صدای معلم - اخبار فرهنگیان، معلمان و آموزش پرورش

دانش آموز

  • برنامه ی وزارت آموزش و پرورش در حوزه « سواد سلامت » چیست ؟
  • صدای معلم گزارش می کند ؛

قهرمانی تیم‌ملی والیبال دانش‌آموزی ایران در جهان و پرسش های بی پاسخ ؟ مطلب ویژه

گروه رسانه/ پرتال وزارت آموزش و پرورش نوشت : ( این جا ) « به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط‌عمومی وزارت آموزش و پرورش، تیم‌ ملی والیبال دانش‌آموزی ایران که با شش پیروزی پیاپی مقابل اوگاندا، آلمان، بلژیک، هلند، ایتالیا و چین تایپه به فینال رقابت‌های دانش آموزان جهان راه یافته بود، امشب و در ادامه بازی‌های درخشان خود در بلگراد به مصاف آلمان رفت و توانست بار دیگر این حریف…
  • جمعه 4 تیر 1400 ؛ صدای معلم : « سهم دانش آموزان از ابتلای 60 درصدی جامعه ایران به اختلالات روانی مشخص شد : 5 میلیون نفر ! »
  • صدای معلم گزارش می کند ؛

وزارت آموزش و پرورش در دولت سیزدهم برای بهداشت دانش آموزان به ویژه برای سلامت روان چه کار کرده است ؟ مطلب ویژه

گروه گزارش/ بیش از ۸ میلیون نفر در ایران به دیابت مبتلا هستند که خیلی از آن‌ها از بیماری خود خبر ندارند. سالانه حدود ۵۰ هزار مورد مرگ ناشی از دیابت در ایران رخ می‌دهد و پیش‌بینی‌ها می‌گویند آمار ابتلا تا سال ۲۰۳۰ میلادی افزایش چشم گیرتری خواهد داشت . دکتر شکور امیدی، رئیس انجمن دیابت ایران در این زمینه می‌گوید: ( این جا ) عوامل متعددی مثل ژنتیک، چاقی، تغذیه، عدم…
  • « مشکل زمانی مضاعف و پیچیده می شود که خود این ماموران هم ممکن است فهمی از مفهوم قانون و ضرورت اجرای آن به عنوان یک « قرار داد اجتماعی » نداشته و یا اساسا تقیدی به اجرای قانون نداشته باشند »
  • صدای معلم گزارش می کند ؛

" شهرک آموزش ترافیک " و شوخی احترام به قوانین راهنمایی و رانندگی ؟! مطلب ویژه

گروه گزارش/ روابط عمومی شهرداری منطقه ۹ تهران چنین می نویسد : ( این جا ) سیدمحمدرحیم مرتضوی شهردار منطقه گفت: با توجه به لزوم استمرار آموزش و ارتقاء فرهنگ ترافیک برای شهروندان به ویژه کودکان و نوجوانان در تمامی ایام سال و همزمان با فرارسیدن سال نو و تقارن بهار طبیعت با بهار قرآن، پارک آموزش ترافیک منطقه۹ در ایام تعطیلات نوروز ۱۴۰۳ درحال فعالیت بوده و خدمات آموزشی و تفریحی…
  • « از بازرسی به کجا باید شکایت کنم؟! چرا آموزش و پرورش پاسخ گو نیست ؟ »
  • پروانه تقی زاده

نامه دریافتی : انتقاد از عملکرد اداره آموزش و پرورش ناحیه 2 شهر ری در برابر دانش آموز خاطی ؟!

گروه استان ها و شهرستان ها/ نامه ی زیر توسط یک معلم و اولیای دانش آموز شاغل به تحصیل در مدرسه دخترانه متوسطه دوره دوم قلمچی ناحیه 2 شهر ری برای « صدای معلم » ارسال گردیده است . خانم تقی زاده نسبت به عملکرد اداره آموزش و پرورش متبوع در مورد مساله ی پیش آمده معترض بوده و خواهان رسیدگی مسئولان و پاسخ گویی آنان می باشد . تاکنون « صدای…
  • «هیچ کسی به روشنی و شفافیت صبا فکر نکرد. بهتر نیست از خودشان بپرسیم چرا؟ »
  • فرزانه دشتی

داستان دانش آموز صبا و روزهای آخر سال در مدرسه مطلب ویژه

چهار پنج روزی به نوروز مانده بود و در گروه معلمان مدرسه آمدن ما به مدرسه مورد تاکید چند باره قرار گرفته بود . مطابق روال به مدرسه رفتم اما بچه های بعضی از کلاس ها نیامده بودند . تعداد دانش آموزان در بقیه کلاس ها هم به قدری کم بود که در عمل نمی شد درس داد. در راهروی مدرسه بی هدف می گشتم که برای اولین بار ، « صبا…
  • «اگر مدرسه ایرانی نشاط آور نیست و یا به « مهارت های زندگی » پرداخته نمی شود ؛ اما راهش تعطیل کردن نیست »
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

تعطیلی یک ماهه ی مدارس این بار به خاطر عید نوروز ! مطلب ویژه

سقراط هنگامی که به اتهامِ فاسد کردنِ جوانان به محاکمه کشیده می‌شود، در دفاع از خویش در دادگاه خطاب به آتنیان می‌گوید: شما مردمِ این شهر مانند اسبِ تنبلی هستید که احتیاج دارید برای این که به راه بیفتید خرمگسی گاهی به شما نیش بزند و من همچون آن خرمگس بوده‌ام که نیشَکی می‌زده‌ام و شما را به اندیشه وا‌می‌داشته‌ام و اکنون اگر مرا بکُشید، دیگری را مثل من نخواهید یافت. برایان…
  • «سوال بر زمین مانده آن است که دقیقا چه کسی و چه ارگانی باید پشتیبان عملی دانیال‌های خلاق مملکت باشند؟ »
  • رضا قاسم پور / خبرنگار صدای معلم

قصه ی دانیال عبدلی مسافر برزیل و دانش آموز پایه دهم رشته تجربی در دبیرستان باقرالعلوم حسین‌آباد مهرشهر

  با اینکه مدارس فعلی به طور تبعیض‌ آمیزی در بیست و چند مدل ناعادلانه و طبقاتی تقسیم‌بندی شده‌اند ولی هنوز هم در گوشه و کنار مدارسِ خشک و بی‌روحِ عادی دولتی، ستاره بخت و اقبال دانش‌ آموزان مستعد هر از گاهی سوسو می‌زند. یکی از دانش‌آموزان چند وجهی ؛ (دبیرستان باقرالعلوم حسین‌آباد مهرشهر) دانیال عبدلی دانش آموز پایه دهم رشته تجربی است. امسال دانیال در قالب تیم باشگاه آریانا به پاس…
  • «غایت نهایی سواد رسانه‌ای توسعه تفکر و دیدگاه انتقادی است »
  • فرزاد عسگری/ کارشناس ارشد دیپلماسی عمومی

بررسی سیاست آموزش سواد رسانه‌ای در وزارت آموزش و پرورش : ساختار و فرآیند اثرگذاری رسانه بر دانش آموزان چیست؟ مطلب ویژه

   صحبت از اهمیت و تاثیر گسترده رسانه در سال‌ها یک کلیشه پرتکرار است. حالا دیگر سال‌هاست که رسانه یکی از مهم‌ترین و موثرترین ارکان یک جامعه است و این اثر بر هیچ کس پوشیده نیست. تاثیر رسانه حالا آن قدر عمیق است که به راحتی قدرت اثرگذاری و تغییر نگرش در قشر کودک و نوجوان را نیز پیدا کرده. قشری که با نگاه الزامی آینده نگر، مهم‌ترین طیف سنی یک جامعه…
  • «با چه روشی می‌توان آمارهای حقیقی را از آمارهای اغراق آمیز که باعث تغییر واقعیت ها در مصاحبه ها جهت حفظ مناصب ارائه می‌گردد را تشخیص داد ؟! »
  • عاشور غلامپور اردلی

نگاهی به وضعیت مجموعه های فرهنگی ورزشی آموزش و پرورش استان خوزستان مطلب ویژه

گروه استان ها و شهرستان ها/ گزارش زیر توسط یکی از همکاران در استان خوزستان در مورد وضعیت مجموعه های فرهنگی ورزشی آموزش و پرورش استان خوزستان برای « صدای معلم » ارسال گردیده است . این رسانه آمادگی خود را برای پاسخ و تنویر مسئولان اعلام می دارد .
  • «آن چه در این میان به شدت آسیب دید و به این زودی قابل ترمیم و جبران نخواهد بود همان « اعتمادی » است که دیگر باید در کتب قدیمی و فیلم های نوستالژیک سراغ آن را گرفت»
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

اقدام شهرداری منطقه 9 تهران در آموزش رفتارهای ترافیکی و حقوق شهروندی به دانش آموزان نمایشی بیش نبود ! مطلب ویژه

« بی علاقگی به سرنوشت جامعه، به صورت خودخواهی فردگرایانه در جوامع مدرن دیده می شود؛ به عقیده من تمام مسائل جهان ما از بقای کره زمین، قحطی در آفریقا و دیکتاتوری های سیاسی گرفته تا پیشرفت ایدز، همگی؛ ما را به قبول مسئولیت هایمان فرا می‌خوانند. آنچه ضامن دموکراسی است تنها یک قانون اساسی خوب با بندهای خوب نیست. دموکراسی شرط لازم آزادی است اما شرط کافی نیست.بدونِ شهروندانی آگاه به…
  • «تا زمانی که اراده‌ای برای حلّ و فصل یک‌ باره و دور از فرافکنی‌ ها به میدان نیاید و‌ ترجیع‌ بندِ « یک‌ شبه نمی‌توان مشکلات را حل کرد»، از تکرار نیفتد، باید سال‌ به‌ سال شاهد افزایش آمار نگران‌کننده‌ی فوق باشیم »
  • دکتر محمدعلی فیاض‌ بخش

نزدیک به یک میلیون دانش آموز ترک تحصیل کرده ؟!

  طبق گزارش مرکز آمار، پارسال در مقطع ابتدایی بیش از ۱۷۵هزار  دانش‌آموز، در مقطع متوسطه‌ی اول حدود ۱۹۸هزار دانش‌آموز و در مقطع متوسطه‌ی دوم نیز حدود ۵۵۷ هزار دانش‌آموز ترکِ‌ تحصیل کرده‌اند. ترکِ‌ تحصیل در این مقاطع سنی، بیانگر چه واقعیاتی «علی‌الارض» است؟ آیا می‌توان فرضیات ذیل را به عنوان علل این واقعه برشمرد؟ 1- بی‌انگیزگی در تحصیل و روشن‌ نبودن آینده‌ی پس از آن؛ به‌گونه‌ای که تحصیل را از امری…
  • «تعطیلی مدارس در دوران همه‌گیری کرونا یا تعطیلی در اثر آلودگی‌ هوا در شهرهای بزرگ و روی آوردن به آموزش‌های مجازی تأثیرات منفی بر آموزش و یادگیری دانش‌آموزان داشته که پایه علمی دانش‌آموزان را ضعیف کرده و همچنین از بنیه علمی خوبی برخوردار نیستند»
  • حسین معافی/ کارشناس مسائل آموزشی

افت تحصیلی دانش آموزان جدی است ! مطلب ویژه

  تحلیل نتایج امتحانات نهایی نشان می‌دهد که نمرات دانش‌آموزان در بازه زمانی ۴ ساله یعنی از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ با اُفت همراه  بوده است و میانگین کشوری نمرات دانش‌آموزان علوم انسانی در امتحانات نهایی خرداد امسال ۸.۷۵ بوده است که بیشترین افت را شاهد هستیم. محسن زارعی؛ رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش با اشاره به این موضوع گفت: در مجموع اُفت نمرات دانش‌آموزان را شاهد…
  • « مداخلات حداکثری به‌ جای نظارت عاقلانه و آموزش تفکر تفکر انتقادی، عملا عطر، ذات و مقاومت گیاه (دانش‌ آموز) را در برابر حوادث غیرمترقبه از بین می‌برد »
  • گزارشگر : رضا قاسم پور/ خبرنگار صدای معلم

نگاهی به کارنامه هنری علیرضا‌ خسرو شاهی ؛ دانش آموز خلاق

  جستارگشایی در دورهٔ سی و سه ساله‌ی معلمی خود، معمولا از کنار دانش‌آموزان متفاوت، بیش فعال، خلاق، انرژیک و بعضاً ناهنجار از دید عامه، بی تفاوت رد نشده‌ام. بعد از بازنشستگی به دعوت اقای ابریشم فروش مدیر دوست‌ داشتنی دبیرستان باقرالعلوم، چند ساعتی در این مدرسه به ریاضت مشغولم. یکی از دانش‌آموزان متفاوت این مدرسه نوجوانی است فهمیده، هنرمند، کاربلد، رویاپرداز با آمال و آرزوهای بلند پروازانه! او شاید به همان…
  • «دانش آموزان این منطقه با وجود علاقه مندی شدید به ادامه تحصیل اما مجبور به ترک تحصیل می شوند . چه کسی باید پاسخ گو باشد ؟»
  • صدای معلم منتشر می کند ؛

اولیای دانش آموزان دبیرستان شهید مختار مالکی مصیر از توابع منطقه موگویی فریدونشهر : هنوز معلم نداریم !

گروه استان ها و شهرستان ها/ آن چه در زیر می آید ؛ توصیف کوتاهی از وضعیت دبیرستان شهید مختار مالکی مصیر از توابع منطقه موگویی فریدونشهر می باشد که در حال حاضر مهم ترین مشکل آنان ، فقدان معلم در دروس تخصصی برای دانش آموزان می باشد . همچنین مسئول انجمن و اولیاء و مربیان این مدرسه محروم در گفت و گو با صدای معلم به برخی مشکلات اشاره و خواهان…
  • « گزارشی از یک روز بدون کیف و کتاب در مدرسه ! »
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

اقدام مثبت شهرداری منطقه 9 تهران در آموزش رفتارهای ترافیکی و حقوق شهروندی به دانش آموزان مطلب ویژه

این روان شناسی مردم است؛ وقتی که کشوری به دیکتاتوری تبدیل می‌شود؛ آنها فریاد می‌کشند: این تقصیر من نیست، من فقط می‌خواستم دولت قیمت‌ها، دستمزدها، سود، صنعت، علوم، بهداشت و درمان، هنر، آموزش، تلویزیون و مطبوعات را کنترل کند. من هرگز طرفدار دیکتاتوری نبوده‌ام. آین رندادیب لیبرتارین امریکایی *** چهارشنبه هشتم آذر ماه ، مدیر مدرسه اطلاع داد که قرار است فردی در مورد آموزش رفتارهای ترافیکی به مدرسه بیاید . انتظارم…
  • به بهانه قصاص قاتل شهید شادروان حمیدرضا الداغی؛
  • سیدکاظم موسوی جراحی/ البرز

بیش از 5 میلیون دانش آموز ایرانی در معرض خطر آسیب های اجتماعی ؟!

   در روزهای پیشین اکثر خبرگزاری های داخلی خبر اعدام قاتل شهید الداغی را پوشش دادند اما چیزی که به آن کمتر پرداخته شد و یا کلا همچون همیشه در حاشیه قرار گرفته و می گیرد ؛ زمینه بروز و ظهور این چاقو به دستان در جای جای کشوراست (هر کس یک چاقو در جیب) که هر آن ممکن است به یک بهانه ساده جان شهروند دیگری را بگیرند. کاری که بارها…
  • گزارشی از روز دانش آموز در دبیرستان عادی‌ دولتی باقر العلوم ناحیه ۴ کرج ؛
  • رضا قاسم‌ پور/ خبرنگار صدای معلم

روز دانش آموز و حقوق دانش‌ آموزان ایرانی

پس از بازنشستگی با اینکه امکان فعالیت در مدارس خاص ناحیه ۳ فراهم بود ولی به دعوت آقای ابریشم‌ فروش مدیر ساعی دبیرستان عادی‌ دولتی باقر العلوم ناحیه ۴ در حاشیه مهرشهر (حسین آباد مظلوم و محروم) هفته‌ای دو روز به ریاضت مشغولم.  ۱۳ آبان طبق معمول حوالی ۷/۳۰ مدرسه‌ام مدیر و معاونین در حال آماده‌سازی محیط برای برگزاری صبحگاه‌اند. پس از جمع شدن بچه‌ها و خوانش قرآن کریم و اجرای سرود…
  • «علاوه بر هزینه‌های بالای برگزاری امتحانات نهایی و تهیه امکانات و تأمین نیروی انسانی ماهر در برگزاری آن، مدیریت حوزه‌های اجرایی امتحانات نهایی و بحث سلامت و امنیت آزمون ها و مهم‌تر از همه مدیریت حوزه‌های تصحیح اوراق امتحانی که به صورت الکترونیکی خواهد بود نیز از مباحث جدی است که از هم اکنون آموزش و پرورش باید تدابیر لازم را برای این موضوعات بیاندیشد»
  • حسین معافی/ کارشناس مسائل آموزشی

آموزش و پرورش و چالش های مربوط به برگزاری آزمون های نهایی سال آینده

  بر اساس مصوبه شورای‌ عالی انقلاب‌ فرهنگی در کنکور سال آینده، میزان سهم تأثیر معدل به‌ صورت قطعی در پایه دوازدهم، ۵۰ درصد خواهد بود لذا آزمونهای خرداد ماه پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم در دوره متوسطه دوم در سال آینده به صورت نهایی برگزار خواهد شد که دانش آموزان ترمیم معدل را نیز باید به این آمارها اضافه کرد. بر این اساس وزارت آموزش و پرورش موظف است نسبت به…
  • «متاسفانه به واسطه کیفیت تعلیم و تربیت از سوی بزرگسالان، شور کنجکاوی از طریق فقدان پاسخ های اقناعی خاموش می شود و کمی بعد خود را بین اعتراضات خیابانی و رفتارهای ناگهانی نشان می دهد»
  • علی افشار سمیرمی/ فرهنگی بازنشسته

نسلی متفاوت یا متنفر؟! (به بهانه گرامی داشت روز دانش آموز) مطلب ویژه

  دانش آموزان، پرجمعیت ترین قشر جامعه هستند و همه ی دولت ها برای آنها هزینه و برنامه ریزی لازم را انجام می دهند.پس از جنگ جهانی دوم و به یاد تمام دانش آموزانی که از همه کشورهای درگیر در طول جنگ کشته شدند،17 نوامبر هرسال به عنوان روز جهانی دانش آموز تعیین شد. در مملکت ما، روز 13 آبان هر سال که مصادف با حضور و شهادت 56 تن از دانش…
  • « قانون گریزی » و « قانون ستیزی » به یک رویه ی غالب و عادی در جامعه ی ایرانی مبدل شده است
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

دانش آموزان موتور سوار ؟! مطلب ویژه

« یکی از دلایلی که گذار در ایران بسیار کند و زمان بر است را بیش از آن که محصول کار دشمن بیرونی و فقر اقتصادی و ... بدانم، لجاجت فردی و گروهی می‌دانم. لجاجت در ژن انسان ایرانی چنان نهادینه شده که می‌گوید «حاضرم سرم بره حرفم عوض نشه»! حتی وقتی علم دارد که حرفش خطاست و باید موضعش را تغییر بدهد باز هم با لجبازی سر حرفش می‌ماند! این موضوع…
  • «والدین باید عادت کنند مواد غذایی شیرین را از وعده صبحانه کودک حذف کنند»

صبحانه دانش آموزان ، تغذیه و چند نکته

بسیاری از والدین یک عادت اشتباهی دارند و آن این است که در وعده صبحانه به کودک چایی شیرین می‌دهند. والدین باید عادت کنند مواد غذایی شیرین را از وعده صبحانه کودک حذف کنند. زیرا مواد غذایی که دارای قند ساده هستند سطح هوشیاری کودک را بسیار کاهش می‌دهند. مادران نباید صبح اول صبح به کودک کیک و کلوچه همراه با شیر و شیرکاکائو بدهند. دومین نکته برای افزایش سطح هوشیاری کودکان…
  • « با تاسف فراوان باید گفت که کانون پرورش فکری کودکان نوجوان به شدت افول کرده و جایگاه خود را در نقش آفرینی تولید و انتشار فیلم‌های ویژه کودک و نوجوان از دست داده است»
  • محمدرضا فرهادی نیا

" هنر سینما " و شعار آموزش و پرورش تمام ساحتی ؟ مطلب ویژه

  بدون تردید در قرن حاضر سینما در عرصه رسانه امپراتوری می کند و در ساحت اندیشه ، تولید تفکر و سبک زندگی جدید نقش ممتازی و منحصری دارد . 21 شهریور روز ملی سینما فرصت مغتنمی است تا به کارکرد هنر سینما در خدمت به تعالی نظام تعلیم و تربیت نگاهی جدی بیندازیم. هنر سینما به عنوان هنر هفتم شناخته می‌شود به گونه‌ای که از همه شش هنر قبلی در سینما…
  • « مدارس هیچ برنامه ای برای آموزش مشارکتی مهارت های زندگی نداشته و عملا نسلی تک ساحتی، غیر اجتماعی و فاقد حداقل قابل قبولی از جامعه پذیری را به عرصه زیست جمعی تحویل می دهند»
  • دکتر مهران صولتی / معلم و جامعه شناس

آیا کسی به فکر آموزش و ترویج " تفکر انتقادی " در نظام آموزشی ایران هست ؟

  آموزش و پرورش یک دستگاه حقیقت ساز است. دستگاهی که می کوشد تا با پوشاندن جامه‌ی حقیقت به قامت برخی از گزاره های آموزشی و تربیتی در سنین پایین، نسلی با رفتار پیش بینی پذیر و قابل کنترل را پرورش دهد. اهمیت این موضوع به حدی است که جامعه شناسی همچون لویی آلتوسر دستگاه آموزش و پرورش را یکی از سازوبرگ های ایدئولوژیک دولت می داند که توانسته با نهادینه کردن…
  • «آن موقع مدارس پولی نداشتیم. همه جا لبخند بود و احترام. علیرغم آن روزهای سخت... اما حالا مدرسه با فرزندان ما غریبه است. حالا مدرسه، دیگر خانۀ امن نیست. مدرسه، پایگاه طبقاتی شدن دانش آموزان و نقطۀ شروع خشونت است»
  • منصوره مهدوی هزاوه

مصائب بی انتهای " هدایت تحصیلی دانش آموزان " و آرزوی "حس خوب امنیت و تکریم" برای مشاور ؟! مطلب ویژه

   ما سالانه، تقریباً می شود گفت هر سال، ماه گرد عزای هدایت تحصیلی داریم. حداقل یک ماه و اندی بلاتکلیفی و سردرگمی از اوایل تیر تا اواسط مرداد. دست آخر هم حاصلش می شود، تیر کین آلود مصیبت، شیون، دعوا و بعضی اوقات هم تهدید از سوی والدین و دانش آموزان که بر ما مشاوران و مدیران مدارس روانه می شود. آخر الامر هم گاهی وقتها آنها متوجه می شوند که…
  • درسی از چوب دستی و جدّیّتِ ؛
  • ودود فتحعلی زاده ملاباشی ( شاهین ) / دبیر زبان و ادبیات پارسی

قوچعلی ؛ دیوانه یِ عاقل

زمستان سردی بود . ما با فروشِ زمین های کشاورزی و دام هایمان شهر نشین شده بودیم و با بیکاری ، فقر ، بیماری ، و .... در پیکار . من که تنها سیزده سال داشتم تابستانها در یک کارخانه یِ موزائیک سازی کار می کردم ، ولی پس اندازِ آن به نیمه هایِ زمستان هم نمی رسید . یک روز که خودکار برای نوشتن نداشتم ؛ کتاب گلستان سعدی ام را…
  • « به دانش آموز در مدرسه چه داده اید که آن را در مجلس دانش آموزی طلب می کنید ؟»
  • صدای معلم گزارش می کند ؛

آقای مراد صحرایی به عنوان وزیر آموزش و پرورش پیش از اظهار نظر در مورد مجلس دانش آموزی آیین نامه را بخواند ! مطلب ویژه

گروه دانش آموزی/  شنبه 17 تیر ؛ « رضا مراد صحرایی » وزیر آموزش و پرورش در آیین افتتاحیه یازدهمین دوره مجلس شورای دانش‌آموزی سخنانی را ایراد کرده است . پرتال وزارت آموزش و پرورش می نویسد : ( این جا ) « از این به بعد همه معاونان بخشنامه‌های دانش‌آموزی را پیش از ابلاغ در اختیار مجلس قرار دهند تا بررسی و تایید شود. همچنین شما نیز در رویدادهای مختلف آموزش…
  • «نظام آموزشی که باید ارزان ترین، ساده ترین و سهل الوصول ترین راه تحرک اجتماعی خصوصا برای طبقات فرودست باشد خود به عاملی برای تثبیت، تشدید و تشریع نابرابری های اجتماعی مبدل گردیده است»
  • سیدجواد حسینی

کارکردهای نامناسب پنهان ‌و آشکار کنکور در جامعه ایران مطلب ویژه

کنکور مسابقه بزرگ برای فارغ التحصیلان نظام آموزش و پرورش عمومی به منظور گزینش داوطلبین برای ورود به دانشگاه‌ها ‌و مراکز آموزش عالی است . از منظر جامعه شناسی فراگردهای اجتماعی و رفتارهای گروهی در قالب پیوسته و گسسته محقق می گردد . رفتارهای گروهی پیوسته به دو شکل همکاری و همانند گردی و رفتارهای گروهی گسسته در سه شکل سبقت جویی، رقابت و ستیزه جویی رخنمون می گردد.  کنکور از حیث…
  • «نسل جدید علاوه بر والدین، دست پخت و دست‌پروده گفتمان سیاسی و فرهنگی حاکم بر کشور است. این نسل دست‌پروده همین نظام آموزشی شکست خورده و بی‌مصرفی است که نه به کسی سخن ارزشمند و درستی از تاریخ و جغرافیای وطن می گوید و نه برای خاطر وطن و زیستن در آن پشیزی ارزش قائل است»
  • فرهاد قنبری/ معلم

این نسل خاص و متفاوت !

   1- بخش بزرگی از نسل جدید که توسط والدین [عموما] متولد دهه پنجاه و شصت خورشیدی تربیت می‌شود، نسلی خاص و متفاوت است. این نسل توسط والدینی تربیت می‌شوند که کار خاصی جز تماشا و دنبال کردن اخبار شبکه‌های ضدایرانی و توهین و تحقیر ایران و «این خرابه» نامیدن وطن و تلاش برای گرفتن اقامت کشور ندارند. بسیاری از نسل جدید به واسطه زندگی در چنین خانواده‌هایی به افرادی سردرگم، ضداجتماع،…
  • « علامت پرسشی بزرگ برای توسعه ایران با نسل زد ایرانی ؟ »
  • علی پورسلیمان/ روزنامه نگار و مدیر صدای معلم

از نسل " عاشیق قشم جعفری " تا " نسلی که به خاطر عروسی "محمدرضا گلزار " خودکشی می کند ! مطلب ویژه

پیش تر و زمانی که در سفر بودم ، از آن جا که « شبستر » زادگاه پدر و مادر من است سعی کردم یکی از چهره های فرهنگی این شهر را پیدا کرده و با او گفت و شنودی داشته باشم . همیشه برای من این یک پرسش و دغدغه بود که چرا شهری تاریخی و فرهنگی به قدمت شبستر نباید حداقل یک کتاب فروشی داشته باشد ؟ تاکنون سه قسمت…
  • نتایج تاسف ‌بار مدارس ایران در آزمون پرلز ۲۰۲۱/ ایران چهارم شد، البته از آخر... آقای وزیر ! با آن « مجلس بسیار عمیق » چه فکری برای این مصیبت کرده اید ؟
  • صدای معلم گزارش می کند ؛

آقای صحرایی ! وزیر عالی مقام ! سابقه تدریس در بیش از 20 کشور جهان را رها کنید ... فکری به حال دانش آموزان بی سواد ایرانی نمایید ! مطلب ویژه

گروه گزارش/ رضا امیدی، استاد گروه توسعه و سیاست‌گذاری اجتماعی دانشگاه تهران نوشت: در آزمون پرلز ۲۰۲۱، ۴۰۰ هزار دانش‌آموز، ۲۰ هزار معلم، ۳۸۰ هزار والدین و ۱۳ هزار مدرسه از  ۵۷ کشور و ۸ ایالت شرکت داشتند. آزمون پرلز مربوط به سنجش کیفیت خواندن و درک مطلب دانش‌آموزان پایۀ چهارم ابتدایی است . از ایران حدود ۲۱۸ مدرسه با ۵۹۶۲ دانش‌آموز به‌ عنوان نمونه در این آزمون حضور داشته‌اند . ۶۷…
  • « تشویش و نگرانی 120 هزار دانش آموز سمپادی ! »
  • علی قربانی

آیا چتر عدالت بر سر 120 هزار دانش آموز سمپادی گسترده خواهد شد ؟ مطلب ویژه

در اردیبهشت ماه سال جاری خبری مبنی بر لغو مصوبه سازمان ملی استعدادهای کشور در خصوص ورود دانش آموزان مدارس سمپاد از پایه نهم به دهم بدون آزمون ورودی در رسانه های کشور منتشر شد که 120 هزار دانش آموز سمپادی را با چالش بزرگی روبه رو و استرس و نگرانی را در ایام امتحانات پایان سال بر این دانش آموزان و والدین آنها حاکم کرد .   قبل از تحلیل دلایل…
  • برای دانش آموزم : ابوالفضل جمهوری
  • محمودرضا سعیدی گراغانی/ دبیر هنر و ادبیات شهرستان عنبرآباد

خودکشی دانش آموزان و درس مغفول و مهجور " هنر " ؟ مطلب ویژه

خبر بسیار تلخ و غم انگیز است تلخ تر از روزگار پر از زهر آن هم در بزرگداشت هفته مقام معلم . هفته ای که  می‌گذرد تا هر لحظه اش پر از شادی و شادکامی باشد اما به یک باره کاخ آرزوهایت را زلزله ای ویران می کند و تودر خود می شکنی و با خویش می گویی آیا این منم ؛ همان که در وصفش آمده است :                                       « انما بعثت…
  • دانش آموز افغانستانی شرکت کننده در نخستین مسابقه نقاشی با موضوع " اصفهان دوست داشتنی من " :
  • گزارشگر : نرگس کارگری/ خبرنگار صدای معلم

اصفهان خیلی زیباست. نباید آزارش کنیم. هیچ کس نباید در این موزه قشنگ خطا کند !

گروه استان ها و شهرستان ها/  به مناسبت هفته فرهنگی اصفهان روز پنجشنبه ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در پارک لاله اصفهان با شعار « زنده باد اصفهان » زیر نظر شهرداری منطقه ۱۰ برگزار گردید. در این مراسم ، دانش آموزان در کنار هم آنچه از اصفهان در ذهنشان تصویر شده بود را روی کاغذ آوردند. شرکت کنندگان بیشتر از استعداد ذاتی خود برای کشیدن نقاشی استفاده کردند و اکثریت، آموزش حرفه…
  • در اعتراض به مسمومیت های صورت گرفته در برخی مدارس دخترانه این شهر صورت گرفت ؛
  • صدای معلم گزارش می کند ؛

تجمع مردم شاهین شهر اصفهان در برابر اداره آموزش و پرورش مطلب ویژه

گروه اخبار/ امروز شنبه 26 فروردین جمعی از مردم شاهین شهر اصفهان در برابر اداره آموزش و پرورش این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند . این تجمع در اعتراض به مسمومیت های صورت گرفته در برخی مدارس دخترانه این شهر صورت گرفت . با وجود مسالمت آمیز بودن این تجمع اما گفته می شود نیروهای امنیتی و نظامی از گاز اشک آور استفاده کرده اند . هفته گذشته نیز در برخی مدارس…
  • «اعلام خطر و پیش‌نگری دربارۀ پدیدۀ توافق همگانی برای تعطیلی مدارس! »
  • ابراهیم اصلانی/ روان شناس فرهنگی

کسی نمی‌خواهد مدرسه برود! مطلب ویژه

ماجرای تعطیلی گستردۀ مدارس از اسفند 1398 شروع شد. قبل از آن هم به دلایلی مانند آلودگی هوا یا سرما و یخبندان، مدارس بیشتر در تهران و شهرهای بزرگ کم‌وبیش تعطیل می‌شدند، اما منشاء تعطیلی عمومی و فراگیر، شیوع کرونا بود. مقامات رسمی کشور و متولیان آموزش‌ و پرورش که تا قبل از آن ؛ کاربرد‌های اینترنت، تلفن همراه و فضای مجازی را مفسده‌انگیز می‌دانستند ناخواسته و از سر اجبار اولاً آموزش…
  • «چطور ممکن است در یک فضای تنفسی واحد ؛ معلمان و مدیران و معاونان و... متأثر از این هوای مسموم و حملات شیمیایی نشوند؟ آیا در این سیر قهقرا نسل جدیدی از مدیران ظهور کرده است که ارتقاء و استمرار دولت‌شان منوط به معاونت در ایجاد مدرسه‌ هراسی هست؟»
  • حمزه‌ علی نصیری

از جست‌ و جوی کیفیّت آموزش تا دغدغه امنیّت در مدرسه؛ تراژدی سیر قهقرا ؟ مطلب ویژه

  از مدرسه سوزی در دهه‌های اول ۱۳۰۰ به مدرسه سازی در دهه‌های سی تا شصت رسیده بودیم. در نیمه دوم ۱۳۰۰ بزرگترین دغدغه‌ی‌مان پوشش تحصیلی هرچه بیشتر و برقراری عدالت آموزشی بود. در همان دوران به این باور رسیده بودیم که همه چیز درست و سرِ جای خود است و تمام مؤلفه‌های لازم برای آموزش ایده‌آل فراهم‌اند و فقط خواستار بهره‌وری حداکثری از شرایط موجود بودیم. همه به کیفیّت آموزشی می‌اندیشیدند.…
  • گفت و گوی عمومی با هوش‌ مصنوعی و ایجاد چالش برای آن ؛
  • گزارشگر : رضا قاسم پور/ خبرنگار صدای معلم

دومین کارسوق دانش‌ آموزی هوش‌ مصنوعی استان البرز توسط پژوهش‌ سرای دانش‌آموزی خوارزمی برگزار شد

گروه اخبار/ پنج شنبه ۴ اسفندماه به همت پژوهش سرای خوارزمی کرج دومین کارسوق دانش‌ آموزی هوش‌مصنوعی استان البرز با حضور بیش از ۱۲۰ دانش‌ آموز مدارس البرز در محل دانشگاه خوارزمی و با همکاری گروه علوم‌ ریاضی و کامپیوتر دانشگاه خوارزمی برگزار شد. در این کارسوق پروفسور مسعود امینی، استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس و از چهره‌های بسیار تاثیرگذار ریاضی کشور پیرامون هوش ریاضی، مسائل جذاب دنیای ریاضی و نقش آن…
  • « زنده باد فکر! ستوده باد تفکر! پاینده باد انسان متفکر! و ... پاینده ایران! »
  • کوروش برارپور

موضوع انشای من : " کاچ" چیست ؟ مطلب ویژه

ستوده باد دانایی «کاچ» چیست؟ پرسش بالا، موضوع انشاء ما در کلاس پنجم ابتدایی بود. «کاچ» در گویش مازندرانی به چوب دستی‌ای گویند که گالش‌ها (یا همان چوپان‌ها) برای هدایت گله‌هاشان به‌دست می‌گیرند. «کُنِس‌کاچ» نیز چوب دستی محکمی از جنس درخت ازگیلِ جنگلی و نماد اقتدار چماق‌داران در آن منطقه از ایران است. چماق‌ داران نیز کسانی‌اند که در طول تاریخ این سرزمین از آنها برای حفظ دیکتاتوری‌ها استفاده می‌کرده‌اند. اما هدف…
  • پیشنهاداتی به وزارت آموزش و پرورش ؛
  • رحیم زایرکعبه/ دکترای جامعه‌شناسی

ارزیابی تصحیح برگه‌های امتحانات نهایی به شیوه الکترونیکی مطلب ویژه

  اخیرا وزرات آموزش و پرورش سعی دارد که برگه‌های امتحانات نهایی دانش‌آموزان را به شیوه الکترونیکی تصحیح کند. روال کار در این شیوه به این صورت است که مصحح با گرفتن رمز ورود از حوزه تصحیح برگه‌های امتحانی به سامانه تصحیح اوراق وارد می شود. در صفحه ای که در سامانه باز می شود در یک طرف، برگه‌ امتحانی اسکن شده دانش‌آموزان ظاهر می شود و در طرف دیگر نیز نمرات…
  • «ذی نفعان دستگاه تعلیم و تربیت (اولیا و دانش‌ آموزان، معلمان ، مدارس و حاکمیت) به اضلاع ناراضی از اوضاع عمومی آموزش و پرورش بدل شده اند»
  • رضا قاسم پور/ خبرنگار صدای معلم

افت و خیز در مساله " استیصال " در نظام آموزشی ایران

  صبح چهارشنبه تیر‌اندازی در یکی از مدارس شهرستان قلعه‌گنج‌کرمان در مقطع دبیرستان موجب زخمی شدن یکی از دانش‌آموزان شده‌ است. این حادثه بر اثر تیراندازی یک دانش‌آموز دیگر روی داده و فرد مصدوم نیز از ناحیه دست مورد اصابت قرار گرفته و حال‌عمومی وی خوب است. یک محله از من حساب می برند ولی... امروز اولیای دانش‌آموزی که مدعی است یک محله از وی حساب می‌برند از عجز و ناتوانی خود…
صفحه1 از18

نظرسنجی

آیا ملاقات های مردمی وزیر آموزش و پرورش دولت سیزدهم در کم کردن شکاف میان اداره و مدرسه و جلب اعتماد معلمان تاثیری دارد ؟

دیدگــاه

تبلیغات در صدای معلم

درخواست همیاری صدای معلم

راهنمای ارسال مطلب برای صدای معلم

کالای ورزشی معلم

تلگرام صدای معلم

صدای معلم پایگاه خبری تحلیلی معلمان ایران

تلگرام صدای معلم

Sport

تبلیغات در صدای معلم

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صدای معلم - اخبار فرهنگیان، معلمان و آموزش پرورش بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.
طراحی و تولید: رامندسرور