تعريف مقدماتي :
در ويکي پديا اصل ، به صورت خلاصه چنين تعريف مي شود :
اصل یا بُنداشت يا بُن قانون ، در فلسفه، ریاضیات، منطق و فیزیک، گزارهای است که بدونِ اثبات و به شکل پیشفرض پذیرفته میشود .مانند اصل اقليدس در هندسه
چکيده :
اصل حاجي بابايي در بودجه نويسي : اگر درآمد دولت بيش از دو برابر شد، پس سهم آموزش و پرورش هم بايد حداقل دو برابر شود .( جايگزيني ماشين حساب به جاي کارشناسي )
تعميم اصل حاجي بابيي در بودجه نويسي : اگر درآمد دولت بيش از دو برابر شد ، پس سهم همه واحد ها هم بايد حداقل دو برابر شود . ( جايگزيني ماشين حساب به جاي کارشناسي )
با توجه اصل حاجي بابايي در بودجه نويسي و تعميم اصل حاجي بابايي در بودجه نويسي ، کار بودجه نويسان بسيار آسان مي شود . ( جايگزيني ماشين حساب به جاي کارشناسي )
با توجه به اصل حاجي بابايي در بودجه نويسي تازه متوجه مي شويم چرا دکتر احمدي نژاد ، سازمان مديريت و برنامه ريزي را تعطيل کرد !
وقتي بودجه کل دولت در سال 92 نسبت به سال 88 حدود 2.6 برابر افزايش يافت ؛ مي توان بودجه همه وزارت خانه ها و ريز رديف هاي بودجه همه ارکان از جمله آخرين بودجه ي آموزش و پرورش که حاجي بابايي پس از 4 سال تکيه به صندلي وزارت مسئوليت آنرا پذيرفته است حداقل 2.6 برابر سال 88 شود .
يک ماشين حساب و يک حسابدار کافي است تا بودجه سال 92 را بر اساس اصل حاجي بابايي در بودجه نويسي تنظيم نمايد و ديگر نياز به سازمان مديريت و برنامه ريزي ، برنامه پنجم توسعه ، سند چشم انداز و ... نيست !
زيرا :
26 = 10 ضربدر 6 . 2
يعني 10 هزار ميليارد تومان بودجه آموزش و پرورش در سال 1388 به دليل رشد 2.6 برابري بودجه کل کشور در سال 92 با رشدي برابر 2.6 برابر ، بايد به 26 هزار ميليارد تومان افزايش يابد ! ولي بودجه آموزش و پرورش در سال 92 به ميزان 16.5 هزار ميليارد تومان با رشدي معادل 1.6 برابر افزايش مي يابد ! يعني آخرين بودجه تحولي حاجي بابايي پس از 4 سال تکيه بر صندلي وزارت از اصل حاجي بابايي تبعيت نمي کند !
مقدمه :
1. در گفت و گوي 35364 کلمه اي حاجي بابايي با صداي معلم که بعدأ خبرگزاري فارس با حذف 8686 کلمه از اشتباهات فاحش حاجي بابايي ، مدعي شد :
صداي معلم ، با حذف بخشهای زیادی از مصاحبه به نفع مصاحبهگیرندگان ، دست به جراحی ناشیانه و سیاسی بر گفت و گوي 5.5 ساعته حاجي بابايي زده است .
حاجي بابايي در اين مصاحبه گفت :
* بنده به عنوان خدمتگزار شما در تنظيم 14 بودجه نقش آفريني کردم . مسئول تفريغ بودجه بودم .ضمن احترام به شما به عنوان معلم و همکار بنده عرض مي کنم.
* 750 میليارد تومان را که نمي دادند . يادم هست :
ماه رمضان در مشهد بوديم ، خزانه پول را نمي داد. پنج روز هم حقوق معلمان به تآخير افتاده بود . تا پنجم مرداد هم آمديم آمديم جلو ، من رسمأ به مسئولين اعلام کردم :
من به عنوان وزير آموزش و پرورش تا رسمأ ابلاغ نکنيد حقوق معلمان را نمي دهم . به مسئولين خزانه هر چه زنگ مي زدم جواب نمي دادند .يادم هست بايد وزير اقتصاد و چند نفر ديگر نظر مي دادند . همه کساني که بايد نظر بدهند از جمله وزير اقتصاد و غيره را يک جا جمع کردم ( پاي افطار ) به آنها اعلام رسمي کردم تا به صورت رسمي ابلاغ نکنيد من به عنوان وزير آموزش و پرورش حقوق معلمان را نمي دهم . هر اتفاقي هم رخ دهد به عهده شماست . حقوق معلمان پنج روز به تأخير افتاد. همان جا در افطار همه کساني که بايد نظر مي دادند ، نظر دادند . از همان جا وزير اقتصاد تلفن زد به منزل رئيس خزانه داري ( شب بود ) گفت اين را پرداخت کنيد، پرداخت کردند .
2 . با توجه به اينکه حاجي بابايي در تنظيم 14 بودجه نقش آفريني داشته و مسئول تفريغ بودجه بوده است از ايشان انتظار مي رفت به جاي عوام فريبي و ساده نگري مسائل پيچيده (طرح سه عدد و درخواست يافتن يک عدد ديگر از فرهنگيان ) به تحليل عميق تر لايحه بودجه 1395 مي پرداخت .
حاجي بابايي گفت : (1)
* بگذارید آماری را بگویم : سال 1391 کل درآمد دولت 101 هزار میلیارد تومان بود و سهم آموزش و پرورش 15 هزار و 800 میلیارد تومان اما چند روز قبل سخنگوی دولت اعلام کرد کل درآمد عملیاتی دولت 240 هزار میلیارد تومان است یعنی بیش از دو برابر، پس سهم آموزش و پرورش هم باید حداقل دو برابر شود، بروید تحقیق کنید چقدر شد؟
* وقتی آموزش و پرورش را تحویل دولت جدید دادم یک بازنشسته طلبکار نداشتیم و حقوق ها با شیب مناسبی افزایش یافت ولی امسال وضعیت آموزش و پرورش بدتر شده است.
* دعوای سیاسی به درد مردم نمی خورد باید دیندار باشیم و برای تحقق اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبری تلاش کنیم.
در ذيل به اصل حاجي بابايي در بودجه نويسي ( اگر درآمد دولت بيش از دو برابر شد. پس سهم آموزش و پرورش هم بايد حداقل دو برابر شود ) و ماجراي بودجه آموزش و پرورش در سال 1392 طبق اصل حاجي بابايي بايد 26 هزار ميليارد تومان باشد نه 16.5 هزار ميليارد تومان مي پردازيم .
الف : پاسخ به مطالب مطرح شده توسط حاجي بابايي :
1. در لايحه بودجه 1395 آمده است :
a) کل بودجه آموزش و پرورش در لايحه بودجه 1395 با درنظر گرفتن بودجه تملک دارايي هاي سرمايه اي برابر28690 ميليارد تومان است .
نسبت بودجه 1395 با درنظر گرفتن بودجه تملک دارايي هاي سرمايه اي ( 28960 میليارد تومان ) به سهم آموزش و پرورش در سال 91 ( 15800 ميليارد تومان ) از اصل حاجي بابايي در بودجه نويسي تقريبأ تبعيت مي کند ! حدود دو برابر است ( دقيقأ 1.83 برابر است .)
نمودار مقايسه بودجه آموزش و پرورش در سال 1391 و لايحه بودجه 1395 (با درنظرگرفتن بودجه تملک دارايي هاي سرمايه اي ) با اصل حاجي بابايي ( بودجه کل کشور دو برابر شد پس بودجه همه دستگاه ها هم دو برابر شود .بدون توجه به اسناد بالادستي جايگزيني ماشين حساب به جاي کارشناسي )
پس طرح سئوال حاجي بابايي براساس سه رقم معلوم و يک رقم مجهول ( بدون ورود به بحث کار شناسي ) و ارائه اصل حاجي بابايي در بودجه نويسي ( جايگزيني ماشين حساب به جاي کارشناسي )، بي پايه و اساس بوده عوام فريبانه و فرصت طلبانه مي باشد .
b ) در جدول 4 . مقايسه اعتبارات آموزش و پرورش و سازمان هاي تابعه آن در لايحه بودجه سال 1395 با قانون بودجه سال 1394 ( هزينه عمومي ) آمده است :
حقوق و مزاياي مستمر وزارت آموزش و پرورش از 21 هزار ميليارد تومان در قانون مصوب بودجه 1394 به 27 هزار ميليارد تومان در لايحه بودجه 1395 حدود 27.97 درصد يا حدود 6 هزار ميليارد تومان اضافه شده است .
اين رقم حدود 6 هزار ميليارد تومان در مقابل آنچه که حاجي بابايي با آب و تاب فراوان از آن (750 ميليارد تومان ماه رمضان مشهد مقدس )تعريف مي کند ، تفاوت زيادي دارد .
بطحایی در صداي معلم گفته است ( اينجا ) :
اولا آن مبلغ 720 میلیارد تومان بوده است نه 750 میلیارد تومان .
ببينيم سرانه يک ساله 978.287 هزار نفر کارکنان آموزش و پرورش براي هريک از اعداد فوق چقدر به حقوق ماهانه معلمان اضافه مي کند ؟
* اگر مبنا را عدد بطحايي (720 میلیارد تومان ) در نظر بگيريم ؛ سرانه يکساله 978287 معلم ، برابرافزايش 61332 تومان در ماه مي شود . ( قابل ذکر است که تلاش موفق حاجي بابايي در ماه آخر خدمتش به آموزش و پرورش در دولت دهم صورت گرفت .)
* اگر مبنا را عدد حاجي بابايي (750 میلیارد تومان ) در نظر بگيريم ، سرانه يکساله978287 معلم ، برابر افزايش 92144 تومان در ماه مي شود .( قابل ذکر است که تلاش موفق حاجي بابايي در ماه آخر خدمتش به آموزش و پرورش در دولت دهم صورت گرفت .)
* بر اساس لايحه بودجه 95 برمبناي 6000 ميليارد تومان ؛ سرانه يکساله978287 معلم درسال 1395 برابر افزايش 511097 تومان در ماه مي شود . اين عدد افزايش حقوق ماهانه در لايحه بودجه 95 بيش از 8 برابر گفته بطحايي و بيش از 5.5 برابر فرمايش حاجي بابايي مي باشد .
مقايسه متوسط افزايش حقوق (فقط در رمضان 92 در سايه تلاش مجدانه حاجي بابايي )به تومان با لايحه بودجه سال 95( شايد براي ناديده گرفتن ˏرشد سريع افزايش حقوق متوسط در لايحه بودجه 95 برخي کارشناسان از جمله حاجي بابايي ، بحث هاي انحرافي و غير کارشناسي را مطرح مي کنند! )
پس طرح سئوال حاجي بابايي براساس سه رقم معلوم ويک رقم مجهول ،( بدون ورود به بحث کارشناسي ) و ارائه اصل حاجي بابايي در بودجه نويسي ( جايگزيني ماشين حساب به جاي کارشناسي )، بي پايه و اساس بوده عوام فريبانه و فرصت طلبانه مي باشد .
c) کل بودجه کشور در سال 1388 حدود 280 هزار ميليارد تومان بوده و درسال 1392 مبلغ کل بودجه کشور نزديک 728هزار ميليارد تومان (هفتصد و بيست و هشت هزار ميليارد تومان ) حدود 2.6 برابر مي شود .
در حالي که کل بودجه آموزش و پرورش در سال 1388 برابر 10 هزار ميليارد تومان بوده و در سال 1392 آخرين بودجه اي که حاجي بابايي به مجلس ارائه نموده 16.5 هزار ميليارد تومان مي شود . ( رشد 1.65 برابر مي شود ) در صورتي که طبق فرمول حاجي بابايي بايد رشد بودجه آموزش و پرورش در سال 1392 برابر 2.6 برابر بشود !
نمودار مقايسه بودجه آموزش و پرورش در سال1388و بودجه 1392 و اصل حاجي بابايي ( بودجه کل کشور 2.6 برابر شد پس بودجه همه دستگاه ها هم 2.6 برابر شود ؛ بدون توجه به اسناد بالادستي و تکيه به ماشين حساب )
نکته مهم :
با وجود آن که کل بوجه کشور 2.6 برابر شده ولي بودجه آموزش و پرورش حاجي بابايي از اصل حاجي بابايي تبعيت نمي کند و بودجه آموزش و پرورش 2.6 برابر نمي شود ؛ بلکه فقط 1.6 برابر رشد مي کند!
پس طرح سئوال حاجي بابايي براساس سه رقم معلوم ويک رقم مجهول ،( بدون ورود به بحث کار شناسي ) و ارائه اصل حاجي بابايي در بودجه نويسي ( جايگزيني ماشين حساب بجاي کارشناسي )، بي پايه و اساس بوده عوام فريبانه و فرصت طلبانه مي باشد .
d) کل بودجه کشور در لايحه سال 1395 حدود 953 هزار ميليارد تومان بوده و درسال 1392 مبلغ کل بودجه کشور نزديک 728 هزار ميليارد تومان مي شود ( کل بودجه دولت در لايحه 1395 حدود 1.31 برابر کل بودجه سال 88 بوده است )
نمودار مقايسه کل بودجه کشور در دو سال 1392 و 1395 که رشد 1.31 برابري داشته است .
در حالي که کل بودجه آموزش و پرورش در سال 1392 برابر 16.5 هزار ميليارد تومان بوده و در لايحه بودجه سال 1395به 26.9هزار ميليارد تومان مي رسد . يعني به جاي آن که طبق فرمول حاجي بابايي رشد بودجه آموزش و پرورش 1.31 برابر شود با رشدي 1.63 برابر مواجه مي شود !
نمودار مقايسه بودجه آموزش و پرورش در دو سال 1392 و 1395
همان طور که ملاحظه مي فرماييد ، رشد افزايش بودجه آموزش و پرورش در لايحه بودجه 95 از اصل حاجي بابايي ( جايگزيني ماشين حساب به جاي کارشناسي ) پيشي گرفته است ! ولي در ملاحظات برخي کارشناسان از جمله حاجي بابايي اين آمار جايي ندارد ؛ پس طرح سئوال حاجي بابايي بر اساس سه رقم معلوم و يک رقم مجهول ، ( بدون ورود به بحث کار شناسي ) و ارائه اصل حاجي بابايي در بودجه نويسي ( جايگزيني ماشين حساب بجاي کارشناسي )، بي پايه و اساس بوده عوام فريبانه و فرصت طلبانه مي باشد .
محمد باقر نوبخت در همایش تقدیر از معلمان نمونه استان قزوین که در سالن اجتماعات دانشگاه فرهنگیان این استان برگزار شد، اظهارکرد: با عنایت به درآمد 24 میلیارد دلاری دولت در سال 94 مجموعه اعتبارات آموزش و پرورش 24 هزار میلیارد ریال است و این در حالی است که بودجه آموزش و پرورش در سال 90 با در آمد 120 میلیارد دلاری دولت فقط 12 هزار میلیارد تومان بود...
برای سال 94 علاوه بر بودجه 24 هزار میلیارد تومانی وزارت آموزش و پرورش، افزون بر 1350 میلیارد تومان نیز به دلیل اجرای طرح رتبهبندی معلمان طبق مصوبه هیأت دولت افزوده شد که سال آینده نیز این رقم 3500 میلیارد تومان افزایش مییابد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور خاطرنشان کرد: سال 93 به دلیل مشکلات پیش آمده برای کشور 80 درصد بودجه کشور تخصیص یافت که با وجود این مشکلات ، 110 درصد بودجه آموزش و پرورش پرداخت شده است .
پس طرح سئوال حاجي بابايي براساس سه رقم معلوم ويک رقم مجهول ، ( بدون ورود به بحث کار شناسي ) و ارائه اصل حاجي بابايي در بودجه نويسي ( جايگزيني ماشين حساب به جاي کارشناسي )، بي پايه و اساس بوده عوام فريبانه و فرصت طلبانه مي باشد .
انتظارات جامعه فرهنگيان از کارشناساني چون حاجي بابايي :
* از حاجي بابايي که خود مي گويد :
بنده به عنوان خدمتگزار شما در تنظيم 14 بودجه نقش آفريني کردم . مسئول تفريغ بودجه بودم .( گفت و گوي 5.5 ساعته با صداي معلم )
انتظار مي رود که از ارائه آمار و ارقام سطحي ( عوام فريبانه ) که در فوق ارائه شد، پرهيز نمايد و به تحليل عميق بودجه ها ي سنوات گذشته بپردازد و به سئوالات کارشناسي ذيل پاسخ دهد :
1 . از حاجي بابايي که خود مي گويد : بنده به عنوان خدمتگزار شما در تنظيم 14 بودجه نقش آفريني کردم . مسئول تفريغ بودجه بودم .( گفت و گوي 5.5 ساعته با صداي معلم ) ، انتظار مي رفت که بگويد در لايحه بودجه اي که در سال 1392 به مجلس ارائه نموده است کاهش 47.9 درصدي بخش ساير هزينه هاي عمومي ( که انجام بسياري از فعاليت هاي کيفي و اداري آموزش و پرورش را با موانع جدي مواجه مي سازد) را ناديده نمي گرفت و توضيح مي داد کاهش 47.9 درصدي بخش ساير هزينه هاي عمومي چه اثرات مخربي بر پيکره آموزش و پرورش داشته است !
2. از حاجي بابايي که خود مي گويد : بنده به عنوان خدمتگزار شما در تنظيم 14 بودجه نقش آفريني کردم . مسئول تفريغ بودجه بودم .( گفت و گوي 5.5 ساعته با صداي معلم ) ، انتظار مي رفت که بگويد در لايحه بودجه اي که دولت يازدهم براي سال 1395 به مجلس ارائه نموده است ، کاهش 31.25 درصدي بخش ساير هزينه هاي عمومي ( که انجام بسياري از فعاليت هاي کيفي و اداري آموزش و پرورش را با موانع جدي مواجه مي سازد ) را ناديده نمي گرفت و توضيح مي داد کاهش 31.25 درصدي بخش ساير هزينه هاي عمومي چه اثرات مخربي بر پيکره آموزش و پرورش مي تواند داشته باشد !
نمودار مقايسه بودجه آموزش و پرورش و درصد کاهش بخش ساير هزينه هاي عمومي در بودجه 1392 و لايحه بودجه 95
بودجه آموزش و پرورش ستون زرشکي رنگ ، درصد کاهش بخش ساير هزينه هاي عمومي ستون زيتوني رنگ ( هر چقدر ستون زيتوني و منفي بزرگتر باشد يعني ،کنترل فعاليت هاي کيفي و اداري آموزش و پرورش بيشتر تعطيل مي شود )
نمودار مقايسه درصد کاهش بخش ساير هزينه هاي عمومي ، قسمت بزرگتر در سال 1392 نشانه ضعف بيشتر بودجه 92 نسبت به کنترل فعاليت هاي کيفي و اداري آموزش و پرورش مي باشد .
3. از حاجي بابايي که خود مي گويد : بنده به عنوان خدمتگزار شما در تنظيم 14 بودجه نقش آفريني کردم ، مسئول تفريغ بودجه بودم .( گفت و گوي 5.5 ساعته با صداي معلم ) ، انتظار مي رفت که بگويد معني و مفهوم کوچک سازي دولت چيست ؟ آيا آفزايش بودجه هاي دولت سال به سال ، حکايت از کوچک شدن دولت دارد يا نشان بزرگ شدن دولت دارد ؟
4. از حاجي بابايي که خود مي گويد : بنده به عنوان خدمتگزار شما در تنظيم 14 بودجه نقش آفريني کردم ، مسئول تفريغ بودجه بودم .( گفت و گوي 5.5 ساعته با صداي معلم ) ، انتظار مي رفت که بگويد معني و مفهوم عدم وابستگي بودجه به درآمد هاي نفتي چيست ؟
5 . از حاجي بابايي که خود مي گويد : بنده به عنوان خدمتگزار شما در تنظيم 14 بودجه نقش آفريني کردم ، مسئول تفريغ بودجه بودم .( گفت و گوي 5.5 ساعته با صداي معلم ) ، انتظار مي رفت که بگويد در بودجه سنوات گذشته جند درصد درآمد هاي دولت از نفت ، گمرک،ماليات و... بوده است ؟
6. از حاجي بابايي که خود مي گويد : بنده به عنوان خدمتگزار شما در تنظيم 14 بودجه نقش آفريني کردم ، مسئول تفريغ بودجه بودم .( گفت و گوي 5.5 ساعته با صداي معلم ) ، انتظار مي رفت که بگويد توزيع بودجه بر اساس برنامه هاي بالادستي مي باشد مثل اقتصاد مقاومتي ، سند چشم انداز ، برنامه پنجم توسعه و... مي باشد . مثلأ بودجه هاي دوره برنامه پنجم توسعه ( تاپايان 1394 ) ، تحت تأثير و نگاه ويژه برنامه پنجم به بهداشت و درمان بوده وتوجه ويژه با اين امر مهم داشته است .
به گزارش مشرق، بودجه وزارت آموزش و پرورش ( در لايحه بودجه 95 ) با 28 هزار و 540 میلیارد تومان بیشترین رقم در میان 18 وزارتخانه دولتی است. بودجهای که در لایحه سال 95 در مقایسه با بودجه مصوب سال جاري ( 1394 ) 21 درصد هم رشد داشته است.بودجه وزارت بهداشت و درمان هم تنها 3.6 درصد قرار است افزایش پیدا کند.
7. از حاجي بابايي که خود مي گويد : بنده به عنوان خدمتگزار شما در تنظيم 14 بودجه نقش آفريني کردم ، مسئول تفريغ بودجه بودم .( گفت و گوي 5.5 ساعته با صداي معلم ) انتظار مي رفت که بگويد چه رديف هاي بودجه براي اولين بار در لايحه بودجه 1395 براي وزارت آموزش و پرورش مورد توجه دولت يازدهم بوده واين توجه ، چه تحولاتي در آموزش و پرورش ايجاد مي کند ؟
8 . از حاجي بابايي که خود مي گويد : بنده به عنوان خدمتگزار شما در تنظيم 14 بودجه نقش آفريني کردم ، مسئول تفريغ بودجه بودم .( گفت و گوي 5.5 ساعته با صداي معلم ) ، انتظار مي رفت که بگويد ،بودجه آموزش و پرورش کشور ژاپن که اقتصاد بدون نفت را تجربه مي کند و آموزش و پرورش آن مورد تأئيد حاجي بابايي است ! چقدر وابسته به بودجه دولتي است ؟
9 . از حاجي بابايي که خود مي گويد : بنده به عنوان خدمتگزار شما در تنظيم 14 بودجه نقش آفريني کردم ، مسئول تفريغ بودجه بودم .( گفت و گوي 5.5 ساعته با صداي معلم ) ، انتظار مي رفت که بگويد بودجه سنوات گذشته با توجه به اطلاعات ذيل در راستاي اهداف سند چشم انداز ، سند تحول بنادين در آموزش و پرورش و... بوده است يا خير ؟
تعداد کارکنان 978.287 نفر ( شامل 955.397 نفر کارمند رسمي و پيماني ، 22.890 نفر قراردادي ، حق التدريس و وظيفه ) که مسئوليت تربيت تعداد 12.953.872 دانش آموز ( در سن تحصيل و بزرگسال ) را در 112.405 مدرسه داراي کد شناسايي و 579.960 کلاس درس داير بر عهده دارد . از تعداد کل دانش آموزان هم بدون بزرگسالان، 89.55 درصد مدارس دولتي و 10.45 درصد مدارس غير دولتي مشغول به تحصيل هستند .
10. از حاجي بابايي که خود مي گويد : بنده به عنوان خدمتگزار شما در تنظيم 14 بودجه نقش آفريني کردم ، مسئول تفريغ بودجه بودم .( گفت و گوي 5.5 ساعته با صداي معلم ) ، انتظار مي رفت که بگويد يكي از مهمترين شاخصهايي كه براي مقايسه رشد آموزش و پرورش مورد استفاده قرار مي گيرد ، سـهم اعتبـارات آموزش و پرورش از اعتبارات عمومي دولت است. اما در استفاده از اين شاخص بايد به نكات زير توجه كرد:
بدون توجه به تركيب سني جمعيت ، سهم جمعيت دانـش آمـوزي از كـل جمعيـت، يعنـي شاخص سهم بودجه آموزش و پرورش از كل بودجـه گمـراه كننـده خواهـد بـود چون درآمد دولت دو برابر شده است بايد سهم آموزش و پرورش هم دو برابر شود عوام فريبانه و غير کارشناسي مي باشد !
بـه عنوان مثال وقتي در كشور 25 درصد كل جمعيت، دانش آموز باشند با هرم جمعيتي که عمدتأ فني حرفه اي و دبيرستاني يا وقتي که 16 درصد کل جمعيت با هرم جمعيتي که عمدتأ ابتدايي باشند به سهم اعتبارات متفاوت نياز دارند!
بنابراين نمي توان سهم بودجه آموزش و پـرورش كشـور را بـدون در نظـر گرفتن تركيب جمعيت دانش آموزي مورد مقايسه قرار داد.
در تحليل کارشناسانه از حاجي بابايي انتظار مي رود که اول ترکيب جمعيتي دانش آموزان را مشخص کند و سپس به مقايسه سهم اعتبارات آموزش و پرورش در دولت ها بپردازد !
به عبارت ديگر طرح سه عدد و درخواست يافتن يک عدد ديگر از فرهنگيان، کارشناسي نيست بلکه عوام فريبي و فرصت طلبي مي باشد !
اميد است که حاجي بابايي از تخريب گروه رقيب دست بردارد و همان طور که مي گويد در عمل براي تحقق اقتصاد مقاومتي مد نظر رهبري تلاش نمايد زيرا دعواي سياسي به درد مردم نمي خورد !