در یک تحقیق میدانی که در مدارس متوسطه اول و دوم در آزمونهای مستمر در شهر اراک صورت گرفت، مشخص شد که علیرغم آموزشهای حضوری و ترکیبی که در مدارس انجام می شود، دانش آموزان علاقه ای به شرکت در آزمون های حضوری ندارند و چون حضور در مدرسه الزامی نیست و آزمون به صورت مجازی نیز به صورت همزمان انجام می شود اکثر دانش آموزان در آزمونهای غیر حضوری شرکت می کنند.
این در حالی است که سخنگوی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است که آزمونهای پایانی نوبت اول در دی ماه در تمامی مقاطع تحصیلی باید به صورت حضوری انجام شود و دانش آموزان چه در کلاسهای حضوری شرکت کنند و یا آموزش را به صورت مجازی دنبال نمایند باید در جلسه امتحان حاضر شوند و امتحانات فقط برای دانش آموزانی که مبتلا به کرونا شده و یا عذرموجهی برای حضور در مدرسه دارند به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
اگر چه تلاشهای زیادی توسط معلمان خلاق و استفاده از نرم افزارهای مختلف برای جلوگیری از تقلب دانش آموزان در آزمونهای مجازی انجام شد ولی به صفر رسیدن این تقلب ها غیر ممکن است.
جدی نگرفتن آموزشها و آزمونهای مجازی، دریافت نمرات عالی و غیرواقعی در آزمونهای غیر حضوری، کسب نمرات عالی توسط دانش آموزان ضعیف، به کارگیری نفراتی به غیر از خود دانش آموز به عنوان آزمون دهنده، عدم تلاش و انگیزه برای یادگیری و درس خواندن و کسب نمره قبولی بدون زحمت، از جمله عواملی است که باعث شده دانش آموزان علاقه ای به آزمونهای حضوری نداشته و تمایل به شرکت در آزمونهای غیر حضوری دارند. این عوامل در طی دو سال گذشته به طور کلی باعث شده که اکثر دانش آموزان از سواد علمی کافی برخوردار نباشند و در آزمونهای حضوری و یا امتحانات نهایی نمرات خوبی را به دست نیاورند که علاوه بر اعتراضات فراوان به مدرسه، معلم و سیستم آموزشی در سالهای بعد نیز به علت نداشتن پیش دانسته ها و اطلاعات پایه در یادگیری مفاهیم، بیشتر دچار مشکل خواهند شد.
دروس عمومی و خواندنی بیشتر تحت تأثیر این سهل انگاری ها قرار گرفت و کاهش نمرات این دروس در تحلیل آزمونهای نهایی بیشتر دیده می شود.
بی شک در امتحانات پایانی نوبت اول و دوم نیز عده ای به علت بیماری و یا بهانه های دیگر از حضور در جلسه آزمون خودداری می کنند و گرفتن آزمون غیرحضوری از آنها باعث اعتراض دیگر دانش آموزان و بی عدالتی شده و این رویه در نوبتهای بعدی بیشتر خواهد شد؛ لذا پیشنهاد می شود که از دانش آموزان غایب در جلسه آزمون حضوری، دو هفته بعد آزمون مجدد به صورت حضوری گرفته شود.
با توجه به واکسیناسیون اکثر معلمان و دانش آموزان و رعایت اصول بهداشتی در مدارس و برای جلوگیری از بیماری ها و آسیب های جسمی و روحی دانش آموزان در آموزش های مجازی و همچنین برای جلوگیری از کم سوادی و عدم تلاش علمی دانش آموزان، شایسته است که اولیای گرامی فرزندان خود را برای حضور در مدرسه و به ویژه شرکت در آزمون های حضوری تشویق و ترغیب کنند که در سالهای بعد و در امتحانات نهایی و کنکور با مشکل مواجه نشوند.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
نظرات بینندگان