چاپ کردن این صفحه

هشدار وزیر بهداشت:

حدود یک چهارم جامعه دچار اختلالات روان پزشکی هستند/ یکی از مشکلاتی که من از آن رنج می‌برم خودشیفتگی است که متأسفانه در همه رده‌ها وجود دارد و آنجایی که به مسئولان ختم می‌شود بسیار بیشتر است

شیوع استرس نگران‌کننده شده، پیمایش شیوع شناسی بیماری‌های روانی در کشور که در سال 90 انجام شد، حکایت از افزایش موارد اختلالات روانی در بین ایرانی‌ها دارد. ایرانی‌هایی که نه فقط استرس ،که اختلال افسردگی هم در میان‌شان حرف اول را می‌زند/ بر اساس گزارش وزارت بهداشت از وضعیت ابتلا به بیماری‌های روانی، 23.6 درصد افراد بین 15 تا 64 سال به یکی از انواع شدید بیماری‌های روانی مبتلا هستند که از این میان افسردگی با 12.7 درصد شایع‌ترین بیماری روانی است و البته درصد شیوع آن در زنان بیش از مردان است/ خروجی این بیماری‌ها منجربه 95 درصد خودکشی‌ها شده است/ مردم هر روز تحت تأثیر بخشی از شایعات مغرضانه هستند که روح و روان آنها را آزار می‌دهد.سلامت روان مردم را به هم نریزید/ میزان تاب‌آوری جامعه در برابر مسائل روزمره زندگی و مسائل اجتماعی کاهش یافته و این یکی از مشکلات اساسی به ویژه برای سیاستمداران کشور در زمینه اداره جامعه است/ دولت‌ها باید بتوانند مردم را برای حل مسائل، توانمند بار بیاورند/ این موضوعات نه در آموزش و پرورش و نه در آموزش عالی مورد توجه قرار نمی‌گیرد و به همین جهت شکنندگی در نسل‌های جدید بیش از نسل‌های گذشته است/ اضطراب و افسردگی که از عمده‌ترین اختلالات اعصاب و روان هستند از نبود آرامش ریشه می‌گیرد/ خداوند پدر رئیس جمهوری را بیامرزد که مردم به ایشان رأی دادند و اکنون آرامش نسبی دارند، اما امیدواریم این آرامش قبل از طوفان نباشد و دولت‌های بعدی نیز این موضوع را رعایت کنند/ البته آمار ما نسبت به آمار جهان نگران‌کننده نیست، اما چون در جامعه اسلامی زندگی می‌کنیم این آمار برایمان قابل قبول نیست/ خدا نکند که وکیل و وزیر و... دچار اختلالات روانپزشکی یا خلقی شوند .....

 آمار شیوع اختلالات روانی در میان ایرانیان و هشدار وزیر بهداشت   گروه اخبار/

شیوع استرس نگران‌کننده شده، پیمایش شیوع شناسی بیماری‌های روانی در کشور که در سال 90 انجام شد، حکایت از افزایش موارد اختلالات روانی در بین ایرانی‌ها دارد. ایرانی‌هایی که نه فقط استرس ،که اختلال افسردگی هم در میان‌شان حرف اول را می‌زند.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت از وضعیت ابتلا به بیماری‌های روانی، 23.6 درصد افراد بین 15 تا 64 سال به یکی از انواع شدید بیماری‌های روانی مبتلا هستند که از این میان افسردگی با 12.7 درصد شایع‌ترین بیماری روانی است و البته درصد شیوع آن در زنان بیش از مردان است.

حالا در کنار همه اینها، حدود یک چهارم جامعه دچار اختلالات روان پزشکی هستند. آمارهای رسمی نشان می‌دهد 21 تا 23 درصد مردم ایران اختلالات روان پزشکی دارند و نسبت به گذشته استرس در جامعه شیوع پیدا کرده و پراکندگی آن نیز بیشتر شده است.
 مسئولان وزارت بهداشت در نشست‌های خبری با اصحاب رسانه در هفته سلامت روان از وضعیت نگران‌کننده اختلالات روانی در بین ایرانی‌ها صحبت کردند. این نگرانی آنها بیشتر متوجه شیوع اختلالات افسردگی و اضطراب است که خروجی این بیماری‌ها منجربه 95 درصد خودکشی‌ها شده است، اما حرف‌های اصلی در این باره روز گذشته از سوی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سی و سومین کنگره سالانه انجمن روان پزشکان ایران زده شد.
نگاهی به اظهارات چند روز گذشته غیرسیاسی‌ترین وزیر کابینه دولت یازدهم نشان می‌دهد محور اصلی سخنان سید حسن قاضی‌زاده هاشمی بیش از آنکه سلامت محور باشد رنگ و بوی سیاسی به خود گرفته است. چه آن زمان که در مراسم افتتاح مراکز درمانی در تبریز جهت نگاه خود را به سمتی تغییر داد که نباید خدمات درمانی را به سیاست ربط داد و چه زمانی که خیلی از مشکلات کشور را به خاطر دروغ‌ها، غیبت‌ها و تهمت‌ها پیوند زد.

سخنان روز گذشته وزیر بهداشت در کنگره روان پزشکان نیز با گلایه‌های زیادی همراه بود. او خیلی صریح و شفاف بیان کرد: «مردم هر روز تحت تأثیر بخشی از شایعات مغرضانه هستند که روح و روان آنها را آزار می‌دهد.سلامت روان مردم را به هم نریزید.»


 مردم هر روز در معرض شایعات اضطراب زا هستند
دکتر قاضی‌زاده هاشمی به خودشیفتگی مسئولان هم اشاره کرد: «یکی از مشکلاتی که من از آن رنج می‌برم خودشیفتگی است که متأسفانه در همه رده‌ها وجود دارد و آنجایی که به مسئولان ختم می‌شود بسیار بیشتر است. خودشیفتگی عده‌ای کار دست سلامت روان مردم می‌دهد و برخی شایعات، روح و روان مردم را آشفته می‌کند. یک حرف زده می‌شود و کل جامعه از آن آشفته می‌شود.»

دکتر هاشمی در توضیح بیشتر افزود: آمارها نشان می‌دهد که میزان تاب‌آوری جامعه در برابر مسائل روزمره زندگی و مسائل اجتماعی کاهش یافته و این یکی از مشکلات اساسی به ویژه برای سیاستمداران کشور در زمینه اداره جامعه است.
حال یکی از وظایف دولت‌ها افزایش تاب‌آوری جامعه در برابر حوادث زندگی اجتماعی و روزمره است و دولت‌ها باید بتوانند مردم را برای حل مسائل، توانمند بار بیاورند. این در حالی است که متأسفانه این موضوعات نه در آموزش و پرورش و نه در آموزش عالی مورد توجه قرار نمی‌گیرد و به همین جهت شکنندگی در نسل‌های جدید بیش از نسل‌های گذشته است.
او در توضیح این موضوع گفت: «وجود این خودشیفتگی کار دست مردم می‌دهد. به عنوان مثال کسی می‌خواهد در حوزه اقتصادی خود شیرینی کند، با حرفی جامعه را مضطرب می‌کند. بنابراین مردم هر روز در معرض چنین شایعات اضطراب‌زایی قرار دارند. به عنوان مثال خبری را از صدا و سیما پخش می‌کنند که ۸۰ میلیون نفر آن را می‌بینند و به تبعات آن هم فکر نمی‌کنند. در کشور ما هر کسی اظهار نظری دارد مثلاً یکی سردار عَلَم بوده، نوحه می‌خواند و رئیس جمهوری و مسئولان را زیر سؤال می‌برد؛ دیگری می‌شود سردار حرم و در همه حوزه‌ها اظهار نظر می‌کند؛ یکی نیز سردار قلم بوده و در همه حوزه‌ها حرفی دارد.»
دکتر قاضی‌زاده هاشمی افزود: سیاست گذاران، دولت، مجلس، خطبا و ائمه جمعه همه می‌توانند برای حل مشکلات بیماران رفتاری و اختلالات روانی نیز کمک و همکاری‌های لازم را داشته باشند. وزیر بهداشت  گفت: اضطراب و افسردگی که از عمده‌ترین اختلالات اعصاب و روان هستند از نبود آرامش ریشه می‌گیرد. خداوند پدر رئیس جمهوری را بیامرزد که مردم به ایشان رأی دادند و اکنون آرامش نسبی دارند، اما امیدواریم این آرامش قبل از طوفان نباشد و دولت‌های بعدی نیز این موضوع را رعایت کنند.


 بیمه‌ها از بیماران اعصاب و روان حمایت کنند
دکتر قاضی‌زاده هاشمی در ادامه از رشد 26 درصدی اختلال رفتاری در کشور خبر داد و خطاب به روان پزشکان و سایر گروه‌های مرتبط با این حوزه گفت: «باید بدانید که همگی یک تیم هستید و کار سختی در پیش دارید. البته بخش عمده‌ای از کار دست شما نیست و شما با علت سوء رفتار دیگران مواجهید. این خوب نیست که آمارمان نشان دهد ۲۶ درصد اختلال رفتاری در جامعه وجود دارد و نسبت به سال‌های گذشته رو به افزایش است.

البته آمار ما نسبت به آمار جهان نگران‌کننده نیست، اما چون در جامعه اسلامی زندگی می‌کنیم این آمار برایمان قابل قبول نیست.

بنابراین با توجه به این آمار به نظر می‌رسد که کارمان آسان نیست چرا که بخشی از این افراد هم تصمیم گیرنده هستند. حال وقتی فرد تصمیم گیرنده‌ای دچار این گرفتاری‌ها باشد بسیار در جامعه تأثیرگذار است و خدا نکند که وکیل و وزیر و... دچار اختلالات روانپزشکی یا خلقی شوند

او در پایان صحبت‌هایش از بیمه‌ها هم گلایه کرد که بیماران اعصاب و روان را به رسمیت نمی‌شناسند.

روزنامه ایران

چهارشنبه, 27 مهر 1395 10:41 خوانده شده: 2232 دفعه

در همین زمینه بخوانید: