صدای معلم - اخبار فرهنگیان، معلمان و آموزش پرورش

انتشار سوالات دینی دو ساعت زودتر از وقت امتحان!

سوالات امتحانات نهایی باز هم لو رفت !

گروه اخبار/

لو رفتن و فروش سوالات امتحان نهایی

امتحانات نهایی دانش‌آموزان در شرایطی از روز گذشته آغاز شده است که بازار فروش سوالات امتحانی در شبکه‌های مجازی آغاز به کار کرده است.چند سالی است امتحانات نهایی دانش‌آموزان به بازاری برای کسب درآمد توسط افراد فرصت طلب تبدیل شده است. بازاری که با سوءاستفاده از نوجوانان کشور به بهانه فروش امتحانات نهایی، درآمدهایی را نصیب برخی افراد می‌کند.این شبکه‌ها که عمدتا در فضای مجازی و کانال‌های تلگرامی یا اینستاگرام فعالیت می‌کنند، صبح روز امتحان سوالات را به دست مشتریان خود می‌رسانند و برای خرداد 97 فعالیت آنها برای تبلیغات و بازارگرمی چند هفته مانده به زمان برگزاری امتحانات نهایی آغاز شد و اولین امتحان دانش‌آموزان که روز گذشته با درس دین و زندگی آغاز شد، با لو رفتن سوالات همراه بود و طبق اعلام دانش‌آموزان سوالات قبل از شروع امتحان در دست برخی افراد بود.تعداد کانال‌های فروش سوالات کم هم نیست، قیمت‌ها نیز متفاوت است از 30 هزار تومان برای درس دینی تا 70 هزار تومان برای دروس عمومی و 90 هزار تومان برای دروس تخصصی.

البته ماجرای لو رفتن سوالات امتحانات نهایی داستان همین امسال نیست بلکه دو سال گذشته نیز دانش‌آموزان لو رفتن سوالات را تجربه کردند حتی سال گذشته این قضیه با اعتراضات بسیاری همراه شد و تجمع دانش‌آموزان مقابل وزارت آموزش‌ و پرورش را رقم زد.با توجه به سهم 30 درصدی سوالات امتحانات نهایی در کنکور، تامین امنیت برگزاری آن اهمیت بسزایی دارد؛ در همین رابطه هامون سبطی کارشناس آموزشی معتقد است: جوانانی به عنوان مشاور در حوزه آموزش کشور وارد سیستم شده‌اند و توانسته‌اند در کانال‌های تلگرامی برای خود تعدادی مخاطب دست و پا و ادعا کنند با افراد معدودی در حوزه‌های امتحانی مرتبط هستند؛ ماجرا نیز بدین قرار است هنگام ارسال سوالات به حوزه‌های امتحانی، آنها را قبل از برگزاری امتحان باز می‌کنند البته این رویه غیرقانونی است اما تعداد حوزه‌های امتحانی آنقدر زیاد است که نظارت بر آنها دشوار است، پس از بازگشایی سوالات از آنها عکس گرفته و برای ادمین کانال‌ها ارسال می‌شود که پس از آن به دست چند هزار نفر خواهد رسید.

لو رفتن و فروش سوالات امتحان نهایی

وی افزود: ضایع شدن حق دانش‌آموزان با لو رفتن سوالات امتحانات نهایی واقعه غم‌انگیزی است اما بدتر از آن نهادینه شدن شیوه زشت تقلب در بین دانش‌آموزان است. هم‌اکنون امتحانات نهایی به یک رقابت تبدیل شده و دانش‌آموز تمام تلاش خود را برای کسب نمره 20 انجام می‌دهد تا از تاثیر مثبت آن در کنکور بهره‌مند شود. البته نظارت بر امتحانات نهایی که به مدت یک ماه آن هم در تعداد زیادی از حوزه‌ها برگزار می‌شود امکان‌پذیر نیست و علت لو رفتن سوالات نیز تاثیر نمرات امتحانات نهایی در کنکور است و فضای مجازی نیز ابزاری شده که وقوع این جرم را تسهیل می‌کند.

اگرچه آموزش‌ و پرورش از تلاش برای برگزاری امتحانات در نهایت امنیت و برخورد با خریدو فروش سوالات امتحانی خبر می‌دهد اما تجارب سال‌های گذشته نشان داده است که در این هدف موفق نبوده‌ به عنوان مثال سال گذشته مسئولان اعلام کردند، پلیس فتا با همراهی مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش به موضوع  خرید و فروش سوالات امتحانات نهایی وارد شد و بسیاری از گردانندگان این سایت‌ها دستگیر شدند اما امسال یکبار دیگر شاهد فعالیت مجدد کانال‌های تلگرامی برای فروش سوالات هستیم.

به نظر می‌رسد در شرایطی که قرار است سهم سوابق تحصیلی در پذیرش داوطلبان کنکور افزایش یابد و به صورت قطعی اعمال شود با وضعیت فعلی لو رفتن سوالات امتحانات نهایی و خدشه بر امنیت برگزاری امتحانات، تحقق این هدف دور از دسترس است و کنکور همچنان روش مطمئنی برای جذب دانشجویان خواهد بود.

منبع: تسنیم

چهارشنبه, 02 خرداد 1397 10:13 خوانده شده: 1435 دفعه چاپ

نظرات بینندگان  

پاسخ + +12 -1 --
دبیر م 1397/03/02 - 12:01
امان از بی توجهی ب معیشت معلمان و گرسنگی و کمبودها و... و حرص و طمع پولدارها و....
پاسخ + +13 -2 --
دبیر 1397/03/02 - 12:05
لورفتن سوالات نهایی، سهمیه های مختلف، مدیران ناکارآمد و کم اطلاع از تفاوتهای فردی دانش آموزان، پارتی بازی در ادراه و مدرسه ، رفتار نامناسب با دانش اموز توسط مدیر و معاون و مربی پرورشی و ...... حق بسیاری از بچه ها را ضایع کرده است و می کند و ما فقط و فقط امیدمان به خداست.
پاسخ + +5 0 --
معلم عشایر 1397/03/04 - 04:55
زنده باد دکتر عمادی!!
در وزارتی که در آن معاونان وزیر از مدرک جعلی استفاده کنند یا به دروِغ خود را دکتر و کارشناس ارشد بخوانند، فروش سوالات عجیب نیست. آقای وزیر این است عدالت آموزشی!

نظر شما

صدای معلم، صدای شما

با ارائه نظرات، فرهنگ گفت‌وگو و تفکر نقادی را نهادینه کنیم.

نظرسنجی

انتصابات علیرضا کاظمی تا چه میزان با تعهدات و قول های مسعود پزشکیان هم خوانی داشته و توانسته رضایت معلمان را جلب کند ؟

خیلی زیاد - 1.9%
زیاد - 0.9%
متوسط - 2.3%
کم - 2.5%
خیلی کم - 92.4%

مجموع آرا: 1986

دیدگــاه

تبلیغات در صدای معلم

درخواست همیاری صدای معلم

راهنمای ارسال مطلب برای صدای معلم

کالای ورزشی معلم

تلگرام صدای معلم

صدای معلم پایگاه خبری تحلیلی معلمان ایران

تلگرام صدای معلم

Sport

تبلیغات در صدای معلم

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صدای معلم - اخبار فرهنگیان، معلمان و آموزش پرورش بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.
طراحی و تولید: رامندسرور