چاپ کردن این صفحه

" صف ورود به یک کتابخانه عمومی در ژاپن "

یکی از آموزش های مدارس به دانش آموزان می تواند " مهارت ایستادن در صف " باشد (2 )

آموزش های شهروندی و مدنی در مدارس و برای دانش آموزان  گروه گزارش/

قبلا در مطلبی با عنوان " معضلی به نام " نظافت مدارس " و زنگ آشوجی ؟! " یادآوری شد ( این جا )  :

"موضوع " نظافت و پاکیزگی در مدارس " یکی از بحث های مهم و البته در حاشیه نظام آموزشی ما است که کم تر به آن پرداخته شده است .

آموزش هایی که در مدارس و نیز خانواده ها ارائه می شود شاکله رفتاری آنان را در سنین بزرگ سالی تشکیل می دهد .

بیش از 50000 نیرو در وزارت آموزش و پرورش در پست خدمتگزار و سرایدار مشغول به کارند و این در حالی است که بر اساس شواهد و نیز گزارش ها وضعیت بسیاری از مدارس از این نظر مطلوب نیست .

زنگ آشوجی یا نظافت در مدارس ژاپن :

در زنگ نظافت همه دانش آموزان ، محیط کلاس و مدرسه را تمیز می کنند . دانش آموزان پس از پایان کلاس های درس ، مدرسه را کاملا تمیز می کنند. آشوجی یا همان تمیزکردن مدرسه ، شامل جارو کردن کلاس ها و راهروها، تمیز کردن سطل های زباله ، تمیز کردن تخته ها و دیگر قسمت های مدرسه است.

در مدارس ژاپن ، پست خدمتگزار وجود ندارد.

* متاسفانه در حال حاضر مشاهده می شود که بسیاری از مردم ( بی سواد و یا تحصیل کرده ) ، به طریقه ابستادن در صف آشنا نیستند و هر روزه شاهد درگیری و خشونت کلامی و غیر کلامی در محیط های مختلف در این مورد هستیم .

« دوره دبستانی و نیز پیش دبستانی " در آموزش و پرورش می تواند نقطه خوبی برای آغاز و تثبیت این مهارت های شهروندی باشد .

تصویر زیر " صف ورود به یک کتابخانه عمومی در ژاپن " را نشان می دهد .

آموزش های شهروندی و مدنی در مدارس و برای دانش آموزان

پایان پیام/

جمعه, 16 دی 1395 11:43 خوانده شده: 3350 دفعه

در همین زمینه بخوانید: