چاپ کردن این صفحه

«مدیرکل آموزش و پرورش قم برای کل حوزه علمیه چه برنامه ای دارد که‌ معتقد است اگر حوزویان تمام درس و بحث و‌ کار و کسب خود را تعطیل کنند و به مدرسه بیایند ضرر نمی کنند؟! »

واقعا حضور یک‌ نفر روحانی در هر مدرسه به چه منظوری است؟

عبدالرسول عمادی

دلیل حضور روحانیون و آخوندها  در مدارس و واحدهای آموزشی چیست

مدیر کل آموزش و پرورش استان قم اخیرا گفته در این استان ، طرح هر مدرسه یک روحانی را اجرا می‌کند و به حوزه علمیه هم توصیه می کند که اگر همه دیگر فعالیت های حوزه تعطیل شود و به آموزش و پرورش اهتمام کند ضرری نمی‌کند!

در صحبت مدیرکل محترم هر چه دقت کردم‌ متوجه نشدم در این طرح ، حضور روحانی به صورت تمام وقت در مدرسه بر مبنای کدام الزام از الزامات مندرج در برنامه درسی ملی و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است؟

دلیل حضور روحانیون و آخوندها  در مدارس و واحدهای آموزشی چیست

( علیرضا رحیمی - مدیر کل آموزش و پرورش استان قم )

 

بر مبنای سند برنامه درسی ملی ، برنامه آموزشی مدرسه در حوزه های متنوع یادگیری تعریف شده و هر حوزه یادگیری نیز محتوا و معلم خاص خود را دارد ؛ علاوه بر این‌ نظام مدیریت مدرسه نیز چارچوب معین و وظایف تعریف شده روشنی برای ارکان این‌نظام مدیریتی دارد. حضور فرد روحانی در مدرسه بر چه اساسی است؟

روحانی قرار است تنها نماز جماعت مدرسه را امامت کند؟ خوب این‌کار، کاری نیم ساعته است و نیاز به حضور تمام وقت روحانی در مدرسه ندارد.

قرار است نقش ناظم مدرسه را داشته باشد؟ اولا این‌ وظیفه هم متولی تعریف شده خودش را دارد ثانیا مگر این‌ کار در توان و تخصص فرد روحانی حاضر در مدرسه است؟

روحانی نقش مشاور یا راهنمای آموزشی و یا دبیر و آموزگار و هنر آموز و استاد کار و سرپرست بخش و معاون اجرایی مدرسه را هم ایفا نمی‌کند، زیرا هر یک‌ از این وظایف متولی ای با تحصیلات و تخصص مربوط به خودش لازم دارد و حتی اگر شاغلان در این پست ها از تخصص مرتبط هم برخوردار نباشند اما این پست ها در مدرسه خالی نیستند تا شخص معمم آن وظیفه را بر عهده بگیرد و اگر این‌پست ها بلاتصدی هم باشند راهش تصدی گری یک معمم در آنها نیست.

دلیل حضور روحانیون و آخوندها  در مدارس و واحدهای آموزشی چیست

به نظر می رسد منظور مدیرکل محترم هم ایفای نقش طلبه حوزه در این‌ پست های آموزشی یا مدیریتی مدرسه نیست.

واقعا حضور یک‌ نفر روحانی در مدرسه به چه منظوری است؟ و‌ مدیرکل آموزش و پرورش قم برای کل حوزه علمیه چه برنامه ای دارد که‌ معتقد است اگر حوزویان تمام درس و بحث و‌ کار و کسب خود را تعطیل کنند و به مدرسه بیایند ضرر نمی کنند؟!

یک‌ کسی نوحه ای می خواند با این مضمون که بزن تو بر سر ضرر ندارد ؛ کسی می گفت باید دلیل و بینه محکم تری ارائه کنی و گرنه آدم صرفا به این خاطر که ضرر ندارد که نباید توی سر خودش بزند.

اگر حتی منظور مدیرکل مذکور این باشد که با حضور روحانیون در مدرسه کم‌کم مدرسه به حوزه علمیه تبدیل بشود هم چنین کاری نشدنی است زیرا برای تبدیل مدرسه به حوزه علمیه باید ساختار و محتوا و برنامه مدرسه و نظام آموزشی به کل تغییر کند و این‌کار به صرف اضافه کردن یک‌ نفر معمم به هر مدرسه انجام نمی شود.

کانال هفت جوش


دلیل حضور روحانیون و آخوندها  در مدارس و واحدهای آموزشی چیست

سه شنبه, 19 ارديبهشت 1401 16:27 خوانده شده: 2549 دفعه

در همین زمینه بخوانید: