چاپ کردن این صفحه

" عنوان غلط‌ انداز طرح نشان‌‌دهنده این واقعیت دردناک است که پیشنهاد دهندگان طرح مذکور، تخصصی در حوزه آموزش نداشته‌ و به‌هیچ‌ عنوان اهداف آموزشی در طرح وجود ندارد ؛ واضح است که لابی‌های آموزشگاه‌های خصوصی و هم‌چنین ناآگاهی نمایندگان از مأموریت‌های ذاتی آموزش‌ و پرورش، دلیل اصلی پیشنهاد طرح است "

اشکانیزه شدن آموزش‌ و پرورش ! طرح رفع انحصار آموزش زبان انگلیسی یا فروش تعمدی آینده تحصیلی دانش‌آموزان؟

مزبان حبیبی

گروه گزارش/
طرح اخیر نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ارائه طرح یک فوریتی با عنوان «رفع انحصار از زبان انگلیسی در نظام آموزش همگانی کشور»  موجب تحیر و تعجب کارشناسان و نیز فرهنگیان شده است .
بر اساس این طرح قرار است آموزش تمامی زبان‌های انگلیسی و غیر انگلیسی اختیاری و از محیط مدرسه خارج و به آموزشگاه‌های آزاد سپرده شود. هزینه آموزش نیز بر عهده دانش‌آموزان خواهد بود.
« صدای معلم » بر اساس وظیفه رسانه ای خویش از همه فرهنگیان ، کارشناسان ، دانش آموزان و دلسوزان نظام آموزشی دعوت می کند تا با نقد این طرح ، ضمن تاکید بر ارائه و اشاعه فرهنگ مطالبه گری و پرسش گری از اصول " عدالت آموزشی " و " آموزش نوین " در آموزش و پرورش ایران دفاع کنند .
 
حذف زبان انگلیسی در آموزش و پرورش و طرح رفع انحصار آموزش زبان انگلیسی
 
با کمال تأسف، این روزها طرحی با عنوان *طرح رفع انحصار از زبان انگلیسی در نظام آموزش همگانی کشور* توسط نمایندگان مجلس در فرآیند بررسی و تصویب قرار داده‌اند که بسیار نگران کننده‌ است.
 
*به عنوان طرح با دقت توجه‌ کنید، متوجه ایراد ادبی عنوان خواهیدشد،* عنوان غلط‌ انداز طرح نشان‌‌دهنده این واقعیت دردناک است که پیشنهاد دهندگان طرح مذکور، تخصصی در حوزه آموزش نداشته‌ و به‌هیچ‌ عنوان اهداف آموزشی در طرح وجود ندارد .
شوربختانه *با تصویب چنین طرح مغرضانه‌ای، سرنوشت بسیار وخیمی برای آینده جامعه دانش‌آموزی رقم زده خواهدشد.* واضح است که لابی‌های آموزشگاه‌های خصوصی و هم‌چنین ناآگاهی نمایندگان از مأموریت‌های ذاتی آموزش‌ و پرورش، دلیل اصلی پیشنهاد طرح است.
 
نکته اول، *مگر آموزش زبان انگلیسی در انحصار آموزش‌ و پرورش است که با این طرح، از انحصار خارج شود؟*
 
نکته دوم، اگر چنین طرحی اجرا شود، *تکلیف شهرها و روستاهای فاقد آموزشگاه زبان انگلیسی، چه خواهد شد؟*
 
نکته سوم، هزینه آموزش زبان انگلیسی در آموزشگاه‌ها، بر عهده کیست؟ *فرزندان خانواده‌هایی که توان پرداخت هزینه‌های آموزشگاه‌ها را ندارند، چه آینده‌ای خواهندداشت؟*
 
نکته چهارم، *اگر هزینه‌های طرح بر عهده خانواده باشد، این طرح در تعارض آشکار با اصل سی‌ام قانون‌ اساسی است.*
 
 و نکته پنجم ؛پنجم، آیا سرنوشت این طرح نیز، همان سرنوشت واگذاری آموزش به مدارس غیرانتفاعی (کاملا انتفاعی) نخواهد بود؟ 
 
 حذف زبان انگلیسی در آموزش و پرورش و طرح رفع انحصار آموزش زبان انگلیسی
*هم‌ اینک این آموزشگاه‌ها، به‌هیچ عنوان سطح آموزشی مناسبی ندارند و به بنگاه‌های تولید ثروت، برای افرادی خاص تبدیل شده‌اند.* 
 
کافی‌ است تا *نام مؤسسین برخی مدارس غیرانتفاعی و مشخصات همسران آنها را بررسی کرده و ارتباط آنها با برخی مسؤلین عالی‌رتبه فعلی و سابق را رصد کنیم*، تا دلیل اصرار این نمایندگان برای تصویب چنین طرح‌هایی، روشن شود.
 
در نهایت، در صورت اصرار به ادامه تصویب این طرح، پیشنهاد می‌شود تا *پنج تبصره و یک ماده واحده به طرح اضافه‌ شود*
 
تبصره ۱. *آموزش ریاضیات، فیزیک، شیمی و ...، به آموزشگاه‌های خصوصی و موسسات کنکور خارج از آموزش‌ و پرورش محول می‌شود.*
 
تبصره ۲. *آموزش ورزش به باشگاه‌های خصوصی واگذار می‌شود.*
 
تبصره ۳. *آموزش‌های تخصصی و فنی دانش‌آموزان در هنرستان‌ها، به آموزشکده‌های خصوصی واگذار می‌شود.*
 
تبصره ۴. *صدور کارنامه‌ها و مدارک مربوط به دیپلم، به موسسات خصوصی و مدارس غیرانتفاعی واگذار می‌شود.*
 
 تبصره ۵. *آموزش ابتدایی در مناطق روستایی و عشایری حذف می‌شود.*
 
ماده واحده یک: *اصل سی‌ام، کاملا از اصول قانون‌ اساسی حذف می‌شود.*
 
با این کار، *راه برای اشکانیزه شدن آموزش‌ و پرورش مهیا خواهد شد* تا دیگر افرادی که توان مالی مناسبی ندارند از ادامه تحصیل و آموزش محروم شوند. نام سیستم آموزشی را نیز به *آموزش‌ و پرورش اشکانی* تغییر خواهیم‌ داد

ارسال مطلب برای صدای معلم
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
حذف زبان انگلیسی در آموزش و پرورش و طرح رفع انحصار آموزش زبان انگلیسی
پنج شنبه, 17 مهر 1398 10:29 خوانده شده: 15403 دفعه

در همین زمینه بخوانید: