چاپ کردن این صفحه

محمدتقی سبزواری/ عضو كانون صنفی معلمان شيراز

تحقیر منتقدان آموزش و پرورش

 عملکرد مدیران وزارت آموزش و پرورش در دولت تدبیر و امیدهمدلی و همزبانی ؛ شعاری بود که مقام معظم رهبری برای سال جاری انتخاب کردند. یکی از امور بدیهی مملکت داری در کشورها ؛ انجام وظایف محوله دولت ها در قبال مردم می باشد. مقام معظم رهبری در پیام نوروزی سال جاری؛ به نوعی از ملت خواستند که شرایط سخت و پیچیده دولت را درک کرده و تا حد ممکن ؛ دولت منتخب را یاری و کمک دهند. به عبارتی ایشان از ولی نعمتان جامعه خواستند که قصور خادمان خود را حمل بر بی اعتنایی نکنند.

مشکلات عمده جوامع به دو بخش عمده سخت افزاری و نرم افزاری تقسیم می شود. مردم بالاخص فرهنگیان با توجه به منویات مقام معظم رهبری حاضر به پذیرش مشکلات سخت افزاری ناشی از تحریم و . . . می باشند ولی مشکلات نرم افزاری که برگرفته از عدم مدیریت صحیح در ابعاد نیروی انسانی؛ برنامه ریزی علمی و منطقی و تنگ نظری در انتخاب افراد شایسته است؛ قابل چشم پوشی از نظر مردم به ویژه فرهنگیان کشور نیست.

حرمت و شأن فرهنگیان ؛ حلقه مفقوده مدیریت در وزارت آموزش و پرورش می باشد. فرهنگیان بیش از آنکه از عدم تأمین معیشت و رفاه کافی معذب باشند؛ از نادیده گرفتن جایگاه حقوقی شان آزرده خاطرند.

آموزش و پرورش دولت یازدهم علی رغم تلاش هایی که در جهت ارتقاء شأن و جایگاه معلم داشته ولی متأسفانه نتوانسته انتظارات آراء فرهنگیان در انتخابات ریاست جمهوری را برآورده سازد. تعلل و محافظه کاری دولت یازدهم در انتخاب مدیران شایسته؛ یکی از آسیب های جدی است که طی دو سال گذشته بر آموزش و پرورش وارد شده است.

با آمدن وزیر آموزش و پرورش دولت یازدهم؛ شعار "تشکل های فرهنگی فرصت هستند نه تهدید." ؛ بارقه امیدی برای احیاء تشکل های صنفی فرهنگیان بود ولی متأسفانه نه تنها این فرصت هرگز به وجود نیامد بلکه این وزارتخانه از برگزاری جلسات بی حاشیه نقد و بررسی مشکلات آموزشی و پرورشی نیز خودداری می کند.

سازمان ها و نهادها همواره درصدی از بودجه جاری خود را صرف یافتن مشکلات و معضلات و رفع آن می کنند. برخورداری آموزش و پرورش از نیروهای کمی و کیفی باعث می شود تا آموزش و پرورش در این زمینه حداقل هزینه را داشته باشد. فرهنگیان بسیاری حاضرند مطالعات و تجارب خود را در محافل و جلسات به نقد گذاشته و ماحصل پخته شده آن را در اختیار آموزش و پرورش قرار دهند. متأسفانه آموزش و پرورش نه تنها هیچ کمکی برای برگزاری این جلسات به خرج نمی دهد بلکه بعضا سعی می کند متولیان این امور را دل زده و تحقیر کند.

طی چند ماه گذشته؛ جلسات نقد و بررسی مشکلات و وقایع آموزش و پرورش در شیراز ؛ هواداران خاص خود را پیدا کرده است. در اینجا شایسته بود آموزش و پرورش با ورود به این مهم؛ از حضور فرهنگیان متعهد و فهیم قدردانی می کرد؛ ولی شوربختانه فرهنگیان و متولیان این جلسات با عکس العمل غیرمنطقی و مغرضانه آموزش و پرورش مواجهه شدند. آموزش و پرورش بدون اطلاع رسانی به متولیان جلسه سعی داشت فرهنگیان شرکت کننده در جلسات نقد را با درب بسته مواجهه کند و با وارد کردن شوک عصبی و تحقیر متولیان و شرکت کنندگان؛ حرکت منطقی فرهنگیان را رادیکالیزه کند. پرهیز از رفتارهای تنش زا ؛ یکی از سیاست های دولت تدبیر و امید بوده است که در سطح کلان به خوبی اجرا شده است ولی متأسفانه ناکارآمدی مدیران میانی و جزء ؛ زنگ خطری برای پیشبرد اهداف دولت می باشد. 
احساس مسؤلیت ؛  عملکرد صحیح و به موقع و غیر احساسی متولیان جلسه؛ مانع از ایجاد تنش بین فرهنگیان و مدیریت آموزش و پرورش و دیگر دستگاه های اجرایی شد. با این وجود کمیت و تنوع کیفی در نیروهای آموزش و پرورش همیشه منجر به نتیجه مطلوب و ختم به خیر شدن موضوع نخواهد شد.

از مدیران ارشد آموزش و پرورش انتظار می رود که عملکرد مدیران جزء را ارزیابی و با سرلوحه قرار دادن منویات مقام معظم رهبری؛ از ایجاد تنش بین فرهنگیان و برنامه ریزان پیشگیری کنند.


ارسال مطلب برای سخن معلم

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

جمعه, 29 مرداد 1394 18:15 خوانده شده: 2975 دفعه

در همین زمینه بخوانید: