باسمه تعالی
مدیر مسئول محترم سایت صدای معلم
با سلام و احترام
عطف به مطلب مندرج در آن روزنامه به تاریخ 5/7/96 با عنوان " اجرای سند تحول بنیادین با وظیفه ای فراتر از توان مدیریت کنونی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی " پاسخ سازمان پژوهش و برنامه ریزی جهت تنویر افکار عمومی به استحضار می رساند :
مجموعه اقدامات انجام شده توسط سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در راستای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، برخلاف ادعای نویسنده محترم نقد مذکور به گونه ای که در مقایسه با سایر بخش هایی که اجرای سند را درون و بیرون از وزارت آموزش و پرورش بر عهده داشتند، سازمان در نقطه عملکرد مطلوب تری نسبت به سایر دستگاه ها نشان می دهد، خلاصه ای از اقدامات انجام شده توسط سازمان در زمینه اجرای سند در سال های پس از تصویب سند عبارت است از :
1- تدوین زیر نظام برنامه درسی : سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی اولین سازمانی بود که پس از تصویب سند تحول بنیادین آموزش و پرورش زیر نظام مرتبت با خود را تحت عنوان برنامه درسی ملی تدوین نمود و به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رساند و بلافاصله اجرای آن را در سطوح مختلف آغاز نمود. این در حالی است که تقریبا هیچ یک از بخش هایی که ماموریت تدوین دیگر زیر نظام ها را بر عهده داشتند هنوز در چنین وضعیتی قرار ندارند، به گونه ای که اگر فعالیت های انجام شده توسط سازمان را در زمینه اجرای سند از مجموعه کارها حذف نماییم بیم آن می رود که در این فهرست اقدام قابل ذکر چندانی باقی نماند.
2- اجرای برنامه همسو سازی : این برنامه بلافاصله در اولین مرحله اجرای برنامه درسی ملی و بر اساس مصوبه مربوط به اجرای نظام 3-3-6 با عنوان همسو سازی کتاب های درسی با برنامه درسی ملی عملیاتی شد و کتاب های درسی پایه های اول دبستانی تا یازدهم را تحت تاثیر خود قرار داد. در این فرایند بسیاری از کتاب های درسی مورد تالیف مجدد یا بازنگری اساسی قرار گرفتند و حجم کار انجام شده در تاریخ سازمان بی نظیر بوده است.
3- تدوین جداول دروس جدید هر سه دوره تحصیلی : در همین راستا، جدول دروس پایه ششم و دوره اول متوسطه و دوره دوم متوسطه با ابداعات قابل توجهی توسط سازمان پژوهش تدوین شد و به تصویب شورای آموزش عالی آموزش و پرورش رسید.
4- تالیف عنوان جدید کتاب های درسی : علاوه بر باز تالیف کتاب های درسی قبلی، در جداول دروس مصوب جدید عناوینی مانند تفکر و پژوهش، تفکر و سبک زندگی، کار و فناوری، تفکر و سواد رسانه ای، انسان و محیط زیست، هنر، کارگاه کارآفرینی و تولید، مدیریت خانواده و سبک زندگی، مطالعات فرهنگی، سلامت و بهداشت و مجموعه کتاب های نگارش وجود دارد که مسبوق به سابقه نبوده و سازمان در این مدت اندک کار برنامه ریزی درسی و تالیف این کتاب ها را به انجام رسانده است.
5- آماده سازی چاپ و توزیع به موقع کتاب های جدید به دنبال انجام امور فوق، شمارگان صدوچهار میلیونی کتاب های جدیدالتالیف مورد نیاز به بهترین وجه توسط سازمان تدوین، آماده سازی هنری، چاپ و توزیع شد و خوشبختانه در هیچ یک از سال های تحولی، دغدغه ای در زمینه تاخیر در عرضه کتاب های درسی در اول مهرماه در کشور به وجود نیامد.
6- تدوین اهداف : هم زمان با این حجم عظیم کار، سازمان در جهت تولید اهداف دوره های تحلیل اقدام نمود. متاسفانه در تنظیم این اهداف، قالب مورد نیاز برای تدوین اهداف توسط دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش تهیه نشده بود و این دبیرخانه هیچ ذهنیت روشنی از اهداف مورد نظر خود نداشت. این سازمان علی رغم دشواری کار با اتکا به توان کارشناسی خود، قالب مورد نیاز را تهیه نمود و با تایید دبیر کل محترم شورای عالی آموزش و پرورش، اهداف را در اسفند 1393 تحول نمود و فرایند اعتبار سنجی و اصلاح آن نیز در سال 1394 به پایان رسید و به صورت رسمی به دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش تحویل شد. این دبیرخانه هم اکنون در حال بررسی جزء به جزء اهداف توسط کارشناسان مدعو خود در کتاب گروه های تخصصی است و اظهارات ناآگاهانه یا مغرضانه نویسنده مقاله در خصوص عودت اهداف به سازمان به دلیل عدم کیفیت لازم کاملا خلاف واقع است.
7- همان طور که ملاحظه می شود حجم و گستره کارهای انجام شده در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در راستای عملیاتی نمودن سند تحول بنیادین به گونه ای است که شاید بتوان ادعا نمود به تنهایی از مجموع تمامی اقدامات انجام شده در سایر بخش ها بسیار فراتر و عینی تر است.
از خداوند متعال برای کسانی که با اغراض خاص، نسبت به اظهار مطالبی که خلاف واقع بودن آن بر اهل فن آشکار است هدایت و انصاف مسئلت می نماییم.
خواهشمند است طبق قانون مطبوعات و رسانه ها نسبت به درج جوابیه این مرکز در آن رسانه اقدام لازم صورت گیرد.
مرتضی نظری
رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی
نظرات بینندگان
امیدی نیست
یا با مدارس حامی ،ومعلمان بی انگیزه، خیلی زحمت می کشید حتما موفق خواهید شد.
کجا میشه من معلم اینا رو به دانش اموزم یاد بدم؟الان چرا بچه ها وقتی زنگ تفریح میخوره اینقدر از سر خوشحالی و شادی فریاد میزنن؟از بس که اینا رو مغزشونو پر از حفظیات کردیم.و.....
کتابهای درسی به خصوص علوم انسانی مشحون از مطالب سودار غیر مستدل تک بعدی و غیر علمی است .اگر این ها با آموزه های سند همسو است پس دریع از پنابع مالی و انسانی که صرف سند سده. اما تا انجا که متن سند نسان می دهد این ادعاها کذب است مطالب کتابهای درسی جز حاصل تفکر هدیانی که همه را در صدد اسیب رساندن می بیند، نیست.