صدای معلم - اخبار فرهنگیان، معلمان و آموزش پرورش

« مطالعاتی که قرار بود از سال 92 انجام پذیرد به کجا رسید؟ نظرات مخالفان کاهش تعطیلات نوروزی مدارس در سال 1358 منطقی و قابل تامل به نظر می رسد در حالی که مخالفان امروز دلیل و یا منطق مشخصی برای کنش و رفتار خود ندارند ! »

" صدای معلم " از کاهش تعطیلات نوروزی مدارس استقبال می کند

صدای معلم گزارش می کند ؛

گروه گزارش/

گزارش صدای معلم از کاهش تعطیلات نوروزی مدارس

چندی پیش اخباری مبنی بر « کاهش تعطیلات نوروزی » در رسانه ها و شبکه های اجتماعی منتشر شد .

در این خبر چنین آمده بود :

« بنابر اعلام وزارت کشور، تعطیلات دوهفته‌های عید نوروز به چهار روز کاهش می‌یابد.

در ابلاغیه وزارت کشور که صبح امروز منتشر شد آمده است با همکاری کمیته تعطیلات و همچنین با نظر وزیر نیرو و آموزش‌ و ‌پرورش کشور، طرح کاهش تعطیلات عید نوروز به تصویب هیات وزیران رسیده است و‌ تا پایان هفته به وزارت‌خانه‌های مربوطه ابلاغ خواهد شد. دو هفته تعطیلات رسمی نوروز برای مدارس در کنار تقویم آموزشی غیررسمی که دانش آموزان و اولیای آنان با همراهی کادر مدرسه در برخی اوقات آن را به یک ماه تعطیلی می رسانند نه تنها در « جهان » قرینه و یا مشابهی برای آن یافت نمی شود خودش به یک « طنز تلخ » تبدیل شده است .

وزیر کشور گفته است هدف از اجرای این طرح، جبران تعطیلی‌های زمستان و پاییز به دلیل ناترازی انرژی است.

وی همچنین تاکید کرد تمامی مدارس و دانشگاه‌ها به دلیل جبران زمان‌های آموزشی از دست رفته گذشته از تاریخ پنجم فروردین کاملا حضوری خواهد بود.

در خصوص فعالیت بانک‌ها و موسسات مالی دولتی و خصوصی نیز تاکید شده است از ۲۹ اسفند تا ۴ فروردین به صورت کشکیک مشغول ارائه خدمات به هموطنان عزیز خواهند بود.

به گفته وزیرکشور جزییات دقیق‌تر این طرح تا پایان وقت اداری پنج‌شنبه اعلام خواهد شد » .

حساب کاربری وزارت کشور در شبکه ایکس در واکنش به برخی اخبار درباره کاهش تعطیلی‌های نوروزی، این ادعا را کذب دانست .

« علی اصغر فانی ؛ وزیر آموزش و پرورش » 19 دی 1394 چنین می گوید : ( این جا )

گزارش صدای معلم از کاهش تعطیلات نوروزی مدارس

« فانی درباره ی احتمال سامان دهی تعطیلات و کاهش پیدا کردن تعطیلات نوروزی دانش‌آموز نیز تصریح کرد:

 این موضوع که تعطیلات نوروزی کاهش یابد، در سال‌های قبل تجربه شد و موفق نبوده است، اما ما در سال ۹۲ و ۹۳ تلاش کردیم کلاس‌های درس را تا اواخر اسفندماه دایر نگه داریم.

اگر بتوانیم به غیر از روزهای رسمی تعطیل، فضاها و مدارس را دایر نگه داریم، می‌توان امیدوار بود که به مرز ۲۰۰ روز آموزشی در مدارس که مصوب شورای عالی است، برسیم. در ۱۰۰ روز گذشته، از ابتدای آذر تا ۱۰ اسفند، مدارس تهران حدود ۵۰ روز تعطیل بودند. این وضعیت نه‌ تنها در تهران، بلکه در بسیاری از شهرهای دیگر کشور نیز مشاهده شد .

شروع شدن سال تحصیلی در شهریور ماه مغایر قانون مجلس است و پژوهش‌هایی در این خصوص انجام شده و در حال بررسی تحلیل محتوای پژوهش‌های قبل هستیم و اگر به تقویم آموزشی جدیدی برسیم که اجرای آن امکان پذیر باشد، حتما از مبادی ذی‌ربط پیگیری خواهیم کرد اما باید در نظر داشت که تغییر تقویم آموزشی به این سادگی‌ها امکان پذیر نیست و آن هم دلایل عمده‌ای دارد.

شرایط کشور متفاوت است و برخی روستاها که کار کشاورزی انجام می‌دهند، تا پایان تابستان مشغول کار هستند و نمی‌توان به راحتی کلاس‌های درس را از شهریورماه شروع کرد، مگر آنکه حاکمیت به این نتیجه برسد که انعطافی در تقویم مدارس داشته باشیم و آن را بومی کنیم که البته این موضوع هم چندان عملیاتی نیست.

در هر صورت اصل موضوع را نفی نمی‌کنیم و در حال مطالعه بر روی آن هستیم » .

گزارش صدای معلم از کاهش تعطیلات نوروزی مدارس

در ۱۰۰ روز گذشته، از ابتدای آذر تا ۱۰ اسفند، مدارس تهران حدود ۵۰ روز تعطیل بودند. این وضعیت نه‌ تنها در تهران، بلکه در بسیاری از شهرهای دیگر کشور نیز مشاهده شد .

« مسعود کبیری » عضو هیات علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش تصریح می کند : ( این جا )

« از زمانی که زمان آموزشمان را کم کردیم عملکرد آموزشمان هم در مطالعات تیمز و پرلز به شدت کاهش پیدا کرده است. این خودش یک هشدار بزرگ است برای ما که به هر حال زمان آموزش عامل تعیین کننده ای در عملکرد تحصیلی است. مثلا 190 روز را تبدیل می کنیم به 150 یا 160 روز که در مورد عملکرد دانش آموز می افتد.

گزارش صدای معلم از کاهش تعطیلات نوروزی مدارس

ما هیچ چاره ای نداریم به جز این که زمان آموزش مان را نگوییم که افزایش دادیم برگردانیم به آن استانداردی که از قبل تعریف کردیم. استانداردی که از نظر ما تعریف می شود حداقل در مورد برنامه درسی هفتاد و پنج درصد از زمانمان را داریم اجرا می کنیم. مقایسه بین المللی که داریم نگاه می کنیم کشورها در مطالعات تیمز و پرلز هستیم از لحاظ زمان آموزش .

 استانداردهای یونسکو هم برای دوره ابتدایی 1000 ساعت در 200 روز آموزش توصیه یونسکو برای کشورها است که زمان خودشان را می خواهند انجام بدهند

بیش از 44 درصد دانش آموزان ایرانی دچار « فقر یادگیری » هستند . ( این آمار مربوط به 2 سال پیش است ) . ( این جا )

به عبارت دیگر ، نزدیک به نیمی از دانش آموزان ایرانی به سطح سواد خواندن و نوشتن مورد انتظار نمی‌رسند و این آمار در مناطق روستایی به ۷۰ درصد افزایش پیدا کرده است .

گزارش صدای معلم از کاهش تعطیلات نوروزی مدارس

نخستین پرسش « صدای معلم » آن است :

« مطالعه ای که فانی حدود 10 سال پیش مطرح کرد اکنون به کجا رسیده است ؟

« زمان آموزش » در حال حاضر و عملا به چند روز از کل سال تحصیلی رسیده است ؟ در حالی که مسئولان و تصمیم گیرندگان با مغالطه سعی می کنند که آموزش مجازی آن هم در چنین وضعیت و ساز و کاری را به « آموزش واقعی و موثر » پیوند بزنند در حالی که به لحاظ علمی این عمل کاملا غلط و بی پایه است .

پس از تغییر نظام آموزشی به وضعیتی که اکنون در آن به سر می بریم ( تبدیل سه ثلث در نظام قدیم به دو ترم در نظام جدید ) تعطیلی پایان سال به یک معضل آموزشی و تربیتی تبدیل شده است .

آیا تغییر ساختار پس از گذشت سال ها یک شکست و عقب گرد آموزشی به حساب نمی آید ؟

گزارش صدای معلم از کاهش تعطیلات نوروزی مدارس

دو هفته تعطیلات رسمی نوروز برای مدارس در کنار تقویم آموزشی غیررسمی که دانش آموزان و اولیای آنان با همراهی کادر مدرسه در برخی اوقات آن را به یک ماه تعطیلی می رسانند نه تنها در « جهان » قرینه و یا مشابهی برای آن یافت نمی شود خودش به یک « طنز تلخ » تبدیل شده است .

گزارش صدای معلم از کاهش تعطیلات نوروزی مدارس

بسیاری و حتی در میان مسئولان کاهش تعطیلات نوروزی مدارس را یک « تجربه ی ناموفق » و مرتبط با ابتدای شکل گیری انقلاب اسلامی می دانند در حالی که دلایل محمد علی رجایی، سرپرست وقت وزارت آموزش و پرورش منطقی و قابل قبول می باشد .

گزارش صدای معلم از کاهش تعطیلات نوروزی مدارس

رجایی می گوید : ( این جا )

در سال تحصیلی جاری تصمیم گرفته‌ایم که تعطیلات نوروز دانش آموزان و معلمان را با سایر کارمندان و کارکنان ادارات و موسسات دولتی یکسان کنیم این تصمیم به آن علت اتخاذ شده است که اولا ۱۵ روز تعطیل چندان منطقی نیست، چرا که وقتی دانش آموز با این فاصله زیاد از مدرسه دور می‌ماند تا حدودی درس‌ها را فراموش می‌کند از سوی دیگر اختلافی که بین تعطیلی نوروزی پدر و مادر‌ها و فرزندان وجود دارد باعث میشود که بچه‌ها در خانه‌ها بدون سرپرست و بدون برنامه بمانند.»  

گزارش صدای معلم از کاهش تعطیلات نوروزی مدارس

نکته ی مهم و غیر قابل اغماض آن است که نظرات مخالفان کاهش تعطیلات نوروزی مدارس در آن مقطع ( سال 1358 ) منطقی و قابل تامل به نظر می رسد در حالی که مخالفان امروز دلیل و منطق مشخصی برای کنش و رفتار خود ندارند .

گزارش صدای معلم از کاهش تعطیلات نوروزی مدارس

گزارش صدای معلم از کاهش تعطیلات نوروزی مدارس

گزارش صدای معلم از کاهش تعطیلات نوروزی مدارس

پایان گزارش/


ارسال مطلب برای صدای معلم

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

گزارش صدای معلم از کاهش تعطیلات نوروزی مدارس

یکشنبه, 19 اسفند 1403 17:56 خوانده شده: 62 دفعه چاپ

نظرات بینندگان  

پاسخ + +1 0 --
ناشناس 1403/12/19 - 22:32
کمیت اهمیتی ندارد! مساله اصلی کیفیت آموزش و کاربردی بودن و آموزش بر اساس علاقه و استعداد دانش آموزان است!
در کلاس های درس و مدارس بی امکانات و معلم محور فعلی که مشابه مکتب خانه های قدیم است، افزایش ساعات و روزهای آموزش به جز شکنجه دانش آموزان و فرسودگی معلمان ، عایدی دیگری ندارد!
تغییر شیوه های آموزش و استاندارد سازی مدارس و شاداب سازی فضای مدارس و لذت بخش کردن فضای آموزشی و صد البته بهبود معیشت معلمان و توسعه مهارت ایشان و ....راهکار اصلی است نه حذف تعطیلات و چپاندن چهل متعلم ملول در یک فضای ۲۰ متری و یک معلم خسته و افسرده !
صدای معلم عزیز! به دنبال کیفیت باشید نه کمیت! از استاندارد سازی مدارس و بهبود کیفیت آموزش و توسعه علمی و مالی معلمان استقبال کنید نه حذف تعطیلات آخر سال! که معلمان و محصلان هیچ گناهی بابت تعطیلی زمستان ندارند!

نظر شما

صدای معلم، صدای شما

با ارائه نظرات، فرهنگ گفت‌وگو و تفکر نقادی را نهادینه کنیم.

نظرسنجی

انتصابات علیرضا کاظمی تا چه میزان با تعهدات و قول های مسعود پزشکیان هم خوانی داشته و توانسته رضایت معلمان را جلب کند ؟

خیلی زیاد - 1.9%
زیاد - 0.9%
متوسط - 2.3%
کم - 2.5%
خیلی کم - 92.4%

مجموع آرا: 1986

دیدگــاه

تبلیغات در صدای معلم

درخواست همیاری صدای معلم

راهنمای ارسال مطلب برای صدای معلم

کالای ورزشی معلم

تلگرام صدای معلم

صدای معلم پایگاه خبری تحلیلی معلمان ایران

تلگرام صدای معلم

Sport

تبلیغات در صدای معلم

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صدای معلم - اخبار فرهنگیان، معلمان و آموزش پرورش بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.
طراحی و تولید: رامندسرور