چاپ کردن این صفحه

حسين طاهري فرد/ کارشناس ارشد جامعه شناسي

آيا هنوز مي توان به روحاني اميد بست؟

تلاش دلواپسان و محافظه کاران براي القاء اين تفکر به بدنه جامعه که حسن روحاني به دليل ناتواني در عمل به وعده هايش، پايگاه راي خود را از دست داده و شانسي براي انتخابات سال ۹۶ ندارد هرروز بيشتر مي شود/ حسن روحاني دولت يازدهم را در شرايطي از محمود احمدي‌نژاد تحويل گرفت که براي دو سال پياپي رشد اقتصادي كشور منفي بود و صادرات نفت به موجب تحريم‌هاي بين‌المللي بسيار کاهش يافته بود/ دولت اعتدال با همه فراز و فرودش روي هم رفته در مسير درستي در حال حركت است/ بخشي از مشکلات اقتصادي جاري دولت يازدهم، ريشه در سياست هاي ناكارآمد اقتصادي دولت قبل دارد/ يکي از مهمترين ضعف‌هاي دولت يازدهم، ضعف اطلاع رساني است/ اگر دولت از روابط عمومي قوي برخوردار بود مي توانست با تبيين تلاش ها و دستاوردهايش پاسخ منتقدان سياست هاي اعتدالي اش را با تدبير داده و از اعمال فشارهاي پشت پرده عليه دولت و دولت مردان جلوگيري کند

کارنامه و عملکرد دولت روحانی

هرچه به انتخابات 96 نزديک تر مي شويم، زمزمه هاي يک دوره‌اي بودن دولت حسن روحاني بيشتر به گوش مي‌رسد. تلاش دلواپسان و محافظه کاران براي القاء اين تفکر به بدنه جامعه که حسن روحاني به دليل ناتواني در عمل به وعده هايش، پايگاه راي خود را از دست داده و شانسي براي انتخابات سال ۹۶ ندارد هرروز بيشتر مي شود.

اما سوال اساسي اين است « آيا مردم در پايان اين سال، با راي خود يک بار ديگر سرنوشت خود را باز به دست روحاني مي سپارند يا راه ديگري بر مي گزينند؟!»

دولت به پايان يک دوره چهار ساله نزديک مي شود و در پايان همين دوره، مردم بايدبه عملکرد دولت نمره دهند. حسن روحاني دولت يازدهم را در شرايطي از محمود احمدي‌نژاد تحويل گرفت که براي دو سال پياپي رشد اقتصادي كشور منفي بود و صادرات نفت به موجب تحريم‌هاي بين‌المللي بسيار کاهش يافته بود.

تورم شتاب فزآينده‌اي به خود گرفته بود و روابط با کشورهاي اروپايي و خصوصاٌ کشورهاي عربي خاورميانه به خاطر سياست‌هاي ناصحيح دولت دهم متشنج شده بود. با همه اين اوصاف انتخاب حسن روحاني با شعار اعتدال، دوران جديدي در زمينه مديريت سياسي، اقتصادي و فرهنگي ايران بوجود آورد.

اگرچه بسياري از سياسيون و نخبگان معتقدند که روحاني به احتمال زياد، دور بعد هم رييس جمهور خواهد بود، اما نبايد فراموش كرد اصول گرايان و دلواپساني كه در خرداد 92 قوه مجريه را از دست دادند تمام تلاشان را براي پيروزي در انتخابات رياست جمهوري آتي و يك دوره اي كردن انتخاب آقاي روحاني به كار خواهند بست.

با نگاهي دقيق به كارنامه روحاني مي توان گفت که او نيز همانند رؤساي جمهور قبلي، براي بار دوم رئيس جمهور خواهد شد يا خير؟

به اعتقاد بسياري از صاحب نظران و تحليل گران، دولت اعتدال با همه فراز و فرودش روي هم رفته در مسير درستي در حال حركت است. اما براي بررسي درستي اين موضوع نياز است تا عملكرد سياسي و اقتصادي دولت يازدهم به عنوان شاخصه های اصلي سنجش موفقيت يا ناکارآمدی دولت مورد بررسي قرار گيرند،چرا که روحاني در 24 خرداد 1392 با وعده حل مشکلات اقتصادي و ايجاد تغييرات سازنده در سياست خارجي به پيروزي رسيد.

 

حوزه اقتصادی:

بخشي از مشکلات اقتصادي جاري دولت يازدهم، ريشه در سياست هاي ناكارآمد اقتصادي دولت قبل دارد. روحاني و تيم اقتصادي اش توانستند با مهار تورم فلج كننده، رشد منفي اقتصادي را متوقف كنند. بررسي کارنامه اقتصادي روحانی نشان مي دهد، دولت در شاخص هايي چون کنترل نقدينگي، بهبود وضعيت توليد و افزايش رشد اقتصادي موفق عمل کرده و سياست‌هاي دولت براي خروج از رکود و کاهش تورم موفقيت آميز بوده است.

 

حوزه سياسي:

موفق ترين جنبه عملکرد دولت يازدهم در حوزه سياست خارجي و روابط بين الملل مي باشد. روحاني با شعار تحقق آزادي هاي مصرح در قانون اساسي و حقوق شهروندي توانست شکست سختي به رقباي انتخاباتي خود در سال 92 تحميل کند. روحاني در تمام مدت بارها بر پايبندي اش به آزادي هاي فردي و اجتماعي تاکيد کرده و با تمام توان در جهت رفع موانع سياسي و تحقق آزادي هاي موجود در قانون اساسي و قوانين مدني کوشيده است.

با روي کار آمدن روحانی، مردم به حل مشکلات اقتصادي و بازگشت دولت به مسير اعتدال اميدوار شدند. هدف اصلي دولت در اين مدت باقي مانده بايد رفع مشکلات اقتصادي، کنترل تورم، تنظيم بازار و از بين بردن رکود اقتصادي باشد. آنچه اين روزها بيشتر ذهن مردم را درگير خود کرده و شايد نقطه ضعف دولت محسوب شده و نياز به تغيير جدي دارد، فضاي اقتصادي است. اکثريت راي دهنده گان به دولت اعتدال مي پذيرند که تاثيرات مثبت توافق اتمي درازمدت خواهد بود، اما واقعيت غير قابل انکار اينست که،بخشي از اقتصاد به برجام مربوط مي‌شود و بخش ديگري نياز به به کار گيري سياست هاي درست اقتصادي براي برون رفت از شرايط نامطلوب کنوني است.

يکي از مهمترين ضعف‌هاي دولت يازدهم، ضعف اطلاع رساني است. دولت تدبيرواميد نخواست يا نتوانست در حوزه عمومي به هجمه‌ها و انگ هايي که به آن متهم مي شود به صورت شفاف و ريشه اي پاسخ دهد. اگر دولت از روابط عمومي قوي برخوردار بود مي توانست با تبيين تلاش ها و دستاوردهايش پاسخ منتقدان سياست هاي اعتدالي اش را با تدبير داده و از اعمال فشارهاي پشت پرده عليه دولت و دولت مردان جلوگيري کند.

دولت بايد درباره عملکردش، دستاورد هاي استراتژيک برجام، چگونگي مهار تورم و ديگر اقداماتي که انجام داده است براي مردم توضيح دهد. مهمترين دغدغه روحاني در سال آخر دولت يازدهم بايد تلاش براي حل مشکلات و معضلات اقتصادي باشد و در غير اين صورت دلواپسان و تندروها ناجوانمردانه در تخريب و شکست دولت موفق خواهند شد.

 

و کلام آخر اينکه:

هنوزمي توان به روحاني اميد بست، چرا که رويکرد کلي دولت اعتدال، رويکرد منطقي، کارشناسانه و عمل گرايانه بوده است و هنوز بسياري از مشکلات کشور را مي توان با کليد تدبير روحاني باز نمود.


ارسال مطلب برای صدای معلم

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

جمعه, 11 شهریور 1395 20:19 خوانده شده: 3306 دفعه

در همین زمینه بخوانید: