چاپ کردن این صفحه

هشدار سازمان معلمان ایران :

" اشخاصی که در جایگاه های اعمال حاکمیتی قرار دارند از حداکثر ظرفیت های لازم برای نقد برخوردار باشند و با یک توییت درصدد برخورد و برکناری بر نیایند "

گروه گزارش/

پس از منتفی شدن موضوع استیضاح وزیر آموزش و پرورش و پس گرفتن امضاها توسط نمایندگان استیضاح کننده ؛ « صدای معلم » در مطلبی و در واکنش به سخنان « جبار کوچکی نژاد  » که گفته بود : 

" معتقد هستم باید وزیر آموزش و پرورش این عناصر را از وزرات آموزش و پرورش خارج کند. آن هم در مرکز اطلاع رسانی که رکن مهمی در وزارت آموزش و پرورش دارد. این صحبت های رئیس مرکز اطلاع رسانی که خارج از عرف، نزاکت و ادب است به اعتقادم  برازنده وزارت آموزش و پرورش نیست که چنین رئیس مرکز اطلاع رسانی داشته باشد. خواهان عزل سریع مرتضی نظری هستیم، در غیر این صورت مجلس شورای اسلامی ناچار می شود، تصمیم های شدیدتری نسبت به وزارت آموزش و پرورش اتخاذ کند.رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت آموزش و پرورش از حزب هایی خط می گیرد که خارج از چهارچوب هستند. سخنگوی صنفی است که مدام به وزارت آموزش و پرورش آسیب می رساند.

با عنوان :
« صدای معلم » خواهان شفاف سازی و پاسخ گویی در مورد سخنان کوچکی نژاد است "
دلایل از حد نصاب افتادن استیضاح بطحایی توسط نمایندگان مجلس شفاف سازی شود ... افکار عمومی بازیچه نیستند ! ( این جا ) ؛ نوشت :

" « صدای معلم » خواهان شفاف سازی در مورد سخنان کوچکی نژاد و تغییر چرخش ناگهانی مواضع در مورد استیضاح از دستور خارج شده وزیر آموزش و پرورش می باشد ."

با این حال این رسانه بر این باور است که آموزش و پرورش نیاز به قیم ندارد و نوع تعامل با این دستگاه مهم باید از جنس " نظارت مسئولانه " باشد و شائبه دخالت و یا تعیین تکلیف به خود نگیرد .

بر این اساس ؛ صدای معلم از همه نهادها ؛ دستگاه ها و افراد خارج از آموزش و پرورش می خواهد تا استقلال حرفه ای آموزش و پرورش را به رسمیت بشناسند  و به آن احترام بگذارند .

« سازمان معلمان ایران » از تشکل های فرهنگیان بیانیه ای صادر کرده است .



 دخالت در آموزش و پرورش از سوی نهادهای حاکمیتی
پس از ارایه اطلاعیه حقوقی کمیته حقوقی سازمان معلمان ایران -مبنی بر ضرورت حفظ شان و جایگاه حقوقی وزارت آموزش و پرورش بنا بر اصل تفکیک قوا ، حال متاسفانه خبرهایی دال بر تحرکات و فشارهایی از سوی برخی نمایندگان بر وزارت آموزش و پرورش منتشر می شود که پیگیر برکناری رییس مرکز اطلاع رسانی آموزش و پرورش هستند.

امری که بدون شک می تواند ناقض دو موضوع مهم در راستای حقوق اساسی و حقوق اداری باشد؛ از لحاظ حقوق اساسی اصل بر آزادی بیان است و باید اشخاصی که در جایگاه های اعمال حاکمیتی قرار دارند از حداکثر ظرفیت های لازم برای نقد برخوردار باشند و با یک توییت درصدد برخورد و برکناری بر نیایند و از منظر حقوق اداری نیز اصل بر انتصاب و به کارگیری افراد دارای صلاحیت و جوان است امری که حتی در بیانات مقام معظم رهبری در شهریور ماه سال جاری به صراحت مورد تأکید قرار گرفته است:

«در مدیریّت هم هرجا جوان ها باشند، مدیریّت، مدیریّت با‌نشاط‌تری خواهد بود و توصیه‌ ما این است که در مدیریّت های مختلف، جوان ها بیشتر به کار گرفته بشوند و بیشتر مورد استفاده قرار بگیرند». و این در حالی است که در قالب انتخابات، کشورهایی مانند فرانسه این نوع نگاه حتی توسط مردم برای انتخاب رییس جمهور مشاهده شد و در نظام اداری آموزش و پرورش ایران هم در دوره وزیر وقت هم (اگر چه حداقلی) اما با انتصابات موردی، سعی در تحقق اجرایی نمودن به کارگیری نیروهای جوان و دارای صلاحیت، متخصص و از قومیت های مختلف در سطوح مختلف مانند رییس امور اداری و استخدامی یا مشاورین جوانی مانند آقای نظری به عنوان رییس مرکز اطلاع رسانی آموزش و پرورش نموده اند؛ لذا شایسته است در راستای تقویت و حمایت از چنین انتصابات حداقلی گام برداشته شود تا نسبت به انتقادات بیان شده از سوی جوانانی که بدون شک با ایده ها و آرمان های تحول خواهانه، سعی در بهبود کیفیت آموزش دارند واکنش منفی نداشته باشیم، لذا امیدواریم خبرهای متواتری که در شبکه های مجازی مطرح می شوند مصداق خبر واحد را نداشته باشند و شائبه نقد پذیر نبودن نمایندگان محترم مصداق نداشته باشد و با حمایت و تقویت انتصاب نیروهای جوان در قوه مجریه حسن نیت خود را نشان دهند و خط بطلانی بر ورود به برکناری چنین نیروهای جوان و دارای صلاحیتی کشیده شود.
کمیته حقوقی و مدنی سازمان معلمان ایران

سایت سازمان معلمان ایران


دخالت در آموزش و پرورش از سوی نهادهای حاکمیتی

سه شنبه, 03 دی 1397 22:04 خوانده شده: 1149 دفعه

در همین زمینه بخوانید: