آموزگار ابتدایی

تئاتر؛ ابزاری کارآمد اما فراموش شده در عرصه آموزش مطلب ویژه

هنرهای نمایشی، از جمله تئاتر و نمایش، ابزارهای مؤثری در آموزش و پرورش هستند که می‌توانند به شکل چشم‌گیری به توسعه مهارت‌های اجتماعی و عاطفی دانش‌آموزان کمک کنند. این فعالیت‌ها محیطی خلاقانه و تعاملی فراهم می‌آورند که در آن دانش‌آموزان می‌توانند احساسات خود را بیان کنند، با دیگران ارتباط برقرار کنند و اعتماد به نفس خود را تقویت نمایند.  مشارکت در تئاتر به دانش‌آموزان این امکان را می‌دهد که با چالش‌های جدید…
  • « وضعیت و موقعیت انسانِ پلتفرمی به جایی رسیده که انسان جدید حتی حوصله خواندن رمان و داستان و اساسا ادبیات را هم ندارد! »
  • ابوذر شریعتی

انسانِ پلتفرمی در عصر ارتباطات و گدایی مدرن ؟!

  از من می‌شنوید آرام آرام و بدون عجله بخوانید. در روند مطالعه و خواندن سر سوزنی عجله به خرج ندهید چراکه این عجله موجبات نابودی جان سخن را فراهم می‌کند و باعث از بین اصل مطلب و صدای متن می‌شود. شوربختانه در دنیای امروز، انسان جدید هر چیز و هر پدیده و شی و عین و حتی ارزشی را با سرعت می‌سنجد! این میزان و ملاکی که انسان جدید برای سنجش…
  • « با وجود گسترش فن آوری‌ ها و هوش مصنوعی در صنعت آموزش، اما هیچ چیز جای آموزش حضوری را برای تدریس بین معلم و شاگرد نمی‌گیرد و این تکنولوژی‌ها فقط نقش‌ها را تغییر داده و به معلم در آموزش و یادگیری کمک می‌کنند و فقط یک ابزار برای آموزش هستند »
  • حسین معافی/ کارشناس آموزشی

نقش معلمان در عصر هوش مصنوعی

  با ظهور هوش مصنوعی و ورود آن به عرصه آموزش، نقش معلمین دست خوش تحولات اساسی شده است. دیگر انتقال صرف اطلاعات کافی نیست و معلمان باید خود را با این تغییرات تطبیق دهند و مهارت‌های جدیدی را کسب کنند. عصر هوش مصنوعی به نام‌های عصر تغییر، عصر لحظه‌ها، عصر مرگ مانایی، عصر آموزش‌های میرا، عصر کوچ مجازی، عصر دنیای حبابی، عصر متاورس، عصر قاره ششم، عصر زومِر‌ها، عصر پس‌اندار نیروی…
  • « برای اینکه بتوانیم در این عصر پیچیده به خوبی عمل کنیم، باید به طور مداوم یادگیری و انطباق خود را با تغییرات ادامه دهیم »
  • حسین معافی/ کارشناس مسائل آموزشی

هوش مصنوعی و عصر غیر قابل پیش بینی

   ظهور هوش مصنوعی (AI) تحولی عظیم در جهان ایجاد کرده است که به طور فزاینده‌ای بر جنبه‌های مختلف زندگی ما تأثیر می‌گذارد. این فن آوری در حال تغییر صنایع، مشاغل، روابط اجتماعی و حتی نحوه تفکر ما است. یکی از مهم‌ترین پیامدهای این تحول، ایجاد یک عصر غیرقابل پیش‌بینی است که در آن آینده به شدت نامشخص و پر از تغییرات سریع و غیرمنتظره است. استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی برای…
  • « هر چه باشد تفکر ریشه تغییرات است و اگر من بتوانم مردم را وادار به تفکر کنم در این صورت بیشتر چرخ درک و شهود و تشخیص آنها را به حرکت درآورده‌ام »
  • علیرضا طالب‌زاده

چرخه معیوب حکمرانی به روایت یک یونانی مطلب ویژه

پیشنهاد می شود قبل از مطالعه این مطلب انیمیشن کوتاه 10 دقیقه‌ای «شام اقلیت (خواص)» (Dinner for Few) را تماشا کنید. انیمیشن تحسین شده «شامی برای خواص (اقلیت)» ساخته ناسوس واکالیس کارگردان و انیماتور یونانی در سال 2014 استعاره‌ و تمثیلی از نظام‌ها و حکومت‌هایی است که در آنها منابع، قدرت و پست‌های کشور توسط گروهی اندک و خاص که در اقلیت مطلق به سر می‌برند مورد استفاده (یا سوءاستفاده) قرار می…
  • « تفکر توسعه نیافته تا مسئله ای به آستانه بحران نرسد به آن واکنش نمی دهد و همیشه مسائل خود را با گران ترین قیمت حل می کند »
  • سهیل رضایی

اول باید اعتراف کنیم که ما دچار تفکر توسعه یافته نیستیم !

  آلودگی هوا نشان می دهد : ما صاحب « تفکر توسعه نیافته » هستیم نه « توسعه یافته » ! تفکر توسعه نیافته تا مسئله ای به آستانه بحران نرسد به آن واکنش نمی دهد و همیشه مسائل خود را با گران ترین قیمت حل می کند، مثل رسیدگی به دندان ها فقط در زمان پوسیدگی و درد طاقت فرسا ! در جهان امروز کشورهای دنیا با کمک شاخص های مختلف…
  • « با همین تاریخ فلسفه می‌توان به استقلال روح و روان رسید و راه و رسم زندگی آموخت و هرگز از جست و جوگری و در راه حقیقت بودن خسته نشد »
  • ابوذر شریعتی

از تاریخ فلسفه چه می توان آموخت؟

  از تاریخ فلسفه می‌توان جسارت داشتن آموخت و خود مستقلا وارد میدان و معرکه‌ی زندگی، دین، سیاست، اجتماع و تاریخ و ... شد و هر یک را با موی‌بینی فیلسوفانه و نگاهی منتقدانه، زیر سوال بُرد و به چالش کشید و تجزیه و تحلیل کرد و دیگر مدام دنبال تحلیل الف و جیم در مسائل سرنوشت‌ساز نبود (تعطیلیِ تقلید و دنباله‌روی و آغاز سفر جست و جوی عقل) بلکه خود مستقیما…
  • «نقد و نفی دیکتاتوری الزاماً می‌بایست به معنی نقد و نفی و اصلاح اجزای نظام سازنده‌ی دیکتاتورها باشد »
  • بهروز مرادی/ جامعه شناس

سازوکاری علیه خودکامگی و دیکتاتور شدن به زبان ساده ! مطلب ویژه

  یکی از مقاطع اختیاری تحصیلی در کشور هلند؛ «سالن بازی کودکان» نام دارد (Peuterspeelzaal). کودکان خردسال ٢.۵ تا ۴ ساله را به این مراکز شبه مهدکودکی می‌فرستند تا به‌ جز یادگیری شعر و نقاشی، به ویژه «بازی دست جمعی» را بیاموزند و نیز «تقسیم‌کردن با دیگران». از طریق بازی‌های دست جمعی، به ویژه به‌حساب‌آوردن سایرین و هماهنگی و همکاری و اشتراک مساعی با دیگران را می‌آموزند و از طریق تقسیم‌کردن تعلیم…
  • « در آینده‌ای که هوش مصنوعی نقش پررنگ‌تری در زندگی انسان خواهد داشت، ضروری است که انسان‌ها از خلاقیت ذاتی خود استفاده کنند و با هوش مصنوعی به عنوان ابزاری برای ارتقای خلاقیت شان تعامل داشته باشند »
  • حسین معافی/ دکتری برنامه درسی و مدرس دانشگاه

هوش مصنوعی و خلاقیت: هم تهدید و هم فرصت

  امروزه رشد و گسترش فن آوری‌هایی چون هوش مصنوعی (AI) ‌ همه جنبه‌های زندگی را تحت تأثیر خود قرار داده و 40 درصد مشاغل را در آینده تغییر خواهد داد. هوش مصنوعی با ابزارهایی که ارائه می‌دهد و بدون کوچک ترین آموزشی، همه ما را در انجام کارهای مختلف حرفه‌ای و متخصص می‌کند. هوش مصنوعی در بسیاری از کارها می‌تواند ما را کمک کند و بهترین راه حل‌ها و مشورت‌ها را…
  • « هدف نهایی این است که فرزندانمان را برای آینده خودشان آماده کنیم، نه گذشته خودمان »
  • عثمان عباسی/ کنش گر حوزه رسانه و فرهنگ

فرزندپروری دیجیتال و چالش شکاف نسلی مطلب ویژه

  در دنیایی که به سرعت در حال تغییر است، آماده کردن فرزندانمان برای آینده‌ای که حتی نمی‌توانیم تصور کنیم، چالشی اساسی است. به عنوان والدین، اغلب تمایل داریم که بر اساس تجربیات و ارزش‌های خودمان فرزندپروری کنیم، اما این امر می‌تواند ما را از دیدن فرصت‌ها و چالش‌هایی که فرزندانمان با آن رو به رو هستند، باز دارد. شکاف نسلی که بین ما و فرزندانمان وجود دارد، بیشتر از هر زمان…
  • «گوش دادن مؤثر یک مهارت حیاتی در توسعه اجتماعی و شناختی کودکان است »
  • صدیقه مومنی‌فر/ کارشناس ارشد روانشناسی بالینی- مشاور امور بانوان و جوان

هنر خوب گوش دادن در کودکان

  گوش دادن فعال و مؤثر در کودکان نقش مهمی در توسعه مهارت‌های اجتماعی و شناختی آنها دارد. این مقاله به بررسی اهمیت گوش دادن در کودکان، موانع موجود، و راهکارهای آموزشی جهت بهبود این مهارت می‌پردازد. همچنین تأثیرات مثبت گوش دادن مؤثر بر رشد کودکان مورد بحث قرار می‌گیرد. گوش دادن یک مهارت اساسی در فرآیند یادگیری و ارتباطات انسانی است. کودکان از طریق گوش دادن فعال به تجربیات و دانش…
  • « طبقات متوسط معمولاً در جوامع، پیشرو و آواگاردِ تحول و تجدد خواهی به شمار می‌روند ولی طبقه متوسط فعلی در ایران مانع بزرگی سر راه تحولات جامعه به سمت مدرنیزه شدن آنست »
  • منوچهر ذاکر/ استاد دانشگاه و نویسنده

کابوس آموزش در ایران و پازل های چرخه ی خشونت و پرخاشگری ؟ مطلب ویژه

  ارتباط بین آموزش و میزان خشونت و پرخاشگری افراد جامعه بسیار بیشتر است از آنچه معمولا تصور می شود. گزارش های مکرر از میزان بالای خشونت اجتماعی در جامعه ایران مخصوصا در سالهای اخیر نشانه بارزی از فقدان آموزش وپرورش صحیح و مؤثر برای جوانان و آحاد جامعه است. به علاوه، بسیاری از رذیلت های اجتماعی برخاسته از ذهن غیرمنطقی و تعلیم ندیده، نیازمند تحلیل روشمند هستند که تاکنون انجام نشده…
  • « .... تقریباً تعطیلی خودانتقادی ! ... »
  • دکتر محمود سریع القلم

چرا در بین ایرانی ها این همه اصطکاک وجود دارد ؟ مطلب ویژه

1- فقدان آموزشِ قبول کردن تفاوت های یکدیگر در دورانِ دبستان؛ 2- دلبستگی عمیق به نفر اول بودن و همه جا دیده شدن؛ 3- تربیت عمدتاً احساسی در خانواده؛ 4- ارزیابی کردنِ افراد و موضوعات بدون Fact؛ 5- لذتِ قابل توجه از بدگویی و غیبت کردن؛ 6- فقدان شکل گیری اعتماد به نفس در دورانِ دبستان؛ 7- داشتن انتظارات غیرواقعی از دیگران؛ 8- عذرخواهی نکردن؛ 9- نیت خوانی بدون Fact؛ 10- فقدان…
  • «موضوع انشا باید ابهام‌زدایی کند تا ابهام‌آفرینی. به فرد کمک کند مسیرش را در روشنایی پیش ببرد یا از مسیری برود که به روشنایی ختم می‌شود »
  • حسین حسینی نژاد/ مدیر مسئول ماهنامه انشا و نویسندگی

آسیب شناسی درس انشا ( 3 )

 تجربه نشان داده است بیش‌تر کسانی که می گویند خانم/ آقا اولش را بگو تا ادامه‌اش را خودم بنویسم، به این دلیل است که موضوع انشا، این کارکرد اصلی را نداشته است که به دانش‌آموز بگوید دربارۀ چه‌ چیزی و برای چه‌ کسی و در چه قالبی بنویسد. اگر به آن‌ها بگویید نامه به معلم خود بنویس، تاحدودی خیال او را راحت کرده‌اید که خب قرار است مطلبی در قالب نامه به…
  • «موضوع؛ مهم‌ترین رکن کلاس انشا »
  • حسین حسینی نژاد/ مدیر مسئول ماهنامه انشا و نویسندگی

آسیب شناسی درس انشا ( 2 )

  چندی پیش در دبیرستان دخترانه‌ای (دورۀ دوم) برای گپ و گفت دربارۀ انشا و نویسندگی به چند کلاس رفتم. تجربۀ مفیدی بود. به این نتیجه رسیدم که در زنگ انشا با سه دسته دانش‌آموز مواجه هستیم:  دانش‌آموزانی که دربارۀ هر موضوعی به‌سرعت قلم دست می‌گیرند و درباره‌اش می‌نویسند. نگاهی تازه به موضوع دارند و به کمک واژه‌های بکر، عباراتی بدیع و جمله‌های ناب خلق می‌کنند.  گروه دومی هم هستند که تا…
  • « به راستی، آيا با وجود چنين روابط و فضای اجتماعی می توان انتظار داشت كه مسائل حوزه‌های ديگر به درستی حل شود و جامعه روی رستگاری را ببيند ؟ »
  • حسين نوری نيا/ روزنامه نگار

" دیکتاتوری " در وجودمان است ! مطلب ویژه

  ديروز سوار بر مترو بودم. ايستگاه هفت تير مسافران زيادي سوار شدند. چهار پنج زن نيز سوار شدند و كنار در ايستادند. در ايستگاه طالقاني مسافران اندك خود را با كمي  سختي جا دادند. در لحظات آخر مرد جواني كه كمي هم چاق بود خود را به فشار و هل دادن سوار كرد. زني كه گوشه ورودي و در كنار ديگر زنان ايستاده بود، تذكري داد كه آقا هل ندهيد. مرد…
  • «در جامعه‌ای که خوی بت‌پرستی وجود دارد؛ حتی اگر کسی بت بشکند؛ بعداً، از خودش بت ساخته می‌شود! »
  • دکتر محمدرضا سرگلزایی / معلم و روان‌‌ پزشک

اصل مدرنیته چیست ؟ جامعه مدرن کدام است ؟

«ماکس وبر» یکی از کسانی است که مدرنیته را تعریف کرده است. او مدرنیته را Disenchantment تعریف می‌کند. Enchantment در انگلیسی یعنی راز ورزی، تقدس، حریم قائل شدن. Disenchantment یعنی جایی که تقدس زدایی شده است. مثلآ ممکن است در یک کشور به راحتی بتوان شهردار را زیر سوآل برد؛ بعد به استاندار که می‌رسد کمی سخت می شود؛ و به مقامات بالاتر که می‌رسد خیلی سخت تر… و بالاتر از آن،…
  • «سواد رسانه ای با پرورش مهارت های تفکر انتقادی ما را قادر می سازد تا حقیقت را از اطلاعات نادرست تشخیص دهیم ، سوگیری ها را تشخیص داده و فعالانه در فرآیندهای دموکراتیک شرکت کنیم »
  • خاطره اکبری

" سواد رسانه " جلوه ای از مهارت‌های تفکر انتقادی است

سواد رسانه ای به توانایی دسترسی، تحلیل، ارزیابی و ایجاد پیام های رسانه ای در اشکال مختلف اشاره دارد. سواد رسانه ای می تواند سنگر مبارزه با اخبار و اطلاعات نادرست باشد . سواد رسانه جلوه ای از مهارت‌های تفکر انتقادی است که افراد را قادر می‌سازد تا در چشم‌انداز رسانه‌ای پیچیده حرکت کنند، سوگیری‌ها را تشخیص دهند و با محتوای دیجیتالی با خیال راحت تعامل کنند.  آموزش سواد رسانه ای برای…
صفحه1 از14

نظرسنجی

اجرای رتبه بندی پس از دو سال چه تاثیری در کیفیت آموزش داشته است ؟

دیدگــاه

تبلیغات در صدای معلم

درخواست همیاری صدای معلم

راهنمای ارسال مطلب برای صدای معلم

کالای ورزشی معلم

تلگرام صدای معلم

صدای معلم پایگاه خبری تحلیلی معلمان ایران

تلگرام صدای معلم

Sport

تبلیغات در صدای معلم

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صدای معلم - اخبار فرهنگیان، معلمان و آموزش پرورش بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.
طراحی و تولید: رامندسرور