چاپ کردن این صفحه

چرا معلمان باید تاوان بی تدبیری مسئولان را بپردازند ؟

" معلم تمام وقت " بازی یک سر برد برای وزارت آموزش و پرورش !

مینو امامی/ همکار صدای معلم

معلم تمام وقت و سر بی کلاه برای معلمان

دبیر کل محترم شورای عالی آموزش و پرورش ،

نکات زیر دردنامۀ ما معلمان است :

اول : گفته اید : "موضوع تمام وقت شدن معلمان در سند تحول بنیادین آمده است و طرحی که هم‌ اکنون آموزش‌ و پرورش با عنوان "تمام وقت شدن معلمان" مدنظر دارد، می‌تواند گام نخست دستیابی به هدف سند تحول باشد" بنده در این خصوص هیچ بند و تبصره ای به جز دو مورد زیر مشاهده نکردم یعنی :
"راهکار ۵/۲۱ ـ ساماندهی ساعات کار مربیان برای حضور تمام وقت در مدارس شامل ساعات تدریس و ساعات اختصاص یافته به سایر فعالیت‌های تربیتی مرتبط در مدرسه با توجه به ضرورت جبران خدمت مناسب ایشان.
راهکار ۶/۲۱ ـ تحول در ساختار و مدیریت زمان آموزش در مدارس و تعیین و متناسب‌سازی ساعات و روزهای آموزشی در طول هفته."(2)
مورد شفاف و دقیقی در این خصوص در سند آورده نشده است. منظور از مربیان و حضور تمام وقت در مدارس هم نامفهوم و گنگ است.

دوم : "دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آیا در سند تحول آمده است معلم باید 44 ساعت در هفته تدریس داشته باشد؟ گفت: خیر، این گونه نیست اما این طرح می‌تواند فاز نخست دستیابی به هدف سند تحول بنیادین باشد."
پس چگونه به 44 ساعت رسیده اید چون چنین ساعتی در سند ذکر نشده است؟ در ضمن اگر هم شده باشد وحی مُنزل نیست. گفته ها باید منطقی و معقول باشد و جامعۀ آماری تحت پوشش آن از شرایط اجرایی آن رضایت تام داشته باشند.

سوم : گفته اید: " تمام وقت شدن معلمان که سند تحول بنیادین به آن اشاره دارد بدین صورت است که معلم 44 ساعت در هفته در مدرسه حضور دارد و 24 ساعت آن را به کلاس درس می‌رود و مابقی ساعات را به کارهای تحقیقی ، ارتباط با خانواده‌ها ، اقدامات تربیتی و امور مربوط به دانش آموزان می‌پردازد."
اگر معلمان برخی از کشورها در مدارس می مانند، به آنان صبحانه و ناهار داده می شود. امکانات آموزشی و دسترسی به کتابخانه ای مجهز به کتب تمامی رشته ها فراهم می شود. مثلا در آمریکا دو ساعت معلم اضافه در مدرسه می ماند تا اگر دانش آموزی مطالب ذکر شده در کلاس را متوجه نشده است با پرسش خصوصی ، رفع اشکال نماید نه این که 20 ساعت معلم در مدرسه باشد! مگر معلم جماعت اهل و عیال ندارد ؟ کودکان خودش به پدر و یا مادر نیاز ندارد ؟ یا معلمان دربست در اختیار وزارتخانه هستند و حق زندگی خصوصی و برآورد سازی نیازهایشان را ندارند ؟ سند چنین معامله ای قرار است با معلمان بکند؟
نکند انتظار دارید معلمان با استفاده از کتب محدود کتابخانۀ برخی از مدارس قصه و تمثیل بخوانند و بعد در کلاس به دانش آموزان تعریف نمایند؟ آقای ادهم خودتان اقرار می کنید که در سند تحول بنیادین ، اشاره ای به تمام وقت شدن معلمان نشده است اما این طرح می تواند فاز نخست دستیابی به هدف سند تحول بنیادین باشد!

بعد می گوئید: تمام وقت شدن معلمان که سند تحول بنیادین به آن اشاره دارد بدین صورت است که معلم 44 ساعت در هفته در مدرسه حضور دارد و 24 ساعت آن را به کلاس درس می‌رود و مابقی ساعات را به کارهای تحقیقی ، ارتباط با خانواده‌ها، اقدامات تربیتی و امور مربوط به دانش آموزان می‌پردازد.جناب ادهم ، 20 ساعت در اختیار مدرسه بودن برای انجام اموری ، در کدام کشور و یا وزارتخانۀ دیگر مرسوم است؟ در آموزش عالی نیز بدین شدت و حدّت نیست!

چهارم : یک فرد وقتی محتوای سند تحول بنیادین را مطالعه می کند یک چیز را اصلا نمی بیند و یک چیز را خیلی شدید می بیند.
آنچه نمی بیند تعیین تکلیف معلم از لحاظ اوضاع معیشتی در همسان سازی حقوق اش با سایر کارمندان است. که بازنشسته ها اصلا دیده نمی شوند چون برای شاغلان نوشته شده است. به جز این معلم فقط در تربیت ایدئولوژیک دیده شده است.
و آنچه دیده می شود همۀ بندها برای دانش آموزان است و بیشتر تقویت ابعاد مذهبی و ایدئولوژیک نظام آموزشی است. شکر که جامعه ما اسلامی است و حوزه های علمیه فراوانی دارد و چون سابق فقط در قم ، طلبه ها آموزش نمی بینند ، می توان کلا آموزش و پرورش را تعطیل و همۀ دانش آموزان را بدان سو هدایت کرد! اما تکلیف سایر تخصص ها چی می شود ؟ مملکت به تمامی توانایی ها نیازمند است؟

پنجم : در سند به تمام وقت شدن معلم و یا 44 ساعت فعالیت معلم ، اشاره ای نشده است . شاید قصد اجرای همسان سازی حقوق را دارید و آن با 24 ساعت تدریس معلمان همخوانی ندارد که قصد اجرایی شدن چنین طرحی را دارید ؟ مگر جلسات وزارت با حضور تمامی مدیران ارشد برگزار نمی شود ؟ پس چرا ابتدا جناب ترکمن 6 ساعت ، بعد جناب وزیر 12 ساعت و امروز شما 20 ساعت بدان اضافه می نمایید؟ علت این آشفتگی تصمیم چیست؟

ششم : گفته اید : "همچنین فعالیت‌های مختلف دیگری می‌توان برای معلم پیش‌بینی کرد مثلا در امور تربیتی و پرورشی دانش آموزان مداخله کند، این موضوع در سند تحول بنیادین اشاره شده است و در طرح رتبه بندی نیز آن را لحاظ کرده‌ایم."
منظور شما از این مداخله چیست ؟ یعنی پیگیری مشکلات رفتاری دانش آموزان تا سطح خانواده ؟ پس دبیران پرورشی چه کاره اند ؟ یا قرار است آنان را حذف و به ترکیب دیرینۀ آموزش با پرورش برسید؟ ساعت یا فعالیت اضافه لازم نیست ، معلمان والدین دوم دانش آموزان هستند و راهنمایانی خردمند. یعنی شما من معلم را تمام وقت می نمائید تا هم کار مشاور و هم دبیر پرورشی را انجام دهم ؟ ظاهرا وزارتخانه تکلیفش با خودش مشخص نیست چه رسد با من معلم.

هفتم : گفته اید : " "رقمی که در طرح تمام وقت شدن به معلمان پرداخت می‌شود آن قدر زیاد نیست که آنها را از شغل دوم بی نیاز کند. باز هم تا حدودی خوب است همه معلمان که شغل دوم ندارند و این طرح می‌تواند برای آنها مفید باشد ."
امروز اگر کارگر ساده ای را برای انجام کاری در منزل بیاورید ابتدا از مبلغ دریافتی خود سخن می گوید و سقف را دستمزد استادکار می گیرد. شما انتظار دارید ما معلمان برای جبران کمبود معلم که نتیجۀ سیاست های ناصحیح وزرای آموزش و پرورش است، از یک کارگر ساده روزمزد نیز بی اطلاع از شرایط کار و قوانین آن ، این طرح را بپذیریم ؟ من معلم این جامعه هستم نه کارگر ساختمان. حتی او برای خود قانون کار دارد ، من معلم در سایۀ خردمندان توانمندی چون شماها ! چه چیز در دستانم دارم که به اتکای آن یا علی گویم و برخیزم و دست شما را برای جبران کاستی ها بفشرم. صداقت و اعتماد شرط اول هر کاری است !
این که من معلم شغل دوم دارم یا نه از مجموع بدبختی های شخصی بنده است به وزارتخانه چه ربطی دارد؟ شما به جای نگران بودن از اوضاع زندگی معلمان در زیر خط فقر که چگونه اهل و عیال خود را سرپرستی می کنند، حساب یک دو تومن معلم را چرتکه می اندازید! اگر قصد کسب درآمد اضافه داشته باشم همان شغل دوم بهتر است حداقل درآمد دوم دارم ، اما در طرح تمام وقت خودتان معترفید که مبلغ ناچیز است ! این چگونه معامله ای است که مغبون اول و آخر آن معلمان است و فاتح میدان وزارت آموزش و پرورش !

هشتم : ابتدا این طرح اختیاری بود ، دیگر آرام آرام این واژه با ذکاوت کنار گذاشته شده است و عملا و رسما از اجرای طرح سخن می گوئید. شما مدیران صد در صد از مظلومیت و محرومیت من معلم قصد منتفع شدن دارید و این اصلا عادلانه نیست.

معلم تمام وقت و سر بی کلاه برای معلمان

امروز آموزش و پرورش تاوان سه اشتباه بزرگ تاریخ تصمیمات وزیران خود را می خواهد به ضرر معلمان و دبیران بدهد :

1) سونامی بازنشستگی با 5 سال ارفاق و پرداخت کامل پاداش ، که هزاران نفر از این فرصت طلایی استفاده کردند و تبعیضی آشکار برای سایر
همکاران در تارو پود آموزش و پرورش تثبیت شد.

2) حذف مراکز تربیت معلم سنتی و تبدیل آن به دانشگاه های پردیس فرهنگیان در سراسر کشور و عدم نیل به توفیق سیاست های مد نظر با کارکرد و ساختار سست و ضعیف آن.

3) حذف جذب و پذیرش دانشجو در رشته های دبیری دانشگاه های سراسری وزارت علوم .

امروز وزیر آموزش و پرورش 4000 دبیر از دانشگاه  طلب کرده است و امسال قرار است 60000 معلم و دبیر بازنشسته شود. ظاهرا محاسبات آموزش و پرورش همانند ضرب المثل : باید به حال آن مرد گریست که دخلش بود 19 و خرجش 20 ، گردیده است. آموزش و پرورش کنترل تناسب داده و ستادۀ نظام آموزشی را از دست داده است و به جای اعتراف نسبت به این موضوع و استمداد یاری و مساعدت از بخش های توانمند ، قصد دارد با استفاده از توان و پتانسیل فعالیت معلمان و دبیران ، موجود جبران مافات نماید و این نه عاقلانه است و نه عادلانه.
وزارت آموزش و پرورش با استمداد از وزارت علوم مابین فارغ التحصیلان سال جاری که به شغل دبیری علاقه مند هستند ، با بررسی محاسبات علمی - اخلاقی و نه گزینشی ، مجبور به جذب و استخدام هزاران دبیر است و گر نه خلا و شکاف کمبود معلم ، سال به سال عمیق تر و بحرانی تر خواهد شد.

امر تدریس و تعلیم و تربیت ، فعالیتی بسیار سخت و طاقت فرساست و تحمیل ساعتی بیشتر از 24 ساعت برای معلمان انصاف نیست. دقت کنید کار معلمان سخت تر از اساتید دانشگاهی است آنان در بستری آماده و شخم زده شده بذر می پاشند اما ما در زمینی بایر.

امید است قانونی به نفع معلمان و اعتلای آموزش و پرورش تدوین نمائید تا نظام آموزشی به رشد و توسعه پایدار برسد.

1) استناد گفته های نوید ادهم دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش در متن ، یادداشت صدای معلم در 14 آبان 1397 است.
2) سایت خبری - تحلیلی آموزش و پرورش فانوس . 20 تیر


ارسال مطلب برای صدای معلم

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 معلم تمام وقت و سر بی کلاه برای معلمان

شنبه, 18 آبان 1397 21:55 خوانده شده: 3183 دفعه

در همین زمینه بخوانید: