« ما کمتر کسی از سرنوشت میلیون ها نهال های کشت شده خبری می گیرد. به جرأت می توان گفت اگر نهال های کشت شده از بدو فرایند نهال کاری وسیع در ایران از زمان مهندس ساعی پدر جنگل بانی ایران در ابتدای دهه 20 شمسی تاکنون مورد حفاظت قرار می گرفتند، امروز وسعت جنگل های کشور چند برابر 14 میلیون هکتار فعلی بود. این در حالی است که وسعت جنگل های طبیعی ما در همین فاصله به نصف تقلیل پیدا کرده است »
۱۵ اسفند در روزشمار تقویم کشور به روز ملی درخت کاری اختصاص دارد. برای این روز به صورت گسترده در قالب پویش هایی چون "هر ایرانی یک درخت" توصیه و تبلیغ می شود هر فرد نهالی بکارد. سالهاست که در این روز و هفته منابع طبیعی هزاران اصله درخت در مناطق مختلف کشور کاشته می شود. اما کمتر کسی از سرنوشت میلیون ها نهال های کشت شده خبری می گیرد. به جرأت…
« مردم دنيا هم اغلب گرفتار مشکلات ریز و درشت زندگی اند و کمتر به فجایع در راه می انديشند. می ماند طبقه متوسط که بار تغییر و تحول و اصلاح و بهبود همواره بر دوش آن سنگينی می کند »
بیل گیتس به تازگی تازه ترین اثر خود را به چگونگی جلوگیری از فاجعه اقلیمی کره زمين اختصاص داده است. او دنبال رویای ترک زمين و رفتن به کره مریخ نیست. او می خواهد در خانه خود، زمین، بماند و به چالش های متوجه آن بپردازد. او به زمين و آنچه بر سر آن آمده است و خواهد آمد می انديشد. بيل گيتس دست کم ده سال در موسسه خود با کمک…
« او در سال ۱۳۵۶ از ریاست سازمان حفاظت محیط زیست استعفا کرد. او در همان زمان برای کرسی ریاست بر اتحادیه جهانی حفاظت محیط زیست انتخاب شد اما این سمت را نپذیرفت »
گروه تاریخ/ ۱۴ اسفند ۱۳۹۸: یک سال پیش در چنین روزی اسکندر فیروز در واشنگتن آمریکا درگذشت. کتاب "حیات وحش ایران" او به زبانهای فارسی و انگلیسی کاملترین اثر در این زمینه به شمار میرود.
« از کل مساحت جنگل های هیرکانی که در سال ۱۳۴۱ ملی اعلام شده بود، بیش از نیمی از آن به دلایل گوناگون از بین رفته است »
جنگل های هیرکانی دیرینهترین جنگل های روی زمین هستند. این جنگل ها با گستره اندک خود نسبت به کل مساحت جنگل های جهان، منحصر به فردترین ژنتیک را دارا هستند. چرا که این جنگل ها در آخرین یخبندان از پای در نیامدند و به عنوان جنگل های باستانی تاکنون روی پای خود ایستادند. رویشگاه این جنگل ها در ایران است. گستره رویش آن از گلیداغ در استان گلستان تا آستارا در استان…
« آیا ریشه این نوع برخوردها به همان « روابط قبیله ای » مرسوم و نهادینه شده در جامعه بی تفاوت ما باز نمی گردد ؟ »
گروه رسانه/ یکی از کانال های تلگرامی معلمان به نام « اخبار فرهنگیان » تصویری از فردی را منتشر کرده است که در حال آتش زدن تنه یک درخت است . انتشار تصاویر انحرافاتی از این دست که محیط زیست را نشانه گرفته است شاید مانع و ترمزی باشد برای افرادی که به هیچ قاعده و قانونی پای بند نیستند اما پرسش این است که چرا چهره این افراد خاطی پوشانده…
« " طرح انتقال آب خزر به فلات مرکزی ایران" به خاطر مقاومت مدنی مردم از لایحه برنامه ششم در صحن علنی مجلس حذف شد ؛ با این حال هر ساله دولت برای آن ردیف بودجه مطالعاتی و اجرا تعریف میکند ! »
کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ دارای اشکالات فراوانیست. شاید بتوان گفت که بخش آبِ این بودجه یکی از بدترین بخشهاست. در این بخش بیشترین بودجه برای سدسازیها و انتقالات آب بین حوزهای و کارخانجات "پرآببر" کویری در نظر گرفته شده است که بیشترین خسارات را متوجه محیط زیست و آب خواهند کرد. به عنوان مثال فقط برای سه استان شمالی کشور که نیاز به ساخت هیچ سد دیگری نیست برای ۹ سد ردیف…
« با وجود تعطیلی مدارس و دانشگاه ها نباید کمبود برق در کشور وجود داشته باشد. چرا که در سالهای گذشته با وجود باز بودن مدارس و دانشگاهها هیچ گاه کمبود برق وجود نداشت »
آلودگی هوای امسال تهران همانند سالهای نود و نود و یک است. در آن سالها خورشید به هنگام ظهر دیده نمیشد. اما امسال نوع دودآلودگی متفاوت است. در آن سالها آلودگی هوا به خاطر بنزین غیراستاندارد بود که جان هزاران نفر را گرفت. همان سال هایی که شخصی میگفت تحریم ها کاغذ پارهاند. اما وضعیت امسال طور دیگریست. معلوم نیست چرا در کشوری که بر روی گاز و نفت بنا شده است،…
« چرا احزاب و نیروهای سیاسی ما سوالات بالا را در بیانیهها و مواضعشان بیشتر نمیپرسند و برای پاسخگو کردن نهادهای حکمرانی در این زمینهها و برای پیشگیری از این مرگ تدریجیمان فشار بیشتری نمیآورند و رایزنی بیشتری نمیکنند؟ »
محمدرضا جلایی پور/ پژوهشگر جامعهشناسی و سیاستگذاری عمومی
گروه رسانه/ محمدرضا جلاییپور در یادداشتی تلگرامی نوشت: چرا مواد پرشماری از «قانون هوای پاک» که در سال ۹۶ تصویب و ابلاغ شده است توسط دستگاههای ذیربط اجرا نمیشود؟ چرا سازمان محیط زیست که طبق این قانون باید ناظر و ضامن اجرای آن باشد، به مسئولیتاش عمل نمیکند؟ رئیس سازمان محیط زیست گفته است معاون دادستان بخشنامه داده که کسی مانع سوزاندن مازوت در تهران نشود. معاون دادستان به چه حقی چنین…
« طرح دولت فرانسه برای غرس ۵۰ میلیون اصله نهال در حالی اعلام می شود که امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری این کشور در نظر دارد تا طرح تغییر قانون اساسی برای افزودن لزوم مبارزه با تغییرات آب و هوایی به ماده اول این قانون را به همه پرسی بگذارد »
دولت فرانسه اعلام کرد که در راستای مقابله با گرمایش زمین و افزایش دمای هوا در این کشور برنامه ای ۲۰۰ میلیون یورویی برای درخت کاری را اجرا خواهد کرد. به گفته ژولین دونورماندی، وزیر کشاورزی، مواد غذایی و جنگل های فرانسه ۵۰ میلیون اصله نهال در چهارچوب این طرح کاشته خواهد شد تا این کشور آمادگی بیشتری برای زندگی با آب و هوای گرمتر طی دهه های آینده داشته باشد. این…
« فراخوانی چنین هیجانهایی بیش از اینکه به ما در باز سازماندهی نسبتمان با محیطزیست و حیاتوحش کمک کند، از ما سلب مسئولیت کرده و نقش ما در همهگیری بیماری را کتمان میکنند »
مریم حاتمی* جلیل اعتماد** از حدود دسامبر سال ۲۰۱۹ ویروس Covid 19 برای نخستین بار در شهر ووهان استان هوبئی، کشور چین شناسایی شد. دیری نپایید که سراسر دنیا متأثر شیوع این ویروس شد. تحقیق درباره منشأ ویروس کرونا، نگاهها را به سمت بازارهای محلی خرید فروش حیاتوحش در این شهر برد. در ادامه سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد این ویروس منشائی طبیعی داشته و از حیوان به انسان منتقل شده است و سپس خفاش و پانگولین…