بخش دومی که خانم حکیم زاده گفته است کاملا درست است یعنی اگر ما بنای بر تغییر ساختار داشته باشیم همه معاونت ها باید در جریان قرار بگیرند و نظرات آن ها گرفته شود قبل از آن که تصمیمی بگیریم/ بر اساس بازخوردهایی که گرفتیم و ارزیابی هایی که کردیم فعلا بحث ادغام معاونت ابتدایی در معاونت های دیگر منتفی باشد و تاثیراتی که ادغام معاونت آموزش ابتدایی در معاونت های دیگر می گذاشت به نظر می رسد که تاثیرات خوبی بر دوره آموزش ابتدایی ما نداشته باشد/ نه تنها تکذیب می کنم بلکه این توقع را من از همه معاونین دارم . معاون وزیر اگر بخواهد کاملا " تابع " باشد که دیگر معاون وزیر نیست/ نه تنها خانم حکیم زاده که همه معاونین وزارتخانه چنین روحیه ای دارند و باید داشته باشند ؛ یعنی " روحیه انتقادی " نسبت به برنامه ها داشته باشند/ در این چند ماه که آمده ام چه تشکل های اصول گرا و چه تشکل های اصلاح طلب ؛ انصافا و صادقانه مسائل را مطرح کرده اند
صدای معلم :
آقای بطحایی
بحث ادغام معاونت ها و یا تغییر ساختار یکی از موضوعاتی است که اخیرا از سوی سازمان برنامه و بودجه مطرح شده است .
معاون آموزش ابتدایی به تازگی گفت و گویی با خبرگزاری « مهر » داشته اند .
عین سخنان ایشان به این شرح است :
" هیچ اطلاعی از موضوع ادغام معاونت آموزش ابتدایی ندارم.
تاکنون هیچ تماس و مشورتی با ما نشده و درخواست نظری از ما گرفته نشده است.
باید درباره ی مسئله ای صحبت کنم که اطلاعات داشته باشم. اطلاعات بنده نیز از شنیده ها است.
از بنده به عنوان یکی از ذینفعان خواسته نشده است که نظری درباره ی این مسئله مهم بدهم.
امکان ندارد بدون اینکه نظر معاونت آموزش ابتدایی گرفته شود، این ادغام صورت گیرد. "
به نظر شما چرا این وضعیت باید وجود داشته باشد ؟
چرا باید معاون آموزش ابتدایی این سخنان را رسانه ای کند و گلایه کند از این بی توجهی که در وزارت آموزش و پرورش وجود دارد ؟
بطحایی :
این سوال را باید از خودشان بپرسید .
بخش دومی که خانم حکیم زاده گفته است کاملا درست است یعنی اگر ما بنای بر تغییر ساختار داشته باشیم همه معاونت ها باید در جریان قرار بگیرند و نظرات آن ها گرفته شود قبل از آن که تصمیمی بگیریم .
بنابراین بحث ادغام معاونت ها و تغییر تشکیلات در دست " فقط بررسی " است که یکی از گزینه های پیشنهادی این بود که معاونت ابتدایی با معاونت متوسطه تلفیق شده و یک " معاونت آموزشی " تشکیل شود .
این یکی از پیشنهادها از ده ها پیشنهادی بود که الان در دست بررسی است .
من فکر می کنم بر اساس بازخوردهایی که گرفتیم و ارزیابی هایی که کردیم فعلا بحث ادغام معاونت ابتدایی در معاونت های دیگر منتفی باشد و تاثیراتی که ادغام معاونت آموزش ابتدایی در معاونت های دیگر می گذاشت به نظر می رسد که تاثیرات خوبی بر دوره آموزش ابتدایی ما نداشته باشد .
بنابراین من پاسخ سوال شما را در دو جهت دادم .
یکی آن که آن نکته ای که خانم حکیم زاده گفتند نکته درستی است که امکان ندارد ما بخواهیم معاونت ابتدایی و متوسطه را تلفیق و یا ادغام کنیم و معاونت مربوطه بی اطلاع باشد .
نکته دوم آن است که ما هنوز به تصمیم نهایی در این مورد نرسیده ایم و در حال بررسی هستیم .
صدای معلم :
آقای بطحایی
گفته می شود در شورای معاونین وزارتخانه از آن جایی که خانم حکیم زاده انتقادات بعضا تندی را نسبت به وضعیت آموزش و پرورش مثل طرح تعالی مدیریت و... مطرح می کند تصمیم گرفته شده است که به این بهانه ایشان را از گردونه حذف کنند !
بطحایی :
اصلا !
صدای معلم :
تاکنون 28 بار ساختار آموزش و پرورش تغییر کرده است و معاونت ها یا پیوسته اند و یا جدا شده اند و این کارها و اقدامات نتیجه و یا برون داد خاصی برای نظام آموزشی و معلمان نداشته است .
این تجربه ای شکست خورده است !
آیا تغییر و ادغام این معاونت ها آن هم در وزارتخانه بسیار مهمی مانند آموزش و پرورش که تغییرات در آن باید به صورت خیلی تدریجی و با احتیاط صورت گیرد فارغ از آن دستوری که سازمان مدیرسید و برنامه ریزی داده است نتیجه محسوسی و مثمر ثمری خواهد داشت ؟
بطحایی :
بخش اول را کاملا تکذیب می کنم !
نه تنها تکذیب می کنم بلکه این توقع را من از همه معاونین دارم . معاون وزیر اگر بخواهد کاملا " تابع " باشد که دیگر معاون وزیر نیست !
معاون وزیر باید از برنامه ها انتقاد کند و مشکلات را مطرح کند و اصل موضوع را منتفی می دانم این که بخواهیم دو معاونت را تلفیق و یا ادغام کنیم برای آن که خانم حکیم زاده را حذف کنیم !
ابدا این گونه نیست و این یک شایعه بیش تر نیست .
نکته دوم این که نه تنها خانم حکیم زاده که همه معاونین وزارتخانه چنین روحیه ای دارند و باید داشته باشند ؛ یعنی " روحیه انتقادی " نسبت به برنامه ها داشته باشند .
صدای معلم :
آیا واقعا چنین روحیه ای و فضایی در شورای معاونین وزارتخانه هست ؟
بطحایی :
بله . هست .این روحیه وجود دارد اما در افراد مختلف متفاوت است . در برخی کم تر و در برخی بیشتر است .
نکته ی بعدی که در مورد تشکیلات اشاره کردید این موضوع فقط متعلق به آموزش و پرورش نیست و مربوط به کل وزارتخانه ها است . ابلاغی که سازمان امور استخدامی کرده است .
بر اساس قانون تعداد معاونین وزارتخانه باید 5 تا باشد . ما الان 6 تا معاونت داریم .
برخی وزارتخانه ها حتی 7 معاون دارند . به آن ها الان فشار بیشتری می آید و این ها باید تعدیل شده و در هم ادغام شود .
امیدوارم با توجه به حساسیتی که الان در آموزش و پرورش هست به یک " مدل مناسب " برسیم که کم ترین هزینه را داشته باشد .
صدای معلم :
پرسش آخر در مورد عملکرد تشکل های فرهنگیان است .
آیا از آن ها رضایت دارید ؟
بطحایی :
کاملا رضایت دارم .
صدای معلم :
نمره چند می دهید ؟
بطحایی :
در این چند ماه که آمده ام چه تشکل های اصول گرا و چه تشکل های اصلاح طلب ؛ انصافا و صادقانه مسائل را مطرح کرده اند .
الان نمره دادن سخت است !
صدای معلم :
شما قبلا معاون وزیر بوده اید و شناخت دارید .
بطحایی :
فکر می کنم در این 3 ماه باید به تشکل ها نمره بیش تر از 18 داد .
صدای معلم :
از وقتی که در اختیار صدای معلم قرار دادید سپاسگزاریم .
پایان گزارش/