فرماندار گلپایگان :
آقا از من عکس نگیر .
خبرنگار :
جلسه سخنرانی است جناب آقای فرماندار . خبرنگاریم .
فرماندار گلپایگان :
دوربینتو پرت می کنم بیرونا . حواستو جمع کن . برو بشین .
خبرنگار :
جلسه بازفته آقای فرماندار .
فرماندار گلپایگان :
برو بشین . به تو ربطی نداره .
مییندازمت بیرون . خودتو و عکستو ....
بشین اونجا .
خبرنگار :
زنگ زدند که پوشش بدم .
فرماندار گلپایگان :
بیخود گفتند . اونی که من می گم .
تموم شد . برو بشین .
خبرنگار :
چرا توهین می کنید ؟
فرماندار گلپایگان : ( بلند شده و به سمت خبرنگار حمله ور می شود )
عکس منو نگیر . برو بشین . حرف نزن .
اِ ... برو بشین . نمی خوام عکس بگیری .
خبرنگار :
من گفتم جلسه عمومی بود .
فرماندار گلپایگان :
عکس منو نباید بگیری .
این قدر می زنمت ... میندازمت بیرون .
خبرنگار :
من که کاری نکردم . آقای فرماندار . توهین می کنی .
فرماندار گلپایگان :
توهینی نکردم . گفتم عکس نگیر . این توهین است و هر چیزی را برای خودت تعبیر و تفسیر می کنی ... وظیفه شه . « سیدمحمد بطحایی » به بهانه انتشار یادداشتی از « محسن مهرعلیزاده » استاندار اصفهان ، نامه ای تشکر آمیز برای روزنامه اعتماد می نویسد و تشکر می کند ؛ اما آیا وزیر آموزش و پرورش حاضر است مانند این استاندار که فرماندارش را به خاطر یک کار غیرحرفه ای عزل کرد معاونش آقای الهیار ترکمن را به خاطر صدمه زدن به اعتماد عمومی و جایگاه حرفه ای یک شغل برکنار کند
خبرنگار :
من خبرنگارم .
فرماندار گلپایگان :
خبرنگار . هر کی می خوای باش . تموم شد . حرف نزن .
خبرنگار :
باشه ولی عمومی بود آقای فرماندار .
فرماندار گلپایگان :
حرف نزن .
خبرنگار :
درست نیست با خبرنگار این کار را می کنی .
جلسه بازیافته . به من زنگ زدند برای پوشش .
فرماندار گلپایگان :
نمی خواد عکس بگیری .
خبرنگار :
کار درستی نبود ...
یکشنبه, 22 اسفند 1395 :
صدای معلم : ( این جا )
با وجود آن که این نشست مختص دانش آموزان کشور بود اما در رسانه ها هیچ خبری از محتوای صحبت های دانش آموزانی که نطق پیش از دستور کرده بودند منتشر نشد و تقریبا همه آن ها به سخنرانی مسئولان محدود شده بود .
باور ما همواره این بوده است که مجلس دانش آموزی و شوراهای دانش آموزی تجلی اراده دانش آموزان بوده و باید توسط آن ها اداره شود .
« صدای معلم » بر اساس وظیفه حرفه ای و اخلاقی نخستین بخش از این نطق ها را منتشر کرد و البته نسخه ای از آن ها تکثیر و در اختیار اعضای مجلس دانش آموزی قرار داده شد .
در حین توزیع این گزارش که البته در صدای معلم نیز منتشر شده است برخی از عوامل حاضر در جلسه که حاضر به معرفی خود نشدند جلوی توزیع این برگه ها را گرفته و مدیر صدای معلم را به بدترین وجه و پیش چشم نمایندگان دانش آموزان سراسر کشور از نشست بیرون کردند .
آن ها دائما به مدیر صدای معلم گوشزد می کردند که کار بدون هماهنگی صورت گرفته است .
این در حالی است که نسخه ای از این گزارش در اختیار همه مسئولان حاضر در نشست قرار گرفته بود .
آن ها با توهینی بی سابقه کارت دعوت به این نشست را ضبط کرده و عودت هم ندادند .
با وجود آن که هیچ یک حاضر به معرفی خود نشدند دائما تهدید می کردند که صدای معلم را وارد " بلک لیست " خواهند کرد !
برگه هایی که در میان دانش آموزان توزیع شده بود بلافاصله جمع آوری گردید !
اخباری که توسط نمایندگان دانش آموزان کشور در اختیار صدای معلم قرار گرفته است حاکی از بروز تخلفات گسترده در هشتمین دوره انتخابات مجلس دانش آموزی است که گزارش کامل آن در صدای معلم منتشر خواهد شد .
شنیده ها حاکی است که این برخوردها با دستور مستقیم " بحری زاده " مشاور مهدی فیض معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرروش و نیز عوامل حراست صورت گرفته است .
پیش از این و در زمان وزارت فانی وزیر سابق آموزش و پرورش نیز از ورود نماینده صدای معلم به نشست رسانه ای وزیر آموزش و پرورش جلوگیری شد .
« سرمایه و اعتماد اجتماعی » که در پس این جریانات همانند " سفره ها و منابع زیرزمینی آب " در حال خشک شدن و احتضار است چه آینده ای را برای ما رقم خواهد زد فرماندار گلپایگان در دیالوگی که در بالا آمد ظرف مدت کوتاهی از سمت خود برکنار می شود و بلافاصله پس از آن عذرخواهی هم می کند .
اما در آموزش و پرورش فقط به یک " عذرخواهی ساده " آن هم پس گذشت حدود یک ماه از آن واقعه بسنده می شود .
وزیر آموزش و پرورش هم خم به ابرو نمی آورد .
البته اگر پی گیری های صدای معلم و لطف دوستان و همکاران نبود همان عذرخواهی خشک و خالی هم انجام نمی شد .
هیچ مسئولی در این جریان نه توبیخ می شود و نه حتی تذکری دریافت می کند !
« صدای معلم » در مورد این اتفاقات نامه ای رسمی به دانش آشتیبانی وزیر وقت می نویسد و تقاضای " پاسخ " و برخورد قانونی با مسببان آن می کند . ( این جا )
وزیر حتی زحمت پاسخ گویی را به خود نمی دهد .
« رسول پاپایی » که علی رغم دعوت رسمی از صدای معلم مانع از ورود مدیر این رسانه به نشست رسانه ای فانی شده بود و در آن زمان معاون رسانه ای مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش بود در حال حاضر با حکم « سیدمحمد بطحایی » مدیر شوراهای وزارت آموزش و پرورش و به عنوان نماینده وزیر آموزش و پرورش در مناطق آزاد و تجاری کشور منصوب شده است .
« حمیدرضا کفاش » معاون سابق پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش که تقلب در انتخابات مجلس دانش آموزی در زمان وی رخ داد و « صدای معلم » آن را در افکار عمومی مطرح کرده و « مهدی فیض » این تخلفات را در گفت و گو با صدای معلم تایید کرد در گروه های مجازی می چرخد و خود را حامی و طرفدار دولت تدبیر و امید نشان می دهد .
کفاش در زمان مسئولیت خود هیچ اقدامی برای بازسازی اعتماد از دست رفته دانش آموزان انجام نداد و از کنار آن گذشت ...
« میرعرفان جوینده » نماینده استان آذربایجان شرقی در مجلس دانش آموزی به صدای معلم در مورد تخلفات صورت گرفته چنین می گوید : ( این جا )
" ... جوینده :
اولین اشتباهی که صورت گرفت به عمد یا سهوا اعلام اشتباه نتایج در انتخابات توسط سرکار خانم پناهی روا بود در حالی که اعلام نتایج به عهده هیئت رییسه سنی می باشد که سبب شد جو متشنج شود که حتی می توان این گونه برداشت کرد که اکثریت نمایندگان با کاندیدای دیگر موافق بودند که در ابتدا نامش به همراه پوریا تعریفی از تهران برای ورود به دور دوم انتخابات خوانده شده بود !
دومین تخلف عدم قرعه کشی در نطق دور دوم که خلاف ماده 19 آیین نامه می باشد .
تخریب آقای زاهدی علیه آقای ترفیعی که فرمودند " کسی که از مناطق محروم نباشد نمی تواند به دانش آموزان خدمت کند" !
البته تخلف دبیرخانه در این جا این بود که طبق ماده 37 تبصره باید 5 دقیقه وقت به آقای ترفیعی می داد تا ایشان از خود دفاع کند.
عدم اعلام آرا دقیق که طبق ماده 51 برای حفظ انضباط و نظم صورت می گرفت !
البته با توجه به گفته نمایندگانی که در بازشماری آرا حضور داشتند تقریبا 8 رای مخدوش که نام آقای ترفیعی خط خورده و زاهدی نوشته شده بود همچنین نیمی از ته برگ های رای پسران نیز وجود نداشت !
صدای معلم :
آیا شما اقداماتی در جهت پیگیری تخلفات صورت گرفته انجام دادید؟
جوینده :
بله ؛ اما متاسفانه پرونده آن مختومه اعلام شد !"
آری !
در زمان معاونت جناب کفاش پرونده این تخلفات و تقلب را مختومه اعلام کردند !
« کفاش » اخیرا در اظهار نظرهای سحر خیز در مورد بخشنامه وزارت آموزش و پرورش در مورد بردن دانش آموزان به ویژه «کلاس های اول و دوم ابتدایی » به برخی مراکز تحت عنوان « اردوهای دانش آموزی »" در یک گروه تلگرامی چنین می نویسد :
" باسلام به عزیزان
پیوستن جناب سحرخیز، معاون حاجی بابایی، به مدافع معلمان وتغییر نقش به اپوزیسیون، به نظرم مصرف مطرح شدن برای انتخابات مجلس آینده را دارد، و باید دقت کنیم از نردبان اعتدالیون واصلاح طلبان بالا نروند.
در عين حال اگر دوستان صلاح دانستند، بنده با کمال میل برای نقد عملکرد مسئولان دوره احمدی نژاد، و دفاع از عملکرد مسئولان دوره دکتر روحانی آمادگی کامل خود را اعلام می نمایم. "
« فاطمه سعیدی » نماینده مجلس در جریان ماوقع و جزئیات مسائل قرار می گیرد اما جز " سکوت و انفعال " چیز دیگری مشاهده نمی شود.
این بخشی از وضعیت و جایگاه رسانه و افکار عمومی در آموزش و پرورش ما است .
اگر می خواهید وضعیت واقعی یک جامعه از نظر مطالبه گر بودن ، پرسشگری و پویایی را مورد سنجش قرار دهید به وضعیت و جایگاه رسانه های آن توجه کنید .
« صدای معلم » به عنوان " تنها رسانه " با مدارک و مستندات مدارک تحصیلی « علی الهیار ترکمن " معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش را به چالش می کشد و درخواست توضیح می کند . ( این جا )
حدود یک ماه گذشته است اما اتفاقی رخ نداده است .
تازه برخی تشکل های فرهنگیان مانند مجمع فرهنگیان ایران اسلامی و برخی فعالان رسانه ای با ایشان " نشست های مخفیانه " هم می گذارند . ( این جا )
برخی هم مانند " سازمان معلمان ایران " با الهیار ترکمن عکس یادگاری می گیرند . ( این جا )
بنده واقعا از دلیل و یا دلایل این گونه کارها متعجبم اما در این شک ندارم که رگه های خودخواهی و رقابت در آن هویداست ( در موضوع الهیار در آینده مفصلا خواهم نوشت )
« سیدمحمد بطحایی » به بهانه انتشار یادداشتی از « محسن مهرعلیزاده » استاندار اصفهان ، نامه ای تشکر آمیز برای روزنامه اعتماد می نویسد و تشکر می کند ( این جا ) ؛ اما آیا وزیر آموزش و پرورش حاضر است مانند این استاندار که فرماندارش را به خاطر یک کار غیرحرفه ای عزل کرد معاونش آقای الهیار ترکمن را به خاطر صدمه زدن به اعتماد عمومی و جایگاه حرفه ای یک شغل برکنار کند ؟
آیا وزیر آموزش و پرورش که خود را از جنس " معلمان " می داند حاضر است ذره ای از شجاعت و جسارت استاندار اصفهان را اعمال کند و یا احتمالا گرفتار رو دربایستی با نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه است ....
چه چیزی بالاتر از پاسداشت اعتماد مردم ؟
« رسانه » رکن مهم یک جامعه مردم دموکراتیک و سالم است .
خبرنگار و روزنامه نگار مستقل چشم و گوش و حس گرهای مهم و قابل اطمینان جامعه مدنی هستند .
حال پرسش این است که مسئولان خاصه در وزارت آموزش و پرورش با این " سیاست ها " و " لجبازی با افکار عمومی و بی اعتنایی به آن " به کجا می خواهند برسند ؟
متاسفانه تقریبا و از ابتدای انقلاب اسلامی ضعیف ترین ، محافظه کارترین و ناکارآمدترین افراد به عنوان " وزیر آموزش و پرورش " منصوب شده اند .
برآیند و برون داد این وزیر در حالت طبیعی معلمان سرخورده ، ترسو و محافظه کار خواهد بود که با " مدیران کوتوله ، مرعوب و غیرپاسخ گو " یکدیگر را هم پوشانی و حمایت می کنند .
در حال حاضر و با کمی اغماض ضعیف ترین ، کم انگیزه ترین و حتی بی سوادترین خبرنگاران در حوزه آموزش و پرورش فعالیت می کنند .
واقعا برآیند منطقی سه ضلعی " وزیر محافظه کار – معلم ترسو و خبرنگار ضعیف و غیرحرفه ای " در حوزه آموزش به کجا خواهد انجامید ؟
در جامعه یک میلونی معلمان هنوز چیزی به نام " افکار عمومی " شکل نگرفته است که بخواهد تاثیرگذار باشد .
« سرمایه و اعتماد اجتماعی » که در پس این جریانات همانند " سفره ها و منابع زیرزمینی آب " در حال خشک شدن و احتضار است چه آینده ای را برای ما رقم خواهد زد ...