در روزهای اخیر و در زمانی که آخرین روزهای وزارت دانش آشتیانی سپری می شود ماشین انتصابات شتاب بیشتری به خود گرفته است .
در آخرین انتصاب ، وزیر آموزش و پرورش «گودرز کریمی فر» را به عنوان سرپرست اداره کل تعاون و پشتیبانی آموزش وپرورش منصوب کرد.
کمی پیش از آن نیز « سيامك ابوالقاسمي » ؛ « سرپرست دفتر برنامه، بودجه و تأمين منابع » ؛ « عليرضا كمرئي» ، «سرپرست اداره كل ارزيابي عملكرد و پاسخگويي » ؛ و « عباسعلي باقري » مدير كل آموزش وپرورش شهر تهران منصوب گردیدند .
پرسش نخست ما از وزیر آموزش و پرورش آن است که منطق این تغییرات چیست ؟
البته " عزل و نصب مدیران " از اختیارات قانونی وزیر آموزش و پرورش است اما به عنوان یک رسانه معلمی حق این پرسش را داریم که بپرسیم دلیل و یا دلایل این تغییرات چه بوده است ؟
اگر هر فردی به هر دلیلی نیروی کارآمدی نیست و کنار گذاشته می شود چرا در سیستم جا به جا می شود و یا حتی ارتقاء پیدا می کند ؟
به طور مشخص به آخرین انتصاب شما اشاره می شود .
آقای " گودرز کریمی فر " مدیر کل سابق آموزش و پرورش استان لرستان است .
آیا در جریان انتقادات فرهنگیان و معلمان استان لرستان در مورد عملکرد آقای کریمی فر هستید ؟
از جهت یادآوری به گزارش زیر که قبلا در صدای معلم منتشر شده است اشاره می کنیم ( این جا ):
" از حدود دو سال قبل ؛ انتقاداتی متوجه عملکرد مدیر کل آموزش و پرورش این استان گردیده بود .همان موقع ، صدای معلم طی یک تماس تلفنی با روابط عمومی این استان ، خواهان برگزاری نشست به منظور گفت و گو و بیان مطالبات و خواسته های معلمان با مدیر کل شد اما هیچ گاه به این درخواست پاسخی داده نشد
ماجرا از احضار و تهدید مدیر سایت عصر دلفان به اداره آموزش و پرورش دلفان آغاز گردید . ( این جا )
« صدای معلم » در گزارشی نوشت : " مدیر مسئول سایت عصر دلفان با ارسال مطلب زیر برای صدای معلم نسبت به برخوردهای اداره آموزش و پرورش دلفان انتقاد نموده است . با توجه به رویکرد دولت تدبیر و امید مبنی بر پاسخ گویی و شفافیت و نیز تاکید وزیر آموزش و پرورش در مورد سازوكارهاي مشاركت جويانه و مردم سالارانه و تایید نقش اصحاب رسانه در موفقیت برنامه ها؛ « صدای معلم » از مسئولان وزارت آموزش و پرورش به ویژه خطه لرستان انتظار پاسخ گویی به افکار عمومی را دارد . ( این جا )
پس از آن بود که نامه ها یکی پس از دیگری از سوی فرهنگیان و معلمان لرستان برای صدای معلم ارسال گردید . ( این جا ) و ( این جا ) و ( این جا ) و ( این جا ) و ( این جا ) و ( این جا )
معلمان به انحاء مختلف نسبت به عملکرد مدیریت این استان و زیرمجموعه آن معترض بودند
حجم این نامه به حدی بود که اداره آموزش و پرورش این استان در طی دو ماه سه جوابیه برای صدای معلم ارسال نمود . ( این جا ) و ( این جا ) و ( این جا )
آخرین خبر مربوط به انعکاس گزارشی در مورد معلم زن زاغه ای حائز رتبه نخست اقدام پژوهی کشور بود که واکنش های فراوانی را نیز برانگیخت .... . ( این جا )
حال پرسش ما این است که جناب عالی با توجه به سوابق ایشان چگونه پست مهمی که با معیشت معلمان و امور مالی کل فرهنگیان کشور ارتباط دارد را به ایشان محول کرده اید ؟
آیا نظر و رضایت فرهنگیان و معلمان برای شما جایگاهی دارد ؟
طبیعی است که وقتی تغییر مدیران در آموزش و پرورش از یک "منطق مشخص " پیروی نکند ، دیگران و حتی نمایندگان مجلس هم به راحتی اجازه دخالت در امور آموزش و پرورش به ویژه عزل و نصب را به خود خواهند داد .
و اما نکته بعد در مورد شایستگی ها است .
هنوز تعریف مشخصی از این واژه به صورت عملیاتی ارائه نگردیده است و هر مدیری صرفا بر اساس علایق و استنباط های شخصی بدون آن به افکار عمومی پاسخ گو باشد اقدام به تغییر مدیران زیردست می کند .
به عنوان یک عامل ، آیا ارتباط خاصی بین تحصیلات آقای کریمی فر و حوزه کاری ایشان وجود دارد ؟
آیا عامل " مرتبط بودن رشته و کار " باید فقط شامل معلمان باشد ؟
آیا نباید قانون برای همه یکسان باشد ؟
آقای دانش آشتیانی !
پرسش ما این است زمانی که خودتان اذعان دارید که دیگر در کابینه دولت دوازدهم حضور ندارید پس فلسفه این تغییرات چیست ؟
چرا اجازه نمی دهید تا وزیر بعدی خود در این زمینه و پس از شناخت و ارزیابی تصمیم بگیرد تا احیانا در افکار عمومی متهم به شخم زدن آموزش و پرورش نشود !
آیا قرار است وزیر آینده آموزش و پرورش در برابر اعمال انجام شده قرار بگیرد ؟
« صدای معلم » امیدوار است تا وزیر آینده آموزش و پرورش با" واقع بینی " و "پای بندی کامل به برنامه ها و وعده های داده شده " واقعا و به دور از شعارگرایی ؛ پاسخ گویی و مسئولیت پذیری را سرلوحه کارها و اقدمات خویش قرار دهد و در ستاد وزارت آموزش و پرورش که نیاز به " خانه تکانی جدی " دارد بر اساس " منطق و تفکر علمی همراه با جسارت و شجاعت " مدیریت تغییر" را سرلوحه کار خویش قرار دهد .
پایان گزارش/