چاپ کردن این صفحه

رجبعلی باقری - مدرس دوره ی ارزشیابی کیفی-توصیفی شهرستان گرمه خراسان شمالی

تاملی بر " ارزشیابی کیفی - توصیفی " به عنوان رویکردی تحصیلی-تربتیی

bagheridid این ایام ، کلاس های بازنگری ارزشیابی کیفی- توصیفی درتمام شهرستان های کشور در حال اجراست و در شهرستان ما نیز این دوره ی 24ساعته برگزار گردید اما این آغاز راه است. 
 این رویکرد تحصیلی-تربیتی دارای پیش نیازهایی که اگر به آنها توجه نشود درعمل ناکام است. صرف نظر از نگرش معلمان که هنوز برای این تغییر بعضا مقاومت و مخالفت می کنند این تغییرنگرش می بایست در تمام آحاد جامعه صورت پذیرد چون ارزشیابی کیفی-توصیفی برخلاف ارزشیابی سنتی (کمی) دارای ابزارهای متنوعی است و فقط به آزمون های مداد کاغذی گذشته آن هم با آن شرایط استرس زا اکتفا نمی کند و به « همسال سنجی و والد سنجی »  اعتبار ویژه ای بخشیده است. لذا تا اولیای محترم خودشان به این امرواقف نباشند چگونه می توانند والدسنج خوبی باشند و به فرزندشان کمک کنند؟!
اولیای محترم نیز باید بدانند روح ارزشیابی کیفی –توصیفی در نوع بازخوردی است که به دانش آموز داده می شود و این بازخوردها به صورت شفاهی ( زبانی یا غیرکلامی) و یا کتبی می بایست مشوق و دارای قضاوت و رهنمود باشد و پیوسته تلاش بچه ها را تحسین کند به خصوص به آن هایی که در یادگیری کم توان هستند به عنوان مسافر کوچک دراین سفر یادگیری بنگرد و امید را از آنان نگیرد و به آنان نیز که ازتوان بیشتری برخوردارند بازخورد افراطی ندهد که موفقیت آنان را متوقف کند.
ویژگی این روش درهمین نوع بازخوردها و ابزارهای متنوع است وگرنه برخلاف نظر طرفداران ارزشیابی سنتی (کمی) که افت تحصیلی را به این شیوه ی ارزشیابی کیفی ربط می دهند معلم که درکلاس درس کم کار نشده است بلکه نگاه معلم به این سمت رفته که ارزشیابی را برای یادگیری و درخدمت آموزش می داند.
امروزه برای آموزگاران دلسوز توجه به بهداشت روانی دانش آموزان دراولویت است.
به هرحال بایسته و شایسته است این آگهی عمومی صورت پذیرد تا آحاد جامعه از کم وکیف این برنامه به اندازه ی نیاز مطلع باشند تا پرواز درآسمان تعلیم و تربیت را برای مسافران کوچک  ممکن سازند.
 
ارسال مطلب برای سخن معلم
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
 
 
شنبه, 08 اسفند 1393 20:05 خوانده شده: 2107 دفعه

در همین زمینه بخوانید: